Διαρροές VPN μπορούν να εκθέσουν τη διεύθυνση IP και τη δραστηριότητα σας σε οποιονδήποτε βλέπει τη σύνδεσή σας. Αν δεν ξέρετε πώς να τα ανιχνεύσετε, ίσως να μην γνωρίζετε ότι συμβαίνουν. Μάθετε ποια VPN διαρρέουν και πώς να ελέγξετε για διαρροές σε αυτόν τον πλήρη οδηγό για διαρροές VPN.

Εικονογράφηση δύο χαρακτήρων που προσπαθούν να διορθώσουν διαρροή σωλήνα.

Πολλές υπηρεσίες VPN που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν το ιδιωτικό σας απόρρητο είναι στην πραγματικότητα διαρροή της διεύθυνσης IP σας, Αιτήματα DNS, και ιστορικό περιήγησης.

Η σύνδεσή σας VPN μπορεί να φαίνεται ασφαλή: δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις ή σφάλματα, ο πάροχός σας έχει αυστηρή πολιτική μη καταγραφής, μεγάλη δικαιοδοσία και υπερβολικές ταχύτητες. Ωστόσο, ο ISP, η κυβέρνησή σας και οποιοσδήποτε άλλος βλέπει την επισκεψιμότητά σας εξακολουθεί να βλέπει απολύτως ό, τι κάνετε online.

Αν δεν ξέρετε πώς να ανιχνεύσετε αυτές τις διαρροές, είστε είναι απίθανο να γνωρίζει ποτέ το VPN σας διαρρέει.

Μια μελέτη δωρεάν εφαρμογών VPN διαπίστωσε ότι πάνω από το 80% των δοκιμαζόμενων VPN διαρρέουν τη διεύθυνση IP των χρηστών τους. Η δική μας μελέτη επιβεβαίωσε ότι το 25% των δημοφιλέστερων δωρεάν εφαρμογών Android VPN αποτυγχάνει να προστατεύσει τους χρήστες λόγω DNS και άλλων διαρροών.

Δεν υπάρχει περιθώριο για σφάλματα με διαρροές VPN: απλά ένα πακέτο δεδομένων που διαρρέει είναι αρκετό για να αποκαλύψει την ταυτότητα και τη δραστηριότητά σας σε οποιονδήποτε βλέπει τη σύνδεσή σας.

Έτσι, ποια δίκτυα VPN πραγματικά αξίζουν την εμπιστοσύνη σας?

Δοκιμάσαμε 90 από τους πιο δημοφιλείς παρόχους VPN στην αγορά για διαρροές δεδομένων. Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι: α σημαντικός αριθμός VPN διαρρέει κάποιο είδος δεδομένων χρήστη μέσω DNS ή WebRTC:


 • Το 19% διαρρέει δεδομένα χρηστών σε κάποια μορφή.
 • 16% διαρροές αιτήσεις DNS.
 • Το 6% διαρρέει τη διεύθυνση IP σας μέσω του WebRTC.

Βρήκαμε διαρροές σε όσες 17 από τα 90 VPN έχουμε αναθεωρήσει. Αυτό είναι το 18% των «καλύτερων» VPN στην αγορά. Για μια λίστα με όλα τα 90 VPN και τα δεδομένα που διαρρέουν, ρίξτε μια ματιά στον πίνακα σύγκρισης διαρροών VPN.

Ευτυχώς, η δοκιμή του VPN σας για διαρροές είναι γρήγορη και απλή. Σε αυτόν τον οδηγό θα εξηγήσουμε ακριβώς τι είναι οι διαρροές VPN, πώς να ελέγξετε το VPN σας για διαρροές και πώς να αποτρέψετε διαρροές VPN στο μέλλον.

Contents

Τι είναι η διαρροή VPN?

Μια διαρροή VPN προκύπτει όταν δεδομένα που το VPN σας υποτίθεται ότι προστατεύει - μεταδίδεται η διεύθυνση IP, τα αιτήματα DNS και η θέση σας, για παράδειγμα - εξω απο της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN.

Οι διαρροές VPN επιτρέπουν στον ISP σας, στην κυβέρνηση και σε οποιοδήποτε άλλο τρίτο μέρος να βλέπει τη σύνδεσή σας, για να καθορίσει το δικό σας Ταυτότητα και δραστηριότητα.

Εικονογράφηση τεσσάρων τύπων διαρροής VPN

Οι περισσότεροι χρήστες θα κατεβάσουν ένα VPN για να προστατεύσουν το ιδιωτικό τους απόρρητο και να αποκρύψουν την πραγματική διεύθυνση IP τους. Για το λόγο αυτό, ένα διαρρέον VPN είναι ουσιαστικά άχρηστο.

Ακολουθεί μια περίληψη των τεσσάρων βασικών τύπων διαρροής VPN:

 • Διαρροές διεύθυνσης IP. Οι διαρροές IP εμφανίζονται όταν το VPN σας δεν καλύπτει την προσωπική σας διεύθυνση IP με μία από τις δικές του. Αυτός είναι ένας σημαντικός κίνδυνος ιδιωτικού απορρήτου, καθώς ο ISP σας και οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε θα είναι σε θέση να συνδέσουν τη δραστηριότητά σας με την ταυτότητά σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με διαρροές IP, μεταβείτε στην παρακάτω ενότητα.
 • Διαρροές DNS. Ένα VPN υποτίθεται ότι δρομολογεί τα αιτήματά σας DNS στους δικούς του διακομιστές DNS. Εάν το VPN σας μεταφέρει αυτά τα αιτήματα στους διακομιστές DNS του ISP, τότε ονομάζεται διαρροή DNS. Αυτό εκθέτει τη δραστηριότητα περιήγησής σας και σε οποιονδήποτε ιστότοπο επισκέπτεστε στον ISP σας ή σε οποιονδήποτε άλλο υποκλοπών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαρροές DNS εδώ.
 • Διαρροές WebRTC. Το WebRTC είναι μια τεχνολογία βασισμένη στον περιηγητή που επιτρέπει την επικοινωνία ήχου και εικόνας να λειτουργεί μέσα σε ιστοσελίδες. Ο WebRTC έχει έξυπνους τρόπους ανακαλύπτοντας την πραγματική σας διεύθυνση IP ακόμα και αν είναι ενεργοποιημένο ένα VPN. Τα καλύτερα δίκτυα VPN μπλοκάρουν τις αιτήσεις WebRTC. Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως το WebRTC σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης.

 • Διαρροές IPv6. Το IPv6 είναι μια νέα μορφή διεύθυνσης IP που δεν υποστηρίζεται προς το παρόν από τα περισσότερα δίκτυα VPN. Εκτός εάν ένα VPN υποστηρίζει ή αποκλείει ενεργά το IPv6, η προσωπική σας διεύθυνση IPv6 μπορεί να εκτεθεί αν βρίσκεστε σε δίκτυο με δυνατότητα IPv6. Αυτό ονομάζεται διαρροή IPv6 και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Γιατί διαχέει το VPN μου?

Οι περισσότεροι χρήστες επιθυμούν να διατηρήσουν την ταυτότητα και τη δραστηριότητά τους ιδιωτικές, οπότε οι πάροχοι VPN διακινούνται ανάλογα. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι τα περισσότερα πρωτόκολλα VPN δεν σχεδιάστηκαν με αυτούς τους στόχους.

