Από μια βραχώδη εκτόξευση μέχρι το 2007, η Apple TV είναι πλέον ένας από τους πιο slickest, πιο εξοπλισμένους και πιο δημοφιλείς τρόπους για τη ροή περιεχομένου στην τηλεόρασή σας.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών της Apple TV δεν σκέφτονται να τα συνδυάσουν με ένα VPN - αυτό είναι λάθος.

Χρησιμοποιώντας ένα VPN στην Apple TV σας ανοίγει πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες από όλο τον κόσμο, προστατεύοντας παράλληλα το ιδιωτικό απόρρητο και την ασφάλεια σας.

Τα δίκτυα VPN κρυπτογραφούν την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και αποκρύπτουν την πραγματική διεύθυνση IP σας, γεγονός που διασφαλίζει ότι ο ISP σας δεν μπορεί να σπρώξει για το τι κάνετε ή να μεταβιβάσετε τα στοιχεία σας σε τρίτους.

Η Apple είναι φημισμένη για τις εφαρμογές που θα επιτρέψει στις συσκευές της, έτσι ώστε μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προσαρμοσμένες εφαρμογές Apple TV VPN (όπως το είδος που μπορείτε να βρείτε για το Amazon Fire TV Stick).

Αυτό καθιστά τη δημιουργία ενός VPN στην Apple TV σας είναι λίγο πιο δύσκολη από τις περισσότερες άλλες συσκευές όπως οι επιτραπέζιοι υπολογιστές και τα smartphones.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, όμως, θα το σπάσουμε για τα εύκολα βήματα.

Τι χρειάζεστε

Όπως ίσως να περιμένετε, υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε ανεξάρτητα από τη λύση που επιλέγετε:

 • Apple TV 4ης γενιάς ή 5ης γενιάς. Αυτή είναι μια τηλεόραση Apple που κατασκευάζεται από το 2015 και μετά, καθώς και το μοντέλο που είναι πιο γνωστό ως Apple TV 4K.
 • Ένας επαληθευμένος λογαριασμός VPN. Θα πρέπει να επιλέξετε μια αξιόπιστη και ασφαλή υπηρεσία VPN, όπως μία από αυτές που περιγράψαμε στον οδηγό μας "Τα καλύτερα δίκτυα VPN του 2020". Όλα αυτά τα VPN μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την Apple TV.

Θα χρειαστείτε επίσης μία από τις ακόλουθες συσκευές - η οποία εξαρτάται από τη μέθοδο εγκατάστασης που επιλέγετε:

 • Ένας δρομολογητής συμβατός με VPN
 • Ένας φορητός υπολογιστής Windows ή MacOS (για εικονικούς δρομολογητές και κινητά hotspots)

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ρυθμίσετε ένα VPN στην Apple TV σας:

 • Εγκατάσταση του λογισμικού σε επίπεδο δρομολογητή
 • Δημιουργία εικονικού δρομολογητή ή κινητού σημείου πρόσβασης με άλλη συμβατή συσκευή VPN

Μέθοδος 1: Χρήση του δρομολογητή σας

Διάγραμμα που δείχνει πώς ένας δρομολογητής VPN προστατεύει τις συσκευές στο σπίτι

Αν ρυθμίσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας, κρυπτογραφεί την κίνηση στο Internet σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτό.

Αυτό περιλαμβάνει την Apple TV σας.

Η εγκατάσταση ενός VPN σε επίπεδο δρομολογητή είναι τον ασφαλέστερο τρόπο για να προστατεύσετε την Apple TV σας.

Αυτή είναι, θεωρητικά, μια αρκετά απλή διαδικασία, αλλά όχι όλες οι υπηρεσίες VPN υποστηρίζουν την εγκατάσταση του δρομολογητή.

Θα πρέπει να είναι εύκολο να μάθετε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό σε επίπεδο δρομολογητή κοιτάζοντας τον ιστότοπο του παρόχου VPN (ή την ανασκόπηση του).

Screenshot του δρομολογητή που έχει εγκατασταθεί στην ιστοσελίδα της IPVanish

Ακόμη και αν ο παροχέας υπηρεσιών VPN υποστηρίζει την εγκατάσταση του δρομολογητή, ο δρομολογητής ενδέχεται να μην υποστηρίζει VPN.

Οι πιθανότητες είναι ότι ο βασικός δρομολογητής μόντεμ που παρέχεται από τον ISP σας δεν υποστηρίζει λογισμικό πελάτη VPN.

Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα διαφορετικό μοντέλο εάν το τρέχον υλικό σας δεν υποστηρίζει συνδέσεις VPN.

Ορισμένες δημοφιλείς μάρκες router που επιτρέπουν το λογισμικό πελάτη VPN είναι:

 • ASUS
 • Linksys
 • Netgear

Είναι καλύτερο να ελέγξετε ποιο δρομολογητή υποστηρίζει μια υπηρεσία VPN προτού αγοράσετε μια συνδρομή.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα δρομολογητή (και υπηρεσία VPN) που υποστηρίζει το πρωτόκολλο OpenVPN, καθώς είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

Ορισμένοι δρομολογητές υποστηρίζουν PPTP, αλλά αυτό είναι α πολύ ανασφαλές πρωτόκολλο: δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε αν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές ρύθμισης.

Ακολουθούν τα βασικά βήματα εγκατάστασης για τη σύνδεση VPN στον δρομολογητή σας:

 1. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του δρομολογητή σας.
 2. Αναβαθμίστε το δρομολογητή σας με το firmware συμβατό με VPN (αν δεν υποστηρίζει ήδη το OpenVPN εγγενώς).
 3. Διαμορφώστε το δρομολογητή με τα αρχεία διαμόρφωσης του παροχέα υπηρεσιών VPN.
 4. Συνδεθείτε στο VPN.
 5. Δοκιμάστε τη σύνδεση VPN για τυχόν διαρροές IP, DNS και WebRTC.
 6. Συνδέστε την Apple TV σας στο WiFi του δρομολογητή VPN.

Ορισμένες υπηρεσίες VPN, όπως το ExpressVPN, έρχονται με μικροεφαρμογές δρομολογητών, οι οποίες καθιστούν την αλλαγή των ρυθμίσεων του δρομολογητή VPN και των τοποθεσιών διακομιστών εύκολη.

Στιγμιότυπο οθόνης της μικροεφαρμογής δρομολογητή ExpressVPN

Η ρύθμιση δρομολογητή ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των μοντέλων δρομολογητών και επίσης μεταξύ των υπηρεσιών VPN.

Αν χρειάζεστε βοήθεια για την εγκατάσταση του VPN σας σε δρομολογητή, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον πάροχο του δρομολογητή ή τον παροχέα υπηρεσιών VPN για συγκεκριμένες οδηγίες.

Έχουμε δώσει οδηγίες για συγκεκριμένες ρυθμίσεις δρομολογητών και στον οδηγό εγκατάστασης του δρομολογητή.

Μέθοδος 2: Χρήση εικονικού δρομολογητή ή κινητού Hotspot

Διάγραμμα που εξηγεί τον τρόπο χρήσης ενός εικονικού δρομολογητή για την προστασία της Apple TV

Αν δεν έχετε δρομολογητή συμβατό με VPN, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν εικονικό δρομολογητή ή ένα κινητό hotspot χρησιμοποιώντας έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Ένας εικονικός δρομολογητής ακούγεται φανταχτερός, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια συσκευή στο δίκτυό σας που μπορεί να μοιράζεται τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο (και VPN) με άλλες συσκευές.

Οι εικονικοί δρομολογητές μπορούν να γίνουν μόνο με συσκευές Windows, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε ένα hotspot για κινητά με έναν υπολογιστή Mac, ο οποίος θα κάνει την ίδια δουλειά.

Δυστυχώς δεν μπορείτε να μοιραστείτε μια σύνδεση VPN από το τηλέφωνό σας.

Αφού έχετε ενεργοποιήσει το VPN στο φορητό υπολογιστή, οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται με τον εικονικό δρομολογητή ή το κινητό hotspot θα επωφεληθεί από την ίδια προστασία και κάλυψη.

Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει την Apple TV σας με αυτό το νεοδημιουργημένο hotspot, αντί για το οικιακό σας WiFi, και όλα έχουν ρυθμιστεί.

Θα σας δείξουμε πρώτα πώς να δημιουργήσετε έναν εικονικό δρομολογητή.

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να ελέγξετε ότι ο υπολογιστής σας των Windows μπορεί να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός εικονικού δρομολογητή, καθώς δεν μπορεί όλοι.

