Има пет основни начина да настроите VPN на вашия смартфон или таблет с Android, но най-простият метод е просто да използвате персонализираното приложение, предоставено от избраната от вас VPN услуга.

Настройването на персонализирано VPN приложение за вашето устройство с Android е толкова лесно, колкото инсталирането на всяко друго приложение.

Просто го изтеглете, влезте, докоснете „свързване“ и това е всичко. Ако имате нужда от допълнителна помощ при инсталирането на приложение, ние включихме подробни инструкции по-долу, под „Метод 1“.

За щастие всички наши топ препоръки за VPN услуги предлагат някакво приложение за Android, така че никога няма да бъдете принудени да използвате други методи, освен ако не искате.

Можете също така да разгледате нашите най-нови VPN снимки за Android, за да улесните решението си.

Ще разгледаме и алтернативни методи за използване на VPN на вашия телефон с Android, включително да го настроите ръчно, да използвате APK файл и да настроите VPN на ниво рутер.

Какво ще ти трябва

Първо, ще ви трябва Android устройство: или смартфон, или таблет.

Това ръководство е написано с помощта на смартфон Samsung Galaxy A6, работещ с Android 9.1.0 (Pie).

Можете да използвате VPN на по-старо устройство с Android, но стъпките и екраните може да се различават леко от тези в това ръководство.

Вие също ще трябва акаунт при доставчик на VPN услуги. Има два начина да направите това:

 1. Посетете уебсайтовете на няколко доставчици и се регистрирайте за предпочитания от вас; добре е да влезете и да намерите страниците за настройка на устройството, преди да продължите.
 2. Изтеглете приложението на предпочитания от вас доставчик от Google Play Store и се регистрирайте за нов акаунт в приложението.

  Обикновено не препоръчваме това, тъй като може да не се прилага правилата за възстановяване на VPN доставчика или акаунта ви може да бъде ограничен да се използва само с устройства с Android, докато закупуването на абонамент чрез уебсайта на доставчика на VPN обикновено ще ви позволи да използвате VPN с множество устройства видове.

Не забравяйте да потвърдите вашия VPN акаунт чрез имейл, ако е необходимо.

Метод 1: Приложение за VPN

Преди да се регистрирате за VPN абонамент, проверете дали VPN услугата идва с персонализирано VPN приложение за Android.

Ако това стане, можете да изтеглите приложението VPN от Google Play Store. Ако живеете в държава, в която нямате достъп до Google Play Store, преминете към „Метод 4: APK файл“.

Използвахме ExpressVPN за това ръководство, тъй като има много просто приложение за Android и предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Това е и най-доброто VPN наоколо - можете да прочетете пълния ни независим преглед на ExpressVPN тук.

Ако сте избрали друг доставчик на VPN, ще трябва да следвате малко по-различен процес, но това ръководство ще ви даде основите.

Инсталирането на VPN приложението, предоставено от вашата VPN услуга, е най-лесният начин да станете и да стартирате бързо.

В повечето случаи ще осигурите удобен и лесен за достъп достъп до различни сървъри, което е удобно, ако искате да превключвате между VPN местоположения.

Настройването с персонализирано VPN приложение за Android ще ви отнеме по-малко от пет минути. Ето как да го направите:

 1. Намерете персонализираното приложение за Android на вашия доставчик на VPN в Google Play Store.
  Препоръчваме да следвате връзката към Google Play Store през официалния уебсайт на VPN, за да избегнете изтеглянето на потенциално опасен софтуер за copycat.Снимка на профила на ExpressVPN в Google Play Store
 2. кран Инсталирай за да изтеглите приложението VPN. След като тази стъпка приключи, зеленият бутон ще каже отворено.Екранна снимка на ExpressVPN в Google Play Store, след като приложението е инсталирано
 3. кран отворено за да стартирате приложението VPN и след това докоснете Впиши се.Екранна снимка на слайда за инсталиране на безплатна пробна версия ExpressVPN
 4. Въведете идентификационните си данни за абонамент за VPN в съответните полета - в този случай имейл адреса и паролата си - и след това докоснете Впиши се.Екранна снимка на страницата за влизане в приложението ExpressVPN за Android
 5. ExpressVPN пита нови потребители дали биха искали да споделят доклади за сривове, тестове за скорост и информация за това дали опитите за VPN връзка са успешни или не.