Από προεπιλογή, τα περισσότερα πρωτόκολλα VPN διαχέουν τα ερωτήματά σας στους προεπιλεγμένους διακομιστές DNS. Διαχέουν κυκλοφορία IPv4 όταν αναγκάζονται να επανασυνδεθούν και συνήθως δεν γνωρίζουν την κίνηση IPv6. Μόνο τα VPN ειδικά αναπτυχθεί για να αντισταθμίσετε αυτά τα προβλήματα θα σας προσφέρει προστασία.

Χωρίς σωστή προστασία, το VPN μπορεί να διαρρεύσει εάν:

 1. Υπάρχει διακοπή της σύνδεσης στο δίκτυο.
 2. Χρησιμοποιείτε WiFi και μεταβείτε σε διαφορετικό δίκτυο.
 3. Μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο που είναι πλήρως ικανό για IPv6.
 4. Τα αιτήματά σας DNS αποστέλλονται εκτός της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN.
 5. Χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία VPN ή ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν παρέχει επαρκείς διασφαλίσεις WebRTC.

Θα καλύψουμε τώρα λεπτομερώς τους διάφορους τύπους διαρροών VPN. Για να μάθετε ποια διαρροή VPN μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στον Πίνακα σύγκρισης διαρροών VPN. Εναλλακτικά, μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να προστατευθείτε σωστά από διαρροές VPN στο τελευταίο κεφάλαιο αυτού του οδηγού.

1Τι είναι μια διαρροή διεύθυνσης IP?

Οι διευθύνσεις IP είναι μοναδικά αναγνωριστικά που εκχωρούνται σε συσκευές σε ένα δίκτυο. Για το δημόσιο διαδίκτυο, ο παροχέας υπηρεσιών Internet (ISP) σας αναθέτει μια διεύθυνση IP στο δρομολογητή δικτύου, την οποία όλες οι συσκευές σας συνδέονται στη συνέχεια.

Μια διαρροή IP συμβαίνει όταν το VPN σας δεν καλύπτει την πραγματική διεύθυνση IP με τη δική του διεύθυνση, αφήνοντας την ταυτότητά σας ανοιχτή και ορατή στον ISP σας και σε όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Διάγραμμα διαρροών διεύθυνσης IP

Οι διαρροές IP εμφανίζονται όταν η συσκευή που εκτελεί ένα VPN έρχεται σε επαφή με τον προεπιλεγμένο διακομιστή και όχι με τον ενδιάμεσο διακομιστή VPN που υποτίθεται ότι έχει. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστότοποι ή οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε μπορούν να σας δουν πραγματική διεύθυνση IP αντί για το δικό σας Το VPN σας έχει αναθέσει.

Εάν η διεύθυνση IP σας διαρρέει τότε το VPN απλά δεν κάνει τη δουλειά του. Το απόρρητο δεν προστατεύεται και η ηλεκτρονική σας θέση παραμένει η ίδια, καθιστώντας την υπηρεσία VPN ουσιαστικά άχρηστη.

Εάν το VPN σας διαρρέει τη διεύθυνση IP, επιλέξτε έναν νέο πάροχο VPN. Μπορείτε να βρείτε τις πιο πρόσφατες συστάσεις VPN εδώ.

2Τι είναι μια διαρροή DNS?

Το σύστημα ονομάτων τομέα (DNS) είναι υπεύθυνο για τη μετάφραση διευθύνσεων URL και ονομάτων τομέα (όπως example.com) σε πραγματικές διευθύνσεις IP για σύνδεση. Εν ολίγοις, μεταφράζει τα αριθμητικά ονόματα των web servers σε αξέχαστες λέξεις και αντίστροφα.

Όταν εισάγετε μια διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο, επικοινωνείτε πρώτα έναν διακομιστή DNS η οποία ζητά τη διεύθυνση IP αυτού του ιστότοπου. Ο διακομιστής στέλνει στη συνέχεια τον περιηγητή σας τις «οδηγίες» στην ιστοσελίδα που αναζητάτε.

Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN, αυτή η διαδικασία εκτελείται από τους διακομιστές DNS του ISP σας. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Τα αιτήματά σας DNS είναι ουσιαστικά αρχεία απλού κειμένου των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε. Πολύ συχνά, οι ISPs θα αποθηκεύουν αυτά τα αιτήματα μαζί με τις διευθύνσεις IP που τις κάνουν.

Εάν ζείτε στις Η.Π.Α., τα δεδομένα DNS σας ενδέχεται να μοιραστούν με τρίτους ή να πουληθούν σε διαφημιστικές εταιρείες. Σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και μέρη της Ευρώπης, τα δεδομένα αυτά είναι αποθηκεύονται για αρκετά χρόνια και μοιράζεται με τις αρχές κατόπιν αιτήματος.

Όταν συνδέεστε σε ένα VPN που λειτουργεί, η συσκευή σας θα χρησιμοποιήσει τους διακομιστές DNS που λειτουργεί από την υπηρεσία VPN αντί του ISP σας. Όλη η επισκεψιμότητα που προέρχεται από τη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων σας DNS, θα δρομολογηθεί μέσω του δικτύου VPN. Αυτό εμποδίζει τον ISP σας να βλέπει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Όταν τα αιτήματα DNS ταξιδεύουν εκτός της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN σε έναν μη ασφαλισμένο διακομιστή DNS, τότε ονομάζεται μια διαρροή DNS.

Διάγραμμα διαρροών DNS

Οι διαρροές DNS εκθέτουν τις συνήθειες περιήγησής σας στον ISP σας και σε όλους τους υποκλοπών, επιτρέποντάς τους να συνδεθούν ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, αρχεία που κατεβάζετε, και το εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Οποιοσδήποτε άλλος βλέπει τη σύνδεσή σας θα δει και το τοποθεσία και διεύθυνση IP του ISP σας.

Πολλά VPN παρέχουν ανεπαρκή προστασία διαρροής DNS. Συχνά, τα αιτήματά σας DNS συνεχίζουν να δρομολογούνται μέσω των εξυπηρετητών του ISP σας, εκθέτοντας τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Το σύστημά σας ενδέχεται να επανέλθει σε μη ασφαλείς διακομιστές DNS, εάν το VPN έχει ρυθμιστεί με μη αυτόματο τρόπο, αλλάξατε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας ή ο πάροχος VPN δεν παρέχει επαρκή τεχνική προστασία από διαρροές.

Οι διαρροές DNS αποτρέπουν το αντικείμενο χρήσης ενός VPN. Το περιεχόμενο της επισκεψιμότητας του ιστού εξακολουθεί να αποκρύπτεται από την κρυπτογράφηση του VPN, αλλά η τοποθεσία σας και οι ιστότοποι που επισκέπτεστε παραμένουν εκτεθειμένοι και κατά πάσα πιθανότητα καταγράφονται από τον ISP σας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα Πώς να διορθώσετε διαρροές DNS.

Τι είναι διαρροή WebRTC?

