Το Google Chrome είναι ο πιο δημοφιλής περιηγητής ιστού στον κόσμο το 2020 και πιθανότατα είστε σε αυτή τη σελίδα επειδή είστε ένα από τα εκατομμύρια που το χρησιμοποιούν κάθε μέρα.

Αλλά αυτή η δημοτικότητα κάνει επίσης το Google Chrome α κύριο στόχο.

Γνωρίζατε ότι χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για το Chrome τον ISP σας, η κυβέρνηση ή κακόβουλα τρίτα μέρη μπορούν να καταγράψουν τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο και ακόμη και να παρεμποδίσουν την επισκεψιμότητά σας στο διαδίκτυο?

Τα καλά νέα είναι ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε ένα VPN για το Google Chrome.

Ο ευκολότερος (και ασφαλέστερος) τρόπος προστασίας της διαδικτυακής επισκεψιμότητας κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης ιστού Chrome είναι να εγκαταστήσετε ένα VPN σε επίπεδο συσκευής, στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή ή στο smartphone.

Απλώς κατεβάστε το λογισμικό VPN και συνδεθείτε - όλη η κίνηση στο διαδίκτυο, από το Chrome ή από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή εκτελείτε, θα διαρρεύσει μέσω της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN.

Ακολουθήστε τους συνδέσμους για να διαβάσετε τους ξεχωριστούς οδηγούς εγκατάστασης για αυτές τις συσκευές:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • Android
 • iOS (iPhone & iPad)

Ορισμένα δίκτυα VPN διαθέτουν πρόσθετα εργαλεία ειδικά για το Google Chrome.

Αυτές ονομάζονται επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης VPN και αυτό επικεντρώνεται σε αυτόν τον οδηγό εγκατάστασης.

Παρόλο που γενικά δεν παρέχουν το ίδιο επίπεδο προστασίας απορρήτου με το λογισμικό VPN σε επίπεδο OS, οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN για το Chrome μπορούν να είναι μια μεγάλη δυνατότητα προσθήκης για τους βαριούς χρήστες του προγράμματος περιήγησης.

Μπορεί να έρθουν ακόμη και με επιπλέον εργαλεία, όπως οι αποκλεισμοί διαρροών WebRTC και οι αποκλεισμοί διαφημίσεων.

Η εγκατάσταση της επέκτασης του προγράμματος περιήγησης VPN διαρκεί λίγα μόνο λεπτά με τις χρήσιμες και φιλικές προς το χρήστη οδηγίες μας για να σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία.

Πριν ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε...

 • Η τελευταία έκδοση του Πρόγραμμα περιήγησης στο Google Chrome.
 • Συνδρομή σε υπηρεσία VPN που προσφέρει μια επέκταση προγράμματος περιήγησης για το Google Chrome. Όλοι οι πάροχοι δεν κάνουν επεκτάσεις Chrome, οπότε είναι καλύτερο να ελέγξετε πριν πληρώσετε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Μπορείτε να διαβάσετε τη λίστα με τα καλύτερα VPN για Chrome εδώ, για να διευκολύνετε την απόφασή σας.
 • Ένας επαληθευμένος λογαριασμός VPN. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στο σύνδεσμο επαλήθευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό ή μπορεί να μην λειτουργήσει.
 • Η εφαρμογή επιφάνειας εργασίας για το VPN (ίσως). Ορισμένοι πάροχοι VPN χρειάζονται να εκτελέσετε την επιφάνεια εργασίας και τις εφαρμογές Chrome παράλληλα. Συμβουλευτείτε τον πάροχο υπηρεσιών VPN εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Πώς να ρυθμίσετε την επέκταση VPN σας στο Chrome

Δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα VPN στο Chrome, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ExpressVPN (πιστεύουμε ότι έχει την καλύτερη επέκταση του Chrome στην αγορά):