  Въпреки че тази информация не може да бъде идентифицирана лично, препоръчваме да чукнете Не благодаря.

  Екранна снимка на разрешение за доклад за срив при инсталиране на ExpressVPN

 6. кран Добре за стартиране на процеса за настройка на VPN връзка.Екранна снимка на процеса за настройка на ExpressVPN Android
 7. кран Добре да приеме заявката за VPN връзка.Екранна снимка на заявка за връзка за приложение на ExpressVPN Android
 8. Ето основния екран на приложението ExpressVPN за Android. Това е доста типичен пример за персонализирани VPN приложения за Android, с голям бутон за свързване в центъра и избраното местоположение на сървъра отдолу.

  За да видите списъка с местоположения на сървъра, докоснете трите хоризонтални точки вдясно от името на сървъра.

  Екранна снимка на основния екран на приложението ExpressVPN за Android

 9. Можете да изберете от всяко от посочените тук места на VPN сървъра. Просто докоснете този, с който искате да се свържете.Екранна снимка на списъка с местоположения на сървъра за приложения на ExpressVPN Android
 10. Преди да се свържете с VPN, най-добре е да проверите настройките за защита. Обикновено можете да намерите това, като кликнете върху символ на зъбчатка или, в случая на ExpressVPN, менюто на бургер (три хоризонтални линии).

  Не забравяйте да активирате превключвателя за убийство и защита срещу теч, ако приложението се предлага с тези функции.

  Ето менюто за настройки на ExpressVPN. Натисни Защита на мрежата за да активирате версията на приложението на ExpressVPN за Android на превключвател за убийство.

  Екранна снимка на настройките на приложението ExpressVPN за Android

 11. След като разгледате настройките за VPN, време е да се свържете с VPN. Докоснете бутона за кръгово свързване в средата на основния екран на VPN приложението.

  Бутонът за свързване на ExpressVPN става зелен, когато е свързан VPN. Докоснете този бутон отново, за да прекъснете връзката.

  Винаги трябва да тествате вашата VPN за някакви течове. Можете да разберете как да направите това и как да разрешите всички проблеми в нашето ръководство за течове за IP, DNS, WebRTC.

  Екранна снимка на свързаното приложение ExpressVPN за AndroidСега, когато вашата ExpressVPN връзка е настроена, тя ще остане свързана на заден план и можете да използвате телефона си нормално. Просто погледнете лентата на състоянието и потърсете ключа, за да проверите дали телефонът ви е свързан.

Метод 2: Използване на софтуер на трети страни (OpenVPN за Android)

Ако не искате да използвате персонализираното VPN приложение от вашия доставчик на VPN услуги или не се предлага с такъв, можете да конфигурирате VPN конфигурационните файлове, като използвате вместо това VPN приложение на трета страна, като OpenVPN за Android.

Използвате тези приложения на трети страни, за да се свържете със сървърната мрежа на вашия доставчик с помощта на идентификационни данни на акаунта, той ви осигурява подобно цялостно изживяване като използването на собственото приложение на вашия доставчик.

Приложенията на трети страни може да са по-конфигурируеми от обичайното приложение на доставчика на VPN услуги и дори ви позволяват да използвате няколко доставчика в рамките на едно приложение, ако имате повече от един абонамент.

За това ръководство ще използваме OpenVPN за Android, тъй като той е с отворен код, което означава, че може да се провери за пропуски и уязвимости в сигурността, а самият протокол OpenVPN предлага най-добрия баланс между производителност и сигурност.

Можете също да използвате OpenVPN Connect, официалното приложение на OpenVPN, Inc за Android.

