Υπάρχουν πέντε βασικοί τρόποι για να ρυθμίσετε ένα VPN στο smartphone ή το tablet Android, αλλά η απλούστερη μέθοδος είναι απλά να χρησιμοποιήσετε την προσαρμοσμένη εφαρμογή που παρέχεται από την υπηρεσία VPN που έχετε επιλέξει.

Η εγκατάσταση προσαρμοσμένης εφαρμογής VPN για τη συσκευή σας Android είναι τόσο εύκολη όσο και η εγκατάσταση οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής.

Απλά κατεβάστε το, συνδεθείτε, πατήστε 'connect' και αυτό είναι. Εάν χρειάζεστε κάποια επιπλέον βοήθεια για την εγκατάσταση της εφαρμογής, έχουμε συμπεριλάβει λεπτομερείς οδηγίες παρακάτω, στην ενότητα 'Μέθοδος 1'.

Ευτυχώς, όλες οι κορυφαίες συστάσεις υπηρεσιών VPN προσφέρουν μια εφαρμογή Android, έτσι ώστε να μην αναγκαστείτε ποτέ να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους, εκτός εάν θέλετε.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις πιο πρόσφατες επιλογές VPN για το Android για να διευκολύνετε την απόφασή σας.

Θα εξετάσουμε επίσης εναλλακτικές μεθόδους για τη χρήση ενός VPN στο τηλέφωνό σας Android, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης με μη αυτόματο τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα αρχείο APK και τον ορισμό του VPN σε επίπεδο δρομολογητή.

Τι χρειάζεστε

Πρώτον, θα χρειαστείτε ένα Συσκευή Android: είτε smartphone είτε tablet.

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε χρησιμοποιώντας ένα smartphone Samsung Galaxy A6 με Android 9.1.0 (Pie).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε μια παλαιότερη συσκευή Android, αλλά τα βήματα και οι οθόνες ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς από αυτά του οδηγού.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα λογαριασμό με έναν παροχέα υπηρεσιών VPN. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό:

 1. Επισκεφτείτε ιστοσελίδες μερικών παρόχων και εγγραφείτε για εκείνους που προτιμάτε. είναι καλή ιδέα να συνδεθείτε και να βρείτε τις σελίδες εγκατάστασης της συσκευής πριν συνεχίσετε.
 2. Πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής προτίμησής σας από το Google Play Store και εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό στην εφαρμογή.

  Γενικά δεν το συνιστούμε, καθώς η πολιτική επιστροφής χρημάτων του VPN ενδέχεται να μην ισχύει ή ο λογαριασμός σας μπορεί να περιορίζεται μόνο σε συσκευές Android, ενώ η αγορά μιας συνδρομής μέσω του ιστότοπου του παρόχου VPN θα σας επιτρέψει γενικά να χρησιμοποιήσετε το VPN με πολλαπλές συσκευές τύπους.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει τον λογαριασμό VPN μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν είναι απαραίτητο.

Μέθοδος 1: Εφαρμογή VPN

Προτού εγγραφείτε για συνδρομή VPN, βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία VPN συνοδεύεται από προσαρμοσμένη εφαρμογή VPN για Android.

Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής VPN από το Google Play Store. Εάν ζείτε σε μια χώρα όπου δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Play Store, μεταβείτε στη "Μέθοδος 4: Αρχείο APK".

Χρησιμοποιήσαμε το ExpressVPN για αυτόν τον οδηγό, επειδή διαθέτει μια πολύ απλή εφαρμογή Android και προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Είναι επίσης το καλύτερο VPN γύρω - μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη, ανεξάρτητη επισκόπηση ExpressVPN εδώ.

Αν έχετε επιλέξει διαφορετικό πάροχο VPN, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια ελαφρώς διαφορετική διαδικασία, αλλά αυτός ο οδηγός θα σας δώσει τα βασικά στοιχεία.

Η εγκατάσταση της εφαρμογής VPN που παρέχεται από την υπηρεσία VPN σας είναι ο ευκολότερος τρόπος να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε γρήγορα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, παρέχει επίσης άνετη και φιλική προς το χρήστη πρόσβαση σε διαφορετικούς διακομιστές, η οποία είναι βολική εάν θέλετε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τοποθεσιών VPN.