Διαρροές WebRTC εμφανίζονται όταν σας πραγματική διεύθυνση IP εκτίθεται μέσω της λειτουργίας WebRTC του προγράμματος περιήγησης. Αυτές οι διαρροές μπορούν να σας εντοπίσουν, ακόμη και αν το δίκτυό σας λειτουργεί σωστά.

Το WebRTC αντιπροσωπεύει την 'Επικοινωνία στο Web σε πραγματικό χρόνο'. Πρόκειται για μια ομάδα τεχνολογιών που επιτρέπουν στα προγράμματα περιήγησης επικοινωνούν άμεσα μεταξύ τους χωρίς έναν ενδιάμεσο διακομιστή. Αυτό επιτρέπει πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες όταν χρησιμοποιείτε ήχο, βίντεο και ζωντανή ροή στο πρόγραμμα περιήγησης.

Δύο συσκευές που επικοινωνούν απευθείας μέσω του WebRTC πρέπει να γνωρίζουν τη διεύθυνση IP των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι ένας ιστότοπος μπορεί να εκμεταλλευτεί τη λειτουργικότητα WebRTC του προγράμματος περιήγησης για να καταγράψει την πραγματική διεύθυνση IP που θα μπορούσε να είναι που χρησιμοποιείται για την αναγνώρισή σας.

Διάγραμμα διαρροών WebRTC

Η αποδοτική κοινή χρήση IP υποτίθεται ότι παρέχει ευκολία και ταχύτητα, οπότε ο WebRTC χρησιμοποιεί πολλές έξυπνες τεχνικές για να καταλάβει την πραγματική διεύθυνση IP και να παρακάμψει τυχόν εμπόδια που μπορεί να αποτρέψουν τη σύνδεσή σας σε πραγματικό χρόνο. Με απλά λόγια, επιτρέπει στα προγράμματα περιήγησης να συγκεντρώνουν τη διεύθυνση IP σας απλά διαβάστε την από τη συσκευή σας.

Ενώ συχνά συζητούνται σε σχέση με τις υπηρεσίες VPN, οι διαρροές WebRTC δεν είναι πραγματικά ατέλειες στο VPN ή στο πρόγραμμα περιήγησης - αποτελούν απλά μέρος του σχεδιασμού του προγράμματος περιήγησης.

Με λίγα λόγια, οποιοσδήποτε ιστότοπος θα μπορούσε να εκτελέσει μερικές εντολές Javascript για να αποκτήσει την πραγματική σας διεύθυνση IP μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού σας, ανεξάρτητα από τη σύνδεση VPN.

Χρώμιο, ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Firefox, και Microsoft Edge είναι πιο επιρρεπή σε διαρροές WebRTC επειδή έχουν ενεργοποιημένη τη λειτουργία WebRTC αυτόματα.

Ενώ οποιαδήποτε διαρροή διευθύνσεων IP απειλεί την ιδιωτικότητα και την ανωνυμία σας, οι διαρροές του WebRTC είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, επειδή είναι τόσο εύκολα παραβλεφθούν. Επιπλέον, όχι κάθε πάροχος VPN μπορεί να σας προστατεύσει.

Οι διαρροές του WebRTC υπογραμμίζουν μια πολύ σημαντική έννοια για όσους αναζητούν ιδιωτικότητα και ανωνυμία σε απευθείας σύνδεση: το πρόγραμμα περιήγησης είναι συνήθως ο ασθενής σύνδεσμος. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούν να σας προστατεύσουν από αυτό το πρόβλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία από διαρροές WebRTC, μεταβείτε στο τελευταίο κεφάλαιο αυτού του οδηγού.

4Τι είναι μια διαρροή IPv6?

Το IPv6 σημαίνει "Internet Protocol version 6". Είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του πρωτοκόλλου Internet (IP) - αλλιώς γνωστή και ως διεύθυνση IP - που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και τον εντοπισμό υπολογιστών σε δίκτυο και διαδρομή μέσω διαδικτύου.

Το IPv6 σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τελικά το IPv4 - το τρέχον και πιο διαδεδομένο πρότυπο - καθώς κατέστη σαφές ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες διευθύνσεις από ό, τι υπήρχαν διαθέσιμες διευθύνσεις IPv4.

Το IPv6 χρησιμοποιείται από ορισμένα δίκτυα και παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου κατά τη μεταβατική περίοδο από το IPv4. Εάν δεν έχετε λάβει μέτρα για να την απενεργοποιήσετε, πιθανόν να στέλνετε και να λαμβάνετε δεδομένα IPv6 κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο.

Ενώ το IPv6 είναι το μέλλον, δεν υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή όλοι οι πάροχοι VPN, γεγονός που τους αφήνει ευάλωτους σε διαρροές. Πολλά VPN μόνο διαδρομή IPv4 διαδρομής μέσω της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN, αφήνοντας κίνηση IPv6 εντελώς απροστάτευτο και αποστέλλονται στο ανοιχτό διαδίκτυο. Αυτό ονομάζεται μια διαρροή IPv6.

Διάγραμμα διαρροών IPv6

Οι διαρροές IPv6 δεν είναι ασυνήθιστες. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, επειδή οι διευθύνσεις IPv6 είναι τυπικά συγκεκριμένες για τη συσκευή. Με την απαιτούμενη εξουσιοδότηση, τα δεδομένα IPv6 θα μπορούσαν να συνδεθούν με τον ISP σας, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να σας εντοπίσει.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN που παρέχει ένα Διεύθυνση IPv6 συγκεκριμένης VPN ή εμποδίζει πλήρως την κυκλοφορία του IPv6. Εάν η επισκεψιμότητα IPv6 δεν είναι αποκλεισμένη, το VPN θα πρέπει να παρέχει ένα διακομιστή DNS IPv6 ο οποίος είναι προσβάσιμος μόνο μέσω της σήραγγας VPN.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποφυγής διαρροών IPv6 και για να μάθετε ποια δίκτυα VPN προσφέρουν προστασία διαρροών IPv6, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στην επιλογή Πώς να διορθώσετε διαρροές IPv6.

Πώς να δοκιμάσετε το VPN σας για διαρροές

Αφού ρυθμίσετε την εφαρμογή VPN, είναι εύκολο να την ενεργοποιήσετε και να συνδεθείτε στο διαδίκτυο χωρίς μηνύματα σφάλματος. Αλλά πώς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλη η κυκλοφορία σας δρομολογείται πραγματικά μέσω της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN?

Για να διαπιστώσετε εάν το δίκτυό σας λειτουργεί όπως πρέπει, υπάρχουν δύο διαφορετικά επίπεδα δοκιμής διαρροών VPN:

Βασική δοκιμή διαρροής VPN

Μπορείτε να εκτελέσετε τη δική σας βασική δοκιμή διαρροής VPN στο σπίτι. Χρειάζονται πολύ λίγες τεχνικές γνώσεις και θα τελειώσετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Για να εκτελέσετε μια βασική δοκιμή για διαρροές VPN, συνδεθείτε στο VPN σας και επισκεφτείτε έναν δοκιμαστικό ιστότοπο. Εδώ δοκιμάζετε πώς λειτουργεί το VPN σας όταν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι σταθερή και ενεργή.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να διακόψετε τη σύνδεσή σας με διάφορους τρόπους, για να δείτε πώς ο πάροχός σας αντιμετωπίζει μειώσεις στη συνδεσιμότητα δικτύου. Αυτό θα εντοπίσει τυχόν προφανή ζητήματα, αλλά μπορεί να μην ανιχνεύσει όλες τις διαρροές.

