Μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα VPN σε επίπεδο δρομολογητή, αλλά οι βήμα-προς-βήμα οδηγίες μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαδικασία πιο ομαλή. Μόλις ρυθμιστεί, όλες οι συσκευές στο σπίτι σας θα ασφαλιστούν.

Η εγκατάσταση ενός VPN στον δρομολογητή σας καθιστά πραγματικά εύκολη την ασφάλεια και την προστασία της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο σε πολλές συσκευές.

Εξασφαλίζει επίσης τη δημιουργία σύνδεσης VPN σε κάθε συνδεδεμένη συσκευή ξεχωριστά και επίσης κρυπτογραφεί την κυκλοφορία σε συσκευές που δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε απευθείας ένα VPN, όπως κονσόλες παιχνιδιών και έξυπνες τηλεοράσεις.

Όμως, δεν είναι όλα δρομολογητές που υποστηρίζουν συνδέσεις VPN και όχι όλα τα VPN υποστηρίζουν την εγκατάσταση του router.

Ελέγξτε διπλά το εγχειρίδιο για να δείτε αν ο δρομολογητής σας υποστηρίζει λογισμικό πελάτη VPN. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία VPN που θέλετε να χρησιμοποιήσετε επιτρέπει τη ρύθμιση του δρομολογητή πριν αγοράσετε μια συνδρομή - συνήθως θα εμφανίζεται εμφανώς στην ενότητα 'συσκευές' του ιστότοπου του παροχέα.

Θα πραγματοποιήσουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους για να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στον οικιακό σας δρομολογητή.

Πριν ξεκινήσουμε τις λεπτομέρειες, εδώ είναι τα πράγματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας:

Contents

Τι χρειάζεστε

 1. Ένας επαληθευμένος λογαριασμός VPN. Αν δεν έχετε επιλέξει ακόμα, μην διστάσετε να μάθετε τις τελευταίες μας συστάσεις. Βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία VPN υποστηρίζει την εγκατάσταση του δρομολογητή, ειδικά για το μοντέλο του δρομολογητή σας.
 2. Ένας δρομολογητής που υποστηρίζει λογισμικό πελάτη VPN - κατά προτίμηση OpenVPN.
 3. Ένα αντίγραφο ασφαλείας της τρέχουσας ρύθμισης του δρομολογητή σας - μόνο στην περίπτωση.

Κάθε μοντέλο και τύπος δρομολογητή είναι διαφορετικό και δεν είναι δυνατόν να σας δώσουμε έναν οδηγό για κάθε μοντέλο εδώ.

Ομοίως, κάθε πάροχος VPN έχει μια ελαφρώς διαφορετική διαδικασία ρύθμισης.

Αλλά αν χρησιμοποιείτε αυτόν τον οδηγό σε συνδυασμό με το εγχειρίδιο χρήστη και τις συμβουλές του παροχέα υπηρεσιών VPN, θα πρέπει να είστε σε θέση να περιηγηθείτε στη διαδικασία χωρίς ανατροπή.

Θυμάμαι: θα πρέπει να συνδεθείτε στον δρομολογητή σας για να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό. Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να εκτυπωθούν στο πίσω μέρος του δρομολογητή ή σε μια κάρτα που συνοδεύει τον δρομολογητή.

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας?

Δεν υπάρχει καμία άρνηση - υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι τρόποι για να προστατευθείτε με ένα VPN. Αλλά, ταυτόχρονα, η εγκατάσταση ενός VPN στο δρομολογητή σας έχει κάποια μοναδικά οφέλη. Οφέλη όπως:

1Προστατεύστε πολλαπλές συσκευές με την ίδια άδεια.

2Προστατεύστε συσκευές που η υπηρεσία VPN δεν παρέχει προσαρμοσμένες εφαρμογές για.

3Συνεχόμενη προστασία VPN.

Θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εγκατάστασης του δρομολογητή μετά από όλες τις οδηγίες εγκατάστασης.

Πώς να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN για δρομολογητές

Εικόνα ενός δρομολογητή VPN με διαφορετικούς παρόχους VPN.

Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, πρέπει να έχετε συνδρομή VPN με μια υπηρεσία που επιτρέπει την εγκατάσταση του δρομολογητή.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία VPN για τους δρομολογητές?