Η εγκατάσταση με μια προσαρμοσμένη εφαρμογή VPN για Android θα σας πάρει λιγότερο από πέντε λεπτά. Δείτε πώς να το κάνετε:

 1. Βρείτε την προσαρμοσμένη εφαρμογή Android του παρόχου VPN στο Google Play Store.
  Συνιστούμε να ακολουθήσετε τη σύνδεση στο Google Play Store μέσω του επίσημου ιστότοπου του VPN, για να αποφύγετε τη λήψη πιθανώς επικίνδυνου λογισμικού copycat.Στιγμιότυπο οθόνης του προφίλ ExpressVPN στο Google Play Store
 2. Παρακέντηση Εγκαθιστώ για να κάνετε λήψη της εφαρμογής VPN. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, θα αναφερθεί το πράσινο κουμπί Ανοιξε.Στιγμιότυπο οθόνης του ExpressVPN στο Google Play Store μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή
 3. Παρακέντηση Ανοιξε για να ξεκινήσετε την εφαρμογή VPN και, στη συνέχεια, πατήστε Συνδεθείτε.Στιγμιότυπο οθόνης της πλατφόρμας εγκατάστασης δωρεάν δοκιμής ExpressVPN
 4. Καταχωρίστε τα διαπιστευτήρια συνδρομής VPN στα σχετικά πλαίσια - στην περίπτωση αυτή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας - και έπειτα πατήστε Συνδεθείτε.Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας σύνδεσης της εφαρμογής ExpressVPN για Android
 5. Το ExpressVPN καλεί τους νέους χρήστες να θέλουν να μοιραστούν αναφορές σφαλμάτων, δοκιμές ταχύτητας και πληροφορίες σχετικά με το εάν η σύνδεση VPN προσπαθεί να επιτύχει ή όχι.

  Παρόλο που αυτές οι πληροφορίες δεν αναγνωρίζονται προσωπικά, σας συνιστούμε να πατήσετε Οχι ευχαριστώ.

  Στιγμιότυπο οθόνης της εξουσιοδότησης αναφοράς εγκατάστασης ExpressVPN

 6. Παρακέντηση Εντάξει για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ρύθμισης σύνδεσης VPN.Στιγμιότυπο οθόνης της διαδικασίας εγκατάστασης του ExpressVPN Android
 7. Παρακέντηση Εντάξει να αποδεχτείτε το αίτημα σύνδεσης VPN.Στιγμιότυπο οθόνης του αιτήματος σύνδεσης ExpressVPN για εφαρμογή Android
 8. Εδώ είναι η κύρια οθόνη της εφαρμογής ExpressVPN για Android. Είναι ένα αρκετά χαρακτηριστικό παράδειγμα προσαρμοσμένων εφαρμογών VPN για Android, με ένα μεγάλο κουμπί σύνδεσης στο κέντρο και την επιλεγμένη τοποθεσία διακομιστή παρακάτω.

  Για να δείτε τη λίστα τοποθεσιών διακομιστή, πατήστε τις τρεις οριζόντιες κουκκίδες στα δεξιά του ονόματος της τοποθεσίας του διακομιστή.

  Στιγμιότυπο οθόνης της κύριας οθόνης της εφαρμογής ExpressVPN για Android

 9. Μπορείτε να επιλέξετε από οποιαδήποτε από τις τοποθεσίες διακομιστή VPN που αναφέρονται εδώ. Απλώς πατήστε εκείνο με το οποίο θέλετε να συνδεθείτε.Στιγμιότυπο οθόνης της λίστας θέσεων διακομιστή εφαρμογών ExpressVPN για Android
 10. Προτού συνδεθείτε στο VPN, θα πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Συνήθως μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ σε ένα σύμβολο οδοντωτών τροχών ή, στην περίπτωση του ExpressVPN, το μενού burger (τρεις οριζόντιες γραμμές).

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τον διακόπτη kill και την προστασία από διαρροές εάν η εφαρμογή συνοδεύεται από αυτές τις λειτουργίες.

  Εδώ είναι το μενού ρυθμίσεων του ExpressVPN. Πατήστε Προστασία δικτύου για να ενεργοποιήσετε την έκδοση εφαρμογής ExpressVPN για το Android ενός διακόπτη kill.

  Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων της εφαρμογής ExpressVPN για Android

 11. Μόλις δείτε τις ρυθμίσεις VPN, ήρθε η ώρα να συνδεθείτε στο VPN. Πατήστε το κυκλικό κουμπί σύνδεσης στη μέση της κύριας οθόνης της εφαρμογής VPN.

  Το κουμπί σύνδεσης ExpressVPN γίνεται πράσινο όταν συνδέεται το VPN. Πατήστε ξανά αυτό το κουμπί για να αποσυνδεθείτε.

  Θα πρέπει πάντα να ελέγχετε το VPN σας για τυχόν διαρροές. Μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό και πώς να επιλύσετε τυχόν προβλήματα στον οδηγό διαρροών IP, DNS, WebRTC.

  Στιγμιότυπο οθόνης της σύνδεσης ExpressVPN για AndroidΤώρα που έχει συνδεθεί η σύνδεση ExpressVPN, θα παραμείνει συνδεδεμένη στο παρασκήνιο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά το τηλέφωνό σας. Απλά κοιτάξτε στη γραμμή κατάστασης και αναζητήστε το κλειδί για να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο.

Μέθοδος 2: Χρήση λογισμικού τρίτου μέρους (OpenVPN για Android)

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την προσαρμοσμένη εφαρμογή VPN από τον παροχέα υπηρεσιών VPN ή δεν συνοδεύεται από ένα, μπορείτε να διαμορφώσετε τα αρχεία ρυθμίσεων VPN χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή VPN τρίτων κατασκευαστών, όπως το OpenVPN για Android.

Χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές τρίτων για να συνδεθείτε στο δίκτυο διακομιστή του παροχέα σας χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια λογαριασμού που σας παρέχει μια παρόμοια συνολική εμπειρία με τη χρήση της δικής σας εφαρμογής του παρόχου.

Οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών ενδέχεται να είναι πιο διαμορφώσιμες από την προσαρμοσμένη εφαρμογή του παρόχου υπηρεσιών VPN και σας επιτρέπουν ακόμη και να χρησιμοποιείτε πολλούς παρόχους σε μια ενιαία εφαρμογή εάν έχετε περισσότερες από μία συνδρομές.

Θα χρησιμοποιήσουμε το OpenVPN για Android για αυτόν τον οδηγό, καθώς είναι ανοικτού κώδικα, που σημαίνει ότι μπορεί να εξεταστεί προσεκτικά για σφάλματα ασφαλείας και τρωτά σημεία και το ίδιο το πρωτόκολλο OpenVPN προσφέρει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ απόδοσης και ασφάλειας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επίσημη εφαρμογή OpenVPN Connect, OpenVPN, Inc για Android.

Το ExpressVPN συνιστά OpenVPN για Android καθώς λειτουργεί καλύτερα με τα αρχεία διαμόρφωσης, ενώ το NordVPN συνιστά OpenVPN Connect. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον παροχέα υπηρεσιών VPN για να μάθετε την εφαρμογή που συστήνει.

Εάν ο πάροχος VPN δεν διαθέτει διαθέσιμα αρχεία διαμόρφωσης OpenVPN, μπορείτε να μεταβείτε στη μέθοδο 3, η οποία σας δείχνει πώς να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο τα αρχεία L2TP.

Δείτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα VPN στο Android χρησιμοποιώντας το λογισμικό OpenVPN for Android:

 1. Βρείτε OpenVPN για Android (ή OpenVPN Connect) στο Google Play Store και πατήστε Εγκαθιστώ.Στιγμιότυπο οθόνης του OpenVPN για εφαρμογή Android στο Google Play Store
 2. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη της εφαρμογής, το πράσινο κουμπί θα διαβάσει Ανοιξε. Πατήστε για να ανοίξετε την εφαρμογή OpenVPN για Android.Στιγμιότυπο οθόνης του OpenVPN για εφαρμογή Android εγκατεστημένο στο Google Play Store
 3. Αυτή είναι η κύρια οθόνη της εφαρμογής OpenVPN για Android. Θα επανέλθουμε σε αυτό αφού κατεβάσαμε τα αρχεία ρυθμίσεων από τον ιστότοπο του ExpressVPN.
  Στιγμιότυπο οθόνης της εφαρμογής OpenVPN για Android χωρίς προφίλ VPN
 4. Μεταβείτε στον ιστότοπο του φορέα παροχής υπηρεσιών VPN στο πρόγραμμα περιήγησης του κινητού σας και συνδεθείτε στο λογαριασμό VPN χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας.
  Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας σύνδεσης ExpressVPN
 5. Τώρα μεταβείτε στην ενότητα της σελίδας λογαριασμού VPN, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε το VPN σε διάφορες συσκευές. Παρακέντηση Ρύθμιση ExpressVPN.
  Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας ρύθμισης λογαριασμού ExpressVPN
 6. Παρακέντηση Εμφάνιση άλλων συσκευών.
  Στιγμιότυπο οθόνης του κωδικού ενεργοποίησης λογαριασμού ExpressVPN
 7. Μετακινηθείτε στη λίστα των συσκευών και πατήστε Εγχειρίδιο ρύθμισης παραμέτρων.
  Στιγμιότυπο οθόνης της λίστας διαφόρων ρυθμίσεων ExpressVPN
 8. Παρακέντηση OpenVPN. Εδώ θα δείτε το μοναδικό όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για τη χειροκίνητη διαμόρφωση OpenVPN. Θα χρειαστείτε αυτά αργότερα.
  Στιγμιότυπο του ExpressVPN manual config όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης
 9. Μπορείτε να κατεβάσετε όσα αρχεία ρυθμίσεων επιθυμείτε - ο καθένας θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε σε μια διαφορετική τοποθεσία διακομιστή VPN - αλλά συνιστούμε να ξεκινήσετε με ένα μέχρι να ξέρετε πώς να κάνετε όλη τη διαδικασία εγκατάστασης.

  Πατήστε τη θέση του διακομιστή με την οποία θέλετε να συνδεθείτε και θα μεταφορτωθεί αυτόματα στο αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας. Επιλέξαμε ΗΠΑ - Νέα Υόρκη.

