Инсталирането на VPN на вашия Amazon Fire TV Stick или Fire TV е бързо и лесно, след като разберете какво правите. В това ръководство ще ви покажем колко е просто, използвайки редица различни методи.

Използването на VPN на вашия Amazon Fire TV или Fire TV Stick е лесен начин да заобиколите гео ограниченията и да предавате повече видео съдържание.

Това удобно ръководство ще ви разгледа стъпка по стъпка как да настроите своя VPN на устройство с пожарна телевизия.

Защо имате нужда от VPN на Firestick

Има много причини, поради които трябва да използвате VPN на вашия Amazon Fire TV Stick.

Основните причини са:

 1. Искате да гледате още видео съдържание

  Натоварването на съдържание на Fire TV е ограничено географски, така че може да нямате достъп до определени видеоклипове или приложения в зависимост от местоположението ви. Добрата VPN услуга ще отключи цялото това съдържание.

 2. Трябва да използвате всякакви добавки на Kodi

  Надеждната VPN услуга също е от съществено значение, ако планирате да използвате каквито и да било добавки на Kodi, като Yoda или Exodus Redux.

  Защо е така?

  Защото може случайно да предавате съдържание, защитено с авторски права, което може да ви наложи с огромна глоба - или дори затворна присъда!

  Използването на VPN с Kodi крие истинския ви IP адрес, така че вашата поточна активност е частна.

  Вижте нашето ръководство за инсталиране на VPN на Kodi за стъпка по стъпка инструкции, за да започнете.

 3. Не искате вашият доставчик на интернет услуги (доставчик на интернет услуги) да вижда какво правите онлайн или да ограничава скоростта си

  Интернет доставчиците по целия свят могат да забавят скоростта на вашата интернет връзка в зависимост от уебсайтовете или приложенията, които използвате.

  Това означава, че стриймингът на Netflix или BBC iPlayer на вашия Amazon Fire TV Stick може да бъде много по-бърз.

  Това не изглежда честно, нали?

  Можете да предотвратите това да се случи със защитена VPN, тъй като тя ще попречи на вашия интернет доставчик да може да вижда какво правите онлайн.

Какво ще ви трябва

За да инсталирате своя VPN на вашия Amazon Firestick, ще трябва:

 • Fire TV (или Fire TV Stick v2 или по-нова), актуализирана до най-новата версия на операционната система
 • Потвърден акаунт с избраната от вас VPN услуга.

Ако все още не сте избрали VPN услуга, си струва първо да разгледате Amazon App Store, за да проверите дали има собствено приложение. Можете също да разгледате нашите топ VPN услуги за Firestick тук.

Ако изберете VPN услуга с персонализирано приложение за Amazon Firestick, процесът на настройка ще бъде много по-бърз и лесен. Бавният VPN ще направи много трудно за стрийминг медиите към вашия Fire TV или Fire Stick, така че може да искате да изпробвате безплатна пробна версия, преди да се регистрирате в платен VPN план.

Ако имате някакви проблеми с инсталирането на VPN приложение на вашия Firestick или избраният от вас доставчик на VPN няма приложение за устройства Amazon, е възможно да се свържете към VPN чрез вашия рутер, Mac или компютър с Windows. Ще обхванем това в методи 3, 4 и 5.

Възможно е също да заредите VPN приложение на вашия телевизор с огън или Fire TV Stick, но това е малко по-сложно и ще изисква да промените настройките на устройството си. Ще ви преведем стъпка по стъпка в този процес в методи 2 и 6.

Не забравяйте да проверите своя имейл адрес и да потвърдите VPN акаунта си, преди да продължите, или вашата VPN връзка може да не работи на вашия Firestick.

Метод 1: Приложение за пожарна телевизия VPN

Въпреки че Fire TV работи със затворен софтуер, това е едно от най-лесните устройства за настройване с VPN. Ако избраната от вас VPN услуга има персонализирано приложение за Amazon Fire TV Stick, всичко, което трябва да направите, е да изтеглите и инсталирате на устройството си.

За да започнете:

 1. Отворете Amazon App Store на устройството си
  Снимка на екрана на App Store на Firestick
 2. Търсене на приложението на вашия доставчик (напр. ExpressVPN)
 3. Кликнете върху „Вземете“, за да го инсталирате на устройството си - обикновено ще трябва да въведете паролата на акаунта си в Amazon, за да потвърдите Екранна снимка на приложението на ExpressVPN в магазина Fire TV
 4. Отворете приложението, въведете данните си за вход и е добре да отидете Снимка на екрана на приложението Firestick на ExpressVPN

След това трябва да се свържете с местоположение на VPN сървър, преди да предавате поточно съдържание на вашето устройство Amazon. Тези, които искат да гледат нещо конкретно, може да се наложи да се свържат с определен сървър - напр. ако искате да гледате BBC iPlayer, това ще работи само чрез сървър във Великобритания.

