Το σωστό VPN θα κρυπτογραφήσει την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, θα αποκρύψει τη διεύθυνση IP και θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε το προσωπικό σας απόρρητο στο διαδίκτυο. Βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα VPN σε αυτόν τον πλήρη οδηγό για τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα.

Παίζω

Ο κόσμος αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο εχθρός απέναντι στο ιδιωτικό απόρρητο. Κάθε φορά που έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, κινδυνεύετε να πέσετε θύμα επιτήρηση, λογοκρισία, κλοπή δεδομένων, και πολλά άλλα θέματα.

Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο λογοκρίνουν το Διαδίκτυο με ανησυχητικό ρυθμό, εμποδίζοντας την ικανότητά μας να αποκτήσουμε πρόσβαση στις πληροφορίες και να επικοινωνήσουμε ελεύθερα μεταξύ μας.

Εκεί μπαίνει ένα VPN.

Ένα VPN (Virtual Private Network) είναι ένα απλό κομμάτι λογισμικού που μπορείτε να εγκαταστήσετε σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Θα προστατεύσει το απόρρητό σας, θα σας βοηθήσει να μείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο και θα σας παραχωρήσουμε απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το πιο σημαντικό, ένα VPN θα κρυπτογραφήστε τα δεδομένα σας και αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας δημιουργώντας μια ιδιωτική σήραγγα μέσω του Διαδικτύου.

Ένα VPN σας επιτρέπει:

 • Απόκρυψη της διεύθυνσης IP από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε
 • Κρυπτογράφηση της επισκεψιμότητας περιήγησης
 • Πρόσβαση σε γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο
 • Περιεχόμενο ροής ή torrent από άλλες χώρες
 • Επιλέξτε ανάμεσα σε πολλές τοποθεσίες ιδιωτικών διακομιστών
 • Προστατέψτε τα δεδομένα σας από δημόσια δίκτυα WiFi

Αλλά πώς ακριβώς δουλεύουν τα VPN; Είναι ασφαλείς; Και πώς βρίσκετε τον κατάλληλο πάροχο VPN?

Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα VPN. Θα καταργήσουμε την τεχνική φρασεολογία έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.

Θα μάθετε πώς λειτουργούν τα VPN, πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN, πώς να επιλέξετε ένα ασφαλές VPN και πολλά άλλα.

Contents

Τι είναι ένα VPN?

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) είναι ένα κομμάτι λογισμικού που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο ιδιωτικός και ασφαλής.

Το VPN δημιουργεί ένα ασφαλές τούνελ μεταξύ της συσκευής σας και ενός ιδιωτικού διακομιστή VPN προτού προωθήσετε την επισκεψιμότητά σας στον ιστότοπο ή την εφαρμογή που επισκέπτεστε.

Αυτό εμποδίζει τους παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) και τις αρχές να εντοπίζουν τι κάνετε online. Σας προστατεύει επίσης από τους χάκερ που ψάχνουν να υποκλέψουν την κυκλοφορία σας.

Ένα VPN διατηρεί ιδιωτική τη δραστηριότητα περιήγησής σας κρυπτογράφηση την κυκλοφορία στο διαδίκτυο, δρομολόγηση μέσω ασφαλούς σήραγγας, και συγκάλυψη την πραγματική σας διεύθυνση IP.

Τα VPN δημιουργούν ένα ασφαλές τούνελ, κρυπτογράφοντας την επισκεψιμότητά σας στο διαδίκτυο και την απόκρυψη από τους snoopers και τους hackers.

Ανάλογα με τον πάροχο VPN που χρησιμοποιείτε, θα μπορείτε να επιλέξετε από δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες τοποθεσίες διακομιστών VPN σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξαπατήσετε τους ιστότοπους να σκεφτούν ότι περιηγείστε, συνεχίζετε να ρέει ή χτυπάτε από μια συγκεκριμένη πόλη ή χώρα.

Με την κρυπτογράφηση της σύνδεσής σας και την αναδρομολόγηση της επισκεψιμότητάς σας μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή, ούτε ο παροχέας υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) ούτε οποιοσδήποτε άλλος στο δίκτυο μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Εάν κάποιος παρακολουθεί τη σύνδεσή σας, το μόνο που θα δει είναι άχρηστα γράμματα και αριθμοί.

Αυτό σας προστατεύει από την επιτήρηση της κυβέρνησης, την παρακολούθηση ιστότοπων και κάθε κακόβουλο τρίτο μέρος που μπορεί να προσπαθήσει να παρακολουθήσει την επισκεψιμότητά σας.

Τα δικα σου Η διεύθυνση IP θα αλλάξει και τα δεδομένα περιήγησής σας δεν θα συνδέονται με την πραγματική σας τοποθεσία, καθιστώντας ό, τι κάνετε online πιο ιδιωτικά.

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε νέο εξοπλισμό, όπως μόντεμ ή δρομολογητή. Η εγκατάσταση και χρήση του VPN σας γίνεται όλα online λίγα λεπτά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός VPN, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο επόμενο κεφάλαιο αυτού του οδηγού. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε απευθείας στην επιλογή Εγκατάσταση ενός VPN.

Γιατί χρειάζομαι ένα VPN?

Μπορείτε να βασιστείτε σε ένα VPN για να παραμείνετε ανώνυμα στο διαδίκτυο, να διατηρήσετε το απόρρητό σας, να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένο περιεχόμενο ή να αποκρύψετε τη δραστηριότητά σας. Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τη χρήση ενός VPN:

Απομακρύνετε την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα από την κυβέρνηση ή τον ISP σας.

Εικονογράφηση που δείχνει έναν θολή άνθρωπο κρυμμένο πίσω από ένα μεγεθυντικό φακό.

Ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) μπορεί να δει όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και σχεδόν σίγουρα θα καταγράφουν αυτές τις πληροφορίες.

Σε ορισμένες χώρες, οι ISP υποχρεούνται να συλλέγουν και να αποθηκεύουν δεδομένα χρήστη για μεγάλα χρονικά διαστήματα και η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα πρόσβασης, αποθήκευσης και αναζήτησης αυτών των πληροφοριών.

Αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης - για να αναφέρουμε μόνο λίγα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτούς τους νόμους στον Οδηγό μας για τις Δικαιοδοσίες VPN.

Επειδή τα VPN κρυπτογραφούν την κίνηση στο διαδίκτυο από τη συσκευή σας στο διακομιστή VPN, ο ISP σας ή οποιοσδήποτε άλλος τρίτος δεν θα μπορεί να κατασκοπεύει την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τεχνολογίες παρακολούθησης και το ζήτημα της παγκόσμιας μαζικής επιτήρησης, επισκεφθείτε το EFF και το Privacy International. Μπορείτε επίσης να βρείτε έναν ενημερωμένο κατάλογο με τις γενικές κοινοποιήσεις επιτήρησης εδώ.

2Δοποθετήστε τη διεύθυνση IP σας από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

Εικόνα μιας κλειστής πόρτας.

Ένας από τους συνηθέστερους λόγους για τη χρήση ενός VPN είναι να καλύψτε την πραγματική διεύθυνση IP σας.

Η διεύθυνση IP σας είναι μια μοναδική αριθμητική διεύθυνση που έχει εκχωρηθεί από τον ISP σας. Ό, τι κάνετε online συνδέεται με τη διεύθυνση IP σας, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας ταιριάζει στις online δραστηριότητες σας. Οι περισσότεροι ιστότοποι καταγράφουν τη διεύθυνση IP των επισκεπτών τους.

Οι διαφημιζόμενοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση IP σας για να σας εξυπηρετήσουν στοχευμένες διαφημίσεις με βάση την ταυτότητα και το ιστορικό περιήγησής σας.

Όταν συνδέεστε σε ένα διακομιστή VPN, θα πάρετε τη διεύθυνση IP αυτού του διακομιστή VPN. Οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε θα δουν τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN και όχι τη δική σας.

Θα μπορείτε να παρακάμψετε μπλοκ διευθύνσεων IP και να περιηγηθείτε στους ιστότοπους, χωρίς η δραστηριότητά σας να εντοπίζεται πίσω σε εσάς ως άτομο.

3Αποκλείστε ιστοσελίδες και παρακάμψτε τους γεωγραφικούς περιορισμούς.

Εικονογράφηση μιας γυναίκας που περιηγεί σε όλο τον κόσμο.

Η διεύθυνση IP σας συνδέει με το δικό σας φυσική τοποθεσία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει τους χρήστες σε συγκεκριμένες χώρες να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους.

Ορισμένες υπηρεσίες - όπως Netflix ή BBC iPlayer - αλλάξτε τις βιβλιοθήκες ανάλογα με τη χώρα από την οποία επισκέπτεστε. Η χρήση ενός VPN είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να παρακάμψετε αυτούς τους γεωγραφικούς περιορισμούς και να ξεκλειδώσετε το «κρυφό» περιεχόμενο. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα συνιστώμενα δίκτυα VPN για το Netflix για περισσότερες πληροφορίες.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα VPN μπορούν να σας βοηθήσουν αποφύγετε τη λογοκρισία με την κρυπτογράφηση της επισκεψιμότητας και την κάλυψη της πραγματικής διεύθυνσης IP σας. Αν θέλετε να προβάλετε περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο σε άλλη χώρα ή λογοκρισία στην περιοχή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να παρακάμψετε αυτούς τους περιορισμούς.

Η χρήση ενός VPN μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να παρακάμψουν τα μπλοκ ιστοτόπων για να αποκτήσουν πρόσβαση σε παγκόσμια μέσα και να επικοινωνούν ελεύθερα. Σε χώρες που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του τύπου, ένα VPN μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να μιλήσουν κατά της κυβέρνησης με ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυβερνητική λογοκρισία, η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) διαθέτει ένα κιτ ασφαλείας για τους δημοσιογράφους, το οποίο παρέχει καθοδήγηση σε θέματα όπως η εκτίμηση κινδύνου και η ψηφιακή ασφάλεια.

Το EFF διαθέτει επίσης μια σειρά ψηφιακών οδηγών ασφάλειας για ακτιβιστές, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνείς δημοσιογράφους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απεμπλοκή ιστότοπων στον αποκλειστικό οδηγό μας: Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους.

4Προστατεύστε τα δεδομένα σας σε δημόσια WiFi δίκτυα.

Εικονογράφηση ενός ανθρώπου που συνδέεται με το δημόσιο wifi ενώ ταξιδεύει.

Όταν χρησιμοποιείτε τη δημόσια σύνδεση WiFi σε ένα καφέ, ξενοδοχείο ή αεροδρόμιο τοποθετείτε το δικό σας ευαίσθητα δεδομένα σε κίνδυνο.

Η εκμετάλλευση δημόσιων δικτύων WiFi για τη συλλογή δεδομένων είναι απλή και απίστευτα φθηνή. Οι εγκληματίες μπορούν να επωφεληθούν από τα ανοιχτά και μη κρυπτογραφημένα δίκτυα για να κλέψουν σημαντικά στοιχεία όπως τραπεζικά σας στοιχεία, πιστωτικές κάρτες, φωτογραφίες και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Οι χάκερ επιδιώκουν όλο και περισσότερο τα ξενοδοχεία και τα εμπορικά κέντρα για την επιδίωξη στόχων υψηλής αξίας. Μια πρόσφατη έκθεση του Bloomberg εξηγεί πώς κάποιοι εγκληματίες κάνουν check-in στα ξενοδοχεία με σαφή στόχο να κλέψουν πολύτιμα δεδομένα.

Η μητρική κάρτα παρέχει επίσης μια καλή περίληψη του προβλήματος με τα δημόσια δίκτυα WiFi. Αυτό περιλαμβάνει το δημοφιλές "Ανανάς WiFi" που δίνει σχεδόν σε όλους τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα δημόσια δίκτυα για λιγότερο από 99 δολάρια.