Το καλύτερο VPN για εγκατάσταση σε επίπεδο δρομολογητή είναι το ExpressVPN, το οποίο συνοδεύεται από μια εφαρμογή δρομολογητή για ευκολία στη χρήση και είναι γρήγορη, αξιόπιστη και πάνω απ 'όλα ασφαλής στη χρήση.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το ExpressVPN σε φορτία τύπων δρομολογητών, όπως τα Asus, Linksys, Netgear και Nighthawk, και μπορείτε να βρείτε απλούς οδηγούς ρύθμισης για κάθε μοντέλο στην ιστοσελίδα του ExpressVPN.

Το ExpressVPN παρέχει επίσης προρυθμισμένους δρομολογητές VPN για όσους δεν διαθέτουν ήδη ένα συμβατό μοντέλο.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη ανασκόπηση του ExpressVPN εδώ.

Εάν το ExpressVPN δεν είναι για σας (και αυτό είναι εντάξει - είναι αρκετά ακριβό) υπάρχουν ακόμα πολλές επιλογές.

Θα χρησιμοποιήσουμε το πρωτόκολλο OpenVPN στις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης, καθώς αυτό το πρωτόκολλο παρέχει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και απόδοσης.

Ορισμένα δίκτυα VPN δίνουν οδηγίες για τη ρύθμιση του δρομολογητή με άλλα πρωτόκολλα, αλλά προσέξτε ότι όλα αυτά δεν είναι τόσο ασφαλή όσο το OpenVPN.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα πρωτόκολλο VPN το οποίο απολύτως δεν συνιστούμε και αυτό είναι το PPTP.

Το PPTP είναι εξαιρετικά ανασφαλές και μπορεί να πειραματιστεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Ακολουθούν μερικές άλλες κορυφαίες υπηρεσίες VPN που υποστηρίζουν OpenVPN για δρομολογητές:

 • NordVPN
 • IPVanish
 • CyberGhost
 • PrivateVPN
 • Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Πώς να επιλέξετε έναν δρομολογητή Συμβατό με VPN

Εικονογράφηση που δείχνει τους διάφορους τύπους δρομολογητών VPN.

Όλοι οι δρομολογητές δεν μπορούν να εκτελέσουν λογισμικό πελάτη VPN.

Αν έχετε μια σύνθετη συσκευή μόντεμ και δρομολογητή που συνοδεύει το πακέτο διαδικτύου σας, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα λειτουργήσει με το λογισμικό VPN και θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστό δρομολογητή.

Έτσι, ποιοι δρομολογητές λειτουργούν με VPN και ποιο είναι το καλύτερο?

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα δρομολογητών που υποστηρίζουν λογισμικό πελάτη VPN και ο καλύτερος δρομολογητής για δίκτυα VPN είναι απλά αυτός που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Οι δρομολογητές που υποστηρίζονται με VPN ποικίλλουν ως προς την τιμή - ξεκινούν από περίπου 150 δολάρια και μπορούν να φτάσουν τα $ 500, οπότε πολλά εξαρτώνται από τον προϋπολογισμό σας.

Διαφορετικά μοντέλα δρομολογητών εξυπηρετούν επίσης διαφορετικούς χρήστες. μερικοί προσανατολίζονται προς τους παίκτες, ενώ άλλοι είναι για πιο casual χρήστες που θέλουν απλώς να προστατεύσουν την κυκλοφορία του δρομολογητή τους με ένα VPN.

Ορισμένες μάρκες δρομολογητών που παρέχουν δρομολογητές που υποστηρίζουν λογισμικό πελάτη VPN είναι:

 • ASUS
 • Linksys
 • Netgear
 • Synology

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε ποια πρωτόκολλα VPN υποστηρίζει ο δρομολογητής και αν μπορεί να αναβοσβήνει με νέο υλικολογισμικό.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το OpenVPN είναι το καλύτερο πρωτόκολλο VPN που θα χρησιμοποιηθεί στο δρομολογητή σας.

Παρόλο που είναι γενικά πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιείτε το PPTP και το L2TP / IPSec, καθώς πολλοί δρομολογητές στηρίζουν τα δύο αυτά πρωτόκολλα VPN, δημιουργούν κινδύνους ασφαλείας.

Το PPTP μπορεί να πειραματιστεί μέσα σε λίγα λεπτά και το L2TP / IPSec δεν είναι ασφαλές στη χρήση όταν χρησιμοποιείται με ένα κοινόχρηστο κλειδί.