ExpressVPN препоръчва OpenVPN за Android, тъй като той работи по-добре с конфигурационните му файлове, докато NordVPN препоръчва OpenVPN Connect. Най-добре е да се свържете с вашия доставчик на VPN услуги, за да разберете кое приложение препоръчва.

Ако вашият доставчик на VPN няма налични файлове за конфигурация на OpenVPN, можете да преминете към „Метод 3“, който ви показва как ръчно да конфигурирате L2TP файлове.

Ето как ръчно да конфигурирате VPN на Android с помощта на софтуера OpenVPN за Android:

 1. Намерете OpenVPN за Android (или OpenVPN Connect) в Google Play Store и докоснете Инсталирай.Екранна снимка на приложението OpenVPN за Android в Google Play Store
 2. След като приложението бъде успешно изтеглено, зеленият бутон ще се чете отворено. Докоснете, за да отворите приложението OpenVPN за Android.Екранна снимка на приложението OpenVPN за Android, инсталирано в Google Play Store
 3. Това е основният екран на приложението OpenVPN за Android. Ще се върнем към това, след като изтеглим конфигурационните файлове от уебсайта на ExpressVPN.
  Екранна снимка на приложението OpenVPN за Android без VPN профили
 4. Отидете на уебсайта на вашия доставчик на VPN услуги в мобилния си браузър и влезте в своя VPN акаунт, използвайки вашите идентификационни данни.
  Екранна снимка на страницата за влизане в ExpressVPN
 5. Сега отидете на секцията на страницата с VPN акаунта, където можете да настроите VPN на различни устройства. кран Настройте ExpressVPN.
  Екранна снимка на страницата за настройка на ExpressVPN акаунт
 6. кран Показване на други устройства.
  Екранна снимка на кода за активиране на акаунта в ExpressVPN
 7. Превъртете през устройствата със списък и чукнете Ръчна конфигурация.
  Екранна снимка на списъка с различни настройки за ExpressVPN
 8. кран OpenVPN. Тук ще видите вашето уникално потребителско име и парола за ръчна конфигурация на OpenVPN. Ще ви трябват по-късно.
  Снимка на екрана на потребителско име и парола за ръчна конфигурация на ExpressVPN
 9. Можете да изтеглите колкото искате конфигурационни файлове - всеки от тях ще ви позволи да се свържете с различно местоположение на VPN сървъра - но препоръчваме да започнете с такъв, докато не знаете как да направите целия процес на инсталиране.

  Докоснете местоположението на сървъра, с което искате да се свържете и той автоматично ще се изтегли в паметта на вашия телефон. Избрахме САЩ - Ню Йорк.

  Екранна снимка на файловете за конфигуриране на местоположенията на сървъри на ExpressVPN

 10. Сега се върнете към приложението OpenVPN за Android и докоснете символа за изтегляне на папка в горния десен ъгъл на приложението (между символа + и трите вертикални точки).
  Екранна снимка на приложението OpenVPN за Android без VPN профили
 11. Намерете конфигурационния файл VPN във вашия Downloads папка. Някои потребители ще трябва да отидат Вътрешна памет преди да преминете към Downloads папка, за да изберете файла. Когато откриете файла, докоснете го.
  Екранна снимка на изтегления конфигурационен файл ExpressVPN
 12. Чукнете върху отметка символ за завършване на изтеглянето на конфигурационния файл.
  Екранна снимка на конфигурационния файл ExpressVPN в приложението OpenVPN за Android
 13. Чукнете редактиране символ от дясната страна на името на конфигурационния файл.
  Екранна снимка на конфигурационния файл ExpressVPN в OpenVPN за редактиране на приложение за Android
 14. Под Основен раздела въведете уникалното потребителско име и парола за OpenVPN, които се показват във вашия акаунт на уебсайта ExpressVPN. След това натиснете върху обратно на вашето устройство.

  Забележка: OpenVPN за Android има много опции за конфигуриране; ние просто показваме основните положения тук, но можете да се върнете и да персонализирате своя VPN профил по-късно.

