ExpressVPN и NordVPN са две от най-популярните VPN мрежи и последователно се определят като първите ни две VPN. С толкова малко между двете, каква е разликата? И кой VPN е по-добър?

ExpressVPN срещу BestVPN

Години наред тествахме и ExpressVPN, и NordVPN, така че и двете знаем доста добре.

Просто искате да знаете кой VPN е най-добър? ExpressVPN постигна резултат в нашето тестване, който е с 0,1 точки по-висок от NordVPN.

Въпреки че това е достатъчно, за да го класираме номер едно, това не означава, че ExpressVPN определено е по-добър от NordVPN за всеки потребител.

Всяка VPN има своите перки и уникални качества. Искате ли да знаете кой е най-добрият избор за вас? Проучихме разликите по-долу.

скорост & надеждност

ExpressVPN
NordVPN

Изтегли 85Mbps 91Mbps
Качи 91Mbps 86Mbps
латентност 8ms 5ms
Среден% спад 11% 5%

Изтеглянията, качването и качването на ExpressVPN и NordVPN в локална връзка (Великобритания до Великобритания)

Що се отнася до скоростите, ExpressVPN поема ранна преднина. Открихме, че NordVPN може да постигне по-добри локални скорости, но свързването със сървъри по-далеч показва, че ExpressVPN наистина е по-ефективен NordVPN.

Свързването от Великобритания (където сме базирани) например ни даде следните скорости:
ExpressVPN

  • Германия: 79Mbps (Изтегли) & 66Mbps (Качване)
  • САЩ: 77Mbps (Изтегли) & 40Mbps (Качване)
  • Сингапур: 73Mbps (Изтегли) & 22Mbps (Качване)
  • Австралия: 59Mbps (Изтегли) & 1Mbps (Качване)

NordVPN

  • Германия: 78Mbps (Изтегли) & 77Mbps (Качване)
  • САЩ: 47Mbps (Изтегли) & 66Mbps (Качване)
  • Сингапур: 12Mbps (Изтегли) & 6 Mbps (Качване)
  • Австралия: 22Mbps (Изтегли) & 3 Mbps (Качване)

Надеждно бързите му връзки по целия свят поставят ExpressVPN освен цялата конкуренция, а не само NordVPN.

Местоположение на сървъра

ExpressVPN
NordVPN

Общо държави 94 60
Държави с избор на ниво град 10 5
Общо сървъри 3000+ 5600+

Местоположенията на сървъри по целия свят на NordVPN и ExpressVPN

Както NordVPN, така и ExpressVPN имат впечатляващ брой VPN сървъри в огромен брой държави. ExpressVPN обаче предлага сървъри в повече страни, както и разполага с по-специфичен избор на ниво град - двойно номер на оферта от NordVPN.

NordVPN, от друга страна, има много по-голяма сървърна мрежа, с над 5600 сървъра, които ExpressVPN имат 3000 повече.

Разликата в номерата на сървърите може да изглежда голяма, но с това много е малко вероятно да го забележите. Що се отнася до конкретни места, въздействието ще зависи изцяло от вашите нужди. Ако ви е необходим достъп до конкретни места, препоръчваме да разгледате списъците на сървърите за ExpressVPN и NordVPN, преди да се абонирате за някоя от двете.

Доскоро NordVPN също предлагаше второ местоположение на сървъра във Великобритания, Манчестър, но го премахна, като се позова на проблеми с производителността. На негово място NordVPN добави допълнителни лондонски сървъри.

Streaming & Torrenting

ExpressVPN
NordVPN

Нетфликс да да
BBC iPlayer да да
Amazon Prime Video да да
Hulu да да
Стрийминг на сървъри Не Не
Torrenting & P2P да да
HBO да да

Достъпът на NordVPN и ExpressVPN до стрийминг сайтове

Дали ExpressVPN или NordVPN ви позволяват да гледате Netflix? И двамата го правят.

За стрийминг на повечето устройства NordVPN и ExpressVPN са много по-напред от пакета с надежден достъп до стрийминг сайтове като Netflix, BBC iPlayer, Hulu, HBO, Amazon Prime Video и други.

Нито един от тях няма специални поточни сървъри, но наистина не им е необходим, тъй като повечето им сървъри в САЩ и Великобритания работят перфектно. Ако някога имате проблеми с намирането на подходящия сървър, обслужването на клиенти е на помощ, за да ви помогне.

И двете имат своите малки грешки в тази област, обаче: ExpressVPN се бори за достъп до iPlayer от Обединеното кралство, докато NordVPN обикновено има много лош поточен достъп, ако е инсталиран на ниво рутер..

Докато ExpressVPN, който няма достъп до iPlayer от Обединеното кралство, може да бъде неудобен, всички потребители в Обединеното кралство трябва да направят, е да изключат VPN или да разделят iPlayer за разделен тунел извън VPN и те ще имат пълен достъп до iPlayer.

Невъзможността за поточно предаване с инсталиран NordVPN на ниво рутер обаче е потенциално много повече неудобство и наистина ограничава възможността ви да го използвате с устройства като Apple TV.