  Στιγμιότυπο από αρχεία διαμόρφωσης τοποθεσιών διακομιστή ExpressVPN

 10. Τώρα επιστρέψτε στην εφαρμογή OpenVPN για Android και πατήστε το σύμβολο λήψης φακέλων στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής (ανάμεσα στο σύμβολο + και τις τρεις κάθετες κουκίδες).
  Στιγμιότυπο οθόνης της εφαρμογής OpenVPN για Android χωρίς προφίλ VPN
 11. Βρείτε το αρχείο διαμόρφωσης VPN στο δικό σας Λήψεις ντοσιέ. Ορισμένοι χρήστες θα πρέπει να πάνε Εσωτερική αποθήκευση πριν πλοηγηθείτε στο Λήψεις για να επιλέξετε το αρχείο. Όταν εντοπίσετε το αρχείο, αγγίξτε το.
  Στιγμιότυπο οθόνης του αρχείου ρυθμίσεων ExpressVPN κατεβάστηκε
 12. Αγγίξτε το τσιμπούρι σύμβολο για να ολοκληρώσετε τη λήψη του αρχείου ρυθμίσεων.
  Στιγμιότυπο οθόνης του αρχείου ρυθμίσεων ExpressVPN στο OpenVPN για εφαρμογή Android
 13. Αγγίξτε το Επεξεργασία σύμβολο στη δεξιά πλευρά του ονόματος αρχείου διαμόρφωσης.
  Στιγμιότυπο του αρχείου ρυθμίσεων ExpressVPN στο OpenVPN για επεξεργασία εφαρμογών Android
 14. Σύμφωνα με το Βασικός καρτέλα εισάγετε το μοναδικό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης OpenVPN που εμφανίζεται στο λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα ExpressVPN. Στη συνέχεια, αγγίξτε το Πίσω εικονίδιο στη συσκευή σας.

  Σημείωση: Το OpenVPN για Android έχει πολλές επιλογές διαμόρφωσης. παρουσιάζουμε τα βασικά στοιχεία εδώ, αλλά μπορείτε να επιστρέψετε και να προσαρμόσετε το προφίλ VPN αργότερα.

  Στιγμιότυπο οθόνης επεξεργασίας του αρχείου ρυθμίσεων ExpressVPN στο OpenVPN για Android

 15. Πατήστε στο δημιουργό σας Προφίλ.
  Στιγμιότυπο του αρχείου ρυθμίσεων ExpressVPN στο OpenVPN για επεξεργασία εφαρμογών Android
 16. Παρακέντηση Εντάξει να αποδεχτείτε το αίτημα σύνδεσης.
  Στιγμιότυπο οθόνης του αιτήματος σύνδεσης VPN στο OpenVPN για εφαρμογή Android
 17. Μόλις το VPN συνδεθεί επιτυχώς, θα δείτε μια ειδοποίηση σύνδεσης και ένα εικονίδιο κλειδιού θα παραμείνει στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας για τη διάρκεια της σύνδεσης VPN. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τη σύνδεση VPN για τυχόν διαρροές IP, DNS ή WebRTC.
  Στιγμιότυπο οθόνης σύνδεσης VPN στο πάνω μέρος της οθόνης
 18. Για να αποσυνδεθείτε από το VPN, πατήστε το προφίλ OpenVPN από την εφαρμογή OpenVPN για Android και πατήστε ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ.
  Στιγμιότυπο οθόνης αποσύνδεσης μηνύματος στο OpenVPN για Android

Υπάρχουν πολλές διαμορφώσιμες επιλογές με τις οποίες μπορείτε να παίξετε με την εφαρμογή OpenVPN για Android για να προσαρμόσετε τη σύνδεσή σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εναλλάξετε μεταξύ του UDP και του TCP, να παρακάμψετε τις ρυθμίσεις DNS, να αποκλείσετε διαρροές IPv6 και IPv4 και να επιτρέψετε την κυκλοφορία ορισμένων εφαρμογών μέσω του Διαδικτύου για να ταξιδέψετε εκτός της σήραγγας VPN (split tunneling).

Θα πρέπει να παίζετε μόνο με αυτές τις ρυθμίσεις εάν είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τι κάνετε.

Υπάρχουν άλλες εφαρμογές τρίτων με ανοικτή πηγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε διαφορετικά πρωτόκολλα VPN, όπως το ισχυρόSwan για το IKEv2 / IPsec και το WireGuard για πρωτόκολλο WireGuard, αλλά το OpenVPN παραμένει το πρωτόκολλο και το λογισμικό που προτιμούμε.

Οι αρχάριοι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στη χρήση της προσαρμοσμένης εφαρμογής του παροχέα VPN μέσω της χειροκίνητης διαμόρφωσης.

Μέθοδος 3: Ενσωματωμένο πρόγραμμα-πελάτη Android VPN

Αν ο παροχέας VPN δεν έρχεται με αρχεία ρυθμίσεων OpenVPN, είναι δυνατό να διαμορφώσετε αρχεία ρυθμίσεων L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec και PPTP χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο πελάτη Android VPN.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε καθόλου εφαρμογές τρίτου μέρους.

Ωστόσο, δεν συνιστούμε αυτή τη μέθοδο.