Μπορείτε να προστατεύσετε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας ένα VPN, το οποίο θα κρυπτογραφήσει την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και θα το κάνει πολύ, πολύ πιο δύσκολο για τους χάκερ να παραβιάσουν και να κλέψουν τα δεδομένα σας.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρήστες παραμένουν ανεξάρτητα από τους πραγματικούς κινδύνους των ανοιχτών δικτύων WiFi. Αν ταξιδεύετε συχνά και πρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι, ένα αξιόπιστο VPN είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προστασία της δημόσιας σας σύνδεσης WiFi, ανατρέξτε στον ολοκληρωμένο οδηγό μας για την εξασφάλιση δημόσιου WiFi.

5Κλείστε τον παροπλισμό του ISP και το torrent με ασφάλεια.

Εικονογράφηση ενός ανθρώπου επιταχύνει τη σύνδεσή του

Ο ISP σας παρακολουθεί σχεδόν βεβαίως την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Εάν ζείτε σε μια χώρα χωρίς ισχυρούς νόμους δικτυακής ουδετερότητας, ο ISP σας μπορεί ακόμη και σκόπιμα επιβραδύνει τη σύνδεσή σας όταν πραγματοποιείτε δραστηριότητες που απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης, όπως τη λήψη ενός μεγάλου αρχείου ή το torrenting. Αυτό ονομάζεται εύρος ζώνης.

Η κρυπτογράφηση VPN μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη θλίψη του ISP, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε τις καλύτερες ταχύτητες λήψης, torrenting, παιχνιδιών και streaming - όλο αυτό το διάστημα ξεκλειδώνοντας περιεχόμενο από όλο τον κόσμο.

Το Torrenting χωρίς VPN είναι επίσης αρκετά επικίνδυνο. Όχι μόνο η διεύθυνση IP σας είναι ορατή στους συνομηλίκους, ο ISP σας μπορεί επίσης να δει ότι έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους και εφαρμογές torrenting.

Δεν αποδεχόμαστε τη λήψη υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, αλλά η χρήση ενός VPN είναι απαραίτητη εάν θέλετε οι δραστηριότητές σας P2P να παραμείνουν ιδιωτικές. Για να μάθετε ποια VPN συστήνουμε για torrenting, διαβάστε τα καλύτερα δίκτυα VPN για το Torrenting guide.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN?

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα VPN όλη την ώρα για να επωφεληθείτε από τη συνεχή προστασία, αλλά υπάρχουν αρκετές φορές όταν είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα VPN.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN εάν:

 • Ανησυχείτε για το ιδιωτικό απόρρητό σας στο διαδίκτυο
 • Βρίσκεστε σε μια χώρα που λογοκρίνει το διαδίκτυο
 • Σας ενδιαφέρει η ροή περιεχομένου από το εξωτερικό
 • Χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi
 • Πρέπει να παρακάμψετε ένα μπλοκ ιστοτόπου που βασίζεται στην IP
 • Είστε δημοσιογράφος, ακτιβιστής ή καταγγέλλων που ασχολούνται με ευαίσθητες πληροφορίες

Γράφημα που δείχνει τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα VPN.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τη χρήση ενός VPN. Δεδομένα που λαμβάνονται από την αναφορά χρήσης VPN του Global Web Index.

Πώς λειτουργεί ένα VPN?

Ένα VPN δημιουργεί ένα ιδιωτικός και κρυπτογραφημένο σύνδεση στο διαδίκτυο μεταξύ της συσκευής σας και ενός ιδιωτικό διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα σας δεν μπορούν να διαβαστούν ή να γίνουν κατανοητά από τον ISP σας ή από οποιονδήποτε τρίτο. Ο ιδιωτικός διακομιστής στη συνέχεια στέλνει την επισκεψιμότητά σας στον ιστότοπο ή την υπηρεσία που θέλετε να έχετε πρόσβαση.

Εάν γνωρίζετε ήδη πώς λειτουργεί ένα VPN, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στην επόμενη ενότητα αυτού του οδηγού: Είναι ασφαλή VPN?

Διάγραμμα που δείχνει πώς λειτουργεί ένα VPN.

Δείτε πώς λειτουργεί ένα VPN::

 1. Εγγραφείτε στην υπηρεσία VPN που έχετε επιλέξει. Για συμβουλές σχετικά με τον πάροχο VPN που θα επιλέξετε, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ενότητα σχετικά με τον τρόπο επιλογής του καλύτερου VPN.
 2. Εγκαταστήστε το λογισμικό VPN στη συσκευή σας. Αυτό το λογισμικό ονομάζεται a Πελάτη VPN. Μπορεί να είναι μια εφαρμογή που παρέχεται από έναν πάροχο VPN (όπως το ExpressVPN ή το NordVPN) ή από ένα λογισμικό τρίτων κατασκευαστών όπως το OpenVPN ή το Tunnelblick.
 3. Συνδεθείτε στον πελάτη VPN με τα στοιχεία του λογαριασμού σας και επιλέξτε την τοποθεσία ενός διακομιστή VPN με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.
 4. Όταν κάνετε κλικ στο 'connect' στην εφαρμογή VPN, ο πελάτης VPN θα αναζητήσει τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN που έχετε επιλέξει.
 5. Ο πελάτης VPN ξεκινά μια σύνδεση με το διακομιστή VPN. Στη συνέχεια ανταλλάσσουν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων σύνδεσης, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κρυπτογραφημένη σήραγγα VPN.

  Η σήραγγα VPN είναι ένας ασφαλής σύνδεσμος μεταξύ της συσκευής σας και του διακομιστή VPN. Η κρυπτογράφηση των δεδομένων σας σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η ανάγνωσή τους ή η κατανόησή τους σε περίπτωση παρακράτησης μεταξύ της συσκευής σας και του διακομιστή.

  Οι εξωτερικοί παρατηρητές, όπως ο ISP σας, μπορούν να δουν ότι τα δεδομένα μεταφέρονται, αλλά όχι τα δεδομένα αυτά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την κρυπτογράφηση VPN στην επόμενη ενότητα αυτού του οδηγού.

 6. Η διαδικτυακή επισκεψιμότητα της συσκευής σας αποστέλλεται μέσω της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN στον διακομιστή VPN.
 7. Ο διακομιστής VPN αποκρυπτογραφεί την κίνηση στο διαδίκτυο της συσκευής σας και την προωθεί στον ιστότοπο ή την υπηρεσία που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Εάν το VPN λειτουργεί όπως πρέπει, ο ιστότοπος θα βλέπει μόνο το Διεύθυνση IP του διακομιστή VPN, όχι την πρωτότυπη διεύθυνση IP σας.

Κάθε υπηρεσία VPN συνοδεύεται από μια λίστα τοποθεσιών διακομιστών και τα καλύτερα δίκτυα VPN θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε από μια σειρά χωρών και πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Στιγμιότυπο οθόνης των τοποθεσιών διακομιστή του Cyberghost VPN.

Στιγμιότυπο οθόνης των τοποθεσιών του διακομιστή VPN CyberGhost στην εφαρμογή των Windows.

Η κρυπτογράφηση VPN εξηγείται

Η κρυπτογράφηση είναι η διαδικασία του κωδικοποίηση έτσι ώστε μόνο ένας υπολογιστής με το σωστό «κλειδί» να μπορεί να το διαβάσει.

Ένα VPN είναι εξίσου ασφαλές με την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί για την προστασία των δεδομένων σας.

Με ένα VPN, οι υπολογιστές σε κάθε άκρο της σήραγγας VPN κρυπτογραφούν τα δεδομένα που εισέρχονται στη σήραγγα και αποκρυπτογραφούν στο άλλο άκρο. Ωστόσο, ένα VPN χρειάζεται περισσότερο από ένα ζευγάρι κλειδιών για την εφαρμογή κρυπτογράφησης.

Αυτό είναι όπου Πρωτόκολλα VPN Πέρασε Μέσα.

Πρωτόκολλα VPN

Τα πρωτόκολλα VPN αναφέρονται στο σύνολο κανόνων και διαδικασιών που ακολουθεί ένα πρόγραμμα-πελάτη VPN, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ασφαλής σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και του διακομιστή VPN. Το πρωτόκολλο VPN που χρησιμοποιείτε θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται πραγματικά το ασφαλές σας τούνελ.

Ανάλογα με το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται, ένα VPN μπορεί να έχει διαφορετικές ταχύτητες, δυνατότητες ή ακόμα και τρωτά σημεία. Οι περισσότεροι πάροχοι VPN θα σας δώσουν μια επιλογή ποιο πρωτόκολλο θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Υπάρχουν αρκετά πρωτόκολλα VPN, αλλά δεν είναι όλα ασφαλή στη χρήση. Εδώ είναι ένας πίνακας με τα πιο κοινά πρωτόκολλα VPN:

Πίνακας των πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης VPN και των κινδύνων ασφαλείας τους.

 • OpenVPN. Αυτό είναι το προτιμώμενο πρωτόκολλο VPN. Είναι ανοιχτού κώδικα, πολύ ασφαλής και λειτουργική σε όλες σχεδόν τις συσκευές με δυνατότητα VPN. Το OpenVPN έχει δοκιμαστεί καλά και παραμένει το βιομηχανικό πρότυπο χρυσού. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN όπου είναι διαθέσιμο.
 • IKEv2 / IPSec. Χρησιμοποιείται παράλληλα με το IPSec, το IKEv2 είναι ένα νεότερο πρωτόκολλο VPN κλειστού κώδικα. Είναι πολύ ασφαλές, αρκετά γρήγορο και αντιμετωπίζει εύκολα τις αλλαγές στο δίκτυο. Αυτό το καθιστά το ιδανικό πρωτόκολλο για κινητές συσκευές που αλλάζουν συνεχώς μεταξύ WiFi και κινητών δεδομένων.
 • L2TP / IPSec. Αυτό το πρωτόκολλο είναι αρκετά ξεπερασμένο και έρχεται με μερικά ελαττώματα ασφαλείας. Εάν χρησιμοποιείται με τον AES κρυπτογραφημένο κώδικα, θεωρείται γενικά ασφαλής, αλλά υπάρχουν κάποιες προτάσεις ότι το πρωτόκολλο έχει παραβιαστεί από την NSA.
 • SSTP. Το SSTP είναι ένα άλλο πρωτόκολλο VPN κλειστού κώδικα. Είναι ιδιοκτησία της Microsoft και βασίζεται σε SSL 3.0, το οποίο είναι ευάλωτο σε μια συγκεκριμένη επίθεση MITM που ονομάζεται Poodle. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι το SSTP επηρεάζεται από αυτήν την επίθεση, δεν πιστεύουμε ότι αξίζει τον κίνδυνο.
 • PPTP. Θα έπρεπε αποφύγετε το PPTP αν μπορείς. Αυτό το ξεπερασμένο πρωτόκολλο δεν είναι ασφαλές στη χρήση και μπορεί να πειραματιστεί σε λίγα λεπτά.
 • Wireguard. Το νεότερο πρωτόκολλο VPN μέχρι σήμερα, το WireGuard είναι πολλά υποσχόμενο, αλλά βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Στόχος της είναι να είναι γρήγορη, ασφαλής και πιο εύκολη υλοποίηση από άλλα πρωτόκολλα VPN χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερες γραμμές κώδικα. Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε σταθερή αποδέσμευση 1.0, οπότε η WireGuard θα πρέπει να θεωρηθεί ως πειραματική μέχρι τότε.

Κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης

Οι αλγόριθμοι Ciphers αναφέρονται στους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για την κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση δεδομένων. Ενώ το πρωτόκολλο VPN δημιουργεί τη σήραγγα VPN, χρησιμοποιείται ένας κρυπτογραφικός κώδικας για την κρυπτογράφηση των δεδομένων που ρέουν μέσω της σήραγγας.

Η λειτουργία ενός κρυπτογράφου συνήθως εξαρτάται από μια πληροφορία που ονομάζεται κλειδί. Χωρίς τη γνώση του κλειδιού, είναι εξαιρετικά δύσκολο - αν όχι αδύνατο - να αποκρυπτογραφήσουμε τα προκύπτοντα δεδομένα.

Όταν μιλάμε για κρυπτογράφηση, αναφερόμαστε γενικά σε ένα μείγμα τύπου κρυπτογράφησης και μήκος κλειδιού, το οποίο υποδηλώνει τον αριθμό των "bits" σε ένα δεδομένο κλειδί.