Για να κάνετε αυτόν τον τύπο cmd στη γραμμή αναζήτησης των Windows για να εμφανιστεί Γραμμή εντολών. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε:

netsh wlan δείχνουν τους οδηγούς

Στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής εντολών

Κτύπημα Εισαγω.

Εάν ο υπολογιστής σας Windows υποστηρίζει τη δημιουργία εικονικών δρομολογητών, θα δείτε το "Hosted network supported: Yes".

Εάν αναφέρει "όχι", μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης του προσαρμογέα σας ή να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική ασύρματη κάρτα.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για να δημιουργήσετε έναν εικονικό δρομολογητή ή ένα hotspot κινητής τηλεφωνίας.

Για τις υποστηριζόμενες συσκευές Windows 10, μεταβείτε στις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης των Windows 10 Mobile Hotspot.

Ακολουθούν οδηγίες βήμα προς βήμα για τη δημιουργία ενός εικονικού δρομολογητή με υποστηριζόμενο φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή Windows:

 1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας των Windows είναι συνδεδεμένος στο δίκτυό σας μέσω καλωδίου WiFi ή ethernet.
 2. Εγκαταστήστε το επιλεγμένο VPN στον υπολογιστή, αλλά μην συνδεθείτε με έναν διακομιστή VPN. Μπορείτε να δείτε τον παρακάτω οδηγό για οδηγίες εγκατάστασης VPN: Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στα Windows.
 3. Στη γραμμή αναζήτησης των Windows, πληκτρολογήστε cmd για να εμφανιστεί η γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε τα εξής:
  netsh wlan set hostednetwork mode = επιτρέπουν ssid = NETWORKNAME key = ΚΩΔΙΚΟΣ
  Ονομάστε τον εικονικό δρομολογητή ορίζοντας τις ακόλουθες τιμές:
  ssid =[επιλέξτε ένα όνομα για το δίκτυό σας]
  κλειδί =[επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης για το δίκτυό σας]
  Στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής εντολών
 4. Πληκτρολογήστε: netsh wlan start hostednetwork
  Κτύπημα Εισαγω και θα δείτε ένα μήνυμα που θα λέει: "Το φιλοξενούμενο δίκτυο ξεκίνησε."
 5. Τώρα πρέπει να μοιραστείτε τον εικονικό σας δρομολογητή. Πάτα το Πλήκτρο Windows + R και πληκτρολογήστε ncpa.cpl. Κτύπημα Εισαγω και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εντάξει.
  Στιγμιότυπο οθόνης του πλαισίου Εκτέλεση των Windows
 6. Βρείτε τη νέα σας σύνδεση WiFi στο παράθυρο "Συνδέσεις δικτύου" και σημειώστε το όνομα της σύνδεσης, στο οποίο θα εμφανιστεί το μήνυμα τολμηρός πάνω από το όνομα SSID που επιλέξατε για το δίκτυό σας.
 7. Αναζητήστε μια σύνδεση δικτύου με την ένδειξη "[Όνομα παροχέα υπηρεσιών VPN] Αγγίξτε τον προσαρμογέα" και κάντε δεξί κλικ σε αυτό. Επιλέξτε Ιδιότητες.
 8. Κάντε κλικ στην καρτέλα με την ετικέτα Μοιρασιά και ελέγξτε το κουτί που λέει Επιτρέψτε σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν μέσω της σύνδεσης στο Internet αυτού του υπολογιστή.
  Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα κοινής χρήσης δικτύου στα Windows
 9. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο με τίτλο Σύνδεση οικιακής δικτύωσης επιλέξτε τον νέο σας εικονικό δρομολογητή (το όνομα που έχετε λάβει υπόψη στο βήμα # 6). Κάντε κλικ Εντάξει.
 10. Τώρα ανοίξτε την εφαρμογή VPN των Windows και αλλάξτε το πρωτόκολλο VPN στο OpenVPN (αν υπάρχει επιλογή). Επιλέξτε τον διακομιστή VPN της επιλογής σας και κάντε κλικ στο κουμπί σύνδεσης.
 11. Τέλος, συνδέστε την Apple TV σας με το νέο εικονικό δρομολογητή και όλη η διαδικτυακή κίνηση από αυτό θα κρυπτογραφηθεί.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τον εικονικό δρομολογητή, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή εντολών της εικονικής συσκευής δρομολογητή:

netsh wlan stop hostednetwork

Windows 10 Mobile Hotspot Setup

Εάν διαθέτετε μια συσκευή των Windows 10 που υποστηρίζει φιλοξενούμενα δίκτυα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα hotspot κινητής τηλεφωνίας αντί για έναν εικονικό δρομολογητή για να μοιραστείτε τη σύνδεση VPN.