Αν και αυτός ο τύπος ρύθμισης δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στη συσκευή σας, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η χρήση της εφαρμογής παροχής VPN ή του OpenVPN για Android.

Αυτό συμβαίνει λόγω των πρωτοκόλλων VPN που υποστηρίζει ο ενσωματωμένος πελάτης Android VPN ή - σε ορισμένες περιπτώσεις - ο τρόπος με τον οποίο έχουν ρυθμιστεί.

Το PPTP είναι ένα πολύ ξεπερασμένο και ανασφαλές πρωτόκολλο VPN και μπορεί να πειραματιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Το L2TP / IPSec χρησιμοποιεί προ-κοινόχρηστα κλειδιά, τα οποία είναι διαθέσιμα στο κοινό σε δικτυακούς τόπους VPN και ανοίγουν την πόρτα σε πιθανές επιθέσεις από τον άνθρωπο στη μέση.

Τα κορυφαία συστήματά μας VPN παρέχουν μόνο οδηγίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση του IKEv2 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή openSource strongSwan και όχι τον ενσωματωμένο πελάτη VPN του Android.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την κρυπτογράφηση και τα πρωτόκολλα στον λεπτομερή οδηγό μας.

Παρόλο που δεν συνιστούμε αυτή τη ρύθμιση VPN, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN με αυτόν τον τρόπο ως έσχατη λύση.

Η μέθοδος χειροκίνητης σύνδεσης θα ποικίλλει ελαφρώς ανάλογα με το πρωτόκολλο VPN και τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, αλλά η διαδικασία είναι αρκετά παρόμοια ώστε να έχετε το βασικό περιεχόμενο από αυτές τις οδηγίες.

Σε αυτό το παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε το ExpressVPN για να δημιουργήσουμε μια σύνδεση L2TP / IPSec.

Χρησιμοποιούμε Android 9.1.0. Σε άλλες εκδόσεις του Android, η θέση και η εμφάνιση των οθονών ρυθμίσεων VPN ενδέχεται να είναι ελαφρώς διαφορετικές.

Για να δημιουργήσετε μη αυτόματα τη σύνδεση VPN:

 1. Μεταβείτε στον ιστότοπο του παροχέα VPN στη συσκευή σας Android και συνδεθείτε στο λογαριασμό VPN χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σας.
  Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας σύνδεσης ExpressVPN
 2. Παρακέντηση Ρύθμιση ExpressVPN στην ενότητα εγκατάστασης συσκευής.
  Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας ρύθμισης λογαριασμού ExpressVPN
 3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των συσκευών και πατήστε Εγχειρίδιο ρύθμισης παραμέτρων.
  Στιγμιότυπο οθόνης της λίστας διαφόρων ρυθμίσεων ExpressVPN
 4. Πατήστε PPTP & L2TP-IPsec. Το ExpressVPN προειδοποιεί ότι αυτά τα πρωτόκολλα VPN παρέχουν ασθενικά πλεονεκτήματα ασφάλειας.
  Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας ρυθμίσεων του οδηγού ExpressVPN L2TP
 5. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και θα δείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για αυτήν τη ρύθμιση. Θα χρειαστείτε αυτά αργότερα, επομένως κρατήστε την καρτέλα ανοιχτή.
  Στιγμιότυπο οθόνης του ExpressVPN L2TP manual config όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης
 6. Αγγίξτε το + σύμβολο δίπλα στις τοποθεσίες διακομιστή VPN και αντιγράψτε τη διεύθυνση διακομιστή του διακομιστή VPN που έχετε επιλέξει.Μπορείτε να διαμορφώσετε πολλές τοποθεσίες διακομιστών VPN, αλλά ας ξεκινήσουμε με ένα για ευκολία. Επιλέξαμε ΗΠΑ - Νέα Υόρκη.
  Στιγμιότυπο οθόνης διευθύνσεων διακομιστή ExpressVPN
 7. Τώρα πηγαίνετε στο τηλέφωνό σας Ρυθμίσεις μενού. Εύρημα Συνδέσεις ρυθμίσεις, πατήστε Περισσότερες ρυθμίσεις σύνδεσης, και μετά VPN. Αυτό θα φέρει τον ενσωματωμένο πελάτη VPN του Android. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ένα VPN προτού να πει "Δεν υπάρχουν VPN".
  Στιγμιότυπο οθόνης του ενσωματωμένου πελάτη VPN του Android
 8. Αγγίξτε το τρεις κάθετες κουκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και έπειτα πατήστε Προσθήκη προφίλ VPN.
  Στιγμιότυπο οθόνης του ενσωματωμένου προφίλ VPN για ενσωματωμένο Android
 9. Τώρα συμπληρώστε τα πεδία με τις ακόλουθες πληροφορίες:

  Ονομα: Βάλτε οτιδήποτε θέλετε εδώ. Συνιστούμε να γράψετε το όνομα της υπηρεσίας VPN και το όνομα του διακομιστή. Π.χ. ExpressVPN Νέα Υόρκη.
  Τύπος: Μεταβάλλω L2TP / IPSec PSK. Το PSK σημαίνει προ-κοινόχρηστο κλειδί.
  Διεύθυνση διακομιστή: Επικολλήστε τη διεύθυνση διακομιστή VPN από το λογαριασμό σας στον ιστότοπο του παρόχου VPN.
  L2TP μυστικό: Αφήστε αυτό το πεδίο κενό.
  Αναγνωριστικό IPSec: Αφήστε αυτό το πεδίο κενό.
  Πρόθεμα κοινόχρηστου κλειδιού IPSec: Επικολλήστε το προεπιλεγμένο κλειδί του παροχέα VPN εδώ. Αυτό θα βρείτε στις οδηγίες εγκατάστασης του παρόχου VPN.
  Παρακέντηση Αποθηκεύσετε.Στιγμιότυπο οθόνης του ενσωματωμένου προφίλ επεξεργασίας VPN Android

 10. Τώρα αγγίξτε το προφίλ VPN από την κύρια οθόνη και εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που εμφανίστηκε στο λογαριασμό VPN σας κάτω από το PPTP & L2TP-IPsec τμήμα χειροκίνητης διαμόρφωσης. Παρακέντηση Συνδέω-συωδεομαι.
  Στιγμιότυπο οθόνης του ExpressVPN χειροκίνητης σύνδεσης Android
 11. Μόλις το VPN συνδεθεί επιτυχώς, θα δείτε το σύμβολο κλειδιού στην επάνω αριστερή γωνία της συσκευής σας. Όπως πάντα, θα πρέπει να ελέγξετε τη σύνδεση VPN για τυχόν διαρροές IP, DNS ή WebRTC.
  Στιγμιότυπο οθόνης του Android VPN συνδεδεμένο
 12. Για να αποσυνδεθείτε, απλώς αγγίξτε το προφίλ VPN στο ενσωματωμένο πρόγραμμα-πελάτη Android και πατήστε Αποσύνδεση.
  Στιγμιότυπο οθόνης του χειροκίνητου κουμπιού αποσύνδεσης του VPN Android

Μέθοδος 4: Αρχείο APK

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Play Store, είναι ακόμα δυνατή η εγκατάσταση της προσαρμοσμένης εφαρμογής του παροχέα VPN στη συσκευή σας Android αν η υπηρεσία παρέχει ένα αρχείο APK.

Τα αρχεία APK μπορούν να μεταφορτωθούν απευθείας σε συσκευές Android εκτός του Google Play Store.

Θα χρειαστεί να αλλάξετε ορισμένα από τα δικαιώματα του τηλεφώνου σας για να επιτρέψετε τη λήψη αρχείων APK από εξωτερικές πηγές και δεν θα πρέπει να τα κατεβάσετε από ανεπίσημες ιστοσελίδες.

Πάντα να κατεβάζετε αρχεία APK από την επίσημη ιστοσελίδα του παροχέα VPN.

Αν δεν διακινδυνεύσετε τη λήψη αρχείων που έχουν παραβιαστεί - ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλο περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει τη συσκευή σας και την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση μιας εφαρμογής VPN αρχείου APK για τη συσκευή σας Android:

 1. Πρώτα θα πρέπει να αλλάξετε τα δικαιώματα του τηλεφώνου σας για να επιτρέψετε τη λήψη αρχείων εκτός του Google Play Store.

  Πηγαίνετε στο τηλέφωνό σας Ρυθμίσεις μενού, στη συνέχεια Ασφάλεια. Τώρα πατήστε Εγκαταστήστε άγνωστες εφαρμογές (μερικές φορές επισημαίνονται Εγκαταστήστε εφαρμογές από εξωτερικές πηγές) και πατήστε στο πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη λήψη αρχείων APK.

  Εναλλαγή Αφήστε από αυτήν την πηγή.

  Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων Εγκατάσταση Άγνωστων Εφαρμογών στο τηλέφωνο Android

 2. Μεταβείτε στον ιστότοπο του παρόχου VPN και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας.
  Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας σύνδεσης ExpressVPN
 3. Παρακέντηση Ρύθμιση ExpressVPN στο τμήμα ρύθμισης συσκευής.
  Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας ρύθμισης λογαριασμού ExpressVPN
 4. Παρακέντηση Λήψη APK.
  Στιγμιότυπο της οθόνης λήψης αρχείου API ExpressVPN
 5. Θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση, δηλώνοντας ότι το αρχείο μπορεί να βλάψει τη συσκευή σας. Εάν κάνετε λήψη του αρχείου APK από τον επίσημο ιστότοπο ενός παροχέα VPN που εμπιστεύεστε - ελπίζουμε στο ExpressVPN - πατήστε Εντάξει.
  Στιγμιότυπο προειδοποίησης λήψης αρχείου APK σε τηλέφωνο Android
 6. Παρακέντηση Εγκαθιστώ για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.
  Στιγμιότυπο της οθόνης εγκατάστασης του ExpressVPN APK
 7. Η εφαρμογή έχει τώρα εγκατασταθεί. Παρακέντηση Ανοιξε για να ανοίξετε την προσαρμοσμένη εφαρμογή VPN για Android.
  Στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης πλήρους εγκατάστασης του ExpressVPN APK

Τώρα μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα 3-11 από τη Μέθοδο 1 εάν θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ExpressVPN και κατ 'επέκταση τη συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών VPN για Android που λειτουργούν παρόμοια με το ExpressVPN.