Για παράδειγμα, το Blowfish-128 είναι ο κωδικός Blowfish με μήκος κλειδιού 128 bits. Σε γενικές γραμμές, ένα σύντομο μήκος κλειδιού σημαίνει φτωχή ασφάλεια, καθώς είναι πιο επιρρεπής σε παραβίαση από βίαιες επιθέσεις.

Ένα βασικό μήκος 256 bits είναι το σημερινό 'χρυσό πρότυπο'. Αυτό δεν μπορεί να εξαναγκαστεί, καθώς θα απαιτούσε δισεκατομμύρια χρόνια για να περάσει από όλους τους δυνατούς συνδυασμούς.

Όπως συμβαίνει με τα πρωτόκολλα VPN, το λογισμικό VPN μπορεί να χρησιμοποιήσει αρκετές διαφορετικές κρυφές μνήμες. Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή ciphers που χρησιμοποιούνται στο λογισμικό VPN σήμερα:

 • AES. Όπως το OpenVPN είναι για πρωτόκολλα, το AES είναι το χρυσό πρότυπο για τα κρυπτογραφικά. Χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για εμπιστευτικά δεδομένα και θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής. Θα βρείτε συνήθως δύο βασικά μήκη: AES-128 και AES-256. Και οι δύο θεωρούνται ασφαλείς.
 • Blowfish. Το Blowfish ήταν το προεπιλεγμένο κρυπτογράφημα που χρησιμοποιείται στο OpenVPN, αλλά έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από το AES τώρα. Το Blowfish δεν θεωρείται τόσο ασφαλές όσο το AES και είναι ευάλωτο σε «επιθέσεις γενεθλίων»,.
 • Καμέλια. Ενώ η Camellia είναι πολύ παρόμοια με την AES όσον αφορά την ασφάλεια και την ταχύτητα, σε αντίθεση με την AES, δεν έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST). Δεν έχει δοκιμαστεί τόσο καλά όπως το AES και σπάνια χρησιμοποιείται σε λογισμικό VPN.

Τα VPN χρησιμοποιούν επίσης χειραψίες και πιστοποιήσεις κατακερματισμού για την ασφαλέστερη σύνδεσή σας. Μπορείτε να διαβάσετε όλα αυτά σχετικά με αυτά - και πολλές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πρωτόκολλα και τις κρυπτογραφίες VPN - στον πλήρη οδηγό μας για κρυπτογράφηση VPN.

Είναι VPN ασφαλή?

Ένα αξιόπιστο VPN είναι ένα ανεκτίμητο πρώτο βήμα για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και την ασφαλή διαδικτυακή διαμονή σας.

Δυστυχώς, δεν είναι όλα ασφαλή στη χρήση τα VPN.

Πολλές δημοφιλείς υπηρεσίες VPN είναι ανεπαρκείς, αναξιόπιστες και ακόμη και επικίνδυνες.

Το λάθος VPN μπορεί:

 • Καταγράψτε τη δραστηριότητα περιήγησης
 • Αποτυχία κρυπτογράφησης των δεδομένων σας
 • Μοιραστείτε τα δεδομένα σας με τις αρχές
 • Διαλύστε τις πληροφορίες ταυτοποίησης
 • Επιμολύνετε τη συσκευή σας με κακόβουλο λογισμικό
 • Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να ρωτήσετε για να προσδιορίσετε εάν ένα VPN είναι ασφαλές ή όχι.

  Αυτή η ενότητα θα ασχοληθεί με το πιθανούς κινδύνους του λογισμικού VPN και να εξηγήσετε πώς μπορείτε να μείνετε ασφαλείς. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε ευθεία στο επόμενο κεφάλαιο για να μάθετε εάν τα VPN είναι νόμιμα ή αν μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση ενός VPN.

  1Το VPN Keep Logs?

  Μια απεικόνιση ενός χεριού κλέβει τα αρχεία από ένα φορητό υπολογιστή

  Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές μιας υπηρεσίας VPN είναι αυτή της πολιτική καταγραφής.

  Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, εμπιστεύεστε τον παροχέα VPN με όλη σας την κίνηση στο διαδίκτυο - που περιλαμβάνει και το δικό σας διεύθυνση IP, όλα τα ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, ο μηνύματα που στέλνετε, και όλα σας προσωπικά δεδομένα.

  Εξετάσαμε τις 90 από τις πιο δημοφιλείς πολιτικές καταγραφής των υπηρεσιών VPN και το βρήκαμε Το 26% των δημοφιλών VPN καταγράφει την πρωτότυπη διεύθυνση IP σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποια δίκτυα VPN διατηρούν αρχεία καταγραφής, ανατρέξτε στον ειδικό οδηγό μας για τις πολιτικές καταγραφής VPN.

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την πολιτική απορρήτου του παρόχου VPN πριν εμπιστευθείτε την εταιρεία με τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν διαπιστώσετε ότι το VPN καταγράφει την προσωπική σας διεύθυνση IP ή δεδομένα δραστηριότητας, αποφύγετε αυτό το VPN με κάθε κόστος.

  Τα καλύτερα δίκτυα VPN όχι κούτσουρο:

  1. Τα αιτήματα DNS ή οι ιστότοποι που επισκέφθηκαν
  2. Η πρωτότυπη διεύθυνση IP σας
  3. Διεύθυνση IP διακομιστή VPN
  4. Σύνδεση timestamps
  5. Ατομική χρήση εύρους ζώνης

  Εν ολίγοις, α ασφαλές VPN προστατεύει το απόρρητό σας μη καταγράφοντας δεδομένα που θα μπορούσαν να σας συνδέσουν ως χρήστη με τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, μερικά VPN εξακολουθούν να κάνουν.

  Αυτό το στιγμιότυπο οθόνης από την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της Hola VPN αποτελεί καλό παράδειγμα του τι πρέπει να αποφύγετε:

  Στιγμιότυπο οθόνης από την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της Hola VPN

  Στιγμιότυπο οθόνης από την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της Hola VPN.

  Δυστυχώς, οι πολιτικές καταγραφής των παρόχων VPN είναι συχνά ασαφείς και παραπλανητικές.

  Μερικοί πάροχοι ψευδώς ισχυρίζονται να συλλέγουν ένα ελάχιστο ποσό δεδομένων, ενώ άλλα είναι σκόπιμα αόριστα για τον τύπο δεδομένων που αναφέρεται στην πολιτική τους.

  Οι καλύτεροι πάροχοι VPN θα είναι απολύτως διαφανείς σχετικά με το είδος των δεδομένων που συλλέγουν και γιατί τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα.

  Θα σας ενημερώσουν επίσης εάν το VPN μοιράζεται τα δεδομένα σας με τρίτους, συμπεριλαμβανομένων των διαφημιζόμενων, κυβερνητικών οργανισμών και εταιρειών χαρτοφυλακίου.

  Βεβαιωθείτε ότι οι τυχόν ισχυρισμοί "μη-αρχεία καταγραφής" που βλέπετε στις διαφημίσεις υποστηρίζονται στην πολιτική απορρήτου του VPN. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγονται στον ιστότοπο του παρόχου VPN, θα πρέπει να πάρετε τα χρήματά σας αλλού.

  2Πόπου βασίζεται το VPN?

  Σε περίπτωση που εδρεύει μια εταιρεία VPN - αλλιώς γνωστή ως "δικαιοδοσία'- μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των προσωπικών σας δεδομένων.

  Ορισμένες χώρες συμμετέχουν σε διεθνείς συμμαχίες ανταλλαγής πληροφοριών, που ονομάζονται Πέντε μάτια, Εννέα-Μάτια, και Δεκατέσσερα μάτια. Όσον αφορά την ιδιωτική ζωή, αυτές οι χώρες είναι οι κατισχύω θέσεις για να βασιστεί μια εταιρεία VPN.

  Οι χώρες των πέντε οφθαλμών είναι οι ΜΑΣ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία, και Νέα Ζηλανδία.

  Οι υπηρεσίες πληροφοριών στις χώρες αυτές έχουν την εξουσία να αναγκάσουν τους οργανισμούς να καταγράψτε ιδιωτικές πληροφορίες και μοιραστείτε το μεταξύ τους. Αυτά τα αιτήματα καταγραφής μπορεί να συνοδεύονται από μια παραγγελία gag, η οποία καθιστά παράνομη την εταιρεία να αποκαλύψει δημόσια τι είναι υποχρεωμένη να κάνει.

  Χάρτης των συμμαχιών πληροφοριών και των δικαιοδοσιών VPN.

  Επίσης, δεν είναι ασφαλές να ενσωματώσετε ένα VPN σε μια χώρα με μεγάλη λογοκρισία όπως Κίνα, Ρωσία, ή Τουρκία. Αυτές οι χώρες είναι πιο πιθανό να αναγκάσουν εταιρείες VPN να καταγράψουν ή να λογοκρίνουν περιεχόμενο που έχει πρόσβαση μέσω του VPN.

  Στην ιδανική περίπτωση, ένα VPN πρέπει να ενσωματωθεί σε μια χώρα με ισχυρή μυστικότητα και ουδετερότητα δικτύου του νόμου. Η δικαιοδοσία δεν θα πρέπει να έχει διεθνείς δεσμούς με πιο ενοχλητικά έθνη και κανένα ιστορικό δίωξης των πολιτών με βάση το περιεχόμενο του ιστορικού περιήγησης.

  Ορισμένες από τις καλύτερες δικαιοδοσίες VPN περιλαμβάνουν το Βρετανικά Παρθένα νησιά, Νησιά του Καϋμάν, Παναμάς, Σεϋχέλλες, και
  Ελβετία.

  Αν ψάχνετε για ένα αξιόπιστο VPN που βασίζεται σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες, ελέγξτε τις κριτικές μας για ExpressVPN, NordVPN, PrivateVPN και Trust.Zone.

  Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις χώρες Five-Eyes, τις δικαιοδοσίες VPN και όπου βασίζεται το VPN σας, μπορείτε να διαβάσετε τον αποκλειστικό μας οδηγό για τις δικαιοδοσίες VPN.

  Ισχυρή είναι η τεχνική ασφάλεια του VPN?

  Οι πιο ασφαλείς υπηρεσίες VPN θα είναι ανοιχτές σχετικά με τα τεχνικά μέτρα που έχουν στη διάθεσή τους για να διαφυλάξουν τους πελάτες και την επιχείρησή τους.

  Οποιαδήποτε αξιόλογη υπηρεσία VPN θα προσφέρει τα τελευταία και ασφαλέστερα επίπεδα κρυπτογράφηση, μια ευρεία επιλογή πρωτοκόλλων, και μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας συμπεριλαμβανομένων των διακοπτών θανάτωσης, του διαχωρισμού των σηράγγων και της θωράκισης.

  Πρέπει πάντα να προσέχετε OpenVPN και IKEv2, καθώς αυτά είναι τα ασφαλέστερα πρωτόκολλα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Εάν ένα VPN προσφέρει μόνο PPTP τότε μην το χρησιμοποιείτε.

  Θα πρέπει επίσης να ψάξετε για ισχυρή κρυπτογράφηση, όπως το AES-256. Εάν ένας πάροχος VPN δεν είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει τι κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί το λογισμικό, τότε δεν είναι ένα ασφαλές VPN.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κρυπτογράφηση VPN, διαβάστε την προηγούμενη ενότητα αυτού του οδηγού ή επισκεφθείτε τον αποκλειστικό μας οδηγό για την κρυπτογράφηση VPN.

  4Το VPN διαρροή των δεδομένων σας?

  Οι υπηρεσίες VPN χαμηλής ποιότητας μπορούν να διαρρεύσουν τις προσωπικές σας πληροφορίες σε τρίτους χωρίς να το γνωρίζετε. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την τοποθεσία σας, τη διεύθυνση IP, τους ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί και πολλά άλλα.

  Περιττό να πούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε ένα VPN που διαρρέει τα προσωπικά σας δεδομένα. Ακόμα κι αν το VPN έχει πολιτική μηδέν-logs, οποιοσδήποτε βλέπει τη σύνδεσή σας - συμπεριλαμβανομένου του ISP σας - θα μπορεί να βλέπει την ταυτότητα ή τη δραστηριότητά σας.