Είναι πολύ πιο εύκολο από τη δημιουργία ενός εικονικού δρομολογητή.

Δείτε πώς:

 1. Εγκαταστήστε την επιλεγμένη υπηρεσία VPN στον υπολογιστή σας των Windows 10, αλλά μην συνδεθείτε με έναν διακομιστή VPN.
 2. Παω σε Ρυθμίσεις > Δίκτυο & Διαδίκτυο > Φορητό σημείο πρόσβασης και εναλλαγή Φορητό σημείο πρόσβασης προς το Επί.
  Στιγμιότυπο οθόνης σε εναλλαγή hotspot για κινητά στα Windows 10
 3. Παω σε Ρυθμίσεις > Δίκτυο & Διαδίκτυο > Αλλάξτε τις επιλογές προσαρμογέα. Κάντε δεξί κλικ στο [Όνομα παρόχου διακομιστή VPN] Αγγίξτε τον προσαρμογέα και επιλέξτε Ιδιότητες.
 4. Κάτω από την καρτέλα με την ετικέτα Μοιρασιά ελέγξτε το κουτί που λέει Επιτρέψτε σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν μέσω της σύνδεσης στο Internet αυτού του υπολογιστή.
  Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα κοινής χρήσης δικτύου στα Windows
 5. Τώρα επιλέξτε το hotspot που δημιουργήσατε από το αναπτυσσόμενο μενού με τίτλο Σύνδεση οικιακής δικτύωσης και κάντε κλικ Εντάξει.
 6. Ανοίξτε την εφαρμογή VPN στον υπολογιστή σας Windows 10 και επιλέξτε OpenVPN ως πρωτόκολλο VPN (εάν υπάρχει επιλογή). Συνδεθείτε στη θέση διακομιστή VPN της επιλογής σας.
 7. Τέλος, συνδέστε την τηλεόραση Apple σας με το νέο κινητό σας hotspot και απολαύστε την κρυπτογραφημένη ροή.

Για να αποσυνδεθείτε από το σημείο πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Δίκτυο & Διαδίκτυο > Φορητό σημείο πρόσβασης και εναλλαγή Φορητό σημείο πρόσβασης προς το Μακριά από.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή MacOS για να μοιραστείτε μια σύνδεση VPN με την τηλεόραση Apple σας, διαβάστε την συνέχεια.

Εγκατάσταση κινητού Hotspot για MacOS

Μπορείτε να μετατρέψετε το MacBook ή το iMac σε ένα κινητό hotspot για να μοιραστείτε τη σύνδεση VPN με την Apple TV σας, αλλά είναι λίγο πιο περιοριστική από την εγκατάσταση των Windows.

Μπορείτε να συνδεθείτε μόνο μέσω του πρωτοκόλλου PPTP VPN ή του L2TP. Αν το VPN δεν υποστηρίζει αυτά τα πρωτόκολλα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο.

Το PPTP είναι επίσης ένα πολύ ανασφαλές πρωτόκολλο VPN και μπορεί να πειραματιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν θα συνιστούσαμε τη χρήση του L2TP είτε επειδή έχει κάποιες ελαττώματα ασφαλείας.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μόνο εάν δεν μπορείτε να προστατέψετε την Apple TV σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις άλλες μεθόδους εγκατάστασης που συνιστώνται σε αυτόν τον οδηγό.

Θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε την κοινή χρήση σύνδεσης VPN χρησιμοποιώντας το L2TP, καθώς αυτό είναι πιο ασφαλές από το PPTP:

 1. Βεβαιωθείτε ότι το MacBook ή το iMac είναι συνδεδεμένο μέσω καλωδίου ethernet (όχι WiFi).
 2. Ρυθμίστε το L2TP VPN με μη αυτόματο τρόπο κάνοντας κλικ στο Λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας και επιλέξτε Επιλογές συστήματος.
  Στιγμιότυπο από το μενού ρυθμίσεων MacOS
 3. Κάνε κλικ στο Δίκτυο εικονίδιο και στη συνέχεια πάνω στο + σύμβολο για να προσθέσετε μια νέα υπηρεσία VPN.
 4. Επιλέγω VPN από το Διεπαφή πτυσώμενο μενού, L2TP μέσω IPSec από το Τύπος VPN , και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα που έχετε επιλέξει για τη σύνδεση VPN που βρίσκεται δίπλα Όνομα Υπηρεσίας. Κάντε κλικ Δημιουργώ.
  Στιγμιότυπο οθόνης εγκατάστασης VPN MacOS L2TP
 5. Συνδεθείτε στο λογαριασμό VPN στον ιστότοπο VPN και βρείτε το δικό σας όνομα χρήστη, Κωδικός πρόσβασης, και διεύθυνση διακομιστή για χειροκίνητη διαμόρφωση L2TP.
  Στιγμιότυπο οθόνης του ExpressVPN L2TP manual config όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης
 6. Επιστρέψτε στο μενού Δικτύου και επιλέξτε Προκαθορισμένο από το Διαμόρφωση πτυσώμενο μενού. Αντιγράψτε και επικολλήστε το διεύθυνση διακομιστή στο επόμενο πεδίο και στο L2TP όνομα χρήστη μέσα στο Ονομα λογαριασμού πεδίο.
  Στιγμιότυπο οθόνης της διεύθυνσης διακομιστή VPN του διακομιστή L2TP του MacOS
 7. Επιλέξτε το κουτί που λέει Εμφάνιση της κατάστασης VPN στη γραμμή μενού. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε εύκολα να δείτε αν το VPN είναι συνδεδεμένο ή όχι, κοιτάζοντας τη γραμμή μενού.
 8. Τώρα κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας και εισάγετε το L2TP σας Κωδικός πρόσβασης στο πεδίο κωδικού πρόσβασης. Εισαγάγετε το L2TP κοινό μυστικό μέσα στο Κοινό μυστικό και κάντε κλικ στο κουμπί Εντάξει.
  Στιγμιότυπο οθόνης του κωδικού εγκατάστασης του MacOS L2TP
 9. Κάντε κλικ Προχωρημένος, ελέγξτε το κουτί με την ετικέτα Αποστολή ολόκληρης της κίνησης μέσω σύνδεσης VPN, και κάντε κλικ Εντάξει.
 10. Κάντε κλικ Ισχύουν.
 11. Τώρα πρέπει να κάνετε κλικ Συνδέω-συωδεομαι για να συνδεθείτε στο διακομιστή VPN. ο Κατάσταση θα εμφανιστεί ως Συνδεδεμένος.
  Στιγμιότυπο του MacOS L2TP VPN συνδεδεμένο
 12. Επιστρέψτε στο Επιλογές συστήματος κάντε κλικ στο μενού Μοιρασιά.
  Στιγμιότυπο από το μενού ρυθμίσεων MacOS
 13. Επιλέγω Κοινή χρήση internet και μοιραστείτε τη σύνδεσή σας από τη σύνδεση L2TP VPN που μόλις δημιουργήσατε σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν WiFi.
 14. Κάντε κλικ Επιλογές WiFi και εισάγετε ένα όνομα δικτύου της επιλογής σας. Αδεια Κανάλι ως προεπιλογή, θέσει Ασφάλεια στο WPA2 Personal, και επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης για το δίκτυό σας. Κάντε κλικ Εντάξει.
 15. Επιστρέψτε στο Μοιρασιά μενού και ελέγξτε Κοινή χρήση internet κουτί. Όταν εμφανιστεί η ερώτηση, κάντε κλικ Αρχή.
 16. Συνδέστε την Apple TV σας στο νέο δίκτυο για να κρυπτογραφήσετε την κίνηση στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κινητό hotspot πηγαίνοντας στο Επιλογές συστήματος > Μοιρασιά και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου με την ετικέτα Κοινή χρήση internet.

Στη συνέχεια πηγαίνετε στο Επιλογές συστήματος > Δίκτυο και κάντε κλικ στο προφίλ σας L2TP VPN. Κάντε κλικ Διαχωρίζω.

Όπως έχετε δει, η χρήση ενός εικονικού δρομολογητή ή ενός κινητού hotspot για την προστασία της Apple TV σας είναι μια μακρά και περίπλοκη διαδικασία.

Δεν είναι σίγουρα για αρχάριους.

Καθυστέρηση με το AirPlay

Είναι δυνατό να εγκαταστήσετε ένα VPN στο iPhone, iPad, MacBook ή iMac και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία AirPlay για να μοιραστείτε πολυμέσα με την Apple TV σας.