  Снимка на екрана за редактиране на ExpressVPN конфигурационен файл в OpenVPN за Android

 15. Докоснете създаденото профил.
  Екранна снимка на конфигурационния файл ExpressVPN в OpenVPN за редактиране на приложение за Android
 16. кран Добре за да приеме заявката за връзка.
  Снимка на заявка за VPN връзка в приложението OpenVPN за Android
 17. След като VPN успешно се свърже, ще видите известие за връзка и иконата на ключ ще остане в горния ляв ъгъл на вашия екран за продължителността на VPN връзката. Не забравяйте да тествате VPN връзката за всякакви течове на IP, DNS или WebRTC.
  Екранна снимка на VPN връзка в горната част на екрана
 18. За да прекратите връзката с VPN, докоснете профила на OpenVPN от приложението OpenVPN за Android и чукнете Изключете.
  Екранна снимка на съобщение за прекъсване на OpenVPN за Android

Има много конфигурируеми опции, с които можете да играете в приложението OpenVPN for Android, за да пригодите връзката си.

Например, можете да превключвате между UDP и TCP, да отмените настройките на DNS, да блокирате течовете на IPv6 и IPv4 и да позволите на интернет трафик на определени приложения да пътуват извън тунела на VPN (разделен тунелинг).

Трябва да играете с тези настройки само ако сте уверени, че знаете какво правите.

Има и други приложения с отворен код на трети страни, които можете да използвате за конфигуриране на различни VPN протоколи, като strongSwan за IKEv2 / IPsec и WireGuard for WireGuard протокол, но OpenVPN остава предпочитаният от нас протокол и софтуер.

Начинаещите трябва да дават приоритет на използването на персонализираното приложение на VPN доставчика пред ръчната конфигурация.

Метод 3: Вграден Android VPN клиент на Android

Ако вашият доставчик на VPN не идва с конфигурационни файлове на OpenVPN, е възможно да конфигурирате конфигурационни файлове L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec и PPTP, като използвате вградения Android VPN клиент на Android.

Това означава, че изобщо не е нужно да изтегляте приложения на трети страни.

Ние обаче не препоръчваме този метод.

Въпреки че този тип настройка не заема толкова място на устройството ви, в някои случаи не е толкова сигурна, колкото да използвате приложението на доставчика на VPN или OpenVPN за Android.

Това е заради VPN протоколите, които вграденият VPN клиент за Android поддържа, или - в някои случаи - начина, по който са настроени.

PPTP е много остарял и несигурен VPN протокол и може да бъде хакнат за минути. L2TP / IPSec използва предварително споделени ключове, които са публично достъпни на уебсайтове за VPN и отварят вратата за потенциални атаки на човек в средата.

Нашите най-препоръчани VPN предоставят инструкции за настройка само за инсталиране на IKEv2 с приложението strongSwan с отворен код, а не с вградения VPN клиент на Android.

Можете да прочетете повече за криптирането и протоколите в нашето подробно ръководство.

Въпреки че не препоръчваме тази настройка на VPN, ще ви покажем как да инсталирате VPN по този начин в краен случай.

Методът на ръчно свързване ще се различава леко в зависимост от VPN протокола и устройството, което използвате, но процесът е достатъчно подобен, за да получите същността от тези инструкции.

В този пример ще използваме ExpressVPN за създаване на L2TP / IPSec връзка.

Използваме Android 9.1.0. В други версии на Android местоположението и външният вид на екраните за настройки на VPN може да са малко по-различни.

За да създадете вашата VPN връзка ръчно:

 1. Отворете уебсайта на доставчика на VPN на устройството си с Android и влезте в своя VPN акаунт, използвайки вашите идентификационни данни.
  Екранна снимка на страницата за влизане в ExpressVPN
 2. кран Настройте ExpressVPN в секцията за настройка на устройството.
  Екранна снимка на страницата за настройка на ExpressVPN акаунт
 3. Превъртете надолу списъка с устройства и чукнете Ръчна конфигурация.
  Екранна снимка на списъка с различни настройки за ExpressVPN
 4. Натисни PPTP & L2TP-IPsec. ExpressVPN предупреждава, че тези VPN протоколи осигуряват слаби ползи за сигурността.
  Екранна снимка на страницата за настройка на ръчния конфигуратор на ExpressVPN L2TP
 5. Превъртете надолу и ще видите вашето потребителско име и парола за тази настройка. Ще ви трябват по-късно, така че дръжте раздела отворен.
  Снимка на екрана на потребителско име и парола за ръчна конфигурация на ExpressVPN L2TP
 6. Чукнете + символ до локациите на VPN сървъра и копирайте адреса на сървъра на избрания от вас VPN сървър. Можете да конфигурирате множество локации на VPN сървъра, но нека започнем с едно за по-лесно. Избрахме САЩ - Ню Йорк.
  Екранна снимка на адресите на ExpressVPN сървъри
 7. Сега отидете на телефона си Настройки меню. намирам Връзки настройки, чукнете Повече настройки за връзка, и тогава VPN. Това ще доведе до вградения VPN клиент на Android. Ако не сте инсталирали VPN преди това, той ще каже „Няма VPN“.
  Снимка на вградения VPN клиент на Android
 8. Чукнете върху три вертикални точки в горния десен ъгъл и след това докоснете Добавете VPN профил.
  Екранна снимка на добавения профил за добавяне на VPN за Android
 9. Сега попълнете полетата със следната информация:

  Име: Поставете тук всичко, което искате. Препоръчваме да напишете името на VPN услугата и името на сървъра. Например ExpressVPN Ню Йорк.
  Тип: щифт L2TP / IPSec PSK. PSK означава предварително споделен ключ.
  Адрес на сървър: Поставете адреса на VPN сървъра от вашия акаунт на уебсайта на доставчика на VPN.
  L2TP тайна: Оставете това поле празно.
  IPSec идентификатор: Оставете това поле празно.
  IPSec предварително споделен ключ: Поставете тук предварително споделения ключ на доставчика на VPN. Ще намерите това в инструкциите за настройка на вашия доставчик на VPN.
  кран Запази.Снимка на профила за редактиране на вграден VPN за Android

 10. Сега докоснете VPN профила от главния екран и въведете потребителското име и паролата, показани във вашия VPN акаунт под PPTP & L2TP-IPsec раздел за ръчна конфигурация. кран Connect.
  Екранна снимка на ръчния ExpressVPN за вход в Android
 11. След като VPN успешно се свърже, ще видите ключовия символ в горния ляв ъгъл на вашето устройство. Винаги трябва да тествате VPN връзката си за всякакви течове на IP, DNS или WebRTC.
  Снимка на екрана на свързан с VPN Android
 12. За да прекъснете връзката, просто докоснете VPN профила във вътрешния вграден клиент на Android и докоснете Disconnect.
  Снимка на екрана на ръчния бутон за изключване на Android VPN

Метод 4: APK файл

Ако не можете да получите достъп до Google Play Store, все още е възможно да инсталирате персонализираното приложение на VPN доставчика на вашето устройство Android, ако услугата предоставя APK файл.

APK файловете могат да бъдат изтеглени директно на устройства с Android извън Google Play Store.

Ще трябва да промените някои разрешения на телефона си, за да разрешите изтеглянето на APK файлове от външни източници и не трябва да ги изтегляте от неофициални уебсайтове.

Винаги изтегляйте APK файлове от официалния уебсайт на доставчика на VPN.

Ако не рискувате да изтеглите файлове, които са били подправени - те могат да съдържат злонамерено съдържание, което може да навреди на вашето устройство и вашата онлайн сигурност.

Ето нашите стъпка по стъпка инструкции за инсталиране на APK файл APK файл за вашето устройство с Android:

 1. Първо ще трябва да промените разрешенията на телефона си, за да разрешите изтеглянето на файлове извън Google Play Store.

  Отидете до телефона си Настройки меню, след това до Сигурност. Сега докоснете Инсталирайте неизвестни приложения (понякога етикетирани Инсталирайте приложения от външни източници) и докоснете уеб браузъра, който искате да използвате за изтегляне на APK файлове.