  Υπάρχουν τέσσερις τύποι διαρροών για να γνωρίζετε:

  • Διαρροές IP. Αυτό συμβαίνει όταν το VPN δεν σας καλύψει διεύθυνση IP με ένα δικό του. Αυτός είναι ένας σημαντικός κίνδυνος για την ιδιωτική ζωή. ο ISP σας και οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε θα είναι σε θέση να συνδέσουν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα με την πραγματική σας ταυτότητα.
  • Διαρροές DNS. Ένα VPN υποτίθεται ότι δρομολογεί τα αιτήματά σας DNS στους δικούς του διακομιστές DNS. Εάν το VPN δρομολογεί τις αιτήσεις DNS έξω από την κρυπτογραφημένη σήραγγα VPN στους διακομιστές DNS του ISP, τότε ονομάζεται DNS διαρροή. Αυτό εκθέτει σας δραστηριότητα περιήγησης και οποιεσδήποτε ιστοσελίδες που έχετε επισκεφτεί στον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου ή σε οποιονδήποτε άλλο υποκλοπών.
  • Διαρροές WebRTC. Το WebRTC είναι μια τεχνολογία βασισμένη στον περιηγητή που επιτρέπει την επικοινωνία ήχου και εικόνας να λειτουργεί μέσα σε ιστοσελίδες. Το WebRTC έχει έξυπνους τρόπους για να ανακαλύψετε το δικό σας πραγματική διεύθυνση IP ακόμα και αν είναι ενεργοποιημένο ένα VPN. Τα καλύτερα δίκτυα VPN μπλοκάρουν τις αιτήσεις WebRTC. Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως το WebRTC σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης.
  • Διαρροές IPv6. Το IPv6 είναι μια νέα μορφή διευθύνσεων IP, αλλά δεν υποστηρίζουν αυτήν την περίοδο πολλά VPN. Εκτός αν το VPN υποστηρίζει ή αποκλειστεί ενεργά το IPv6, το δικό σας προσωπική διεύθυνση IPv6 μπορεί να εκτεθεί. Αυτό ονομάζεται διαρροή IPv6.

  Δοκιμάζουμε αυστηρά κάθε VPN που εξετάζουμε για να διαπιστώσουμε εάν διαχέει τα δεδομένα σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τύπους διαρροών VPN, τον τρόπο δοκιμής ενός VPN για διαρροές και ποια VPN διαρροή, επισκεφθείτε τον πλήρη οδηγό μας για διαρροές VPN.

  Πώς να εκτελέσετε μια δοκιμή διαρροής VPN

  Τα παρακάτω βήματα δείχνουν πώς να εκτελέσετε τη δική σας δοκιμή διαρροής VPN στο σπίτι. Παίρνει δίπλα σε καμία τεχνική γνώση και θα τελειώσετε σε λίγα λεπτά.

  Για να εκτελέσετε μια δοκιμή διαρροής VPN:

  1. Επισκεφθείτε το browserleaks.com και εκτελέστε μια δοκιμή διαρροών όταν το VPN σας είναι ασύνδετος. Σημειώστε το δικό σας διεύθυνση IP και τις διευθύνσεις του Οι διακομιστές DNS του ISP.
  2. Πριν συνδέσετε σε ένα διακομιστή VPN βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το Διακόπτης θανάτου VPN. Αυτό θα αποτρέψει διαρροές κατά τη διάρκεια αιφνίδιων αποσυνδέσεων VPN. Ενεργοποιήστε την προστασία διαρροών DNS, WebRTC και IPv6 στην εφαρμογή VPN, αν είναι δυνατόν.
  3. Συνδεθείτε σε ένα διακομιστή VPN και ανανεώστε τη σελίδα δοκιμής διαρροών στο πρόγραμμα περιήγησης.
  4. Εάν το VPN λειτουργεί όπως πρέπει, θα εμφανίσει διαφορετικό αριθμό για το δικό σας πραγματική διεύθυνση IP και Οι διακομιστές DNS του ISP.

  Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης παρουσιάζει μια δοκιμή διαρροής ενός διακομιστή US PrivateVPN. Τα κόκκινα βέλη σημαίνουν τα πεδία στα οποία πρέπει να προσέχετε:

  Στιγμιότυπο οθόνης μιας δοκιμής διαρροής browserleaks.com.

  Στιγμιότυπο οθόνης του browserleaks.com όταν είναι συνδεδεμένος σε έναν ιδιωτικό διακομιστή PrivateVPN. Δεν εντοπίστηκαν διαρροές.

  Εάν μπορείτε να δείτε τη δική σας αρχική διεύθυνση IP ή Διακομιστές DNS, το VPN διαρρέει.

  Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να διορθώσετε αυτές τις διαρροές - ελέγξτε τον οδηγό διαρροών μας για να μάθετε πώς - αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι αόρθωτο στο τέλος σας. Αν συμβαίνει αυτό, ήρθε η ώρα να βρείτε ένα πιο ασφαλές VPN.

  5Διαθέτει το VPN Περιέχει κακόβουλο λογισμικό ή Εργαλεία εντοπισμού?

  Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VPN στην αγορά είναι κακή και μερικές φορές ακόμη και επικίνδυνες.

  Ενώ μερικοί θα μοιραστούν τις ευαίσθητες πληροφορίες σας ή θα διαρρεύσουν τα δεδομένα σας, άλλοι μολύνονται από κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στη συσκευή σας.

  Τα ελεύθερα δίκτυα VPN από σκοτεινές εταιρείες αποτελούν κοινούς ενόχους για τη φιλοξενία αυτού του τύπου κακόβουλου λογισμικού.

  Δοκιμάσαμε τις 150 πιο δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές VPN Android που βασίζονται σε μια σειρά κριτηρίων, όπως διαρροές, ιούς και κακόβουλο λογισμικό, υπερβολικά δικαιώματα και πολλα ΑΚΟΜΑ. Συνδυασμένες, αυτές οι εφαρμογές έχουν πάνω από 260 εκατομμύρια λήψεις.

  Διαπιστώσαμε ότι το 18% των δωρεάν εφαρμογών VPN που ελέγχθηκαν επέστρεψε θετικές αντιστοιχίσεις όταν σαρώνονται για ιούς και κακόβουλα προγράμματα.

  Μια ακαδημαϊκή έκθεση 2016 διαπίστωσε επίσης ότι το 38% των 283 εφαρμογών Android που ελέγχθηκαν περιείχαν κάποια μορφή κακόβουλου λογισμικού και το 16% εμφάνισε μη διαφανή proxy για να χειριστεί την επισκεψιμότητα HTTP.

  Με λίγα λόγια, η δημοτικότητα μιας δωρεάν εφαρμογής VPN στην Apple ή το Google Play Store δεν εγγυάται την ασφάλεια ή τη νομιμοποίησή της. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους κινδύνους του δωρεάν VPNS αργότερα σε αυτόν τον οδηγό.

  Για να είστε ασφαλείς, προσέξτε τις γνωστές εφαρμογές VPN που έχουν ελέγχονται ανεξάρτητα για ευπάθειες ασφαλείας όπως το ExpressVPN, το Surfshark και το TunnelBear. Ποτέ μην εμπιστεύεστε ένα VPN με τα δεδομένα σας χωρίς να ερευνάτε τη φήμη του πρώτα.

  Για να αποφύγετε τις εφαρμογές copycat, πραγματοποιήστε πάντα λήψη του λογισμικού VPN από τον επίσημο ιστότοπο VPN του προμηθευτή σας ή από τη σελίδα καταστήματος εφαρμογών.

  Είναι νομικά VPN?

  απεικόνιση ενός χάρτη του κόσμου.

  Είναι απολύτως νόμιμο να χρησιμοποιείτε ένα VPN στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και του μεγαλύτερου μέρους της Ευρώπης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οτιδήποτε είναι παράνομο χωρίς VPN λείψανα παράνομο όταν χρησιμοποιείτε ένα.

  Ακόμη και σε μέρη όπου τα δίκτυα VPN είναι νόμιμα, ορισμένες χώρες έχουν παρεμβατικούς νόμους επιτήρησης και διατήρησης δεδομένων που ίσως αξίζει να εξεταστούν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στον οδηγό μας για τις δικαιοδοσίες VPN.

  Πού είναι VPNs Παράνομη?

  Εξετάσαμε τους νόμους 195 χωρών και βρήκαμε μόνο τέσσερις χώρες όπου είναι VPN εντελώς παράνομο:

  • Λευκορωσία. Τα δίκτυα VPN έχουν απαγορευτεί από τον Φεβρουάριο του 2015 και όσοι αλιεύονται χρησιμοποιώντας ένα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα απροσδιόριστο πρόστιμο.
  • Ιράκ. Η κυβέρνηση του Ιράκ απαγόρευσε το VPN το 2014 να σταματήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις να επηρεάσουν το κοινό μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.
  • Βόρεια Κορέα. Λόγω της μυστικής φύσης της Βόρειας Κορέας, δεν είναι σαφές πότε τα VPNs έγιναν παράνομα ή ποια είναι η τιμωρία για τη χρήση ενός.
  • Τουρκμενιστάν. Τα δίκτυα VPN έγιναν παράνομα το 2015 και μπλοκάρονται ενεργά από την κυβέρνηση. Εάν χρησιμοποιείτε VPN στο Τουρκμενιστάν, κινδυνεύετε να επιβληθείτε πρόστιμο και "κλήτευση" από το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας.

  Πού είναι τα VPN περιορισμένα?

  Υπάρχουν επίσης έξι χώρες όπου τα δίκτυα VPN είναι υψηλά ρυθμιζόμενη ή περιορισμένος. Μπορείτε να βρείτε πλήρη κατάλογο χωρών όπου τα VPN είναι παράνομα ή περιορισμένα στον παρακάτω πίνακα.

  Χώρα
  Κατάσταση VPN
  Μπλοκάρια κοινωνικών μέσων
  Λογοκρισία
  Επιτήρηση
  Λευκορωσία Παράνομος Μέτριος Εκτενής Εκτενής
  Κίνα Περιορισμένος Εκτενής Εκτενής Εκτενής
  Ιράν Περιορισμένος Μέτριος Εκτενής Εκτενής
  Ιράκ Παράνομος Μέτριος Μέτριος Ανήλικος
  Βόρεια Κορέα Παράνομος Εκτενής Εκτενής Εκτενής
  Ομάν Περιορισμένος Ανήλικος Εκτενής Μέτριος
  Ρωσία Περιορισμένος Μέτριος Εκτενής Μέτριος
  Τουρκία Περιορισμένος Μέτριος Εκτενής Εκτενής
  Τουρκμενιστάν Παράνομος Εκτενής Εκτενής Εκτενής
  ΗΑΕ Περιορισμένος Μέτριος Εκτενής Μέτριος

  Χώρες όπου τα VPN είναι παράνομα ή περιορισμένα.

  Εάν η χώρα σας δεν αναφέρεται σε καμία από τις παραπάνω λίστες, είναι VPN είναι απόλυτα νόμιμο να χρησιμοποιείται εκεί.

  Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε οποιαδήποτε από τις χώρες που αναφέρονται παραπάνω, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια αξιόπιστη, αξιόπιστη και ιδιωτική υπηρεσία VPN.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λίγες χώρες όπου ρυθμίζονται ή απαγορεύονται τα VPN, μπορείτε να διαβάσετε τον ειδικό οδηγό μας: Είναι τα VPN Νομικά?

  Μπορείτε να παρακολουθείτε εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN?

  Η ηλεκτρονική σας δραστηριότητα θα είναι πολύ πιο ιδιωτικό με ένα VPN σε σύγκριση με την πλοήγηση στο διαδίκτυο χωρίς ένα. Ωστόσο, ένα VPN δεν θα σας κάνει εντελώς μη αναγνωρίσιμη.

  Αν κάποιος ήταν σοβαρός για να προσπαθήσει να σας παρακολουθήσει μέσω του Διαδικτύου, η διεύθυνση IP σας θα ήταν μόνο μια πτυχή που θα ερευνήσει για να σας εντοπίσει.