Ако срещнете проблеми, докато инсталирате VPN приложение на вашия Amazon Fire TV Stick, просто се свържете с екипа за поддръжка на вашия VPN и те трябва да могат да ви помогнат. Ако не можете да направите това, повечето VPN услуги имат стъпка по стъпка ръководства за инсталиране на своя уебсайт за повечето популярни устройства, така или иначе.

В момента най-препоръчителната ни VPN услуга за Firestick е IPVanish благодарение на специалното й приложение за устройството и положителния подход към торент. Ние също така препоръчваме CyberGhost, PrivateVPN, ExpressVPN и NordVPN.

Ако търсите VPN, което да използвате на своя Amazon Fire TV Stick, но искате да избегнете регистрация на платен абонамент засега, препоръчваме да проверите най-добрите ни безплатни VPN услуги за Firestick.

Метод 2: Странично зареждане с помощта на APK приложение за VPN

Ако сте избрали VPN услуга, която не предлага персонализирано приложение за Firestick, все още е възможно да я инсталирате с малко работа. Първо, трябва да промените настройките на Firestick, така че да ви позволи да инсталирате приложения на трети страни.

 1. След като стартирате своя Fire TV или Fire TV Stick, отворете „Настройки“ и след това „Устройство“ Екранна снимка на менюто с настройки на Firestick
 2. Намерете „Опции за програмисти“ и превключете и на двете - „Отстраняване на грешки“ и „Приложения от неизвестни източници“ Екранна снимка на менюто с опции за програмисти в Firestick
 3. Върнете се в менюто „Система“, щракнете върху „Всичко“ и след това изберете „Мрежа“ Снимка на менюто на мрежовите настройки в Firestick
 4. Запишете IP адреса на вашия Fire TV или Fire TV Stick и го задайте на една страна

Вашият Firestick вече ще ви позволи да инсталирате приложения, които не са налични в App Store на Amazon.

След като изпълните стъпките, изброени по-горе, след това трябва да проверите дали избраната от вас VPN услуга прави достъпен за Android APK файл за изтегляне от уебсайта му. Трябва да изтеглите тези видове файлове директно от вашия доставчик на VPN - всички файлове на трети страни могат да бъдат заразени със злонамерен софтуер и да повредят вашето устройство.

За да работи този метод, ще ви трябва второ поколение Firestick (или по-ново) и URL адрес за изтегляне за APK файла на вашата VPN услуга.

 1. Отворете своя Fire TV, потърсете „Downloader“ и инсталирайте „Downloader App“ Снимка на екрана на приложението Downloader в магазина за приложения Firestick
 2. Стартирайте „Downloader App“ и въведете URL адреса за изтегляне за APK файла на вашата VPN Екранна снимка на приложението Downloader на Firestick
 3. След като изтеглянето приключи, ще видите подкана да инсталирате приложението. Ако това не се случи, отворете секцията за изтегляне в „Изтеглител“ и изберете файла APK

Вашето VPN приложение вече е инсталирано и готово за използване - всичко, което трябва да направите, е да влезете и да се свържете.

 1. От вашия Fire TV отидете на „Настройки“, след това „Приложения“ и изберете „Управление на инсталираните приложения“ Екранна снимка на менюто за настройки на приложенията в Firestick
 2. Намерете приложението VPN, което сте заредили на вашия телевизор с огън и кликнете върху „Стартиране на приложението“ в подменюто, което се появява
 3. Въведете вашето потребителско име и парола за VPN услугата - това може да изисква да използвате мишка Bluetooth, за да я улесните малко
 4. След като влезете в приложението за VPN, просто изберете местоположението на сървъра и натиснете „Свързване“

Метод 3: Използване на вашия рутер

VPN рутер

Ако не можете да намерите VPN услуга, която ви харесва, която предлага персонализирано приложение Fire TV Stick или имате проблеми с изтеглянето на приложението на вашия Fire TV или Fire TV Stick, вие също имате възможност да инсталирате VPN на ниво рутер , По този начин всички устройства, свързани с интернет във вашия дом, ще бъдат автоматично защитени чрез WiFi.

Ако това е избраният от вас метод, трябва да се уверите, че се регистрирате в VPN услуга, която е съвместима с рутери. Повечето от най-добрите ни общо VPN са, както и много други - просто проверете „Платформи & Раздели на устройствата в прегледа на VPN, за да сте сигурни.

Повечето VPN услуги също ще разяснят на собствените си уебсайтове дали могат да бъдат инсталирани на рутери или не. Ако не сте сигурни, говорете с член на отдела за поддръжка на клиенти.