Това е много специфично приложение, но прекъсвач на сделки, ако по този начин възнамерявате да използвате своя VPN.

Заобикаляйки цензурата

доставчик
ExpressVPN
NordVPN
Работи в Китай да Да (но по-рядко)
Работи в Русия да да
Работи в Иран да да
Работи в Турция да да
Инструменти за обфуксация да да

Възможността ExpressVPN и NordVPN да заобиколят цензурата

И тези VPN работят добре в държави с агресивна цензура, като Турция или Иран, със собствени вградени инструменти за обсебване, за да заобиколят националните защитни стени.

Когато става въпрос за най-тежкото предизвикателство за цензурата на VPN, голямата китайска защитна стена, ExpressVPN излиза на върха. Благодарение на значителните усилия той остава най-добрият VPN за избягване на откриването от китайски цензори.

NordVPN също работи и в Китай, но с по-малка последователност след пробива на VPN в Китай. Знаем, че някои потребители са имали проблеми с свързването с NordVPN в Китай. Неговите инструменти за обфуксация също не са достъпни чрез iOS, така че потребителите на iPhone могат да се борят да останат защитени.

Encryption & Сигурност

ExpressVPN
NordVPN

VPN протоколи IKEv2 / IPSec, L2TP, OpenVPN, PPTP, SSTP IKEv2 / IPSec, OpenVPN
Encryption AES-256 AES-256
Kill превключвател да да
Защита от теч DNS, IPv6, WebRTC DNS, IPv6, WebRTC
DNS от първа страна да да
IPv6 блокиран блокиран

Функции за криптиране и защита на ExpressVPN и NordVPN

ExpressVPN излиза отгоре със своя страхотен инструмент за автоматичен избор на протокол. Докато имате активирана функция, VPN ще избере най-добрия защитен протокол.

NordVPN се подобри наскоро и предлага лесно превключване на приложенията си, за да се променя между протоколи за криптиране, но ExpressVPN все още предлага повече възможности за избор.

Освен всичко това, тя е близка връзка между двамата VPN доставчици, тъй като и двамата имат страхотни разширени функции.

Например ExpressVPN предоставя опция за разделно тунелиране, която ви позволява да решите кои приложения се свързват с VPN и кои не.

От друга страна, NordVPN ви позволява да маршрутизирате вашия уеб трафик през два различни VPN сървъра, за да осигурите допълнителен слой на криптиране (който той нарича Double VPN).

И двете блокират IPv6 връзки, като ви предпазват от потенциални течове на IP или DNS. NordVPN заяви, че ще въведе поддръжка за IPv6 в бъдеще, но очакваме ExpressVPN да направи същото, когато протоколът евентуално попадна в основния поток.

Политика за регистрация & компетентност

Анотирана карта, изобразяваща местоположението на NordVPN и ExpressVPN

ExpressVPN
NordVPN

Дневници за връзка да да
Дневници на дейности Не Не
компетентност Британски Вирджински острови Панама
Външно одитиран Юли 2019г Ноември 2018г

Политиките и юрисдикциите на ExpressVPN и NordVPN за регистрация

И двете VPN са били обект на външни одити за потвърждаване на техните политики за регистрация, NordVPN от PwC през ноември 2018 г. и ExpressVPN също от PwC през юли 2019 г..

Тези одити поставят окуражаващ стандарт за индустрията, но само потвърждават, че доставчиците на VPN правят това, което казват в своята политика за регистриране, а не силата на тези политики за регистрация.

Политиката за регистрация на NordVPN включва следното:

Екранна снимка на политиката за регистрация на NordVPN

И ExpressVPN твърди следното:

Екранна снимка на политиката за регистриране на ExpressVPN

Нито едно от тези твърдения не покрива пълната картина; и двете VPN съхраняват някои данни, но естеството и обхватът на тези данни не са еднакви.

За да ограничи броя на връзките от отделен потребител, NordVPN съхранява потребителското име и времевата марка на всяка връзка за продължителността на сесията, но тези данни се изтриват в рамките на 15 минути след прекъсване на връзката..

ExpressVPN съхранява малко повече информация - дати на връзка, избор на местоположението на сървъра и общото количество данни - и в момента не е ясно колко дълго се съхраняват тези данни. Заради това, класифицираме NordVPN като доставчик без регистрация но гледайте ExpressVPN като малко по-малко от това престижно заглавие.

Никоя от събраната информация обаче не може да бъде идентифицирана лично и двамата доставчици на VPN се намират в юрисдикции, които са приятелски за поверителност (Британските Вирджински острови за ExpressVPN и Панама за NordVPN), които не изискват от тях да съхраняват каквато и да е информация на потребителя..