 1. Μεταβείτε στον ιστότοπο του παροχέα υπηρεσιών VPN και βρείτε τον σύνδεσμο λήψης για την επέκταση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome. Κάνοντας κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο θα μεταβείτε στο Chrome Web Store.
  Περνώντας μέσω της ιστοσελίδας του παροχέα VPN θα αποφύγετε δυνητικά επικίνδυνες επεκτάσεις copycat θέτοντας ως το πραγματικό πράγμα.Στιγμιότυπο οθόνης της ιστοσελίδας ExpressVPN Σελίδα επέκτασης του προγράμματος περιήγησης Google Chrome
 2. Κάντε κλικ στο Προσθήκη στο Chrome για να εγκαταστήσετε την επέκταση VPN.Στιγμιότυπο οθόνης της καταχώρησης ExpressVPN στο Chrome Web Store
 3. Αν δείτε μια ειδοποίηση με αναπτυσσόμενη λίστα που σας ενημερώνει για τα δικαιώματα που χρειάζεται η επέκταση για να εκτελέσετε προσεκτικά την αναθεώρησή της. Εάν συμφωνείτε με τα δικαιώματα, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη επέκτασης.Στιγμιότυπο οθόνης των δικαιωμάτων επέκτασης του Chrome ExpressVPN
 4. Το κουμπί στο Chrome Web Store θα πει τώρα Κατάργηση από το Chrome, υποδεικνύοντας ότι η επέκταση VPN σας έχει εγκατασταθεί τώρα (μην το κάνετε κλικ).Στιγμιότυπο οθόνης του Chrome Web Store όταν είναι εγκατεστημένο το ExpressVPN
 5. Στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, στην επάνω δεξιά γωνία, θα δείτε το εικονίδιο για την επέκτασή σας. Αυτό είναι συνήθως το λογότυπο του παροχέα VPN. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μία φορά.
  Αυτό θα ανοίξει τη διεπαφή επέκτασης του προγράμματος περιήγησης. Το ExpressVPN σάς παρέχει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ Παραλείπω για να μετακινηθείτε στην επόμενη διαφάνεια.Στιγμιότυπο οθόνης των εισαγωγών επέκτασης του ExpressVPN του Chrome
 6. Κάντε κλικ Ξεκίνα για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.Στιγμιότυπο οθόνης της επέκτασης του Chrome ExpressVPN από την εγκατάσταση
 7. Θα εμφανιστεί τώρα η κύρια οθόνη της επέκτασης του προγράμματος περιήγησης. Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome του ExpressVPN διαθέτει ένα μεγάλο κουμπί σύνδεσης στο κέντρο, το οποίο είναι πολύ κοινό μεταξύ άλλων υπηρεσιών VPN.Στιγμιότυπο οθόνης της διασύνδεσης επέκτασης Chrome του ExpressVPN
 8. Πριν συνδέσετε σε ένα διακομιστή, ρίξτε μια ματιά στις ρυθμίσεις ασφαλείας. Μπορείτε συνήθως να έχετε πρόσβαση σε αυτά κάνοντας κλικ σε ένα σύμβολο γρανάζι ή ένα μενού μπιφτέκι (τρεις οριζόντιες γραμμές), όπως συμβαίνει με το ExpressVPN.
  Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η δέσμευση διαρροών WebRTC και το HTTPS παντού, για να βελτιστοποιήσετε την ασφάλεια στο διαδίκτυο.Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων επέκτασης του Chrome ExpressVPN
 9. Για να επιλέξετε μια θέση διακομιστή, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στη συνέχεια Επιλεγμένη τοποθεσία. Βρείτε την τοποθεσία που προτιμάτε και κάντε κλικ σε αυτήν.
  Ορισμένες υπηρεσίες VPN, όπως το ExpressVPN, έρχονται με μια λειτουργία έξυπνης τοποθεσίας, η οποία επιλέγει αυτόματα τον καλύτερο διακομιστή για εσάς - συνήθως είναι ο πλησιέστερος στη φυσική σας θέση.Στιγμιότυπο οθόνης των τοποθεσιών του διακομιστή επέκτασης ExpressVPN του Chrome
 10. Κάντε κλικ στο κουμπί σύνδεσης. Το κουμπί σύνδεσης του ExpressVPN γίνεται πράσινο όταν έχει συνδεθεί με επιτυχία.Στιγμιότυπο της ExpressVPN επέκτασης Chrome συνδεδεμένο

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης εάν χρησιμοποιείτε την επέκταση του Chrome ExpressVPN καθώς συλλέγει τα στοιχεία σύνδεσης σας από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας.

Άλλες υπηρεσίες VPN ενδέχεται να απαιτούν να εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας προτού συνδεθείτε σε ένα διακομιστή.