Ήχος συγχέει; Αυτό είναι εντάξει - είναι απλό όταν μάθετε πώς να περιηγηθείτε στη φρασεολογία. Έχουμε γράψει έναν απλό εξηγητή στα πρωτόκολλα VPN και τα επίπεδα ασφαλείας τους στον οδηγό μας για κρυπτογράφηση VPN.

Τρεις μέθοδοι εγκατάστασης:

1Μια εγκατάσταση

2VPN εφαρμογές δρομολογητή

3 Προωθημένοι δρομολογητές

Μέθοδος 1: Μη αυτόματη εγκατάσταση ενός VPN στον δρομολογητή σας

Θα ξεκινήσουμε εξηγώντας πώς να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο τον τρέχοντα δρομολογητή σας, καθώς δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε νέο υλικό δρομολογητή για να το κάνετε.

Αν ψάχνετε για έναν έτοιμο δρομολογητή VPN, μπορείτε να μεταβείτε στη μέθοδο 3.

Αν έχετε δρομολογητή ASUS τότε μπορεί να έχετε τύχη.

Ορισμένοι δρομολογητές ASUS υποστηρίζουν εγγενώς το πρωτόκολλο OpenVPN μέσω του υλικολογισμικού ASUSWRT, οπότε δεν χρειάζεται να αναβοσβήνει ο δρομολογητής σας με νέο firmware - κάτι που έχει πολλές δυνατότητες να πάει στραβά.

Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε ένα VPN στον δρομολογητή ASUSWRT:

Θα χρησιμοποιήσουμε το IPVanish με έναν δρομολογητή ASUS RT-AC68U.

 1. Συνδεθείτε στον online λογαριασμό VPN και εντοπίστε το Αρχεία ρυθμίσεων OpenVPN. Επιλέξτε την προτιμώμενη τοποθεσία του διακομιστή σας (μπορείτε να ρυθμίσετε μόνο μία φορά τη φορά). Κατεβάστε το αρχείο.
  Στιγμιότυπο οθόνης από τη σελίδα λήψης αρχείων ρυθμίσεων IPVanish OpenVPN
 2. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου admin του δρομολογητή με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Η προεπιλογή είναι γενικά διαχειριστής και διαχειριστής αλλά για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να το αλλάξετε το συντομότερο δυνατό.
 3. Κάντε κλικ VPN στην αριστερή πλευρά του πίνακα ελέγχου, στο πλαίσιο Προηγμένες ρυθμίσεις.
  Στιγμιότυπο οθόνης του ταμπλό του δρομολογητή ASUSWRT
 4. Κάνε κλικ στο VPN Client αυτί. Ο πίνακας περιλαμβάνει βασικές οδηγίες εγκατάστασης του προγράμματος-πελάτη VPN.
 5. Κάντε κλικ στο Προσθήκη προφίλ στο κάτω μέρος του πίνακα ελέγχου.
  Στιγμιότυπο της ενότητας προφίλ VPN του δρομολογητή ASUSWRT
 6. Επιλέξτε την καρτέλα OpenVPN και συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία:
  Περιγραφή: δημιουργήστε οποιοδήποτε όνομα για τη σύνδεσή σας - συνιστούμε το όνομα του παροχέα VPN και το όνομα του διακομιστή VPN.
  Όνομα Χρήστη: πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη συνδρομής VPN.
  Κωδικός πρόσβασης: πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης συνδρομής VPN.
  Αυτόματη επανασύνδεση: Ναί. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το VPN θα συνδεθεί αυτόματα κατά την εκκίνηση του δρομολογητή.
  Εισαγωγή αρχείου .ovpn: Κάντε κλικ Επιλέξτε το αρχείο, επιλέξτε το αρχείο διαμόρφωσης OpenVPN που κατεβάσατε προηγουμένως από τον λογαριασμό VPN και κάντε κλικ στο κουμπί Ανοιξε.
  Εισαγάγετε το αρχείο CA ή επεξεργαστείτε το αρχείο .ovpn με μη αυτόματο τρόπο: μην ελέγξετε αυτό το πλαίσιο.
  Στιγμιότυπο οθόνης σύνδεσης ASUSWRT δρομολογητή VPN
 7. Μόλις συμπληρώσετε τα πεδία, κάντε κλικ στην επιλογή Ανεβάστε και μετά Εντάξει.
 8. Κάντε κλικ Θέτω εις ενέργειαν στη νέα καταχώριση διακομιστή VPN.
  Εικόνα του κουμπιού σύνδεσης ASUSWRT router VPN
 9. Όταν το VPN έχει συνδεθεί με επιτυχία, στην αριστερή πλευρά της καταχώρησης του διακομιστή VPN θα εμφανιστεί ένα μπλε tick.
  Στιγμιότυπο οθόνης του συνδεδεμένου VPN δρομολογητή ASUSWRT
 10. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εκτελέσει μια δοκιμή διαρροής για να ελέγξετε ότι το VPN δεν διαρρέει διαρροές IP, DNS ή WebRTC. Μπορείτε να δείτε τον ξεχωριστό οδηγό μας για να μάθετε πώς να ελέγχετε για διαρροές και πώς να τα διορθώσετε.
 11. Όταν θέλετε να αποσυνδεθείτε από το κλικ VPN Απενεργοποιήστε δίπλα στο όνομα του διακομιστή VPN.