Πώς να δοκιμάσετε διαρροές IP, DNS, WebRTC και IPv6

Για να ελέγξετε το VPN σας για διαρροές:

 1. Επισκεφθείτε έναν ιστότοπο δοκιμών όπως το browserleaks.com και εκτελέστε τη δοκιμή διαρροής όταν το VPN σας αποσυνδέεται. Σημειώστε τη διεύθυνση IP και τη διεύθυνση (-εις) των διακομιστών DNS του ISP σας.
 2. Πριν συνδεθείτε σε διακομιστή VPN, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τον διακόπτη θανάτου VPN. Αυτό θα αποτρέψει διαρροές κατά τη διάρκεια αιφνίδιων αποσυνδέσεων VPN. Ενεργοποιήστε την προστασία διαρροών DNS, WebRTC και IPv6 στην εφαρμογή VPN, αν είναι δυνατόν.
 3. Συνδεθείτε σε ένα διακομιστή VPN και ανανεώστε τη σελίδα δοκιμής διαρροών στο πρόγραμμα περιήγησης.
 4. Εάν το VPN λειτουργεί όπως θα έπρεπε, θα εμφανίσει διαφορετικό αριθμό για την πραγματική διεύθυνση IP και τους διακομιστές DNS του ISP. Θα έπρεπε να είσαι δεν μπορείτε να δείτε τη δημόσια διεύθυνση IP σας στην ενότητα "Test διαρροής WebRTC", και δεν μπορείτε να δείτε την αρχική διεύθυνση IPv6.

Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης παρουσιάζει μια δοκιμή διαρροής ενός διακομιστή US PrivateVPN. Τα κόκκινα βέλη σημαίνουν τα πεδία στα οποία πρέπει να προσέχετε:

Στιγμιότυπο οθόνης μιας δοκιμής διαρροής browserleaks.com.

Στιγμιότυπο οθόνης του browserleaks.com όταν είναι συνδεδεμένος σε έναν ιδιωτικό διακομιστή PrivateVPN. Δεν εντοπίστηκαν διαρροές.

Το VPN σας διαρρέει εάν:

 • Μπορείτε να δείτε την πρωτότυπη διεύθυνση IP ή τους διακομιστές DNS.
 • Μπορείτε να δείτε την πραγματική τοποθεσία σας, αντί για την τοποθεσία του διακομιστή VPN.
 • Μπορείτε να δείτε την πρωτότυπη διεύθυνση IPv6.
 • Μπορείτε να δείτε το δικό σας δημόσια διεύθυνση IP στην ενότητα "Test διαρροής WebRTC".

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δοκιμή διαρροής WebRTC μπορεί να εμφανίσει α τοπική διεύθυνση IP. Αυτές οι τοπικές διευθύνσεις IP σας εκχωρούνται από το δρομολογητή σας και επαναχρησιμοποιούνται εκατομμύρια φορές από δρομολογητές σε όλο τον κόσμο. Εάν κάποιος τρίτος συλλέγει αυτές τις πληροφορίες, δεν υπάρχει τρόπος να συνδεθεί άμεσα με εσάς.

Αν βλέπετε a τοπική διεύθυνση IP στα αποτελέσματα των δοκιμών δεν είναι διαρροή ούτε αποτελεί απειλή για την ιδιωτική σας ζωή. Ωστόσο, αν δείτε τη δημόσια διεύθυνση IPv4 ή IPv6 σας κάτω από την ενότητα WebRTC, τότε αυτή είναι πράγματι μια διαρροή WebRTC, καθώς οι δημόσιες διευθύνσεις IP είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένες σε εσάς.

Διαδικτυακοί ιστότοποι δοκιμής VPN

Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες τοποθεσίες δοκιμών για να εκτελέσετε μια βασική δοκιμή για διαφορετικούς τύπους διαρροών:

 • BrowserLeaks (IPv6, IPv4, WebRTC, DNS και αποτύπωση δακτυλικών αποτυπωμάτων)
 • IPleak.net (IPv6, IPv4, DNS και WebRTC)
 • IPv6-test.com (IPv6 και IPv4)
 • IPx.ac (IPv6, IPv4, WebRTC, DNS και Fingerprinting του προγράμματος περιήγησης)
 • IPleak.org (IPv6, IPv4, DNS και WebRTC)

Αν ψάχνετε να δοκιμάσετε ένα συγκεκριμένο είδος διαρροής, ακολουθεί ένας πίνακας συγκεκριμένων δοκιμών διαρροής και τα αποτελέσματα που πρέπει να λάβετε:

Δοκιμή διαρροής
Επιθυμητό αποτέλεσμα
Δοκιμή διεύθυνσης IP Η διεύθυνση IP αλλάζει όταν συνδέεται το VPN.
Δοκιμή διεύθυνσης IPv6 Δεν εντοπίστηκε διεύθυνση IPv6 ή η διεύθυνση IPv6 αλλάζει όταν συνδέεται VPN.
Δοκιμή διαρροής DNS Οι διευθύνσεις IP του διακομιστή DNS αλλάζουν όταν είναι συνδεδεμένο το VPN.
Java Test Δεν βρέθηκε προσθήκη Java.
WebRTC Test Η δημόσια διεύθυνση IP αλλάζει όταν συνδέεται VPN.
Panopticlick (Αποτύπωση δακτυλικών αποτυπωμάτων) Ο φυλλομετρητής προστατεύει από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον Οδηγό μας για ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης.

Εάν το VPN σας έχει δοκιμάσει θετικά για διαρροές και θέλετε να τα διορθώσετε ή να τα αποτρέψετε, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο κεφάλαιο μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαρροών VPN. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ίσως είναι καιρός να επιλέξετε έναν νέο πάροχο VPN.

2Προσπαθή δοκιμή διαρροής VPN

Είναι δυνατή η εκτέλεση πιο προηγμένων δοκιμών διαρροής VPN στο σπίτι. Παρόλο που αυτές οι δοκιμές θα σας βοηθήσουν να δείτε πιο προσεκτικά την επισκεψιμότητα VPN σας, θα απαιτήσουν σημαντικά περισσότερες τεχνικές γνώσεις.

Πώς να εκτελέσετε μια εξελιγμένη δοκιμή διαρροής VPN

Ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε ένα διαρρέον VPN είναι να χρησιμοποιήσετε μια σουίτα δοκιμών. Αφού εγκατασταθείτε, μπορείτε να εκτελέσετε μια σειρά διαφορετικών δοκιμών για να συλλέξετε και να επιθεωρήσετε την επισκεψιμότητα VPN.

Η οικοδόμηση μιας σουίτας δοκιμών μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη και θα εξαρτάται από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να βρείτε δωρεάν εργαλεία δοκιμής ανοιχτού κώδικα σε ιστοσελίδες όπως το GitHub.

Το ExpressVPN διαθέτει μια προηγμένη σουίτα δοκιμών που χρησιμοποιείται για να ελέγχει τις εφαρμογές τους για διαρροές. Μπορείτε να βρείτε αυτή τη δοκιμαστική σουίτα, μαζί με έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης, διαθέσιμο δωρεάν εδώ.

