Настройката на VPN на вашия iPad е проста, независимо дали решите да използвате приложение или да използвате интегрираната поддръжка за избрани протоколи. Това ръководство обяснява как да го стартирате и да използвате полезни инструкции стъпка по стъпка.

Apple iPad, работещ с VPN

Имате три възможности за избор на настройка на VPN на вашия iPad. Можете да изтеглите персонализираното приложение на вашия доставчик, да инсталирате приложение на трета страна като OpenVPN или като алтернатива да осъществите директна връзка с приложението Настройки, което вече е на вашето устройство.

Ние ви говорим чрез всички тези опции в това ръководство. Свързването ви отнема само няколко минути и след като го направите, ще можете да сърфирате в интернет безопасно, без да се притеснявате дали ще бъдете наблюдавани или проследявани.

Какво ще ти трябва

За да стартирате приложенията, които сме използвали в това ръководство, ще ви трябва iPad, който може да работи с най-новия софтуер. Използвахме iPad Pro, работещ с iOS 11.3.

Ще трябва също да настроите акаунт при доставчик на VPN. Можете да разгледате нашите най-добри VPN карти за iPad, ако все още не сте го избрали, но ако не сте готови да поемете ангажимент за платен абонамент, безплатната пробна версия ще работи отлично. ExpressVPN предлага 7 дни безплатна услуга - но само ако се регистрирате чрез приложението, тъй като пробната версия не е достъпна чрез уебсайта им.

Ако никога досега не сте използвали VPN, съветваме ви да започнете с „Метод 1“, който е толкова прост, колкото да изтеглите приложението на вашия доставчик от App Store. След като се уверите, че всичко е както трябва, можете да отидете на Методи 2 и 3, които са малко по-усъвършенствани. Запомнете: проверете имейла си и потвърдете своя VPN акаунт, преди да продължите през това ръководство.

Метод 1: Приложение за VPN

Всички основни доставчици на VPN създават собствено приложение за iOS. Това вероятно е най-лесният и бърз начин да накарате новия си VPN да работи и да работи на iPad.

Ще използваме ExpressVPN, за да демонстрираме как работи процесът на настройка. Ако използвате друг доставчик, пак ще получите общата представа за това какво участва от екранните снимки, които следват. Вашият доставчик може да предложи повече поддръжка, ако се забиете.

След като се свържете към VPN, връзката трябва да остане активна, докато не я изключите или рестартирате iPad.

Добре е да проверите в Актуализация на софтуера раздел на вашия Настройки приложение, преди да започнете, така че да имате инсталирана най-новата версия на iOS.

За да настроите вашата VPN с помощта на приложението ExpressVPN:

 1. Отворете приложението Express VPN на вашия iPad.
 2. кран Създай акаунт ако имате нужда от нов акаунт. В противен случай чукнете Впиши се и попълнете формата за вход.Страница за регистрация в ExpressVPN
 3. кран Позволява за да оставите приложението ExpressVPN да настрои VPN на вашия iPad. Ще трябва да потвърдите това с Touch ID или парола си.Екран за конфигуриране на iPV ExpressVPN
 4. На екрана с известия чукнете Позволява ако се радвате да получавате известия от приложението. Това не е задължително.Известия за iPV ExpressVPN iPad
 5. Ако сте доволни, че анонимните данни ще бъдат изпратени на ExpressVPN за анализ, докоснете Позволява.Анализ на данни ExpressVPN iPad

Това завършва процеса на настройка за ExpressVPN. Сега ще видите основния екран за връзка. Приложението автоматично ще избере най-доброто място за VPN сървър; просто натиснете кръглия бутон, за да се свържете.

Главният екран на ExpressVPN iPad е изключен

ExpressVPN остава свързан, докато използвате други приложения на вашия iPad. Ще видите малка VPN икона до символа WiFi в горната лява част на екрана.