Ακολουθεί η οθόνη σύνδεσης για την επέκταση προγράμματος περιήγησης του NordVPN για το Chrome:

Στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης επέκτασης προγράμματος περιήγησης επέκτασης ChromeVPN Chrome

Λήψη βοήθειας με την επέκταση του προγράμματος περιήγησης & Αντιμετώπιση προβλημάτων

Εάν κάτι δεν λειτουργεί όπως αναμένεται με την επέκταση του προγράμματος περιήγησης VPN για το Chrome, ο πρώτος σας λιμένας κλήσης πρέπει να είναι ο πάροχος υπηρεσιών VPN, καθώς η ομάδα υποστήριξης πελατών είναι καλύτερα εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Πρέπει επίσης να ελέγξετε ότι τα διαπιστευτήριά σας είναι σωστά - ανάλογα με την υπηρεσία VPN, ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας ένα όνομα χρήστη αντί για τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εάν δείτε ένα γκρι Χ στο εικονίδιο επέκτασης του Chrome ExpressVPN, αυτό είναι ένα σημάδι ότι η επέκταση δεν μπορεί να βρει την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας.

Στιγμιότυπο οθόνης της έκφρασης σύνδεσης ExpressVPN του Chrome browser

Το ExpressVPN λειτουργεί παράλληλα με την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας, οπότε βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή είναι εγκατεστημένη πρώτα για να συνδεθείτε.

Οι περισσότερες άλλες υπηρεσίες VPN διαθέτουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που λειτουργούν ανεξάρτητα από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας, επομένως δεν χρειάζεται να εκτελείτε τα δύο κομμάτια του λογισμικού μαζί - αν και σας συνιστούμε να κάνετε για την απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Εάν η επέκταση του προγράμματος περιήγησης VPN εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ενδέχεται να μην το έχετε εγκαταστήσει σωστά ή να εγκατασταθεί σε λάθος θέση στον υπολογιστή σας. Για να το διορθώσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο στο Chrome και εγκαταστήστε το ξανά.

Τι είναι μια επέκταση προγράμματος περιήγησης VPN για το Chrome?

Πολλές υπηρεσίες VPN παρέχουν επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης για το Google Chrome, το Mozilla Firefox και άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού, αλλά τι ακριβώς είναι?

Λοιπόν, μια επέκταση προγράμματος περιήγησης γενικά δημιουργεί μια σύνδεση μεσολάβησης. Δεν είναι στην πραγματικότητα ένα VPN.

Ενώ κάποιες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN κρυπτογραφούν την επισκεψιμότητα του προγράμματος περιήγησης, δεν το κάνουν όλοι, γι 'αυτό φροντίστε να προσέχετε, καθώς δεν προσφέρουν πλήρη προστασία.

Ακόμη και οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης που κρυπτογραφούν την κίνηση του προγράμματος περιήγησης δεν κρυπτογραφούν την επισκεψιμότητα εκτός του προγράμματος περιήγησης, έτσι ώστε άλλες εφαρμογές να παραμένουν απροστάτευτες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ διακομιστών μεσολάβησης και VPN στον αποκλειστικό οδηγό μας.

Είναι όμως μια διαφορετική ιστορία για το ExpressVPN, καθώς η επέκταση του προγράμματος περιήγησης λειτουργεί παράλληλα με την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας για να παρέχει πλήρη κάλυψη όχι μόνο για την επισκεψιμότητα του Chrome, αλλά και για όλη την κίνηση στο διαδίκτυο στη συσκευή σας.

Μπορείτε να σκεφτείτε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης Chrome του ExpressVPN ως τηλεχειριστήριο για την κύρια εφαρμογή. Σας επιτρέπει να αλλάξετε τους διακομιστές VPN χωρίς έξοδο ή ελαχιστοποίηση του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Ποιο είναι το καλύτερο VPN για το Google Chrome?

Το καλύτερο VPN για το Google Chrome είναι το ExpressVPN - η υπηρεσία VPN που χρησιμοποιήσαμε για να φτιάξουμε αυτόν τον οδηγό εγκατάστασης.

Το ExpressVPN είναι το πλήρες πακέτο. Είναι γρήγορο, αξιόπιστο, ασφαλές και ασφαλές και έρχεται με μια πλήρη επέκταση προγράμματος περιήγησης για το Google Chrome.