Уверете се също, че вашият маршрутизатор поддържа VPN клиенти - повечето рутери, издадени от ISP, не го правят.

Най-сигурният и сигурен VPN протокол, който да използвате с вашия рутер, е OpenVPN. Не всички рутери обаче поддържат OpenVPN. Някои вместо това поддържат PPTP, но този протокол се счита за много несигурен и може да бъде хакнат за минути.

След като установите, че можете да инсталирате избрания от вас VPN на ниво рутер (и за предпочитане да използвате OpenVPN), ето основният процес:

 1. Влезте в таблото за управление на вашия рутер.
 2. Флаш рутера си с съвместим с VPN фърмуер, ако той вече не поддържа OpenVPN.
 3. Конфигурирайте рутера с конфигурационните файлове на вашия доставчик на VPN услуги.
 4. Свържете се с VPN.
 5. Тествайте VPN връзката за наличие на течове на IP, DNS и WebRTC.
 6. Свържете Firestick с WiFi на VPN рутера.

За повече начини за настройка на вашия рутер можете да разгледате нашето ръководство за инсталиране на рутер.

За съжаление не можем да ви дадем стъпка по стъпка ръководство за всеки отделен модел рутер, но повечето премиум VPN услуги ще предоставят подробни инструкции за настройка на популярни марки рутери.

ExpressVPN например предлага ръководства за ръчна конфигурация за 15 различни типа рутери на своя уебсайт. ExpressVPN също така осигурява аплет на рутер, за да направи настройката супер лесна.

Метод 4: Използване на вашия компютър

Ако не можете да инсталирате VPN на вашия рутер, вие също имате възможност да го стартирате на вашия компютър с Windows и след това да споделите връзката с вашия Fire TV или Fire TV Stick.

Първо ще трябва да настроите виртуален рутер на компютъра си и след това ще свържете Firestick с VPN чрез него. След като се свържете с VPN на вашия компютър, трафикът на Fire TV Stick също ще бъде кодиран.

Ще ви преведем през основните положения:

 1. Отворете командния ред на вашия компютър, въведете „netsh wlan show drivers“ и потърсете реда, който гласи „Хоствана мрежа поддържа: да“ - дръжте този прозорец отворен Екранна снимка на прозореца на командния ред на компютър
 2. Инсталирайте настолното приложение на вашия доставчик на VPN на вашия компютър
 3. Върнете се в прозореца на командния ред и следвайте инструкциите в Метод 2 от нашето ръководство за инсталиране на VPN TV, за да стартирате виртуалния рутер
 4. Отворете мрежови връзки в контролния панел на вашия компютър
 5. Намерете създадената от вас мрежа заедно с TAP адаптер
 6. Щракнете с десния бутон върху елемента от списъка, щракнете върху „Свойства“ и след това „Споделяне“ - след това поставете отметка „Разрешаване на други потребители на мрежата да се свържат чрез интернет връзката на този компютър“ Екранна снимка на прозореца за свойства на WiFi на компютър
 7. Изберете името на вашата мрежа в падащото меню

След като устройството ви е настроено, просто свържете Fire TV или Fire TV Stick към новата WiFi връзка от вашия компютър с Windows, а не директно към вашия рутер.

Метод 5: Използване на вашия Mac

Свързването на Firestick с VPN чрез вашия Mac е малко по-лесно, отколкото на компютър, тъй като Macs имат вградена VPN възможност. Ще използвате функцията за споделяне на връзки, за да създадете ръчна връзка с избрания от вас VPN сървър.

Вграденият VPN клиент на MacOS обаче поддържа ограничен брой VPN протоколи. Не поддържа OpenVPN.

Моля, имайте предвид, че PPTP е много несигурен VPN протокол и L2TP / IPSec също имат недостатъци в сигурността. Поради тази причина, не препоръчваме този метод на инсталиране и би трябвало да е в краен случай.

За да споделите VPN връзката от вашия Mac на вашия Fire TV или Fire TV Stick:

 1. Уверете се, че вашият Mac е свързан към интернет чрез Ethernet кабел.
 2. Създайте своя VPN връзка на вашия Mac, използвайки ръчна конфигурация - в нашето ръководство за Mac VPN ще намерите стъпка по стъпка инструкции за това
 3. Свържете се с VPN, отворете „Системни предпочитания“, „Споделяне“ и „Интернет споделяне“ Екранна снимка на настройките за споделяне на Интернет на Mac
 4. Поставете отметка в квадратчето с надпис „WiFi“ и изберете „Опции за WiFi“
 5. Изберете „WPA Personal“ и въведете вашето мрежово име и парола
 6. Щракнете върху OK и след това поставете отметка в квадратчето до „Споделяне в Интернет“, след това „Старт“ Екранна снимка на съобщението за потвърждение за споделяне в Интернет на Mac

Сега можете да свържете вашата Fire TV или Fire TV Stick към споделената VPN мрежа на вашия Mac чрез WiFi.