Εάν δεν διαθέτετε δρομολογητή ASUSWRT, είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να αναβοσβήνετε τον τρέχοντα δρομολογητή σας με νέο υλικολογισμικό που υποστηρίζει λογισμικό πελάτη OpenVPN VPN. Τα τρία βασικά firmware είναι:

 • DD-WRT
 • Ντομάτα
 • OpenWRT

Σπουδαίος: Πρέπει να κάνετε την έρευνά σας προτού επιχειρήσετε να αναβοσβήνετε το δρομολογητή σας με νέο υλικολογισμικό, καθώς κάτι τέτοιο σε μια συσκευή που δεν υποστηρίζει το υλικολογισμικό θα μπορούσε να «τικίσει» το δρομολογητή σας, αφήνοντάς σας άχρηστο.

Δείτε πώς μπορείτε να αναβοσβήνετε τον υπάρχον δρομολογητή σας:

(Αυτές είναι πολύ γενικές οδηγίες - θα πρέπει να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης του δρομολογητή σας για συγκεκριμένες οδηγίες, καθώς μπορεί να απαιτούν πιο περίπλοκα βήματα από αυτά που περιγράφονται παρακάτω).

 1. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας είναι συνδεδεμένος και συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.
 2. Κάντε λήψη του αρχείου υλικολογισμικού και αποθηκεύστε τον στον υπολογιστή σας.
 3. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου admin του δρομολογητή στον υπολογιστή σας.
 4. Παω σε Διαχείριση > Ενημέρωση δρομολογητή.
 5. Μεταφορτώστε το αρχείο υλικολογισμικού που λάβατε νωρίτερα.
 6. Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή.
 7. Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης για το νέο λογαριασμό διαχειριστή δρομολογητή.

Μόλις λάμψετε το δρομολογητή σας, είναι ώρα να διαμορφώσετε τον πελάτη VPN.

Θα είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια διαδικασία με αυτή που περιγράψαμε για το ASUSWRT, αλλά πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που παρέχονται από τον πάροχο VPN για να κατανοήσετε τον τρόπο διαμόρφωσης του VPN με το υλικολογισμικό που έχετε επιλέξει.

Ακολουθούν οι οδηγίες της IPVanish για τη ρύθμιση του VPN σε δρομολογητή DD-WRT, για παράδειγμα.

Μπορείτε επίσης να έρθετε σε επαφή με την υποστήριξη πελατών του παρόχου VPN μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ζωντανής συνομιλίας.

Μέθοδος 2: Χρήση εφαρμογής VPN Router

Ο ευκολότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ή μια μικροεφαρμογή δρομολογητή.

Οι εφαρμογές εγγενών δρομολογητών καθιστούν τους διακομιστές μεταγωγής και την αλλαγή των ρυθμίσεων του δρομολογητή πολύ ευκολότερο από τη χειροκίνητη διαμόρφωση.

Όταν ρυθμίζετε με μη αυτόματο τρόπο ένα δρομολογητή, πρέπει να εγκαταστήσετε κάθε θέση διακομιστή μία-μία. Με μια εγγενή εφαρμογή έχετε πρόσβαση σε όλες τις τοποθεσίες διακομιστών από το get-go.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές δρομολογητών αυτήν τη στιγμή, αλλά υπάρχουν δύο που ξεχωρίζουν.