Σε αντίθεση με άλλες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN, η επέκταση Chrome του ExpressVPN λειτουργεί παράλληλα με την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, παρέχοντας πλήρη προστασία, προσφέροντας ακόμη πιο εύκολη και πιο προσιτή διασύνδεση για τους βαριούς χρήστες του προγράμματος περιήγησης.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη, ανεξάρτητη αναθεώρηση του ExpressVPN εδώ.

Είναι ασφαλείς οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN?

Εικόνα που δείχνει τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση μιας επέκτασης του προγράμματος περιήγησης VPN

Δεν είναι όλες οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN ασφαλείς.

Η Hola είναι ένα παράδειγμα επικίνδυνης επέκτασης του προγράμματος περιήγησης που καλύπτει τον εαυτό της ως υπηρεσία VPN.

Όχι μόνο καταγράφει όλες τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, αλλά λειτουργεί επίσης συμπεριλαμβάνοντας την πραγματική διεύθυνση IP στο δίκτυό σας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διεύθυνση IP σας για να κάνει ό, τι θέλει στον ιστό.

Ενώ δεν είναι όλες αυτές οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης είναι διακομιστές μεσολάβησης (όχι δίκτυα VPN).

Αυτό αφήνει όλη την κίνηση στο διαδίκτυο έξω από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού να είναι εκτεθειμένη σε τρίτους.

Ορισμένες επεκτάσεις μεσολάβησης δεν κρυπτογραφούν ακόμη την επισκεψιμότητα του προγράμματος περιήγησης. Απλώς αλλοιώνουν τη διεύθυνση IP σας, καθιστώντας σας φαίνεται να συνδέεστε από διαφορετική θέση.

Για τους λόγους αυτούς, δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε οι ίδιοι οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, επειδή δεν προσφέρουν τα ίδια επίπεδα προστασίας απορρήτου με τις κατάλληλες εφαρμογές VPN.

Αν το VPN σας έχει επέκταση προγράμματος περιήγησης, ίσως είναι δυνατό να το χρησιμοποιήσετε παράλληλα με την κύρια εφαρμογή VPN.

Απλά φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών VPN εκ των προτέρων, καθώς ορισμένες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν είναι συνδεδεμένη η κύρια εφαρμογή VPN.

Μπορείτε να πάρετε μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης VPN δωρεάν?

Ναι, μπορείτε να λάβετε δωρεάν ορισμένες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN, αλλά, όπως είπαμε προηγουμένως, μερικές από αυτές είναι επικίνδυνες για τη χρήση.

Ακολουθούν ορισμένες δωρεάν επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης για το Chrome που είναι ασφαλείς στη χρήση:

 • CyberGhost
 • Κρύψε με
 • TunnelBear
 • Εγγραφείτε

Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας λήψης του προγράμματος περιήγησης του TunnelBear

Οι περισσότερες δωρεάν επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN συνοδεύονται από περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών δεδομένων και ταχύτητας και ένα μικρό δίκτυο διακομιστών.

Εάν θέλετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης VPN θα πρέπει να πληρώσετε για αυτό.

Τι να κάνετε εάν το VPN σας δεν έχει επέκταση του προγράμματος περιήγησης Chrome

Μην ανησυχείτε!

Εάν η υπηρεσία VPN δεν συνοδεύεται από επέκταση προγράμματος περιήγησης για το Google Chrome, δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Εφόσον χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία ποιότητας, ασφαλής VPN, μόλις συνδεθείτε σε ένα διακομιστή VPN, ολόκληρη η διαδικτυακή σας ροή (συμπεριλαμβανομένων και όλων από το Google Chrome) θα διοχετευτεί μέσω της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN.

Οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης είναι έξυπνες, αλλά δεν είναι απαραίτητες.

Υπάρχουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης VPN για Mozilla Firefox, Opera ή Apple Safari?

Εικονογράφηση ενός προγράμματος περιήγησης με τρία λογότυπα: Safari, Opera και Firefox

Ναι, υπάρχουν διαθέσιμες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN και για αυτά τα προγράμματα περιήγησης ιστού.

Η πλειοψηφία των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης VPN είναι διαθέσιμη είτε για το Google Chrome είτε για το Mozilla Firefox - μπορείτε να διαβάσετε τις κορυφαίες συστάσεις για το Mozilla Firefox εδώ - αλλά υπάρχουν ορισμένοι παροχείς VPN που έχουν επεκτάσεις για Opera και Safari too.