  Εικονογράφηση που δείχνει πώς μπορείτε να παρακολουθείτε στο διαδίκτυο.

  Ακόμη και με ένα VPN, θα μπορούσατε να παρακολουθείτε μέσω:

  1. Μπισκότα και ιχνηλάτες. Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν cookies για να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους βάσει συγκεκριμένων χρηστών. Τα cookies αποθηκεύουν τις πληροφορίες που δώσατε οικειοθελώς, όπως το όνομα, το φύλο ή την τοποθεσία σας. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώρισή σας, ακόμη και αν η διεύθυνση IP είναι σκοτεινή.

   Ένα άλλο σημείο ανησυχίας είναι web trackers που είναι ενσωματωμένα σε διαφημίσεις. Αυτές επιτρέπουν στους ιστότοπους να παρέχουν προσαρμοσμένες διαφημίσεις σύμφωνα με τις μοναδικές σας συνήθειες περιήγησης.

  2. Επεξεργασία δακτυλικών αποτυπωμάτων του προγράμματος περιήγησης. Η συσκευή σας παρέχει στους ιστότοπους που επισκέπτεστε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σας σύστημα, το πρόγραμμα περιήγησης και το υλικό. Το άθροισμα αυτών των πληροφοριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός μοναδικού "δακτυλικού αποτυπώματος".

   Η χρήση αυτών των δεδομένων για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση χρηστών είναι γνωστή ως "το αποτύπωμα του προγράμματος περιήγησης". Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια των προγραμμάτων περιήγησης στον Οδηγό μας για ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης.

  3. Ο πάροχος VPN. Παρόλο που η χρήση ενός VPN θα αποκρύψει την επισκεψιμότητά σας από τον ISP σας, ο ίδιος πάροχος VPN θα έχει ακόμα την τεχνική δυνατότητα προβολής του Ταυτότητα και δραστηριότητα. Εάν το VPN σας συλλέγει τα στοιχεία καταγραφής και μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες, η ταυτότητά σας θα παραβιαστεί.
  4. IP, DNS και διαρροές WebRTC. Ένα VPN κακής ποιότητας μπορεί να εκθέσει την πραγματική σας διεύθυνση IP ή τις αιτήσεις DNS σας, ενδεχομένως εκθέτοντας την ταυτότητά σας ή το ιστορικό του διαδικτύου σας.
  5. Κυκλοφορία δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο ISP σας μπορεί να δει όλα τα πακέτα δεδομένων που αποστέλλονται από τον υπολογιστή σας στον διακομιστή VPN. Παρόλο που δεν μπορούν να διακρίνουν τι περιέχουν αυτά τα πακέτα ή πού κατευθύνονται, είναι πιθανό να προσδιοριστεί το είδος της επισκεψιμότητας (π.χ. ιστοσελίδες, streaming, P2P κ.λπ.) που αποστέλλονται αναλύοντας το χρόνο και την πυκνότητα κάθε πακέτου.
  6. Περιήγηση συμπεριφοράς. Παρόλο που η επισκεψιμότητά σας είναι κρυπτογραφημένη, εταιρείες του ιστού όπως το Facebook και το Google εξακολουθούν να μπορούν να δουν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε αυτές κατά την πλοήγηση στον ιστό, ένα VPN δεν θα τους εμποδίσει να σας παρακολουθούν ή να σας συσχετίζουν με τη διεύθυνση IP VPN σας.

  Πώς μπορώ να διατηρήσω τη δραστηριότητά μου ιδιωτική?

  Για να μεγιστοποιήσετε το απόρρητο και την ασφάλεια κατά τη χρήση ενός VPN, θα χρειαστεί να το κάνετε αλλάξτε τις συνήθειες περιήγησης. Αποφύγετε οποιαδήποτε συμπεριφορά που ένας θεατής μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εξαγάγει την ταυτότητά σας.

  Ακολουθούν οι πιο σημαντικοί κανόνες για τη διατήρηση της ιδιωτικής σας ζωής:

  1. ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΝΑ αξιόπιστη υπηρεσία VPN που δεν τηρεί μητρώα της δραστηριότητάς σας και έχει δοκιμαστεί για διαρροές. Βεβαιωθείτε ότι το VPN σας διαθέτει διακόπτη kill για να αποτρέψετε την εμφάνιση της ταυτότητάς σας εάν πέσει η σύνδεσή σας.
  2. Ενεργοποιήστε το VPN πριν εκκινήσετε ένα πρόγραμμα ή αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα περιήγησης ιστού με βάση την ιδιωτικότητα, όπως το Firefox ή το IceCat για όλες τις περιήγησης VPN. Καθαρίστε το πρόγραμμα περιήγησης μπισκότα και κρύπτη πριν από κάθε σύνοδο VPN.
  4. Εξετάστε την εγκατάσταση ορισμένων επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης που προστατεύουν την ιδιωτική ζωή, για να βοηθήσετε να αποκλείσετε τις διαφημίσεις και τα σενάρια παρακολούθησης. Απόρρητο Badger, uBlock, Decentraleyes και NoScript είναι όλες οι καλές επιλογές.
  5. Αποφύγετε την περιήγηση ενώ είστε συνδεδεμένοι σε ένα κοινωνικό μέσο, ​​Google, Apple ή Microsoft λογαριασμό. Μην χρησιμοποιείτε την Αναζήτηση Google (DuckDuckGo είναι μια καλή εναλλακτική λύση).
  6. Αποφύγετε τη χρήση της επαλήθευσης σε 2 βήματα για κινητά όταν είστε συνδεδεμένοι στο VPN σας.
  7. Εάν πραγματοποιείτε αγορές μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιήστε κρυπτογράφηση όπου είναι διαθέσιμη. Ο λογαριασμός σας με χρεωστική κάρτα ή PayPal θα σας αναγνωρίσει.
  8. Απενεργοποιήστε τη λειτουργικότητα δεδομένων θέσης GPS του smartphone σας.
  9. Εξετάστε τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Tor, εάν ανησυχείτε ιδιαίτερα για την ανωνυμία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Tor αργότερα σε αυτόν τον οδηγό.

  Εάν λάβετε υπόψη όλα αυτά, ένα καλό VPN με μια πολιτική καταγραφής φιλική προς το ιδιωτικό απόρρητο θα σας κάνει είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί σε σχέση με το online αποτύπωμα σας χωρίς ένα. Συγκεκριμένα, ο ISP σας θα είναι πολύ δύσκολο να μάθετε ποιες ιστοσελίδες έχετε επισκεφθεί.

  Πώς μπορώ να επιλέξω ένα VPN?

  Υπάρχει ένας κόσμος διαφοράς μεταξύ VPN. Όπως αναφέρθηκε, ορισμένοι πάροχοι VPN μπορούν ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία τους.

  Χωρίς τις σωστές πληροφορίες, πολλοί χρήστες αναγκάζονται να κάνουν την επιλογή του VPN χωρίς πολλή σαφήνεια. Αν έχετε ήδη επιλέξει τον παροχέα σας, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στην επόμενη ενότητα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός VPN.

  Εικόνα που παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά ενός καλού VPN.

  Κατά την επιλογή ενός VPN, είναι σημαντικό να ρωτήσετε:

  • Πόσο κοστίζει?
  • Πόσο ασφαλές είναι?
  • Ποιες συσκευές υποστηρίζει?
  • Πόσο γρήγορα είναι?
  • Λειτουργεί με υπηρεσίες ροής?
  • Μπορεί να νικήσει τη λογοκρισία?

  Θυμηθείτε ότι το σωστό VPN για ένα άτομο μπορεί να μην είναι το σωστό VPN για εσάς. Αν ψάχνετε να ταξιδέψετε στην Κίνα, για παράδειγμα, θα χρειαστείτε ένα VPN με ισχυρή κρυπτογράφηση και προηγμένες λειτουργίες όπως η παραμόρφωση. Εάν ανησυχείτε κυρίως για streaming ή torrenting, ωστόσο, θα χρειαστείτε ένα VPN με γρήγορες ταχύτητες.

  Αν θέλετε ένα αξιόπιστο ολοκληρωμένο VPN, διαβάστε τις καλύτερες προτάσεις VPN για το 2020. Εάν έχετε ήδη επιλέξει έναν παροχέα VPN, μπορείτε να μεταβείτε στο επόμενο κεφάλαιο μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός VPN.

  Εδώ είναι τα κύριους παράγοντες πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή ενός παρόχου υπηρεσιών VPN:

  Πρώτον, το VPN κοστίζει πολύ?

  Ξέρεις πόσα θέλετε να ξοδέψετε σε ένα VPN, οπότε δεν έχει νόημα να επιλέξετε μια υπηρεσία που είναι πέρα ​​από τα μέσα σας.

  Μια υπηρεσία VPN υψηλής ποιότητας θα κοστίζει συνήθως περίπου $ 10 το μήνα αν πληρώνετε σε μηνιαία βάση. Αυτό μπορεί να μειωθεί σε μόλις 50 δολάρια ετησίως αν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε μπροστά.

  Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν VPN, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει το "Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα VPN δωρεάν"; παρακάτω σε αυτόν τον οδηγό. Υπάρχουν σίγουρα μειονεκτήματα και κινδύνους που πρέπει να γνωρίζετε στην ελεύθερη αγορά VPN.

  2ο ασφαλές είναι?

  Μόλις αποφασίσετε πόσα θέλετε να ξοδέψετε για μια συνδρομή VPN, είναι σημαντικό να βρείτε ένα ασφαλές VPN.

  Εξετάστε όλα τα σημεία που αναφέρονται στο VPN Ασφαλείας; κεφάλαιο αυτού του οδηγού. Συνοπτικά, ελέγξτε ότι το VPN σας έχει:

  • Μια φιλική προς το ιδιωτικό απόρρητο πολιτική καταγραφής & δικαιοδοσία.
  • Ισχυρά πρωτόκολλα VPN & κρυπτογράφηση.
  • Δεν υπάρχουν διαρροές IP, DNS ή WebRTC.
  • Ένας διακόπτης θανάτου VPN.
  • Δεν υπάρχουν κακόβουλα προγράμματα.
  • Δεν υπάρχουν παρενοχλητικά δικαιώματα ή πρόσβαση τρίτων.

  3Ποιες συσκευές υποστηρίζει το VPN?

  Τώρα που έχετε μερικά ασφαλή VPN, πρέπει να βρείτε τις υπηρεσίες που λειτουργούν στις συσκευές που θέλετε να προστατεύσετε.

  Έχετε υπολογιστή με Windows ή Mac; Ένα Android ή iPhone; Θέλετε να καλύψετε συσκευές ροής και κονσόλες παιχνιδιών; Πόσες συσκευές χρειάζεστε για να καλύψετε?

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα VPN που υποστηρίζει τις συσκευές που χρειάζεστε για προστασία.

  Ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στον υπολογιστή σας, στο smartphone ή στο tablet σας είναι να εγκαταστήσετε μια προσαρμοσμένη εφαρμογή από τον ιστότοπο του VPN. Ορισμένα δίκτυα VPN παρέχουν επίσης προσαρμοσμένες εφαρμογές για το Amazon Fire TV Stick. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ορισμένες υπηρεσίες έχουν ένα όριο στον αριθμό των συσκευών μπορείτε να συνδεθείτε ταυτόχρονα στο VPN.

  Εάν θέλετε να προστατέψετε οποιεσδήποτε συσκευές από αυτό το όριο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το VPN σας σε επίπεδο δρομολογητή, το οποίο με τη σειρά του θα κρυπτογραφεί όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο από τις συνδεδεμένες συσκευές.

  4How γρήγορα είναι το VPN?

  Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα VPN επιβραδύνουν κάπως την ταχύτητα του Διαδικτύου μέσω κρυπτογράφησης και σήραγγας, αλλά μερικά είναι πιο αργά από άλλα.

  Εάν χρησιμοποιείτε VPN για ροή, torrent ή παιχνίδι, θα χρειαστείτε ένα γρήγορο VPN που να μπορεί να συμβαδίσει με τις δραστηριότητές σας. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τις ταχύτητες VPN μπορείτε να διαβάσετε τις συστάσεις μας για τα ταχύτερα VPNs του 2019.