Ορισμένες υπηρεσίες VPN λένε ότι δεν υποστηρίζουν επίσημα αυτό ως έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν ένα VPN στην Apple TV σας.

Η κίνηση στο Διαδίκτυο στην κινητή συσκευή σας θα είναι ασφαλής και κρυπτογραφημένη, αλλά δεν θα προστατεύσει όλη την κυκλοφορία στην ίδια την Apple TV.

Ακολουθεί ο τρόπος καθυστέρησης χρησιμοποιώντας το AirPlay:

 1. Εγκαταστήστε το λογισμικό VPN στην επιλεγμένη συσκευή σας iOS ή MacOS. Έχουμε τους δικούς μας οδηγούς ρύθμισης για iPhone και Mac που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
 2. Βεβαιωθείτε ότι τόσο η συσκευή σας iOS ή MacOS όσο και η τηλεόραση Apple είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο WiFi
 3. Για iOS, ανοίξτε το μενού pull-up από το κάτω μέρος της σελίδας σας και πατήστε Οπτικοακουστική απεικόνιση και επιλέξτε το Apple TV από τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Εικονίδιο AirPlay απευθείας στο βίντεο που μεταδίδετε σε ροή μέσω του Netflix, του YouTube ή των συμπαθειών.
  Κατ 'αρχάς επιλέξτε mirroring οθόνης, στη συνέχεια επιλέξτε Apple TV από τη λίστα των συσκευών
 4. Για συσκευές MacOS, επιλέξτε το AirPlay εικόνισμα στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε μήλο τηλεόραση από τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών.
  Σε Mac πρέπει να επιλέξετε το εικονίδιο AirPlay από την κορυφή της οθόνης σας

Χρησιμοποιώντας το έξυπνο DNS στην Apple TV σας

Ορισμένες υπηρεσίες VPN, όπως το ExpressVPN, προσφέρουν μια ξεχωριστή λύση για streaming στην Apple TV.

Αλλά αυτή η λύση είναι προσανατολισμένη προς το ξεκλείδωμα του περιεχομένου γεωγραφικού περιορισμού αντί για την προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου.

Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται Smart DNS.

Το έξυπνο DNS αλλάζει τους διακομιστές DNS, αλλά δεν αποκρύπτει τη διεύθυνση IP, ούτε κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο.

Δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε εάν θέλετε να προστατεύσετε την ασφάλεια του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή ή το απόρρητο.

Η χρήση του έξυπνου DNS περιλαμβάνει την αλλαγή των ρυθμίσεων στη ίδια την συσκευή Apple TV.

Αυτό φαίνεται τρομακτικό, αλλά είναι πραγματικά πολύ απλό.

Πριν ξεκινήσετε, μεταβείτε στον ιστότοπο του παρόχου VPN. Συνδεθείτε και αναζητήστε τη διεύθυνση IP του διακομιστή DNS που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και σημειώστε το για αργότερα.

Πώς να ρυθμίσετε το έξυπνο DNS (ή το ExpressVPN MediaStreamer):

 1. Εάν έχετε μια δυναμική διεύθυνση IP (μία που αλλάζει από καιρό σε καιρό), θα πρέπει να ρυθμίσετε DDNS και πάρτε ένα static hostname. Υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες για αυτό. Το ExpressVPN συνιστά https://www.dynu.com/
 2. Καταχωρίστε το όνομα του κεντρικού υπολογιστή σας στον λογαριασμό VPN.
  Στιγμιότυπο εγγραφής μητρώου DDNS με το ExpressVPN
 3. Στο εσωτερικό του λογαριασμού VPN βρείτε το Smart DNS / MediaStreamer διεύθυνση IP διακομιστή.
 4. Στην Apple TV σας, κατευθυνθείτε προς το Ρυθμίσεις app.
  Στιγμιότυπο οθόνης του κύριου μενού της Apple TV
 5. Πλοηγηθείτε στο Ρυθμίσεις > Δίκτυο > WiFi.
  Στιγμιότυπο οθόνης του μενού ρυθμίσεων της Apple TV
 6. Εύρημα Ρύθμιση DNS και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από Αυτόματο προς το Εγχειρίδιο.
  Στιγμιότυπο οθόνης για τη ρύθμιση των ρυθμίσεων DNS στην Apple TV
 7. Γράψτε το τρέχουσα διεύθυνση / ρύθμιση DNS για μελλοντική χρήση.
 8. Στην οθόνη χειροκίνητης εισαγωγής DNS, πληκτρολογήστε το διεύθυνση IP έχετε πάρει από τον ιστότοπο του παροχέα σας.
  Στιγμιότυπο οθόνης της Apple TV που εισάγει νέα διεύθυνση IP DNS
 9. Επιλέγω Ολοκληρώθηκε.
 10. Επανεκκινήστε το Apple TV.

Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε περιεχόμενο σε φορτία παγκόσμιων πλατφορμών - αλλά μην ξεχνάτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα και η διεύθυνση IP σας παραμένουν ευάλωτα στο snooping τρίτων.

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε ένα VPN στην Apple TV σας?

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε όλες τις συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές που χρησιμοποιείτε.

Γιατί?

Εάν δεν το κάνετε, ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου σας, η κυβέρνηση ή οποιοιδήποτε τρίτα μέρη θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο.

Εάν χρησιμοποιείτε την Apple TV σας σε ένα ανασφαλές δίκτυο WiFi (π.χ. σε κοινόχρηστα καταλύματα), οι χάκερ ενδέχεται να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού.

Οι υπηρεσίες VPN κρυπτογραφούν την διαδικτυακή σας κίνηση, ώστε τα προσωπικά σας δεδομένα να παραμείνουν ασφαλή.

Εκτός από το ουσιαστικό ιδιωτικό απόρρητο και ασφάλεια που σας παρέχει ένα VPN, χρησιμοποιώντας ένα με την Apple TV σας μπορεί να ξεκλειδώσετε τα φορτία περιεχομένου συνεχούς ροής που δεν θα έχετε συνήθως πρόσβαση λόγω του τόπου κατοικίας σας.

Γνωρίζατε ότι οι βιβλιοθήκες του Netflix διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα?

Το US Netflix διαθέτει τεράστιο αριθμό ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών - πάνω από 5.500, στην πραγματικότητα.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας ώστε να εμφανίζεται σε οποιαδήποτε χώρα όπου το VPN έχει διακομιστές και πρόσβαση σε περιεχόμενο που συνήθως περιορίζεται σε εκείνους της χώρας.

Ωστόσο, δεν λειτουργούν όλα τα δίκτυα VPN με Netflix, Hulu ή BBC iPlayer.

Φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στον οδηγό μας για τα καλύτερα δίκτυα VPN για streaming πριν αγοράσετε μια συνδρομή.

Ποιο είναι το καλύτερο VPN για την Apple TV?

Το καλύτερο VPN για Apple TV είναι ExpressVPN, χωρίς αμφιβολία.

Όχι μόνο η ExpressVPN υποστηρίζει την εγκατάσταση του δρομολογητή και τη δημιουργία εικονικών δρομολογητών και κινητών hotspot, αλλά είναι γρήγορη, αξιόπιστη και, πάνω απ 'όλα, ασφαλής στη χρήση.

Το ExpressVPN συνεργάζεται με το Netflix, το BBC iPlayer και μια σειρά από άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες streaming.

Αν θέλετε να μάθετε ποια άλλα δίκτυα VPN είναι καλά για την Apple TV, μπορείτε να δείτε τις πέντε κορυφαίες υπηρεσίες VPN για την Apple TV ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

Μπορώ να αποκτήσω ένα δωρεάν VPN για την Apple TV?

Εικονογράφηση μιας πιστωτικής κάρτας με μια γραμμή μέσα από αυτό και μερικά νομίσματα

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν VPN με την Apple TV, αλλά τα δωρεάν δίκτυα VPN είναι περιοριστικά στην καλύτερη περίπτωση και επικίνδυνα στο χειρότερο.

Πολλά δωρεάν VPN δεν είναι ασφαλή στη χρήση.

Ορισμένες καταγράφουν όλες τις online δραστηριότητες σας - όπως το VPN Hola - ενώ άλλες έχουν συνδέσεις με την ηπειρωτική Κίνα.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν ένα VPN, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις κορυφαίες δωρεάν προτάσεις VPN εδώ.

Όλα τα δωρεάν VPN που προτείνουμε είναι ασφαλή στη χρήση.

Ωστόσο, αυτές οι δωρεάν υπηρεσίες VPN έρχονται με περιορισμούς, όπως περιορισμένες τοποθεσίες διακομιστών VPN, ανώτατα όρια δεδομένων και έλλειψη συμβατότητας ροής.