Τη μικροεφαρμογή δρομολογητή ExpressVPN και την εφαρμογή προστασίας προσωπικών δεδομένων FlashRouters (θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό στη Μέθοδο 3).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ExpressVPN μόνο με συνδρομή ExpressVPN.

Στιγμιότυπο οθόνης της μικροεφαρμογής δρομολογητή ExpressVPN

Όπως μπορείτε να δείτε από το στιγμιότυπο οθόνης, το applet δρομολογητή ExpressVPN είναι φιλικό προς το χρήστη και πολύ πιο διαισθητικό από τα τυπικά dashboards δρομολογητή.

Η εφαρμογή διαθέτει ένα διακόπτη εντοπισμού VPN και έναν τύπο χωρισμένης σήραγγας (που ονομάζεται «ανά συσκευή»), ο οποίος σας επιτρέπει να εξαιρέσετε ορισμένες συσκευές από το VPN.

Διαδικασία εγκατάστασης του Applet Router ExpressVPN:

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα Netgear Nighthawk R7000 για τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης:

 1. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής έχει ρυθμιστεί και συνδεθεί στο διαδίκτυο.
 2. Στον υπολογιστή σας, συνδεθείτε στο λογαριασμό ExpressVPN και κάντε κλικ στο Ρύθμιση σε περισσότερες συσκευές. Εύρημα Router στη λίστα των συσκευών.
  Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας εγκατάστασης των διαφόρων συσκευών ExpressVPN
 3. Επιλέξτε το μοντέλο δρομολογητή που χρησιμοποιείτε από το αναπτυσσόμενο μενού που φέρει την ένδειξη Επιλέξτε δρομολογητή.
  Στιγμιότυπο οθόνης του ExpressVPN για τη σελίδα δρομολογητών
 4. Κάντε κλικ στο κόκκινο Λήψη υλικολογισμικού κουμπί.
 5. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του δρομολογητή σας.
 6. Κάντε κλικ Διαχείριση, έπειτα Ενημέρωση δρομολογητή, και μεταφορτώστε το firmware του ExpressVPN που κατεβάσατε στο δεύτερο βήμα.
  Στιγμιότυπο οθόνης ενημέρωσης δρομολογητή
 7. Επανεκκινήστε το δρομολογητή σας και επισκεφθείτε τη διεύθυνση expressvpnrouter.com. Κάντε κλικ Ξεκίνα.
  Στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης εκκίνησης του applet router ExpressVPN
 8. Συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σας. Για λόγους ασφαλείας, πρέπει να αλλάξετε τα διαπιστευτήριά σας από τις προεπιλεγμένες, το συντομότερο δυνατό.
  Στιγμιότυπο οθόνης της σύνδεσης ExpressWPN δρομολογητή
 9. Βρείτε τον κωδικό ενεργοποίησης ExpressVPN από τον λογαριασμό σας στο διαδίκτυο και επικολλήστε τον στον πίνακα διαχείρισης του δρομολογητή.
  Στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης κώδικα ενεργοποίησης του δρομολογητή ExpressVPN
 10. Εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε αναφορές σφαλμάτων και ανώνυμα αναλυτικά στοιχεία με το ExpressVPN κάντε κλικ Οχι ευχαριστώ.
  Στιγμιότυπο οθόνης της αναφοράς ExpressVPN για αναφορές σφαλμάτων στο δρομολογητή
 11. Δημιουργήστε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης WiFi για το νέο σας δίκτυο και κάντε κλικ Να συνεχίσει.
  Στιγμιότυπο οθόνης της μικροεφαρμογής δρομολογητή ExpressVPN ορίστηκε κωδικός WIFi
 12. Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή δρομολογητή και κάντε κλικ Να συνεχίσει.
  Στιγμιότυπο οθόνης του δρομολογητή router applet router admin
 13. Τώρα που ολοκληρώνεται η διαδικασία εγκατάστασης, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη μικροεφαρμογή του δρομολογητή ExpressVPN και σε όλες τις ρυθμίσεις του. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Κλείδωμα δικτύου (Διακόπτης θανάτου VPN) και αποκλείει ορισμένες συσκευές από το VPN χρησιμοποιώντας το Ανά συσκευή χαρακτηριστικό.
  Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις, επιλέξτε μια τοποθεσία διακομιστή από τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Συνδέω-συωδεομαι.

Τώρα όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δρομολογητή σας θα επωφεληθούν από την προστασία VPN.