Το TunnelBear και η Private Internet Access είναι παραδείγματα υπηρεσιών VPN που συνοδεύουν την επέκταση του προγράμματος περιήγησης για την Opera.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN για το Safari που θα συνιστούσαμε - στις δοκιμές μας, όλοι δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπά μας.

Πώς να απεγκαταστήσετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης VPN για το Chrome

Εάν δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης VPN, είναι εξαιρετικά εύκολο να την απεγκαταστήσετε στο Google Chrome.

Απλά ανοίξτε ένα παράθυρο του Chrome, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο επέκτασης και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση από το Chrome.

Στιγμιότυπο απεγκατάστασης επέκτασης ExpressVPN Chrome

Τι είναι οι διαρροές WebRTC?

Το WebRTC είναι μια τεχνολογία περιήγησης που επιτρέπει στις επικοινωνίες ήχου και εικόνας να λειτουργούν μέσα σε ιστοσελίδες.

Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει στην έκθεση της διεύθυνσης IP σας, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN - αν και τα καλύτερα δίκτυα VPN θα διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Όταν αποκαλυφθεί η διεύθυνση IP, ονομάζεται διαρροή WebRTC. Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις διαρροές WebRTC στον οδηγό δοκιμών διαρροών.

Μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμή διαρροής για να μάθετε αν η διεύθυνση IP σας είναι εκτεθειμένη με την επίσκεψη αυτής της σελίδας. Εάν μπορείτε να δείτε την πραγματική σας διεύθυνση IP στα αποτελέσματα των δοκιμών, αντιμετωπίζετε διαρροή WebRTC.

Ορισμένες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης VPN συνοδεύονται από αποκλεισμό διαρροών WebRTC, οπότε φροντίστε να το ενεργοποιήσετε πριν ξεκινήσετε την περιήγηση.

Εάν μετά από αυτό εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε διαρροές WebRTC, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε το WebRTC εντελώς.

Η απενεργοποίηση του WebRTC είναι λίγο δύσκολο αν χρησιμοποιείτε το Google Chrome.

Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως το Mozilla Firefox, τα οποία σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε το WebRTC μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο ή μια επέκταση τρίτου μέρους για να το απενεργοποιήσετε στο Chrome.

Ακόμα και τότε, αυτές οι επεκτάσεις δεν είναι πάντα 100% αποτελεσματικές.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN υψηλής ποιότητας, όπως το ExpressVPN, για να αποκλείσετε τα αιτήματα WebRTC ή ακόμη και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια εναλλακτική λύση φιλική προς το ιδιωτικό απόρρητο στο Google Chrome.

Αν αυτό ακούγεται σαν κάτι που θα σας ενδιέφερε, τότε διαβάστε για μερικές προτάσεις.

Εναλλακτικές λύσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Web του Google Chrome

Το Google Chrome μπορεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, αλλά απέχει πολύ από τα πιο ιδιωτικά.

Στην πραγματικότητα, όταν είστε συνδεδεμένοι στο Λογαριασμό σας Google, συλλέγει φορτία δεδομένων σχετικά με εσάς και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για διαφημιστικούς σκοπούς.

Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε το WebRTC στις ρυθμίσεις του Google Chrome, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκθεση της διεύθυνσης IP σας.

Ενώ η Google ισχυρίζεται ότι βελτιώνει το απόρρητο του Chrome, ορισμένοι επικριτές είναι σκεπτικοί.

Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από προγράμματα περιήγησης ιστού σχεδιασμένα με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής - αυτές οι εναλλακτικές λύσεις του Google Chrome προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

 • Firefox
 • Firefox Focus
 • Waterfox
 • GNUzilla IceCat
 • Ανήσυχος φυλλομετρητής
 • Ungoogled Chronium

Ίσως χρειαστεί να παίξετε με τις ρυθμίσεις για να βελτιστοποιήσετε τα επίπεδα απορρήτου, ωστόσο - μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα σχετικά με αυτό στον οδηγό ιδιωτικών μας φυλλομετρητών.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή αναζήτησης φιλική προς το ιδιωτικό απόρρητο, όπως το DuckDuckGo.com, για την περαιτέρω προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me