  5Όπου βρίσκονται οι διακομιστές VPN?

  Εάν θέλετε να παρακάμψετε τη λογοκρισία ή τους γεωγραφικούς περιορισμούς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το VPN σας έχει διακομιστές που βρίσκονται στις χώρες που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο ειδήσεων μόνο για τις ΗΠΑ, θα χρειαστείτε ένα VPN με διακομιστές στις ΗΠΑ.

  Ομοίως, εάν η ταχύτητα είναι προτεραιότητα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το VPN σας έχει διακομιστή κοντά στη φυσική σας θέση - όσο πιο κοντά βρίσκονται οι διακομιστές, τόσο καλύτερα θα είναι οι ταχύτητες σας.

  Ελέγξτε τον ιστότοπο του παρόχου VPN που επιλέξατε ή τις αναθεωρήσεις μας για να μάθετε πού βρίσκονται οι διακομιστές VPN σας.

  6Does λειτουργεί με streaming και torrenting υπηρεσίες?

  Αν σχεδιάζετε να μεταφέρετε υπηρεσίες όπως το Netflix ή να χρησιμοποιήσετε το VPN σας για torrenting, θα χρειαστείτε ένα VPN που λειτουργεί αβίαστα με κάθε υπηρεσία.

  Θα πρέπει να επιλέξετε ένα VPN για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Όχι κάθε VPN που συνεργάζεται με το Netflix λειτουργεί επίσης με το Hulu ή το BBC iPlayer, για παράδειγμα. Ομοίως, τα VPN φιλικά προς το streaming δεν επιτρέπουν πάντα την κυκλοφορία P2P.

  Ρίξτε μια ματιά στα τμήματα streaming και torrenting αυτού του οδηγού για να μάθετε περισσότερα.

  7Να λειτουργεί σε χώρες με υψηλή λογοκρισία?

  Εάν ζείτε ή ταξιδεύετε σε μια χώρα με υψηλή λογοκρισία που αποκλείει ενεργά την κυκλοφορία VPN, θα πρέπει να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN που χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές για να ξεφύγετε από τους λογοκριτές.

  Ονομάζουμε αυτές τις ειδικές τεχνικές εργαλεία θωράκισης. Μερικές φορές ονομάζονται επίσης πρωτόκολλα "μυστικότητας".

  Τα εργαλεία κατακερματισμού γενικά περιπλέκουν την επισκεψιμότητα VPN, ώστε να μοιάζει με την επισκεψιμότητα HTTPS, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

  Αν το VPN δεν έρχεται με αυτά τα εργαλεία, είναι απίθανο να εργαστεί στην Κίνα και δεν θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή για άλλες χώρες υψηλής λογοκρισίας όπως το Ιράν ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

  Αν ψάχνετε για ένα VPN που χρησιμοποιεί εργαλεία κατακερματισμού, οι ExpressVPN, StrongVPN και VyprVPN είναι όλες οι καλές επιλογές.

  Κάνοντας την απόφασή σας

  Ένα VPN υψηλής ποιότητας θα προσφέρει μεγάλες ταχύτητες, προηγμένες λειτουργίες και ποτέ δεν θα καταγράφει, δεν μοιράζεται ή δεν πωλεί τα δεδομένα σας χωρίς την κατάλληλη νομική βάση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει τα VPN σας τεχνική ασφάλεια, επιχειρηματικό μοντέλο, δικαιοδοσία, και πολιτική απορρήτου. Εάν ο πάροχος VPN δεν μπορεί να απαντήσει σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, δεν πρέπει να το εμπιστευτείτε.

  Ερευνήστε τη φήμη του παροχέα σας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ ένα VPN που δεν είστε πλήρως άνετοι. Εάν ανησυχείτε πραγματικά για την ασφάλεια, τις επιδόσεις και το απόρρητο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα VPN βάσει συνδρομής που έχει δοκιμαστεί και ελέγχεται ανεξάρτητα.

  Πώς μπορώ να εγκαταστήσω ένα VPN?

  Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να εγκαταστήσετε ένα VPN στη συσκευή σας και η διαδικασία θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της εν λόγω συσκευής. Η ευκολότερη και συνηθέστερη μέθοδος είναι να κατεβάσετε μια προσαρμοσμένη εφαρμογή απευθείας από τον παροχέα υπηρεσιών VPN.

  Τα περισσότερα εμπορικά VPN που μπορείτε να εγγραφείτε για να έρθετε με προσαρμοσμένες εφαρμογές για Windows, MacOS, Android, και iOS, αλλά μερικοί παρέχουν επίσης εγγενείς εφαρμογές για δρομολογητές και συσκευές συνεχούς ροής όπως το Amazon Fire TV Stick.

  Για να εγκαταστήσετε ένα VPN χρησιμοποιώντας μια προσαρμοσμένη εφαρμογή:

  1. Αγοράστε μια συνδρομή VPN από τον ιστότοπο του παροχέα σας και επαληθεύστε τον λογαριασμό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα του NordVPN.
   Στιγμιότυπο οθόνης των επιλογών συνδρομής NordVPN.
  2. Κάντε λήψη του λογισμικού VPN από τον ιστότοπο του παρόχου VPN ή κάντε κλικ στο Google Play Store ή το Apple App Store για συσκευές Android και iOS. Κάντε κλικ στα μηνύματα εγκατάστασης και συμφωνείτε με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών.
   Στιγμιότυπο από την οθόνη λήψης του NordVPN.
  3. Συνδεθείτε στην εφαρμογή VPN χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας.
   Στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης σύνδεσης του NordVPN.
  4. Μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων VPN και ενεργοποιήστε το διακόπτη σφαλμάτων VPN και το κλείδωμα διαρροών, εάν υπάρχει. Επιλέξτε το πρωτόκολλο VPN της επιλογής σας. Προτιμούμε το OpenVPN.
   Στιγμιότυπο οθόνης του μενού ρυθμίσεων του NordVPN.
  5. Πηγαίνετε πίσω στην κύρια οθόνη της εφαρμογής και επιλέξτε μια τοποθεσία διακομιστή VPN από τη λίστα τοποθεσιών.
   Στιγμιότυπο οθόνης της λίστας διακομιστών του NordVPN.
  6. Κάντε κλικ στο συνδέω-συωδεομαι κουμπί. Θα συνδεθείτε τώρα με ένα διακομιστή VPN στην τοποθεσία που επιλέξατε.
   Στιγμιότυπο οθόνης της σύνδεσης NordVPN.

  Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν όλες οι υπηρεσίες VPN με προσαρμοσμένες εφαρμογές για κάθε συσκευή. Ωστόσο, ενδέχεται να εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN σας σε μια συσκευή διαφορών εάν το VPN σας υποστηρίζει χειροκίνητη διαμόρφωση.

  Η χειροκίνητη διαμόρφωση μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που παρέχονται στον ιστότοπο του παρόχου VPN δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα με τη ρύθμιση της συσκευής σας.

  Οι περισσότερες συσκευές έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη VPN, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταφορτώσετε τα αρχεία ρυθμίσεων της υπηρεσίας VPN στον ενσωματωμένο υπολογιστή-πελάτη. Μπορείτε συνήθως να βρείτε τον πελάτη στις ρυθμίσεις δικτύου.

  Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN, θα πρέπει να κάνετε λήψη εφαρμογών τρίτου μέρους - όπως το λογισμικό πελάτη OpenVPN - και στη συνέχεια να μεταφορτώσετε τα αρχεία ρυθμίσεων της υπηρεσίας VPN.

  Έχουμε συμπεριλάβει πιο λεπτομερείς οδηγίες στους παρακάτω οδηγούς:

  • Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στα Windows
  • Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN σε Mac
  • Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στο Android
  • Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στο iPhone & iPad
  • Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στο Fire Stick
  • Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στην Apple TV

  Είναι δυνατό να δημιουργήσετε το δικό σας διακομιστή VPN στο σπίτι, αλλά είναι μια περίπλοκη διαδικασία με πολλά περιθώρια για σφάλματα. Οι οικιακοί διακομιστές VPN δεν είναι ιδανικοί για πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο ή για ιδιωτικό απόρρητο, καθώς ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου μπορεί να καταγράψει τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο.

  Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας διακομιστή VPN στο σπίτι, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη δημιουργία του δικού σας διακομιστή VPN.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα VPN δωρεάν?

  Υπάρχουν πολλά δωρεάν VPN στην αγορά, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι περιορισμένος στην καλύτερη περίπτωση και επικίνδυνος στη χειρότερη περίπτωση.

  Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν VPN, προσέξτε:

  • Μηνιαία ανώτατα όρια δεδομένων.
  • Περιορισμένη επιλογή διακομιστή.
  • Αργή ταχύτητα.
  • Κατάχρηση των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Δεν υπάρχει τεχνολογία για την παράκαμψη της λογοκρισίας.
  • Δεν υπάρχουν διακομιστές για να ξεκλειδώσετε υπηρεσίες ροής.

  Το πραγματικό κόστος των δωρεάν VPN

  Οι υπηρεσίες VPN μπορούν να αποτιμήσουν τα χρήματά σας με απροσδόκητους τρόπους. Είναι ακριβό να αναπτύσσεται και να λειτουργεί ένα αξιόπιστο VPN και πολλές υπηρεσίες χαμηλού κόστους ή δωρεάν επιλέγουν να επιδοτούν την τιμή συνδρομής με εισόδημα από άλλα κανάλια.

  Αν δεν πληρώνετε για την υπηρεσία VPN σας, είναι πιθανό ότι κάποια μορφή συλλογή δεδομένων, μοιρασιά, ή πώληση πραγματοποιείται προκειμένου να καλυφθεί το κόστος του προϊόντος. Πολλές από αυτές τις δωρεάν υπηρεσίες βασίζονται επίσης σε μεγάλο βαθμό διαφήμιση, η οποία είναι λιγότερο από ιδανική για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

  Έχουμε κάνει πολλές έρευνες για τα δωρεάν δίκτυα VPN και έχουμε ανακαλύψει μια σειρά ανησυχητικών προβλημάτων μυστικότητας.

  Οι έρευνές μας αποκάλυψαν ότι ορισμένα από τα πιο δημοφιλή δωρεάν δίκτυα VPN στην αγορά έχουν μυστικούς δεσμούς με την ηπειρωτική Κίνα, ενώ το 85% των πιο δημοφιλών δωρεάν εφαρμογών Android VPN υπερβολικά δικαιώματα με τις δυνατότητες καταχρήσεις απορρήτου.

  Εικονογράφηση που δείχνει τους κινδύνους των δωρεάν VPN.

  Πηγές: 1 Έκθεση Παγκόσμιου Mobile VPN, 2 Ελεύθερη Εξετάσεων Εφαρμογών VPN, 3 Δωρεάν Δείκτης Κινδύνου VPN: Εφαρμογές Android

  Η ανάγνωση των πολιτικών απορρήτου των περισσότερων δωρεάν VPN δεν προσφέρει ούτε ελπίδα. Ορισμένα δωρεάν VPN, όπως το HolaVPN, καταγράψτε όλα όσα κάνετε online.

  Περιττό να πούμε ότι καμία από αυτές τις ανακαλύψεις δεν δημιουργεί μια πολύ θετική εικόνα για τα δωρεάν δίκτυα VPN. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν υπηρεσία VPN, Προχωρήστε με προσοχή.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους των δωρεάν VPNs, μπορείτε να διαβάσετε το δωρεάν Ερευνητικό Έλεγχο Εφαρμογών VPN ή Δωρεάν Δείκτη Κινδύνου VPN.

  Αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ή απλά δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε ένα VPN, έχουμε επίσης δημιουργήσει μια λίστα με τις ασφαλέστερες δωρεάν διαθέσιμες υπηρεσίες VPN.

  VPN "Freemium"

  Γενικά, τα VPN "Freemium" είναι ασφαλέστερα από εντελώς δωρεάν υπηρεσίες. Αυτοί οι πάροχοι VPN θα προσφέρουν δωρεάν δοκιμή ή περιορισμένη υπηρεσία καθώς και μια πολύ πιο επεκτατική πληρωμένη έκδοση.