Στιγμιότυπο οθόνης της σουίτας δοκιμών διαρροών VPN της ExpressVPN.

Τα εργαλεία ελέγχου διαρροών VPN του OpenVPN με ανοιχτού κώδικα.

Μετά τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης του ExpressVPN ή κάποιος παρόμοιος πρέπει να ανιχνεύει αξιόπιστα τυχόν διαρροές. Εάν δεν αισθάνεστε αρκετά τεχνικά βέβαιοι για να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους, είναι λογικό να επιλέξετε έναν πάροχο που έχει ελεγχθεί και δοκιμαστεί από ανεξάρτητο έμπιστο τρίτο.

Εάν ανησυχείτε σοβαρά για το απόρρητο και την ασφάλεια του διαδικτύου σας, καλό είναι να εκτελέσετε με το VPN σας μερικές προηγμένες δοκιμές αντί να βασίζεστε αποκλειστικά σε βασικές δοκιμές για την ανίχνευση τυχόν προβλημάτων.

Ποια VPNs διαχέουν τα δεδομένα σας; (90+ δοκιμασμένο)

απεικόνιση δύο χαρακτήρων που καθορίζουν έναν διαρρέοντα διακομιστή

Δοκιμάσαμε 90 από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VPN για διαρροές δεδομένων.

Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι ένας σημαντικός αριθμός VPN διαρροή κάποιου είδους δεδομένων χρήστη μέσω DNS ή WebRTC:

 • Το 19% διαρρέει δεδομένα χρηστών σε κάποια μορφή.
 • 16% διαρροές αιτήσεις DNS.
 • Το 6% διαρρέει τη διεύθυνση IP σας μέσω του WebRTC.

Στους παρακάτω πίνακες παρατίθενται όλα τα 90 VPN και οι συγκεκριμένοι τύποι δεδομένων που διαχέονται. Αν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο VPN, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα Ctrl + F για να βρείτε τον παροχέα που ψάχνετε.

Αν θέλετε να παραλείψετε αυτά τα τραπέζια, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στην επόμενη ενότητα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαρροών VPN.

Διαδικασίες διαρροής VPN 1-15

Ονομα πάροχου
SkyVPN
AirVPN
VPN 360
Buffered VPN
Celo VPN
Επιβεβαιωμένο VPN
VPN άμυνας
FreeVPN.org
Hidester VPN
Hola Δωρεάν VPN
Mullvad VPN
Διαχειριστής μεσολάβησης από το HotspotVPN
SuperVPN Δωρεάν
Yoga VPN
Snap VPN
Διαρροές IP

Διαρροές DNS

Διαρροές WebRTC

Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί Ναί Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι

* Διαρροή εντοπίστηκε όταν χρησιμοποιείτε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης του VPN ή άλλη προσαρμοσμένη εφαρμογή.

Δοκιμές διαρροής VPN 16-30

Ονομα πάροχου
Ψιφόν
ProXPN
Ισχυρό VPN
Surfshark
SwitchVPN
ThunderVPN
TouchVPN
Trust.Zone
Norton Secure VPN
VPN.ac
VPN99
AceVPN
Ανώνυμο VPN
#VPN
Astrill
Διαρροές IP

Διαρροές DNS

Διαρροές WebRTC

Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί Ναί Οχι Ναί Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί* Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι

* Διαρροή εντοπίστηκε όταν χρησιμοποιείτε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης του VPN ή άλλη προσαρμοσμένη εφαρμογή.

Δοκιμές διαρροής VPN 31-45

Ονομα πάροχου
Avast SecureLine VPN
AVG Secure VPN
Avira Phantom VPN
AzireVPN
Betternet Δωρεάν VPN
Bitdefender VPN
BlackVPN
BolehVPN
CactusVPN
CyberGhost
DotVPN
Encrypt.me
ExpressVPN
F-Secure Freedome
FastestVPN
Διαρροές IP

Διαρροές DNS

Διαρροές WebRTC

Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί* Ναί Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί* Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι

* Διαρροή εντοπίστηκε όταν χρησιμοποιείτε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης του VPN ή άλλη προσαρμοσμένη εφαρμογή.

Δοκιμές διαρροής VPN 46-60

Ονομα πάροχου
FrootVPN
GooseVPN
Κρύψε με
HideMyAss!
Hotspot Ασπίδα
HotVPN
ibVPN
IPVanish
Ivacy
IVPN
Kaspersky Secure Connection
Le VPN
McAfee Safe Connect
NordVPN
OneVPN
Διαρροές IP

Διαρροές DNS

Διαρροές WebRTC

Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί Οχι Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι

* Διαρροή εντοπίστηκε όταν χρησιμοποιείτε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης του VPN ή άλλη προσαρμοσμένη εφαρμογή.

Δοκιμές διαρροής VPN 61-75

Ονομα πάροχου
Τέλειο απόρρητο
PersonalVPN
Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο
PrivateTunnel
PrivateVPN
ProtonVPN
PureVPN
SaferVPN
Slick VPN
mySteganos Online Ασπίδα
SurfEasy
TigerVPN
TorGuard
TunnelBear
TurboVPN
Διαρροές IP

Διαρροές DNS

Διαρροές WebRTC

Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί Οχι Οχι Οχι
Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι

* Διαρροή εντοπίστηκε όταν χρησιμοποιείτε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης του VPN ή άλλη προσαρμοσμένη εφαρμογή.

Δοκιμές διαρροής VPN 76-90

Ονομα πάροχου
VPN.ht
VPNArea
VPNBook
VPNhub Δωρεάν
Διακομιστής μεσολάβησης VPN
VPNSecure
VPNShazam
KeepSolid VPN Απεριόριστα
VyprVPN
Webroot WiFi Ασφάλεια
Εγγραφείτε
Zenmate
ZoogVPN
X-VPN
ZPN Δωρεάν
Διαρροές IP

Διαρροές DNS

Διαρροές WebRTC

Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι
Ναί Οχι Ναί Οχι Οχι Οχι Ναί Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί
Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Οχι Ναί* Οχι

* Διαρροή εντοπίστηκε όταν χρησιμοποιείτε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης του VPN ή άλλη προσαρμοσμένη εφαρμογή.

Πώς να καθορίσετε διαρροές VPN

Εικονογράφηση δύο χαρακτήρων που καθορίζουν μια διαρροή σωλήνα

Αν έχετε δοκιμάσει το VPN σας και διαπιστώσετε ότι διαρρέει τα δεδομένα σας, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις απλές οδηγίες για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα.

 • Πώς να διορθώσετε διαρροές διεύθυνσης IP
 • Πώς να διορθώσετε διαρροές DNS
 • Πώς να διορθώσετε WebRTC διαρροές
 • Πώς να διορθώσετε διαρροές IPv6

Πρώτα για να διορθώσετε διαρροές διεύθυνσης IP

Εάν η πραγματική διεύθυνση IP σας διαρρέει και η θέση σας είναι ορατή τότε το VPN απλά δεν κάνει δουλειά. Η συσκευή σας επικοινωνεί με τον προεπιλεγμένο διακομιστή και όχι με τον ενδιάμεσο διακομιστή VPN που υποτίθεται.