Το ExpressVPN παρέχει μια σειρά οδηγών για τη ρύθμιση της μικροεφαρμογής του δρομολογητή σε διαφορετικά μοντέλα δρομολογητή, αν η δική σας είναι διαφορετική από αυτή που έχουμε επιλέξει για αυτόν τον οδηγό.

Μέθοδος 3: Αγοράστε έναν προρυθμισμένο δρομολογητή

Ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στο δρομολογητή σας είναι να αγοράσετε έναν προρυθμισμένο δρομολογητή.

Ωστόσο, δεν είναι φτηνές.

Οι προρυθμισμένοι δρομολογητές ξεκινούν από περίπου $ 130 και τα high-end μοντέλα μπορούν να κοστίζουν πάνω από $ 500. Αυτό δεν περιλαμβάνει την τιμή της συνδρομής VPN, η οποία μπορεί να είναι περίπου $ 100 το χρόνο.

Στιγμιότυπο από την ιστοσελίδα του FlashRouters με τις τιμές του δρομολογητή

Ο πιο δημοφιλής πάροχος προρυθμισμένων δρομολογητών είναι το FlashRouters.

Τα φορτία των παρόχων VPN προσφέρουν προρυθμισμένους δρομολογητές VPN μέσω FlashRouters, αλλά εδώ είναι μερικά δημοφιλή παραδείγματα:

 • ExpressVPN
 • CyberGhost
 • IPVanish
 • NordVPN
 • Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο
 • ProtonVPN
 • Εγγραφείτε

Ορισμένοι υποστηρίζουν την εφαρμογή προστασίας προσωπικών δεδομένων FlashRouters, ενώ άλλοι βασίζονται στο προεπιλεγμένο υλικολογισμικό του δρομολογητή (DD-WRT, OpenWRT ή Τομάτα).

Αν θέλετε να αγοράσετε έναν προ-αναβοσβήσιμο δρομολογητή αξίζει να δοκιμάσετε πρώτα το VPN στον επιτραπέζιο υπολογιστή και τις κινητές συσκευές σας πρώτα για να διαπιστώσετε εάν είστε ευχαριστημένοι με το λογισμικό εν γένει προτού δεσμευθείτε να αγοράσετε ένα δρομολογητή.

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN έρχονται με εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε αν δεν λειτουργεί για εσάς μπορείτε να πάρετε μια επιστροφή χρημάτων. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι εγγυήσεις είναι «δεν τίθενται ερωτήσεις».

Αφού αγοράσετε τον προρυθμισμένο δρομολογητή σας, θα φτάσει σε διαμορφωμένο και έτοιμο για την προστασία των δεδομένων σας στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τους προκαθορισμένους δρομολογητές στον οδηγό μας.

Τι είναι η εφαρμογή προστασίας προσωπικών δεδομένων FlashRouters?

Όπως η μικροεφαρμογή ExpressVPN, το FlashRouters Privacy App παρέχει έναν πιο φιλικό προς τον χρήστη τρόπο χρήσης ενός VPN στον δρομολογητή σας.

Η Εφαρμογή απορρήτου FlashRouter συνοδεύεται από διακόπτη καταστροφής VPN και μπορείτε να επιλέξετε να αποκλείσετε ορισμένες συσκευές από το VPN.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εφαρμογή απορρήτου FlashRouters με όλες τις υπηρεσίες VPN, αν και εδώ υπάρχουν τα τρέχοντα VPN που υποστηρίζουν την εφαρμογή:

 • ExpressVPN
 • HideMyAss!
 • IPVanish
 • NordVPN
 • PureVPN
 • Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο
 • ProtonVPN
 • SaferVPN
 • Εγγραφείτε

Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε αυτήν τη λίστα για ενημερωμένες πληροφορίες από το FlashRouters σχετικά με τις υπηρεσίες VPN που υποστηρίζει.

Αν έχετε αγοράσει έναν προρυθμισμένο δρομολογητή μέσω του FlashRouters, η συσκευή θα φτάσει σε ρύθμιση και έτοιμη για χρήση.

Στιγμιότυπο από την ιστοσελίδα του FlashRouters

Αφού συνδέσετε το δρομολογητή στο διαδίκτυο, απλώς επισκεφθείτε το flashroutersapp.com σε μια συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυο του δρομολογητή και εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσης για τη συνδρομή VPN.