Съвместимост & Лесно използване

ExpressVPN
NordVPN

Настолни приложения Windows, Mac, Linux Windows, Mac, Linux
Мобилни приложения iOS, Android iOS, Android
Други приложения Android TV, Amazon Firestick Android TV, Amazon Firestick
Поддръжка на рутери да да
Предварително конфигурирани рутери да да
Разширения на браузъра Chrome, Firefox, Safari Chrome, Firefox

Съвместимост на устройства с ExpressVPN и NordVPN

NordVPN и ExpressVPN водят на пазара по широко разпространена съвместимост на устройствата. И двете имат приложения за всички основни операционни системи. И двамата също имат поддръжка на рутери.

И ExpressVPN, и NordVPN имат разширения за браузър, но използват много различни подходи.

Разширението на ExpressVPN наистина е контролер и ще ви трябва приложението за настолни компютри, за да работи - така че да не е толкова леко, колкото може би си мислите. Обичаме, че можете да контролирате VPN от прозореца на браузъра си, но това не е конвенционално разширение.

Предлаганата от NordVPN алтернатива работи като самостоятелна, но всъщност е прокси, а не VPN и няма да ви предложи пълна защита.

NordVPN има лесен и лесен за използване интерфейс с интерактивна визуализация на карта на техните сървъри. Това е хубав трик, който не добавя много към подхода на ExpressVPN с голи кости, но със сигурност не изважда нищо.

Снимка на потребителския интерфейс на NordVPN

Приложение за компютър на NordVPN

Когато става дума за разширени опции, двамата VPN доставчици използват различни подходи. ExpressVPN поставя настройките си в отделен прозорец с опции, докато NordVPN използва дизайн и размяна.

Екранна снимка на приложението ExpressVPN за компютър

Меню за приложение и опции за компютър ExpressVPN за компютър

Всички приложения на ExpressVPN разполагат с голям превключвател за включване / изключване и малко други неща в основния си прозорец. Основният интерфейс също е почти идентичен на всички устройства, докато NordVPN варира по-забележимо.

Това означава, например, че разделите NordVPN се чувстват страхотно на нашия тестов iPhone, но не и на нашия Android телефон.

Приложенията за Android и iPhone NordVPN един до друг

NordVPN приложения за Android (вляво) и iOS (вдясно) един до друг

Независимо от това, приложенията на двата VPN доставчици са много интуитивни на всички устройства - дори и да използват различни подходи.

Поддръжка на клиенти

ExpressVPN
NordVPN

Чат на живо 24/7 24/7
Поддръжка по имейл да да
Поддръжка по телефона Не Не
Онлайн база от знания да да
Ръководства за настройка да да
Видео материал да да

Опциите за поддръжка на клиенти на ExpressVPN и NordVPN

Това ни води до поддръжка на клиенти, в която и двамата доставчици се отличават.

И ExpressVPN, и NordVPN имат изчерпателни онлайн ръководства, което е част от причината, поради която те са толкова лесни за използване на широк спектър от устройства. Те също имат имейл и 24/7 чат на живо, които са много полезни и от двамата доставчици.

Тези доставчици както на шията, така и по отношение на наличните материали за обслужване на клиенти, като случаен случай един има по-здрави онлайн материали за определена тема. Нито един от тях няма телефонна поддръжка, което е доста стандартен стандарт в бранша.

Всичко това каза, ExpressVPN просто претендира за победа тук, защото неговият 24/7 чат на живо е постоянно по-бърз и по-удобен - дори само.

Цена & стойност

ExpressVPN
NordVPN

Един месец $ 12.95 $ 11.95
Шест месеца $ 9.99 N / A
12 месеца $ 6.67 $ 6.99
Две години N / A $ 4.99
Три години N / A $ 3.49

Месечните разходи на NordVPN и ExpressVPN за различни ценови планове за дължина

Освен ако не сте готови да се регистрирате за тригодишен VPN абонамент, няма много между цените на ExpressVPN и NordVPN.

Те са двете най-големи VPN на планетата и имат цена, която съответства на тази. При по-кратки абонаменти ExpressVPN и NordVPN не са най-евтините VPN, но също така със сигурност не са най-скъпите.

В момента ExpressVPN има сделка, по която ви предоставя три месеца безплатно при 12-месечен абонамент, което е голяма стойност.

По-дългите абонаменти са мястото, където NordVPN наистина се разграничава. За тези, които са щастливи да поемат тригодишен ангажимент, NordVPN е ясният победител: тригодишният му план предлага огромни спестявания - 70% отстъпка. Ниската месечна цена от едва 3,49 долара го прави най-добрата налична VPN, както и нашият номер едно евтино VPN.

Това обаче не е малък ангажимент и ще трябва да платите 125,64 долара предварително за тригодишния пакет.

Закръглям & присъда

Близо е, но ExpressVPN твърди победата като по-добрата VPN през 2020 г..

NordVPN се представя по-добре в своята политика и цена за регистриране, но ExpressVPN излезе на първо място по скорост, заобикаляйки цензурата, криптирането, поддръжката на клиентите и поточното предаване..

Това каза, ако се окажете отложени от цената: вземете NordVPN на по-дълъг план за най-добра стойност VPN на пазара.

Ако все още решите да намерите решението си, можете да намерите пълно извличане на всяка VPN в нашите пълни ревюта ExpressVPN и NordVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me