  Τα δίκτυα VPN Freemium κάνουν τα χρήματά τους μέσω του πληρωμένου προϊόντος, το οποίο τους επιτρέπει να παρέχουν μια περιορισμένη δωρεάν υπηρεσία. Οι πάροχοι VPN που προσφέρουν τα προϊόντα «freemium» περιλαμβάνουν το Windscribe, το ProtonVPN και το Tunnelbear.

  Τα δίκτυα VPN Freemium τείνουν να:

  • Εφαρμόστε μηνιαία ανώτατα όρια δεδομένων.
  • Περιορίστε τις επιλογές τοποθεσίας διακομιστή.
  • Ταχύτητες γκαζιού.
  • Δεν υποστηρίζει υπηρεσίες ροής όπως το Netflix.
  • Απαγορεύστε όλη την κυκλοφορία P2P.

  Στιγμιότυπο από το προϊόν

  Στιγμιότυπο οθόνης του VPN του freemium του ProtonVPN.

  Πόσο κοστίζει ένα κόστος VPN?

  Οι συνδρομές VPN διαφέρουν σημαντικά στην τιμή και η τιμή μιας υπηρεσίας VPN δεν αντιστοιχεί απαραίτητα στο επίπεδο ποιότητας που παρέχει.

  Οι εταιρείες VPN τείνουν να προσφέρουν εκπτώσεις για μεγαλύτερες συνδρομές. Η υπηρεσία ενός μηνός μπορεί να κοστίσει 10 δολάρια, αλλά εάν εγγραφείτε σε συνδρομή ενός έτους, μπορείτε να πάρετε το 60% της μηνιαίας τιμής.

  Να γνωρίζετε ότι συνήθως πρέπει να πληρώσετε εκ των προτέρων το πλήρες κόστος συνδρομής, το οποίο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ακριβά και ίσως να μην ταιριάζει σε όλους τους προϋπολογισμούς.

  Σε γενικές γραμμές, φθηνότερα δίκτυα VPN τείνουν να είναι γύρω $ 6-8 το μήνα και πιο ακριβά γύρω 12-15 δολάρια το μήνα.

  Συχνές ερωτήσεις VPN: Συχνές ερωτήσεις

  Τώρα που καλύψαμε τα βασικά, τα ακόλουθα κεφάλαια θα απαντήσουν στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που λαμβάνουμε σχετικά με τη χρήση ενός VPN. Αν έχετε ήδη λάβει υπόψη σας μια ερώτηση, μπορείτε να μεταβείτε στο κεφάλαιο που σας αφορά περισσότερο:

  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα VPN για Torrenting?
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα VPN για να παρακολουθήσω το Netflix?
  • Χρειάζομαι ένα VPN στο τηλέφωνό μου?
  • Είναι ένα VPN καλύτερο από ένα πληρεξούσιο?
  • Είναι το Tor το ίδιο με ένα VPN?
  • Τα VPN επιβραδύνουν το Internet?

  Τα VPN επιβραδύνουν το Internet?

  Όλα τα VPN θα επιβραδύνουν τις ταχύτητες του Διαδικτύου σας σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, με τα καλύτερα δίκτυα VPN, ο αντίκτυπος αυτός θα είναι αμελητέος.

  Βασικά, ένα VPN λειτουργεί μέσω της εκτροπής της επισκεψιμότητας του ιστού μέσω των δικών του διακομιστών. Όπως κάθε ταξίδι, οι εκτροπές το επιβραδύνουν - και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις ταχύτητες του Διαδικτύου σας όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN.

  Η κρυπτογράφηση μπορεί επίσης να αυξήσει το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτωση ιστότοπων ή τη λήψη αρχείων. Όσο ισχυρότερη είναι η κρυπτογράφηση, τόσο μεγαλύτερη είναι η καθυστέρηση.

  Για να μεγιστοποιήσετε τις ταχύτητες VPN:

  1. Επιλέξτε ένα διακομιστή VPN κοντά στη φυσική σας τοποθεσία.

   Όσο πιο κοντά ο διακομιστής VPN επιλέγετε να συνδεθείτε, τόσο λιγότερο θα επηρεάσει την ταχύτητα του Internet σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ελέγξετε την πλήρη λίστα τοποθεσιών διακομιστή που παρέχεται από πάροχο VPN προτού εγγραφείτε.

  2. Επιλέξτε έναν διακομιστή VPN με το χαμηλότερο φορτίο.

   Ορισμένες εφαρμογές VPN σας δείχνουν πόσο απασχολημένος ένας διακομιστής χρησιμοποιεί ένα ποσοστό «φορτίο». Όσο υψηλότερο είναι το φορτίο του διακομιστή, τόσο περισσότεροι χρήστες συνδέονται με αυτόν τον διακομιστή. Ένας διακομιστής με συμφόρηση θα παρέχει πιο αργές ταχύτητες.

  3. Αλλάξτε το πρωτόκολλο VPN.

   Μερικές φορές η αλλαγή του χρησιμοποιούμενου πρωτοκόλλου VPN μπορεί να αυξήσει τις ταχύτητες που αντιμετωπίζετε. Δοκιμάστε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ του OpenVPN TCP και του UDP ή χρησιμοποιώντας το IKEv2 ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο γρήγορης εκτέλεσης. Μην συμβιβαστείτε στην ασφάλεια, όμως. Ενώ τα ασθενέστερα πρωτόκολλα και οι κρυπτογράφηση τείνουν να είναι ταχύτερα, θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτρονική σας ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

  Τελικά, αν χρησιμοποιείτε ένα αργό VPN, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τα πράγματα. Εάν η ταχύτητα αποτελεί προτεραιότητα, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στις συστάσεις μας για τα ταχύτερα δίκτυα VPN του 2020.

  Business vs. Personal VPN: Ποια είναι η διαφορά?

  Ίσως έχετε ακούσει για VPN στο πλαίσιο του χώρου εργασίας. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι υπηρεσιών VPN: επιχείρηση (ή εταιρικά) VPN και προσωπικός (ή καταναλωτές) VPN.

  Ενώ η τεχνολογία είναι πολύ παρόμοια, ο λόγος που χρησιμοποιείτε ένα VPN επιχείρησης είναι αρκετά διαφορετικός από τον τρόπο που χρησιμοποιείτε ένα προσωπικό VPN εκτός εργασίας.

  Τα εταιρικά VPN επιτρέπουν στους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο γραφείων μακρόθεν και ασφαλώς. Αυτό επιτρέπει στους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε φακέλους δικτύου, εκτυπωτές, δικτυακούς τόπους intranet, διακομιστές και βάσεις δεδομένων από το εξωτερικό του γραφείου.

  Η διαδικτυακή σας κίνηση είναι κρυπτογραφημένη μεταξύ της συσκευής του χρήστη και του διακομιστή VPN στο γραφείο, η οποία εμποδίζει τρίτα μέρη να παρεμποδίζουν την κίνηση.

  Ωστόσο, η διαδικτυακή σας κίνηση εξακολουθεί να υπόκειται στην πολιτική της εταιρείας σας, πράγμα που σημαίνει ότι το αφεντικό σας ενδέχεται να εξακολουθεί να βλέπει τι κάνετε online, παρόλο που δεν είστε φυσικά στο γραφείο.

  Από την άλλη πλευρά, τα προσωπικά VPN - αυτά που δοκιμάζουμε και αναθεωρούμε - είναι ελαφρώς διαφορετικά.

  Τα προσωπικά VPN χρησιμοποιούνται γενικά από άτομα που δεν χρειάζονται απομακρυσμένη πρόσβαση σε αρχεία σε οικιακό ή εργασιακό δίκτυο. Χρησιμοποιούνται συνήθως για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας και για παράκαμψη σε απευθείας σύνδεση γεω-μπλοκ.

  Σε αντίθεση με τα εταιρικά δίκτυα VPN, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προσωπικό VPN για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο από εκατοντάδες διαφορετικές χώρες χρησιμοποιώντας μια ομάδα διαφορετικών διευθύνσεων IP.

  Η επισκεψιμότητα εξακολουθεί να είναι κρυπτογραφημένη και - εάν χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN - κανείς δεν μπορεί να διαβάσει την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία που σχετίζονται με το δίκτυο από απόσταση.

  Δεν θα βρείτε επιχειρηματικές κριτικές VPN σε αυτόν τον ιστότοπο - εξετάζουμε μόνο τα VPN των καταναλωτών.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα VPN για Torrenting?

  Ναι εσύ μπορώ και πρέπει χρησιμοποιήστε ένα VPN για torrenting.

  Όταν χτυπάς η διεύθυνση IP είναι ορατή σε άλλους συνομηλίκους. Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας μπορεί επίσης να παρακολουθεί αυτό που κάνετε online, να αποκλείσετε τους ιστότοπους συγχώνευσης και κατανομής αρχείων και να πετάξετε τις ταχύτητές σας.

  Η χρήση ενός VPN διατηρεί τις δραστηριότητές σας ιδιωτικός και εμποδίζει τον ISP επιβράδυνση και λογοκρισία.

  Όμως, όλα τα VPN δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία P2P. Ορισμένοι έχουν μηδενική ανοχή για torrenting, ενώ άλλοι θέτουν περιορισμούς σε ορισμένους διακομιστές VPN. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για torrenting, διαβάστε τις συστάσεις VPN μας για torrenting.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να χτίσουν μέσω του Kodi, μιας ελεύθερης και ανοικτής πηγής εφαρμογής media player. Τα ίδια VPN που έχουμε συστήσει για torrenting είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για την προστασία της κυκλοφορίας Kodi.

  Θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός VPN στο Kodi.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα VPN για να παρακολουθήσω το Netflix?

  φωτογραφία ενός τηλεφώνου σε ένα τραπέζι φόρτωσης Netflix

  Εκτός από όλα τα πλεονεκτήματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας, τα VPN σας επιτρέπουν επίσης να ξεκλειδώσετε περιεχόμενο περιορισμένου συνεχούς ροής. Αυτό περιλαμβάνει Netflix.

  Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, αναλαμβάνετε τη διεύθυνση IP και τη θέση του διακομιστή VPN στον οποίο είστε συνδεδεμένοι. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε περιεχόμενο από τη χώρα ή την περιοχή.

  Ειδικά με το Netflix, δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο η σύνδεση με διαφορετικό διακομιστή VPN και η άμεση πρόσβαση σε όλες τις αγαπημένες σας εκπομπές.

  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Netflix αποκλείει ενεργά τις διευθύνσεις IP VPN. Από τεχνική άποψη, είναι αντίθετο με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Netflix για να βλέπετε περιεχόμενο εκτός της "χώρας στην οποία έχετε δημιουργήσει το λογαριασμό σας".

  Οι χρήστες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Netflix "μόνο σε γεωγραφικές τοποθεσίες όπου προσφέρουμε την υπηρεσία και έχουν λάβει άδεια χρήσης τέτοιου περιεχομένου".

  Στιγμιότυπο οθόνης των Όρων Παροχής Υπηρεσιών της Netflix
  Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά VPN ποιότητας που παρακάμψτε αυτό το μπλοκ και ξεμπλοκάρετε το Netflix, επιτρέποντάς σας να παρακολουθήσετε περιεχόμενο από βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι υπηρεσίες VPN εργάζονται σκληρά για να αναδείξουν νέες διευθύνσεις IP μόλις το Netflix αποκλείσει προηγούμενες διευθύνσεις IP.

  Ένα VPN δεν σας επιτρέπει να παρακολουθείτε δωρεάν το Netflix - θα χρειαστεί να πληρώσετε ακόμα μια συνδρομή για να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία συνεχούς ροής. Είναι η ίδια κατάσταση για άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες streaming όπως το Hulu και το BBC iPlayer.

  Εν ολίγοις, η χρήση του VPN με το Netflix θα σας επιτρέψει:

  • Ροή με ασφάλεια και ασφάλεια.
  • Ξεκλειδώστε περιεχόμενο από άλλες γεωγραφικές περιοχές.

  Δοκιμάζουμε τα VPN στον ιστότοπό μας για να ελέγξουμε αν εργάζονται με τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ροής ή όχι.