Σε γενικές γραμμές, ο μόνος τρόπος για την αποφυγή διαρροών IP είναι να χρησιμοποιήστε VPN υψηλής ποιότητας.

Να είστε βέβαιος να επενδύσει σε ένα VPN που προσφέρει ένα διακόπτη σκοτώσει. Αυτή η λειτουργία θα εμποδίσει την επισκεψιμότητά σας στο διαδίκτυο εάν η σύνδεση στο Internet πέσει ξαφνικά, αποτρέποντας τη διαρροή της πραγματικής διεύθυνσης IP και άλλων προσωπικών σας δεδομένων ενώ η σύνδεση VPN είναι εκτός λειτουργίας.

Μπορείτε συνήθως να βρείτε τη λειτουργία switch kill στο μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής VPN. Για μια λίστα με VPN με διακόπτες κλειδώματος που Μην διαρρέετε τα δεδομένα σας, ρίξτε μια ματιά στις συστάσεις μας στο τέλος αυτού του οδηγού.

2ο για να διορθώσετε διαρροές DNS

Το VPN ενδέχεται να διαρρέει κυκλοφορία DNS για διάφορους λόγους. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να διορθώσετε τα πιο συνηθισμένα ζητήματα πίσω από διαρροές DNS.

1. Επιλέξτε μια υπηρεσία αξιόπιστων VPN

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διορθώσετε διαρροές DNS είναι να επιλέξετε ένα αξιόπιστο διακομιστή VPNe που διατηρεί τους δικούς του διακομιστές DNS μηδέν-καταγραφής. Το VPN πρέπει να αναγκάσει όλη την κυκλοφορία να περάσει από αυτούς τους εξυπηρετητές πρώτου μέρους παρά από εναλλακτικές λύσεις τρίτου μέρους.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένοι παροχείς VPN απαιτούν να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία προστασίας από διαρροές DNS εντός των ρυθμίσεων της εφαρμογής. Αυτό θα αναγκάσει τα αιτήματα του DNS να περάσουν από τους δικούς του διακομιστές DNS του VPN.

Ακολουθούν τρία VPN που χρησιμοποιούν τους δικούς τους ασφαλείς διακομιστές DNS:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • ProtonVPN

2. Ρυθμίστε το δίκτυό σας σε έναν αξιόπιστο διακομιστή DNS

Όταν συνδέεστε σε ένα νέο δίκτυο, εκχωρείτε αυτόματα έναν "προεπιλεγμένο" διακομιστή DNS για την επίλυση των αιτημάτων DNS. Αν συνδέεστε σε ένα VPN χωρίς τις κατάλληλες τεχνικές προστασίας, τα αιτήματά σας DNS μπορούν παρακάμψτε την κρυπτογραφημένη σήραγγα και να προωθηθεί στον προεπιλεγμένο διακομιστή, προκαλώντας διαρροή DNS.

Πολλοί πάροχοι VPN έχουν τους δικούς τους διακομιστές DNS στους οποίους θα συνδεθούν αυτόματα. Σε αυτήν την περίπτωση, η εφαρμογή VPN συνήθως θα ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί αυτούς τους διακομιστές από προεπιλογή, αναγκάζοντας τα αιτήματά σας DNS μέσω της σήραγγας VPN.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι πάροχοι VPN τους δικούς τους διακομιστές DNS. Εάν δεν θέλετε να μεταβείτε σε παρόχους VPN, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή DNS τρίτου μέρους όπως το Google Public DNS ή το OpenDNS για να επιτρέψετε στα αιτήματά σας να μεταβούν μέσω του VPN αντί απευθείας από το τοπικό σας δίκτυο.

Εάν δεν μπορείτε να ορίσετε το VPN να συνδεθεί αυτόματα στον σωστό διακομιστή DNS, μπορεί να χρειαστεί να συνδεθείτε με μη αυτόματο τρόπο στον προτιμώμενο διακομιστή DNS τρίτου μέρους. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS σε Windows:

 1. Πηγαίνετε στον πίνακα ελέγχου σας.
 2. Κάντε κλικ στο "Δίκτυο και Internet".
 3. Κάντε κλικ στο "Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης".
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα" στο αριστερό πλαίσιο.
 5. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο για το δίκτυό σας και επιλέξτε "Ιδιότητες".
 6. Εντοπίστε το "Internet Protocol Version 4" στο παράθυρο που ανοίγει. κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Ιδιότητες".
 7. Κάντε κλικ στην επιλογή "Χρήση των ακόλουθων διευθύνσεων διακομιστή DNS".

  Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων παραθύρων για να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο διακομιστή DNS.

 8. Καταχωρίστε τη διεύθυνση διακομιστή DNS που προτιμάτε. Για το Google Open DNS, ο προτιμώμενος διακομιστής DNS θα πρέπει να είναι 8.8.8.8, ενώ ο εναλλακτικός διακομιστής DNS θα πρέπει να είναι 8.8.4.4. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα εναλλακτικών επιλογών DNS εδώ.

3. Ενημερώστε την έκδοση OpenVPN

Ορισμένοι παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου χρησιμοποιούν a διαφανή διακομιστή μεσολάβησης DNS - ένας «μεσάζων» που συλλαμβάνει και ανακατευθύνει την κυκλοφορία ιστού - για να βεβαιωθείτε ότι τα αιτήματά σας στέλνονται στους δικούς τους διακομιστές.

Οι διαφανείς διακομιστές μεσολάβησης DNS αποτελεσματικά «εξαναγκάζουν» μια διαρροή DNS χωρίς να ειδοποιήσουν τον χρήστη. Ευτυχώς, οι περισσότερες ιστοσελίδες ανίχνευσης διαρροών και ηλεκτρονικά εργαλεία θα είναι σε θέση να ταυτοποιήσει ένα διαφανές διακομιστή μεσολάβησης DNS με τον ίδιο τρόπο όπως μια κανονική διαρροή DNS.

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του πρωτοκόλλου OpenVPN έχουν μια απλή μέθοδο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος:

 1. Εντοπίστε το αρχείο .ovpn ή .conf για το διακομιστή στον οποίο προσπαθείτε να συνδεθείτε. Αυτά τα αρχεία θα αποθηκεύονται σε φακέλους στο μηχάνημά σας, συνήθως στο 'C: \ Program Files \ OpenVPN \'. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το εγχειρίδιο OpenVPN.
 2. Μόλις το βρείτε, ανοίξτε το αρχείο σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας όπως το Σημειωματάριο. Προσθέστε: "block-out-dns" στο κάτω μέρος.

Ενημερώστε την τελευταία έκδοση του OpenVPN, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Εάν ο πάροχός σας δεν υποστηρίζει αυτό ή χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση του πρωτοκόλλου, αξίζει να αναζητήσετε μια διαφορετική υπηρεσία VPN.

Ευτυχώς, οι περισσότερες υπηρεσίες VPN υψηλής ποιότητας έχουν τις δικές τους λύσεις για την αντιμετώπιση διαφανών πληρεξουσίων. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με την υπηρεσία υποστήριξης πελατών της εταιρείας παροχής υπηρεσιών.

4. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των Windows

Από την εισαγωγή των Windows 8, όλα τα συστήματα των Windows έχουν ενεργοποιημένη από προεπιλογή τη λειτουργία "Έξυπνη πολυεθνική επίλυση ονομάτων". Αυτή η λειτουργία στέλνει τα αιτήματα DNS σε όλους τους διαθέσιμους διακομιστές DNS - ακόμα και με ένα VPN - και έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τις ταχύτητες περιήγησης στο Web.

Οι υπολογιστές που εκτελούν Windows 10 ή νεότερη έκδοση θα δεχτούν απάντηση από τον πιο γρήγορο διακομιστή DNS για να απαντήσουν, ανεξάρτητα από το ποιος ανήκει. Αυτό αυξάνει σημαντικά τη συχνότητα διαρροών DNS.

Αυτή η λειτουργία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows και ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση Home Edition των Windows, η Microsoft απλά δεν σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Αν χρησιμοποιείτε το πρωτόκολλο OpenVPN στα Windows, μπορείτε να βρείτε ένα δωρεάν πρόσθετο ανοιχτού κώδικα στο GitHub για να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

5. Απενεργοποιήστε το Teredo

Το Teredo είναι ένα άλλο ενσωματωμένο χαρακτηριστικό των λειτουργικών συστημάτων των Windows που έχει σχεδιάσει η Microsoft για τη βελτίωση της συμβατότητας IPv4 και IPv6.

Το Teredo βοηθά τα IPv4 και IPv6 να συνυπάρχουν επιτρέποντας τη μετάδοση των διευθύνσεων IPv6 και την κατανόηση στις συνδέσεις IPv4. Ωστόσο, επειδή το Teredo είναι ένα πρωτόκολλο σήραγγας, μπορεί μερικές φορές να έχει προτεραιότητα έναντι της κρυπτογραφημένης σήραγγας του VPN, προκαλώντας διαρροή DNS.

Το Teredo απενεργοποιείται εύκολα στο λειτουργικό σύστημα των Windows. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε: η διεπαφή netsh teredo είναι απενεργοποιημένη

Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο 'Enter' για να απενεργοποιήσετε το Teredo.

Στιγμιότυπο από την εντολή των Windows για απενεργοποίηση του Teredo.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Teredo σε έναν υπολογιστή με Windows.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε περιστασιακά προβλήματα με συγκεκριμένους ιστότοπους ή διακομιστές όταν το Teredo είναι απενεργοποιημένο. Τούτου λεχθέντος, είναι μια πολύ πιο ασφαλής επιλογή για τους χρήστες VPN.

3ο για να διορθώσετε WebRTC διαρροές

Οι διαρροές WebRTC είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα προγράμματος περιήγησης. Για το λόγο αυτό, ο καθορισμός διαρροών WebRTC δεν είναι τόσο απλός όσο η συνδρομή σε ένα καλό VPN.

Εάν το VPN σας προσφέρει μια δυνατότητα "Απενεργοποίηση WebRTC" - όπως το ExpressVPN ή το Perfect Privacy - φροντίστε να το ενεργοποιήσετε. Θυμηθείτε ότι οι περισσότερες δυνατότητες αποκλεισμού WebRTC βρίσκονται στο Επέκταση του προγράμματος περιήγησης VPN αντί της εφαρμογής επιφάνειας εργασίας.

Εάν βρίσκετε διαρροές WebRTC και το VPN σας δεν προσφέρει την επιλογή να το αποκλείσετε, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το WebRTC στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης.

Ορισμένα προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome δεν σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε το WebRTC. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο ή μια επέκταση προγράμματος περιήγησης όπως WebRTC διαρροή παρεμπόδιση ή uBlock Προέλευση. Αυτά τα δεν είναι πάντα 100% αποτελεσματικές, έτσι συνιστάται η χρήση ενός προγράμματος περιήγησης που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το WebRTC. Μπορείτε να βρείτε τα συνιστώμενα φυλλομετρητή μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής εδώ.

Το Google Chrome δεν σας δίνει την επιλογή να απενεργοποιήσετε το WebRTC. Για να προστατέψετε τη διεύθυνση IP από διαρροή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επίσημη επέκταση WebRTC Network Limiter.

Τα βήματα για την απενεργοποίηση της λειτουργίας WebRTC θα εξαρτηθούν από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες ή προχωρήστε στο επόμενο κεφάλαιο μας σχετικά με τον τρόπο αποφυγής διαρροών VPN.

Για να απενεργοποιήσετε το WebRTC στον Firefox:

 1. Πληκτρολογήστε: config στη γραμμή διευθύνσεών σας και πατήστε 'enter'.
 2. Εναλλαγή σύνδεσης media.peerconnection.enabled με εσφαλμένη.
 3. Για να απενεργοποιήσετε τις συσκευές πολυμέσων, εναλλαγή του media.navigator.enabled σε false.
 4. Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων του Firefox για απενεργοποίηση του WebRTC.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το WebRTC στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox.

Η αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων απενεργοποιεί πλήρως τον WebRTC στον Firefox, ο οποίος θα πρέπει να σταματήσει την πραγματική διεύθυνση IP από διαρροή.

Για να απενεργοποιήσετε το WebRTC στη γενναία:

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις > Ασπίδες > Προστασία δακτυλικών αποτυπωμάτων > και στη συνέχεια επιλέξτε 'Αποκλεισμός όλων των δακτυλικών αποτυπωμάτων'. Αυτό θα πρέπει να φροντίζει για όλα τα θέματα WebRTC σε εκδόσεις υπολογιστών του Brave.
 2. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις > Ασφάλεια > Πολιτική χειρισμού IP WebRTC > και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Απενεργοποίηση Μη Προτιμώμενου UDP".
Για να απενεργοποιήσετε το WebRTC στο Safari:

 1. Μεταβείτε στις προτιμήσεις Safari.
 2. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'Για προχωρημένους'.
 3. Επιλέξτε το πλαίσιο "Εμφάνιση μενού" Ανάπτυξη στη γραμμή μενού ".
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή 'ανάπτυξη' στη γραμμή μενού. Στην επιλογή "WebRTC", απενεργοποιήστε 'Ενεργοποίηση API Legacy WebRTC'.
 5. Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων του Safari για απενεργοποίηση του WebRTC.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το WebRTC στο πρόγραμμα περιήγησης Safari.

4How να διορθώσετε διαρροές IPv6

Εάν ο πάροχος VPN σας έχει πλήρης υποστήριξη για την κυκλοφορία IPv6, τότε οι διαρροές IPv6 δεν πρέπει να αποτελούν πρόβλημα. Αυτές οι υπηρεσίες θα έχουν εφαρμόσει προσαρμοσμένο κώδικα για να αποτρέψει την κυκλοφορία του IPv6 από το ταξίδι εκτός της σήραγγας VPN.

Μερικά VPN χωρίς υποστήριξη IPv6 θα έχουν την επιλογή να μπλοκάρει την κυκλοφορία του IPv6. Το NordVPN είναι ένα παράδειγμα δημοφιλούς παρόχου που το κάνει αυτό.

Η πλειοψηφία των VPN, ωστόσο, δεν θα έχει καμία πρόβλεψη για το IPv6 καθόλου και συνεπώς θα διαρρέει πάντα την κυκλοφορία IPv6.