ExpressVPN iPad свързан главен екран

Метод 2: OpenVPN Connect

OpenVPN Connect е VPN приложение на трета страна. Можете да използвате това вместо да изтеглите приложението на вашия доставчик, ако предпочитате да използвате софтуер с отворен код.

Това приложение на трета страна ще се свърже със сървърната мрежа на вашия доставчик само чрез протокола OpenVPN, като използва идентификационни данни, предоставени от вашия доставчик. Освен че протоколът и приложението са с отворен код, приложението е много по-конфигурируемо от много приложения за първи производител.

Най-новата версия на OpenVPN Connect понякога създава a фрагментна директива грешка. По-долу сме включили решението за това, ако се сблъскате с проблема.

Намиране на вашия .ovpn файл

Когато за първи път отворите приложението OpenVPN Connect, ще видите списък с различни методи за импортиране за получаване на профил за свързване .ovpn. Това е файлът, който съдържа цялата информация за връзката на един сървър и можете да инсталирате няколко, ако желаете.

Най-лесният начин да импортирате файла е да го изтеглите на настолен компютър и да го изпратите по имейл. За да работи това, ще трябва да имате работещ имейл акаунт в приложението Mail на вашия iPad.

Изпращането и получаването на .ovpn профили по имейл не е най-сигурният метод, но е най-лесният, така че това е методът, който ще използваме в това ръководство за начинаещи. Ако сте чувствителни към сигурността, препоръчваме ви да проучите други опции, като например използването на облачно хранилище, като Dropbox или Google Drive. Ако сте на Mac, можете да използвате Airdrop.

Използване на OpenVPN Connect на iPad

Този процес е най-лесният начин за получаване на файл без прекалено много караница. Използваме Express VPN, за да демонстрираме този процес, като започнем от настолен компютър и след това се върнем към iPad:

  1. На вашия компютър влезте в уебсайта на ExpressVPN.
  2. Щракнете върху зеленото Настройте ExpressVPN бутон.
  3. Кликнете Показване на други устройства, след това превъртете надолу и докоснете Ръчна конфигурация.
  4. Щракнете върху синьото OpenVPN бутон, за да покажете настройките, от които се нуждаете.
  5. Изтеглете поне един конфигурационен профил на OpenVPN на вашия компютър. Ако се съмнявате, изтеглете такава, която е географски близо до текущото ви местоположение.
  6. Изпратете файла до себе си или го запазете в чернова.

На този етап трябва да държите страницата отворена във вашия браузър. Също така проверете дали можете да видите имейла в приложението Mail на вашия iPad, преди да продължите:

  1. На вашия iPad отворете приложението Mail.
  2. Намерете съобщението, съдържащо файла, който сте изпратили по имейл. Докоснете прикачения файл.
  3. Вашият iPad ще показва избор от приложения, които могат да отворят файла. Разположен Копирайте в OpenVPN, и го докоснете.
  4. Отваря се приложението OpenVPN Connect и профилът се показва в долната част на екрана. Проверете дали детайлите съвпадат със сървъра, който възнамерявате да добавите, след което докоснете зелената икона плюс, за да добавите профила в приложението.Настройка на ExpressVPN iPad OpenVPN
  5. В изскачащото меню, което се показва, докоснете Позволява.Конфигурация на ExpressVPN iPad OpenVPN
  6. Използвайте Touch ID за потвърждение.

  OpenVPN Connect сега отваря профила и ви кани да персонализирате подробностите за връзката. Потребителският идентификационен номер и паролата, които ви трябват тук, не съвпадат с вашето потребителско име и парола за уебсайта ExpressVPN. Ще ги намерите след като влезете, в Настройка ExpressVPN - Покажи други устройства - Ръчна конфигурация страница.

  За съжаление, превключването между приложения на iPad ще изтрие полетата за потребителски идентификатор и парола в OpenVPN Connect. Открихме, че най-добрият вариант е да ги въведете ръчно:

  1. Копирайте своя User ID от сайта ExpressVPN в полето User ID в приложението ExpressVPN. Повторете процеса с паролата си.
  2. Ако желаете, докоснете Запази плъзгач, за да запазите вашите данни.