  Превключете Разрешаване от този източник.

  Снимка на екрана на Инсталиране на неизвестни настройки на приложения на телефон Android

 2. Отидете на уебсайта на доставчика на VPN и влезте в акаунта си, използвайки вашите идентификационни данни.
  Екранна снимка на страницата за влизане в ExpressVPN
 3. кран Настройте ExpressVPN под секцията за настройка на устройството.
  Екранна снимка на страницата за настройка на ExpressVPN акаунт
 4. кран Изтеглете APK.
  Екранна снимка на екрана за изтегляне на файлове на ExpressVPN APK
 5. Ще се появи предупреждение, в което се посочва, че файлът може да навреди на вашето устройство. Ако изтеглите файла APK от официалния уебсайт на доставчик на VPN, на когото имате доверие - ние се доверяваме на ExpressVPN - докоснете Добре.
  Снимка на предупреждение за изтегляне на APK файл на телефон с Android
 6. кран Инсталирай за да завършите процеса на инсталиране.
  Екранна снимка на екрана за инсталиране на ExpressVPN APK
 7. Приложението вече е инсталирано. кран отворено за да отворите персонализираното приложение за VPN за Android.
  Екранна снимка на пълния екран на инсталацията на ExpressVPN APK

Вече можете да следвате стъпки 3-11 от Метод 1, ако искате да знаете как да използвате приложението ExpressVPN и като разширите по-голямата част от VPN приложенията за Android, които работят подобно на ExpressVPN.

Метод 5: Рутер

VPN рутер

Последният начин да защитите интернет трафика на устройството си с Android е да инсталирате VPN на ниво рутер.

Когато инсталирате VPN на вашия рутер, той защитава целия трафик, който протича през рутера, като предоставя предимствата на VPN на всички устройства в дома ви едновременно.

Това е идеално, ако искате да защитите устройства, които нямат персонализирани VPN приложения, като смарт телевизори и игрови конзоли.

Това обаче не е най-добрият начин да защитите устройството си с Android.

Когато инсталирате VPN на ниво рутер, е по-сложно да промените VPN настройките и местоположенията на сървъра, отколкото ако използвате персонализираното VPN приложение за Android.

Още нещо, което трябва да запомните е, че не всички рутери поддържат VPN софтуер, особено модем рутери, които се предлагат с вашия интернет пакет.

Ако вашият маршрутизатор не поддържа клиентски софтуер за VPN и искате да купите нов хардуер, струва си да проверите първо уебсайта на вашия VPN доставчик, за да проверите първо съвместимостта.

Настройване на VPN на вашия рутер

Има няколко различни начина за използване на VPN на вашия рутер:

 1. Купете предварително конфигуриран рутер.
 2. Конфигурирайте ръчно VPN с помощта на родния клиентски софтуер за VPN, който се предлага с текущия ви софтуер (избягвайте настройките на PPTP или L2TP / IPSec, тъй като са несигурни).
 3. Флаш текущия ви рутер с нов фърмуер, който поддържа OpenVPN и след това ръчно конфигурирайте VPN.
 4. Използвайте VPN аплет. Понастоящем те са доста редки и не много VPN услуги ги предоставят. ExpressVPN има аплет.

За да прочетете нашите подробни инструкции за инсталиране на рутери вижте нашето ръководство за отделни рутери.

Не забравяйте, че настройката на VPN на ниво рутер означава, че интернет трафикът се криптира само когато достигне рутера.

Това означава, че трафикът между устройства и рутера не е защитен, така че ако някой е в състояние да се свърже с вашата мрежа, той все още може да чете вашия трафик.

Препоръчваме да настроите вашата VPN на ниво рутер и да използвате функцията Per устройство (подобно на разделен тунелинг), за да изключите всякакви устройства, на които можете да инсталирате родните VPN приложения, като Android.

За да видите как да настроите тези местни VPN приложения, моля, отидете на метод 1.