Εάν το VPN δεν υποστηρίζει την επισκεψιμότητα IPv6 και δεν σας δίνει την επιλογή να το αποκλείσετε πλήρως, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το IPv6 στο επίπεδο του δρομολογητή ή του λειτουργικού συστήματος:

Για να απενεργοποιήσετε το IPv6 στα Windows 10:

 1. Ανοίξτε το "Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης" από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας.
 2. Επιλέξτε 'Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα'.
 3. Κάντε δεξί κλικ στην πρώτη σύνδεση τοπικής περιοχής που βλέπετε σε αυτό το παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή 'Ιδιότητες'.
 4. Στην ενότητα "Γενικά", καταργήστε την επιλογή "Internet Protocol version 6 (IPv6)".
 5. Εφαρμόστε αυτές τις αλλαγές και επαναλάβετε τις υπόλοιπες συνδέσεις δικτύου.
 6. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές.

Μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το IPv6 σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows εδώ.

Για να απενεργοποιήσετε το IPv6 σε Mac OS:

 1. Ανοίξτε τις προτιμήσεις του συστήματος και κάντε κλικ στο 'Δίκτυο'.
 2. Επιλέξτε το ενεργό σας δίκτυο WiFi ή Ethernet και κάντε κλικ στο κουμπί "Advanced".
 3. Επιλέξτε την καρτέλα 'TCP / IP'.
 4. Μεταβείτε στο μενού 'Ρύθμιση παραμέτρων IPv6' και ορίστε το σε 'Απενεργοποίηση'.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί "ΟΚ" για να εφαρμόσετε αυτές τις αλλαγές και κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Ποια δίκτυα VPN υποστηρίζουν IPv6?

Ορισμένοι παροχείς VPN αποτρέπουν διαρροές IPv6, εμποδίζοντας συνολικά την κυκλοφορία IPv6. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • Cyberghost
 • Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Ενώ ορισμένα δίκτυα VPN αποκλείουν την κυκλοφορία IPv6, άλλα παρέχουν πλήρη υποστήριξη IPv6, αναθέτοντας στους χρήστες μια διεύθυνση IPv4 και IPv6. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Τέλειο απόρρητο
 • Mullvad VPN

Πώς να αποτρέψετε διαρροές VPN

Μόλις δοκιμάσετε το VPN σας και επιδιορθώσετε τυχόν διαρροές που ίσως έχετε βρει, αξίζει να λάβετε ορισμένα βήματα για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες διαρροής δεδομένων στο μέλλον.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει τα σχετικά βήματα που περιγράφονται στην ενότητα Πώς να διορθώσετε διαρροές VPN. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι τα δίκτυά σας VPN υποστηρίζουν την επισκεψιμότητα IPv6, απενεργοποιώντας την έξυπνη έξοδο ονόματος πολυμέσων και το Teredo και εάν είναι απαραίτητο αλλάζοντας τις ρυθμίσεις σας σε έναν ανεξάρτητο διακομιστή DNS.

Στη συνέχεια, εξετάστε τα παρακάτω βήματα για να μειώσετε τις πιθανότητες διαρροών VPN:

1 Αποκλεισμός μη επισκεψιμότητας VPN

Ορισμένοι πελάτες VPN περιλαμβάνουν μια δυνατότητα αυτόματου αποκλεισμού κάθε κίνησης που ταξιδεύει εκτός της σήραγγας VPN - που συχνά ονομάζεται δέσμευση IP. Εάν ο παροχέας σας έχει αυτήν την επιλογή, βεβαιωθείτε ότι το ενεργοποιήσατε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διαμορφώσετε το τείχος προστασίας ώστε να επιτρέπεται μόνο η επισκεψιμότητα που αποστέλλεται και λαμβάνεται μέσω του VPN σας. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το Τείχος προστασίας των Windows εδώ και για Mac εδώ.

2 Επενδύστε στο λογισμικό παρακολούθησης VPN

Το λογισμικό παρακολούθησης VPN σάς επιτρέπει να ελέγχετε την κυκλοφορία του δικτύου σας σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε για ύποπτη επισκεψιμότητα και να δείτε εάν ένα αίτημα DNS αποστέλλεται σε λάθος διακομιστή. Ορισμένες παραλλαγές προσφέρουν επίσης εργαλεία για την αυτόματη επίλυση διαρροών DNS.

Αυτό το λογισμικό είναι σπάνια δωρεάν, έτσι θα προσθέσετε επιπλέον έξοδο στην κορυφή της υπάρχουσας συνδρομής VPN. Παραδείγματα λογισμικού παρακολούθησης VPN περιλαμβάνουν το PRTG Network Monitor και το Opsview Monitor.

3Πατήστε τον παροχέα VPN σας

Το τέλειο VPN θα έχει Συμβατότητα με IPv6, Προστασία διαρροής DNS, ο την πιο πρόσφατη έκδοση του OpenVPN και τη δυνατότητα να παρακάμψτε διαφανείς διακομιστές μεσολάβησης DNS.

ΕΝΑ VPN kill-switch είναι ένα άλλο κρίσιμο μέρος του προγράμματος-πελάτη VPN. Θα παρακολουθεί συνεχώς τη σύνδεση δικτύου σας και βεβαιωθείτε ότι η πραγματική διεύθυνση IP σας δεν είναι ποτέ εκτεθειμένη σε περίπτωση διακοπής σύνδεσης.

Αν αντιμετωπίζετε συνεχώς διαρροές δεδομένων με τον τρέχοντα παροχέα σας, σκεφθείτε να εγγραφείτε σε μια καλύτερη υπηρεσία VPN.

Επαληθευμένες υπηρεσίες VPN χωρίς διαρροή

Η επένδυση σε ένα αξιόπιστο και υψηλής ποιότητας VPN είναι η απλούστερη και πιο σημαντική απόφαση που μπορείτε να κάνετε εάν ανησυχείτε για διαρροές δεδομένων. Αν ψάχνετε για ένα ολοκληρωμένο VPN premium, μπορείτε να βρείτε τις πιο πρόσφατες συστάσεις VPN εδώ.

Οι ακόλουθες υπηρεσίες VPN θα σας προστατεύουν αξιόπιστα από διαρροές σε κάθε σενάριο. Αυτό περιλαμβάνει επανασυνδέσεις και διακοπές, διαφανείς διακομιστές μεσολάβησης DNS, δίκτυα με δυνατότητα IPv6 και σφάλματα VPN.

 • ExpressVPN. Παρέχει μια σειρά ρυθμίσεων προστασίας από διαρροές και μια ευρεία επιλογή εφαρμογών για διαφορετικές συσκευές. Όταν ρυθμιστεί σωστά, το ExpressVPN αποκλείει κάθε κίνηση IPv6.
 • Mullvad VPN. Το MullvadVPN προσφέρει προηγμένες ρυθμίσεις προστασίας από διαρροές μαζί με πλήρη υποστήριξη IPv6.

Όποια VPN επιλέξετε, είναι λογικό να ελέγχετε τακτικά τον πάροχό σας για διαρροές και άλλα ζητήματα, ειδικά μετά από οποιεσδήποτε ενημερώσεις.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me