Στιγμιότυπο οθόνης της εφαρμογής προστασίας προσωπικών δεδομένων FlashRouters

Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε έναν διακομιστή VPN και να συνδεθείτε.

Εάν ήδη διαθέτετε υποστηριζόμενο δρομολογητή DD-WRT στο σπίτι και θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Απορρήτου, θα πρέπει να αγοράσετε το βασικό σχέδιο υποστήριξης FlashRouters.

Θα κοστίσει $ 50 και η ομάδα θα απομακρύνει από απόσταση και θα διαμορφώσει το δρομολογητή σας.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια?

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία στον τρόπο με τον οποίο οι δρομολογητές χειρίζονται τις εγκαταστάσεις VPN και ο πρώτος σας λιμένας κλήσης πρέπει να είναι το εγχειρίδιο χρήσης του δρομολογητή σας ή οι σελίδες βοήθειας του παρόχου υπηρεσιών VPN.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις πιο βασικές λεπτομέρειες σύνδεσης για VPN στην περιοχή διαχείρισης του δρομολογητή σας, είναι πιθανό ο δρομολογητής σας να μην υποστηρίζει VPN καθόλου.

Ο πάροχος υπηρεσιών VPN θα πρέπει να μπορεί να συστήσει μια λίστα συμβατών δρομολογητών και η ομάδα υποστήριξης πελατών θα πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα σύνδεσης VPN που αντιμετωπίζετε με το δρομολογητή σας.

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η εγκατάσταση ενός VPN στον δρομολογητή σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε όλες τις συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές στο σπίτι σας, αλλά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα.

Επομένως, πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε VPN στο δρομολογητή σας?

Εδώ είναι τα υπέρ και τα κατά.

Πλεονεκτήματα:

Τρία κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης ενός VPN σε ένα δρομολογητή

1Πρόσφατο VPN

Εφόσον διατηρείτε το δρομολογητή σας ενεργοποιημένο, η σύνδεση VPN θα είναι πάντα διαθέσιμη για την κρυπτογράφηση της διαδικτυακής κίνησης του σπιτιού σας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε τον υπολογιστή σας να εκκινηθεί πλήρως προτού να επωφεληθείτε από την προστασία VPN.

2 Προστατεύει όλους τους τύπους συσκευών με δυνατότητα Internet

Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα VPN απευθείας σε ορισμένες συσκευές, όπως κονσόλες παιχνιδιών και έξυπνες τηλεοράσεις.

Αλλά με ένα δρομολογητή μπορείτε να καλύψετε όλα τα gadget σας που δεν υποστηρίζουν λογισμικό πελάτη VPN απευθείας.

Τα όρια των "ταυτόχρονων συνδέσεων" των μπαλών

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN περιορίζουν τον αριθμό των συσκευών που εκτελούν το VPN ανά πάσα στιγμή (δηλ. Ταυτόχρονες συνδέσεις).

Με την εγκατάσταση του VPN σε επίπεδο δρομολογητή μπορείτε να καλύψετε πολλές συσκευές και να μετράει μόνο ως μία σύνδεση.

Μειονεκτήματα:

Τέσσερα βασικά μειονεκτήματα της χρήσης ενός VPN στον δρομολογητή

1Περισσότερη ρύθμιση και έλλειψη ευελιξίας

Όπως ίσως μπορείτε να πείτε από την ανάγνωση αυτού του οδηγού, η εγκατάσταση ενός VPN στον οικιακό σας δρομολογητή μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Δεν είναι σίγουρα για αρχάριους.

Ακόμα και αφού έχετε ρυθμίσει πλήρως το δρομολογητή σας με το λογισμικό πελάτη VPN, δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξετε τις ρυθμίσεις όπως όταν το λογισμικό VPN είναι εγκατεστημένο σε επίπεδο συσκευής.

Παρόλο που αυτό θα ήταν καλό για τους χρήστες που θέλουν απλά να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους, δεν είναι τόσο βολικό για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN για την απεμπλοκή περιεχομένου και τη ροή.

Είναι εξαιρετικά εύκολο να αλλάξετε τις τοποθεσίες και τις ρυθμίσεις του διακομιστή για να προσαρμόσετε τη ροή σε προσαρμοσμένες εφαρμογές VPN για συσκευές όπως υπολογιστές και smartphones, αλλά δεν είναι τόσο απλό στους δρομολογητές.

Εάν αναζητάτε ροή περιεχομένου, ίσως είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε το λογισμικό VPN απευθείας στη συσκευή που προτιμάτε.