Метод 6: Странично зареждане с помощта на второ Android устройство

Ако избраната от вас VPN услуга няма APK файл, все още е възможно да я инсталирате на вашия Firestick с малък елемент от ръчна конфигурация. Първо трябва да се уверите, че е поне второ поколение на устройството, а също така ще се нуждаете от допълнително устройство с Android с достъп до Google Play Store.

Този метод включва първо изтегляне на VPN приложението на второто устройство с Android, след което го прехвърляте на Firestick. Можете да проверите какво поколение Firestick имате от името на модела от външната му страна - устройствата от второ поколение имат името на модела „LY73PR.“

Преди да започнете този метод, уверете се, че сте изпълнили стъпките, описани в началото на метод 2, за да подготвите Firestick за процеса на странично зареждане.

 1. Изтеглете и инсталирайте приложение, наречено „Apps2Fire“ от Google Play Store, както и приложението Android за избраната от вас VPN услуга Екранна снимка на приложението apps2fire в Google Play Store
 2. Отворете приложението, докоснете иконата на менюто в горния десен ъгъл и след това докоснете „Настройка“
 3. Там, където пише „IP адрес на вашия Fire TV“, въведете IP адреса, който сте отбелязали при промяна на мрежовите настройки на Firestick, след което докоснете „Запазване“ Екранна снимка на секцията за настройка на приложението Android2fire Android
 4. Докоснете отново иконата на менюто, изберете „Качване на приложения“, след това изберете приложението VPN, което искате да използвате на вашия Fire TV Снимка на екрана на помощната секция на приложението Android2fire Android
 5. Приложението VPN трябва автоматично да се инсталира на вашия Fire TV или Fire TV Stick

След като направите това, трябва да следвате стъпките, описани в Метод 5, за да стартирате VPN приложението, да влезете и да се свържете.

Нуждаете се от повече помощ?

Ако вашият доставчик на VPN предлага персонализирано приложение за телевизия Amazon Fire TV или Fire TV Stick, те трябва да са първият ви порт за повикване, ако се нуждаете от допълнителна помощ. Запомнете: Fire TV Stick от първо поколение може да не работи с всички VPN услуги.

Ако се свързвате чрез друго устройство, като компютър с Mac или Windows, ще трябва да се свържете с вашия доставчик за допълнителни указания.

Шепа VPN услуги предоставят поддръжка специално за потребителите на Fire TV Stick - можете да ги намерите тук:

 • IPVanish
 • CyberGhost
 • PrivateVPN
 • ExpressVPN
 • NordVPN

Освен това, не се колебайте да ни изпратите имейли - можете да намерите имейл адреса по-долу.

{
"@context": "http://schema.org",
"@Тип": "Как да",
"име": "Как да инсталирате VPN на Amazon Fire Stick",
"описание": "Инсталирането на VPN на вашия Amazon Fire TV Stick или Fire TV е бързо и лесно, след като разберете какво правите. В това ръководство ще ви покажем колко е просто, използвайки редица различни методи.",
"образ": {
"@Тип": "ImageObject",
"URL": "https://www.top10vpn.com/images/2018/06/hero_firetv.svg",
"височина": "738",
"широчина": "286"
},
"общо време": "PT15M",
"инструмент": "VPN абонамент, Fire TV (или Fire TV Stick v2 или по-нова версия) ",
"захранване": "Електричество",
"стъпка": [
{
"@Тип": "HowToStep",
"URL": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-1",
"образ": "HTTPS: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"име": "Отворете Amazon App Store",
"текст": "Отворете Amazon App Store на устройството си"
}
{
"@Тип": "HowToStep",
"URL": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-2",
"образ": "HTTPS: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"име": "Търсене доставчик",
"текст": "Търсене на приложението на вашия доставчик (напр. ExpressVPN)"
}
{
"@Тип": "HowToStep",
"URL": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-3",
"образ": "HTTPS: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.png",
"име": "Инсталирай",
"текст": "Кликнете върху „Вземете“, за да го инсталирате на устройството си - обикновено ще трябва да въведете паролата на акаунта си в Amazon, за да потвърдите"
}
{
"@Тип": "HowToStep",
"URL": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-4",
"образ": "HTTPS: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick-2.png",
"име": "Отворете приложението",
"текст": "Отворете приложението, въведете данните си за вход и е добре да отидете"
}
]
}

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me