  Αν ψάχνετε για ένα VPN για streaming, φροντίστε να πάρετε ένα που λειτουργεί με τις αγαπημένες σας υπηρεσίες. Ακολουθούν οι συστάσεις μας:

  • Καλύτερο συνολικό VPN για ροή
  • Καλύτερο VPN για το Netflix
  • Καλύτερο VPN για το BBC iPlayer

  Χρειάζομαι ένα VPN στο τηλέφωνό μου?

  Αν ανησυχείτε για την προστασία του απορρήτου σας, εσείς χρειάζεστε ένα VPN στο smartphone σας. Η χρήση ενός VPN στο τηλέφωνό σας είναι τόσο σημαντική όσο και η προστασία του επιτραπέζιου υπολογιστή σας, είτε είστε στο σπίτι είτε βρίσκεστε εν κινήσει.

  Στην πραγματικότητα, η παγκόσμια ζήτηση για κινητές εφαρμογές VPN αυξάνεται με ταχύ ρυθμό. Ο αριθμός των VPN κινητής τηλεφωνίας που έχουν ληφθεί παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% δύο συνεχόμενα έτη. Μεταξύ 2018 και 2019, πάνω 480 εκατομμύρια εφαρμογές VPN για κινητά λήφθηκαν.

  Ένα VPN βοηθάει στην αποτροπή της απόκρυψης των ιδιωτικών σας πληροφοριών από τα χάκερ. Επίσης, εμποδίζει τον ISP σας να διατηρεί αρχεία καταγραφής των ιστότοπων που επισκέπτεστε στο smartphone σας.

  Αυτό είπε, προσέξτε ότι είναι είναι πολύ δύσκολο να κάνετε το smartphone σας εντελώς ανώνυμο. Κατά πάσα πιθανότητα, είστε πάντα συνδεδεμένοι με τον Apple ή το Λογαριασμό σας Google ενώ το χρησιμοποιείτε, το οποίο παρέχει μια συγκεκριμένη σύνδεση με την ταυτότητά σας όταν χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες.

  Εάν πρέπει να επιλέξετε ένα VPN για το smartphone σας, ανατρέξτε στους παρακάτω οδηγούς που έχουμε δημιουργήσει:

  • Καλύτερο VPN για Android
  • Καλύτερο VPN για iOS

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές VPN σε tablet Android και iOS.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα VPN χωρίς WiFi?

  Όσο η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα VPN όταν βρίσκεστε σε σύνδεση 3G ή 4G.

  Από την άποψη της ασφάλειας, η ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι πολύ ασφαλής. Η χρήση ενός VPN με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας θα σας επιτρέψει να παραβλέψετε την τοποθεσία σας και να αποκρύψετε την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα από τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας.

  Είναι ένα VPN καλύτερο από ένα πληρεξούσιο?

  Τα δίκτυα VPN και οι διακομιστές μεσολάβησης μπορούν να βοηθήσουν τόσο στην απόκρυψη της διεύθυνσης IP όσο και στην πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο.

  Ενώ και τα δύο εργαλεία σας συνδέουν σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και αποκρύψετε την τοποθεσία σας, το επίπεδο του μυστικότητα, ασφάλεια, και ανωνυμία που προσφέρουν ποικίλλει άγρια.

  Το κύριο όφελος από τη χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης είναι ότι εσείς μην συνδεθείτε απευθείας με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Ο διακομιστής μεσολάβησης θα συνδεθεί στον ιστότοπο για λογαριασμό σας, θα ανακτήσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και στη συνέχεια θα σας διαβιβάσει αυτές τις πληροφορίες.

  Εάν ρυθμιστεί σωστά, αυτό σημαίνει ότι οι ιστότοποι δεν θα μπορούν να δουν την προσωπική σας διεύθυνση IP. Αντ 'αυτού, θα δουν τη διεύθυνση IP και τη θέση του διακομιστή μεσολάβησης, διατηρώντας την πραγματική σας θέση μυστικό.

  Οι πληρεξούσιοι είναι συχνά αναξιόπιστοι, δεν διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά και μπορεί να βλάψουν το απόρρητό σας.

  Οι διακομιστές μεσολάβησης είναι δεν θεωρούνται εργαλεία απορρήτου. Ενώ μπορούν να αποκρύψουν τη διεύθυνση IP σας, οι περισσότεροι από αυτούς δεν κρυπτογραφούν την κυκλοφορία σας. Όποιος βλέπει τα δεδομένα σας πριν φτάσει στον διακομιστή μεσολάβησης - ο ISP σας, για παράδειγμα - μπορεί να δει ακριβώς τι κάνετε.

  Πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης εάν:

  • Πρέπει να παρακάμψετε γρήγορα έναν γεωγραφικό περιορισμό.
  • Δεν ανησυχείτε για το απόρρητο ή την ανωνυμία σας.
  • Δεν μεταφέρετε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
  • Πρέπει να αποφύγετε γρήγορα ένα μπλοκ ιστοτόπου που βασίζεται σε IP.

  Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN), από την άλλη πλευρά, δημιουργούν ένα κρυπτογραφημένη και ασφαλή σήραγγα μεταξύ της συσκευής σας και του ιστότοπου ή της εφαρμογής που επισκέπτεστε. Η διαδικτυακή σας κίνηση θα δρομολογηθεί σε έναν ιδιωτικό διακομιστή της επιλογής σας και στη συνέχεια στον ιστότοπο ή την εφαρμογή που θέλετε να επισκεφθείτε.

  Ένα VPN θα προστατεύει και θα ανακατευθύνει όλη την κυκλοφορία που προέρχεται από τη συσκευή σας, όχι μόνο την κυκλοφορία που προέρχεται από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

  Το πιο σημαντικό, ένα VPN θα είναι επίσης κρυπτογραφεί την διαδικτυακή σας κίνηση και να εμποδίσετε τρίτα μέρη να κατασκοπεύουν τη δραστηριότητα περιήγησής σας. Για το λόγο αυτό εξετάζονται τα VPN εργαλεία απορρήτου πρώτα και κύρια.

  Εάν χρειάζεται να μεταβείτε γρήγορα σε ένα μπλοκ περιεχομένου και δεν προσπαθείτε να αποκρύψετε τα δεδομένα σας από οποιονδήποτε, μπορείτε να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL σε έναν διακομιστή μεσολάβησης HTTPS και να αποκτήσετε πρόσβαση στη συγκεκριμένη σελίδα ως εφάπαξ.

  Τούτου λεχθέντος, οι πληρεξούσιοι είναι συχνά αναξιόπιστοι, δεν διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά και μπορεί να βλάψουν ακόμη και την ιδιωτικότητά σας. Θα ήταν ανόητο να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν πληρεξούσιο και υποθέστε ότι κανείς δεν παρακολουθεί τι κάνετε.

  Παρόλο που δεν είναι το καλύτερο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, είναι υπέροχο αν δεν έχετε να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ευαίσθητα δεδομένα. Οι δημοφιλείς διακομιστές μεσολάβησης περιλαμβάνουν το Hide.me, το HideMyAss, το kproxy και το Whoer.

  Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διακομιστών μεσολάβησης στον οδηγό μας: Proxy vs. VPN: Ποια είναι η διαφορά?

  Είναι το Tor το ίδιο με ένα VPN?

  Τα δίκτυα Tor και VPN προσφέρουν ιδιωτική περιήγηση, αλλά δεν είναι τα ίδια.

  Το Δίκτυο Tor - συχνά αναφέρεται μόνο ως "Tor" - είναι ένα ελεύθερο σύστημα ανοιχτού κώδικα σχεδιασμένο για να επιτρέπει την ανώνυμη επικοινωνία στον ιστό.

  Το Δίκτυο Tor ανώνυμα την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα, κρυπτογράφοντας τις επικοινωνίες σας και τυχαία αναπήδηση τους μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου σημείων πρόσβασης ή «κόμβων», τα οποία συντηρούνται από εθελοντές.

  Ο πιο συνηθισμένος τρόπος χρήσης του Tor είναι μέσω του Brow Browser. Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή που βασίζεται στο Firefox, η οποία μπορεί να μεταφορτωθεί και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.

  screenshot του tor browser.

  Στιγμιότυπο από το πρόγραμμα περιήγησης Tor.

  Σε αντίθεση με τις περισσότερες υπηρεσίες VPN, για τις οποίες πρέπει να πληρώσετε, ο Tor είναι Ελεύθερος και ανοιχτή πηγή, χωρίς κεντρική αρχή.

  Το Tor χρησιμοποιείται από δημοσιογράφους, ακτιβιστές και υποστηρικτές ως εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το Tor επίσης επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε τμήματα του ιστού που δεν έχουν ευρετηρίαση από τις μηχανές αναζήτησης - αυτό ονομάζεται βαθύς ιστός. Ο βαθύς ιστός είναι γνωστός για τις τοποθεσίες του.

  Με λίγα λόγια, το Δίκτυο Tor σας επιτρέπει:

  • Απόκρυψη της διεύθυνσης IP από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.
  • Αποκτήστε πρόσβαση σε "κρυμμένους" τομείς.
  • Ανώνυμα την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα.
  • Επικοινωνήστε εμπιστευτικά.

  Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για τη χρήση του Tor, προτείνουμε τη χρήση ενός VPN στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Εδώ γιατί:

  1. Ο Tor είναι αργός. Τα δεδομένα στο δίκτυο Tor διοχετεύονται μέσω πολλαπλών τυχαίων κόμβων και κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται πολλές φορές. Αυτό σημαίνει ότι ο Tor είναι πολύ, πολύ αργός. Ο Tor δεν είναι μια καλή επιλογή για να παρακολουθείτε βίντεο υψηλής ποιότητας streaming, κοινή χρήση αρχείων P2P ή οτιδήποτε άλλο απαιτεί σύνδεση υψηλής ταχύτητας.
  2. Ο Tor προστατεύει μόνο την κίνηση του προγράμματος περιήγησης στο Web. Χωρίς χειροκίνητη ρύθμιση, ο Tor προστατεύει μόνο την κίνηση μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Tor. Αυτό αφήνει την κυκλοφορία από όλες τις άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες που εκτίθενται. Αντιθέτως, τα VPN αναδρομολογούν και κρυπτογραφούν όλη την κίνηση της συσκευής σας.
  3. Περίπλοκο. Σε αντίθεση με ένα VPN, δεν μπορείτε απλώς να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor και να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Εάν δεν ρυθμίσετε σωστά το πρόγραμμα περιήγησης και τροποποιήσετε τις συνήθειες περιήγησης, είναι απίστευτα εύκολο να αποκαλύψετε την πραγματική διεύθυνση IP.
  4. Ανεπιθύμητη προσοχή. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, ο Tor έχει τη φήμη ότι προσελκύει όσους ενδιαφέρονται πολύ για την αποφυγή ανίχνευσης. Αυτό περιλαμβάνει δημοσιογράφους και καταγγελλείς - αλλά και εγκληματίες. Ο ISP σας μπορεί να δει ότι χρησιμοποιείτε το Tor ακόμη και αν δεν γνωρίζουν τι κάνετε. Για το λόγο αυτό, η συχνή χρήση του Tor μπορεί ενδεχομένως να σας επισημάνει για επιτήρηση.

  Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να μείνετε ασφαλείς στο Tor, διαβάστε τον οδηγό μας για το Tor vs. VPN.

  Είναι VPNs αξίζει τον κόπο?

  Ένα καλό VPN θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια αξιόλογη επένδυση στην ασφάλεια, την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία σας - για να αποφύγετε την δαπανηρή απώλεια δεδομένων, να ανοίξετε τις δυνατότητες περιήγησης και να προστατεύσετε το δικαίωμά σας στην ιδιωτική ζωή.

  Δοκιμάζουμε διεξοδικά κάθε VPN που αναθεωρήθηκε στον ιστότοπό μας και βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τις συστάσεις σας ενημερωμένες ώστε να μπορείτε να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης, μπορείτε να διαβάσετε όλα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εξετάζουμε τα VPN εδώ.

  Brayan Jackson
  Brayan Jackson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me