Μέθοδος 5: Router

Ένας δρομολογητής VPN

Ο τελικός τρόπος για να προστατεύσετε την κίνηση στο διαδίκτυο στη συσκευή σας Android είναι να εγκαταστήσετε το VPN σε επίπεδο δρομολογητή.

Όταν εγκαθιστάτε ένα VPN στο δρομολογητή σας, προστατεύει όλη την κυκλοφορία που περνάει από το δρομολογητή, παρέχοντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα ενός VPN σε όλες τις συσκευές του σπιτιού σας.

Αυτό είναι ιδανικό εάν θέλετε να προστατεύσετε συσκευές που δεν διαθέτουν προσαρμοσμένες εφαρμογές VPN, όπως έξυπνες τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών.

Ωστόσο, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τη συσκευή Android σας.

Όταν εγκαθιστάτε ένα VPN σε επίπεδο δρομολογητή, είναι πιο δύσκολο να αλλάξετε τις ρυθμίσεις VPN και τις τοποθεσίες διακομιστών απ 'ό, τι αν χρησιμοποιείτε την προσαρμοσμένη εφαρμογή VPN για Android.

Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν υπάρχουν όλοι οι δρομολογητές που υποστηρίζουν το λογισμικό VPN, ιδίως τους δρομολογητές μόντεμ που έρχονται με το πακέτο διαδικτύου σας.

Αν ο δρομολογητής σας δεν υποστηρίζει λογισμικό πελάτη VPN και θέλετε να αγοράσετε ένα νέο κομμάτι υλικού, αξίζει να ελέγξετε τον ιστότοπο του παρόχου VPN για να ελέγξετε πρώτα τη συμβατότητα.

Ρύθμιση VPN στον δρομολογητή σας

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι χρήσης ενός VPN στον δρομολογητή σας:

 1. Αγοράστε ένα προρυθμισμένο δρομολογητή.
 2. Μη αυτόματη ρύθμιση παραμέτρων του VPN χρησιμοποιώντας το εγγενές λογισμικό προγράμματος-πελάτη VPN που συνοδεύει το τρέχον λογισμικό (αποφύγετε τις ρυθμίσεις PPTP ή L2TP / IPSec καθώς είναι ανασφαλείς).
 3. Ανακατέψτε τον τρέχοντα δρομολογητή σας με νέο υλικολογισμικό που υποστηρίζει το OpenVPN και, στη συνέχεια, διαμορφώστε με μη αυτόματο τρόπο το VPN.
 4. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή VPN. Αυτά είναι σήμερα αρκετά σπάνια και δεν παρέχουν πολλές υπηρεσίες VPN. Το ExpressVPN έχει μια μικροεφαρμογή.

Για να διαβάσετε τις λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης του δρομολογητή, ανατρέξτε στον ξεχωριστό οδηγό δρομολογητών μας.

Θυμηθείτε ότι η ρύθμιση ενός VPN σε επίπεδο δρομολογητή σημαίνει ότι η διαδικτυακή κίνηση κρυπτογραφείται μόνο όταν φτάσει στο δρομολογητή.

Αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία μεταξύ των συσκευών και του δρομολογητή δεν είναι εξασφαλισμένη, οπότε αν κάποιος μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυό σας, μπορεί ακόμα να διαβάσει την επισκεψιμότητά σας.

Συνιστούμε να ρυθμίσετε το VPN σας σε επίπεδο δρομολογητή και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανά συσκευή (παρόμοια με τη διαίρεση σήραγγας), για να αποκλείσετε οποιεσδήποτε συσκευές από τις οποίες μπορείτε να εγκαταστήσετε εγγενείς εφαρμογές VPN, όπως το Android.

Για να δείτε πώς να ρυθμίσετε αυτές τις εγγενείς εφαρμογές VPN, μεταβείτε στη Μέθοδο 1.

Λήψη περισσότερης βοήθειας με το Android VPN σας

Είναι αδύνατο για εμάς να παρέχουμε οδηγίες για κάθε δρομολογητή εδώ και ορισμένες συσκευές Android - ειδικά εκείνες με παλαιότερες εκδόσεις του Android - θα φαίνονται διαφορετικές από αυτές τις οδηγίες.

Αν παραμείνετε κολλημένοι, ο πάροχος υπηρεσιών VPN θα πρέπει να είναι ο πρώτος σας λιμένας κλήσης.

Θα είναι σε θέση να σας περπατήσουν μέσα από τη διαδικασία και να σας προωθήσουν με το VPN σας στο τηλέφωνό σας Android.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα VPN για Android?