Ωστόσο, ορισμένες συσκευές όπως η Apple TV δεν διαθέτουν επί του παρόντος εφαρμογές VPN, οπότε η εγκατάσταση του VPN σε επίπεδο δρομολογητή θα είναι η μόνη σας επιλογή.

Μπορεί να είναι ακριβό

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα και ασφαλέστερα πρωτόκολλα VPN και την κρυπτογράφηση όπως το OpenVPN με το AES-256, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε νέο υλικό δρομολογητή, το οποίο μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες δολάρια.

Και αυτό δεν περιλαμβάνει την τιμή της ίδιας της συνδρομής VPN, η οποία μπορεί να κοστίσει περισσότερα από $ 100 το χρόνο.

3Όχι όλες οι υπηρεσίες VPN υποστηρίζουν συνδέσεις δρομολογητή

Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες VPN που δεν είναι συμβατές με δρομολογητές, όπως το Hotspot Shield και το TunnelBear.

Ελέγχετε πάντα εάν μια υπηρεσία VPN υποστηρίζει συνδέσεις δρομολογητή πριν αγοράσετε μια συνδρομή.

Ακόμη και αν ο παροχέας υποστηρίζει συνδέσεις δρομολογητών, μπορεί να υποστηρίζει μόνο μη ασφαλή πρωτόκολλα VPN σε δρομολογητή όπως το PPTP.

4Η κίνηση του Internet μεταξύ των συσκευών σας και του δρομολογητή δεν είναι εξασφαλισμένη

Ένα άλλο μειονέκτημα της χρήσης ενός VPN σε επίπεδο δρομολογητή είναι ότι η κίνηση μεταξύ των συσκευών και του δρομολογητή δεν είναι κρυπτογραφημένη.

Ενώ αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, αν εμπιστεύεστε όλους τους συνδεδεμένους στο οικιακό σας δίκτυο (και δεν τους πειράζει να βλέπουν τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο), δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια σε περίπτωση που ένας τυχαίος ξένος αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυό σας.

ένα διάγραμμα που δείχνει πώς ένας δρομολογητής VPN προστατεύει τις συσκευές στο σπίτι σας

Ένας δρομολογητής VPN κρυπτογραφεί την κίνηση κάθε συσκευής στο δίκτυό σας WiFi.

Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε ταυτόχρονα τη χρήση VPN τόσο στη συσκευή όσο και στον δρομολογητή, για να αποφύγετε την επιβράδυνση και την αστάθεια.

Μια λύση θα ήταν να δημιουργήσετε ξεχωριστό δρομολογητή για συσκευές που δεν έρχονται με προσαρμοσμένες εφαρμογές όπως το Xbox ή η Apple TV. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένες εφαρμογές VPN στους υπολογιστές και τα smartphones σας.

Η μικροεφαρμογή δρομολογητή ExpressVPN και η εφαρμογή προστασίας προσωπικών δεδομένων FlashRouters - η οποία είναι διαθέσιμη για πολλούς δρομολογητές DD-WRT - σας επιτρέπει να αποκλείσετε ορισμένες συσκευές από τη σήραγγα VPN.

Router VPN πελάτη εναντίον διακομιστή VPN δρομολογητή

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διάκριση ανάμεσα στη χρήση του δρομολογητή σας ως πελάτη VPN και τη χρήση του ως διακομιστή VPN.

Αυτός ο οδηγός ασχολείται με την πρώτη περίπτωση. Όταν ρυθμίζετε το δρομολογητή σας ως πελάτη, δρομολογεί όλη την κίνηση στο διαδίκτυο μέσω της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN στους διακομιστές VPN στο άλλο άκρο.

Από την άλλη πλευρά, η ρύθμιση του δρομολογητή σας ως διακομιστή VPN σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με ασφάλεια στο οικιακό σας δίκτυο ενώ βρίσκεστε έξω και λίγο, σαν ένα VPN επιχείρησης που μπορεί να γνωρίζετε σε ένα περιβάλλον εργασίας.

Η κίνηση στο Internet κρυπτογραφείται και αποστέλλεται μέσω της σήραγγας VPN από τη συσκευή σας και από το διακομιστή VPN του δρομολογητή στο σπίτι σας.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του δρομολογητή σας ως διακομιστή VPN στον ξεχωριστό οδηγό.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me