  Сега можете да се свържете с избрания от вас VPN.

  Екран за свързване на ExpressVPN iPad OpenVPN

  Как да разрешите грешката в директивата за фрагменти в OpenVPN Connect

  При тестване установихме, че OpenVPN Connect понякога отчита грешка в фрагмента и няма да се свърже. Това не е уникално за iOS. Това се случва и на други устройства.

  Ако видите тази грешка, ще трябва да редактирате .ovpn файла, който сте изтеглили от вашия доставчик. На компютъра си отворете файла в текстов редактор и изтрийте реда, съдържащ думата „фрагмент“.

  Грешка в фрагмента на ExpressVPN iPad OpenVPN

Метод 3: Ръчни настройки

Можете да се свържете с вашия доставчик на VPN, без да използвате приложение, което е най-добрият начин да продължите, ако искате да спестите ценно пространство за съхранение на вашия iPad.

В този пример ще настроим ExpressVPN ръчно, използвайки L2TP.

Преди да започнете, влезте във вашия ExpressVPN акаунт и отворете Настройка ExpressVPN - Покажи други устройства - Ръчна конфигурация страница. кран PPTP & L2TP-IPSec за да разкриете вашите данни за връзката.

Имайте предвид обаче, че ще бъдете ограничени да използвате L2TP / IPSec протокол и ще пропуснете допълнителната функционалност - например убийствен ключ - получавате с помощта на приложение.

Изберете сървъра, който искате да настроите, след което продължете както следва:

 1. Във вашия Настройки приложение, чукнете Общ, тогава VPN.Настройка на ExpressVPN iPad L2TP
 2. кран Добавете VPN конфигурация…, За да разкрие екрана за връзка.Конфигурация ExpressVPN iPad L2TP VPN
 3. В Тип , докоснете и изберете L2TP.
 4. Попълнете данните за връзката, като използвате информацията, предоставена във вашия ExpressVPN акаунт, която вече сте отворили:
  • Описание: Някакво име.
  • Сървър: Копирайте и поставете (или въведете) адреса на сървъра за сървъра, който искате първо да настроите.
  • Сметка: Потребителското име, предоставено на PPTP & L2TP-IPSec страница във вашия ExpressVPN акаунт. Тук не въвеждайте потребителското си име за вход; това няма да работи.
  • RSA SecurID: Изключен
  • парола: Паролата, предоставена във вашия акаунт за PPTP & L2TP-IPSec връзки. Това не е същото като вашата парола за вход.
  • Тайна: Въведете „12345678“ (без кавичките)
  • Изпращане на целия трафик: Включен.
 5. кран Свършен.Екран, свързан с ExpressVPN iPad L2TP

За да се свържете с VPN сървъра, включете превключвателя за състояние в положение включено и изчакайте 5-10 секунди. Ще видите промяната на състоянието на Свързана и малката икона на VPN ще се появи в горната лява част на вашия iPad дисплей.

Нуждаете се от повече помощ?

Тези инструкции трябва да работят на повечето iPad-и, работещи с актуален софтуер. Ако имате проблеми:

 • Опитайте различно приложение. Препоръчваме ви първоначално да използвате приложението на вашия доставчик, за да проверите дали профилът ви е настроен правилно.
 • Опитайте друг сървър. Можете да настроите колкото искате, ако използвате OpenVPN Connect или ръчна конфигурация, и най-добре е да започнете с една близо до вас, за да тествате настройките си, преди да добавите сървъри на далечни места.

За повече напътствия се свържете с вашия доставчик на VPN. Повечето имат ръководства, съобразени с техните собствени настройки, и те ще могат да ви помогнат с всякакви съобщения за грешки, които виждате, когато се свързвате с вашата VPN на вашия iPad.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me