Получаване на повече помощ с вашия VPN за Android

Не е възможно да предоставим инструкции за всеки рутер тук, а някои устройства с Android - особено тези, които работят с по-стари версии на Android - ще изглеждат различно от тези инструкции.

Ако се задържите, вашият доставчик на VPN услуги трябва да бъде първият ви порт на повикване.

Те ще могат да ви преведат през процеса и да ви изправят и да работите с вашия VPN на вашия телефон с Android.

Кой е най-добрият начин да настроите VPN за Android?

Най-добрият начин да настроите VPN за вашия смартфон или таблет с Android е да изтеглите персонализираното VPN приложение от вашия доставчик на VPN услуги.

Това е бързо, лесно и безопасно.

За тези, които искат повече конфигурируемост, използването на OpenVPN за Android за ръчно конфигуриране на рутера може да бъде по-подходящо от персонализираното VPN приложение.

Не препоръчваме да използвате вградения VPN клиент на Android, тъй като той поддържа само по-малко защитени VPN протоколи като PPTP и L2TP / IPSec.

Имам ли нужда от VPN на моя телефон?

Да, наистина трябва да използвате VPN на вашия смартфон с Android.

Когато сте навън и за вас вероятно се свързвате с обществен WiFi.

Общественият WiFi е несигурен, оставяйки личните ви данни уязвими за хакери.

Ако искате да запазите личната си информация сигурна и сигурна, трябва да използвате VPN.

VPN кодират целия интернет трафик на вашия Android, като не позволяват на третите страни да видят какво правите онлайн.

В допълнение към предимствата на поверителността, използването на VPN на телефона ви помага да отключите ограничено или цензурирано съдържание.

Библиотеките, училищата и правителствата блокират определени уебсайтове. VPN мрежата ви позволява да имате достъп до тези уебсайтове сигурно и частно.

Трябва ли да използвам VPN у дома?

Вече знаете, че VPN са основни инструменти, ако искате да използвате обществена WiFi сигурно и безопасно.

Но трябва ли да използвате VPN и у дома?

да.

Дори ако домашният ви WiFi е по-сигурен от обществените горещи точки, вашият интернет трафик все още е уязвим.

Без VPN вашият интернет доставчик регистрира всичко, което правите онлайн и може да го продава на трети страни, понякога без вашето разрешение.

Правителството също може да получи вашата лична информация.

Използването на VPN е важно в дома и извън него.

Кой е най-добрият VPN за Android?

Има много VPN, които осигуряват поддръжка за устройства с Android, но най-доброто от тях е ExpressVPN.

Ето защо го използвахме за всички примери за инсталиране в това ръководство.

ExpressVPN има прост и безопасен персонализиран VPN за устройства с Android. Той е бърз, сигурен и може да бъде инсталиран за минути.

Можете да прочетете за останалите наши топ VPN препоръки за Android тук.

Можете ли да получите безплатен VPN за Android?

Илюстрация на кредитна карта с линия през нея и някои монети

Искате ли да защитите смартфона или таблета си с Android, без да харчите нито стотинка?

Можеш. Но има уловка ...

Налични са множество безплатни VPN приложения за Android, но някои от тях са опасни и безопасни за изтегляне и използване.

Ако искате да използвате безплатно VPN за Android, разгледайте нашия списък с най-добрите и безопасни безплатни VPN услуги, които да използвате.

Най-добрият безплатен VPN за Android е Windscribe.

Възможно ли е да инсталирате VPN на Android TV?

Можете да инсталирате VPN на вашия Android TV, но това не е съвсем същия процес като настройването на вашия смартфон или таблет с Android.

Някои VPN услуги предоставят персонализирани VPN приложения за Android TV, като ExpressVPN и NordVPN, които можете да изтеглите и настроите за минути, но по-голямата част от VPN не идват с такава.

Ако искате да инсталирате VPN на вашия Android TV и няма персонализирано приложение за него, ще трябва да инсталирате VPN на ниво рутер.

Разгледайте нашето ръководство за инсталиране на VPN на вашия телевизор.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me