Αυτό σημαίνει ότι τα δωρεάν δίκτυα VPN γενικά δεν είναι ιδανικά για χρήση με τηλεοράσεις Apple.

Πιθανότατα δεν θα μπορείτε να κάνετε streaming σε Netflix ή σε άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες και ακόμα και αν θα μπορούσατε να περιορίσετε το όριο δεδομένων VPN, θα περιορίζοντάς σας να παρακολουθείτε δυο ώρες τηλεόρασης το μήνα.

Εάν είστε σοβαροί για τη χρήση ενός VPN με την Apple TV σας, θα πρέπει να επιλέξετε μια υψηλής ποιότητας, premium υπηρεσία VPN.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το NordVPN στην Apple TV μου?

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NordVPN στην Apple TV σας.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα VPN σε επίπεδο δρομολογητή για να εξασφαλίσετε την Apple TV σας με το NordVPN ή να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή Windows ως εικονικό δρομολογητή ή κινητό hotspot.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες που παρέχονται σε αυτόν τον οδηγό για να ρυθμίσετε την Apple TV σας με το NordVPN.

Εναλλακτικά, το NordVPN παρέχει καθοδηγητικούς οδηγούς στην ιστοσελίδα του και η ομάδα υποστήριξης πελατών του είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο μέσω live chat για να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με την υπηρεσία.

Λάβετε υπόψη ότι το NordVPN δεν υποστηρίζει πρωτόκολλα PPTP ή L2TP / IPSec για λόγους ασφαλείας, επομένως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή Mac ως κινητό hotspot για να προστατέψετε την Apple TV σας.

Ενώ το NordVPN είναι μια μεγάλη υπηρεσία VPN - είναι γρήγορη, ασφαλής και ασφαλής - δεν είναι η καλύτερη επιλογή για streaming στην Apple TV σας.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το Netflix, το BBC iPlayer ή το Hulu στο Apple TV NordVPN δεν θα λειτουργήσει - παρόλο που το κάνει αν χρησιμοποιείτε το VPN απευθείας σε επιτραπέζια ή κινητή συσκευή. Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για την Apple TV.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη, ανεξάρτητη ανασκόπηση του NordVPN ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

Πώς αλλάζετε την τοποθεσία στην Apple TV?

Ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε την τοποθεσία σας στην Apple είναι να χρησιμοποιήσετε μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN.

Τα δίκτυα VPN αποκρύπτουν την πραγματική σας διεύθυνση IP και την αντικαθιστούν με μία από τις δικές τους - μπορείτε να επιλέξετε τη χώρα με την οποία συνδέεται - και κρυπτογραφούν επίσης την επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο, καθιστώντας την ροή σας ιδιωτική.

Χρησιμοποιώντας μια έξυπνη υπηρεσία DNS, όπως το MediaStreamer της ExpressVPN, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο συνεχούς ροής που περιορίζεται σε άλλες χώρες και τοποθεσίες αλλάζοντας τις ρυθμίσεις DNS.

Σε αντίθεση με ένα VPN, το έξυπνο DNS δεν αποκρύπτει τη διεύθυνση IP ή κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας, οπότε δεν πρέπει να θεωρείται εργαλείο απορρήτου.

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις ρυθμίσεις τοποθεσίας εντός της Apple TV για ροή ξένων περιεχομένων, αλλά αν παλεύετε για πρόσβαση σε αυτό, αυτό το μέτρο αξίζει να δοκιμάσετε.

Για να αλλάξετε την τοποθεσία της Apple TV, πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις > Γενικός > Γλώσσα της Apple TV. Στη συνέχεια πηγαίνετε στο σολγενικότερα > Μορφή περιοχής και επιλέξτε τη σωστή περιοχή.

Αν θέλετε να κάνετε λήψη εφαρμογών που δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα που σχετίζεται με το αναγνωριστικό σας Apple, θα πρέπει να δημιουργήσετε ξεχωριστό λογαριασμό iTunes με μέθοδο πληρωμής και πληροφορίες χρέωσης που σχετίζονται με τη χώρα στην οποία θέλετε να κάνετε λήψη εφαρμογών από.

Ακολουθούν οι επίσημες οδηγίες της Apple για την αλλαγή χώρας ή περιοχής της Apple ID.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me