Ο καλύτερος τρόπος για να ρυθμίσετε ένα VPN για το Android smartphone ή tablet σας είναι να κατεβάσετε την προσαρμοσμένη εφαρμογή VPN από τον παροχέα υπηρεσιών VPN.

Είναι γρήγορο, εύκολο και ασφαλές.

Για όσους επιθυμούν περισσότερη διαμορφωσιμότητα, η χρήση του OpenVPN για Android για τη μη αυτόματη ρύθμιση παραμέτρων του δρομολογητή μπορεί να είναι πιο κατάλληλη από την προσαρμοσμένη εφαρμογή VPN.

Δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τον ενσωματωμένο πελάτη VPN του Android, καθώς υποστηρίζει μόνο λιγότερο ασφαλή πρωτόκολλα VPN όπως PPTP και L2TP / IPSec.

Χρειάζομαι ένα VPN στο τηλέφωνό μου?

Ναι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στο Android smartphone σας.

Όταν βρίσκεστε έξω και πιθανότατα συνδέεστε με το δημόσιο WiFi.

Το δημόσιο WiFi είναι φανερά ανασφαλές, αφήνοντας τα προσωπικά σας δεδομένα ευάλωτα σε χάκερ.

Εάν θέλετε να διατηρείτε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή και ασφαλή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN.

Τα VPN κρυπτογραφούν όλη την κίνηση στο διαδίκτυο του Android σας, εμποδίζοντας τρίτα μέρη να δουν τι κάνετε online.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα απορρήτου, η χρήση ενός VPN στο τηλέφωνό σας σας βοηθά να ξεκλειδώσετε περιορισμένο περιεχόμενο ή λογοκρισία.

Οι βιβλιοθήκες, τα σχολεία και οι κυβερνήσεις αποκλείουν ορισμένους ιστότοπους. Τα VPN σας επιτρέπουν την ασφαλή και ιδιωτική πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα VPN στο σπίτι?

Τώρα γνωρίζετε ότι τα VPN είναι απαραίτητα εργαλεία, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο Wifi με ασφάλεια και ασφάλεια.

Αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στο σπίτι επίσης?

Ναί.

Ακόμα κι αν το οικιακό σας WiFi είναι πιο ασφαλές από τα δημόσια hotspots, η διαδικτυακή σας κίνηση εξακολουθεί να είναι ευάλωτη.

Χωρίς VPN, ο ISP καταγράφει ό, τι κάνετε online και μπορεί να το πουλήσει σε τρίτους, μερικές φορές χωρίς την άδειά σας.

Η κυβέρνηση μπορεί επίσης να κρατήσει τις πληροφορίες σας προσωπικά.

Η χρήση ενός VPN είναι σημαντικό σπίτι και μακριά.

Ποιο είναι το καλύτερο VPN για το Android?

Υπάρχουν πολλά VPN που παρέχουν υποστήριξη για συσκευές Android, αλλά το καλύτερο από όλα είναι το ExpressVPN.

Γι 'αυτό το χρησιμοποιήσαμε για όλα τα παραδείγματα εγκατάστασης σε αυτόν τον οδηγό.

Το ExpressVPN διαθέτει ένα απλό και ασφαλές προσαρμοσμένο VPN για συσκευές Android. Είναι γρήγορη, ασφαλής και μπορεί να εγκατασταθεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ για τις υπόλοιπες κορυφαίες προτάσεις VPN για το Android.

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα δωρεάν VPN για Android?

Εικονογράφηση μιας πιστωτικής κάρτας με μια γραμμή μέσα από αυτό και μερικά νομίσματα

Θέλετε να προστατεύσετε το Android smartphone ή το tablet σας χωρίς να ξοδέψετε ένα λεπτό?

Μπορείς. Αλλά υπάρχει μια παγίδα ...

Υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές VPN για το Android, αλλά ορισμένες από αυτές είναι επικίνδυνες και ανασφαλείς για λήψη και χρήση.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν το Android VPN για δωρεάν, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις καλύτερες και ασφαλέστερες δωρεάν υπηρεσίες VPN που θα χρησιμοποιήσετε.

Το καλύτερο δωρεάν VPN για το Android είναι η υπηρεσία Εγγραφής.

Είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός VPN σε Android TV?

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα VPN στην τηλεόρασή σας Android, αλλά δεν είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία με τη ρύθμιση ενός στο smartphone ή το tablet Android σας.

Ορισμένες υπηρεσίες VPN παρέχουν προσαρμοσμένες εφαρμογές VPN για Android TV, όπως ExpressVPN και NordVPN, τις οποίες μπορείτε να λάβετε και να ρυθμίσετε σε λίγα λεπτά, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των VPN δεν συνοδεύεται από ένα.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα VPN στην τηλεόραση Android σας και δεν υπάρχει προσαρμοσμένη εφαρμογή γι 'αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το VPN σε επίπεδο δρομολογητή.

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για την εγκατάσταση ενός VPN στην τηλεόρασή σας.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me