Скриването на вашия IP адрес е прост и ефективен начин за деблокиране на уебсайтове, предаване на съдържание от чужбина и защита на вашата поверителност онлайн. Научете четирите най-добри начина да скриете IP адреса си в това изчерпателно ръководство.

група хора, криещи лицата си с маски

Скриването на вашия IP адрес е лесен начин да гарантирате, че вашата интернет активност остава частен и сигурен. Също така ви позволява да заобиколите географски ограничения и поточно съдържание от чужбина.

Има много причини за получаване на нов IP адрес:

 • Да се защита на вашата поверителност онлайн
 • Да се байпас на блокове на уебсайтове
 • Да се отключване на поточно съдържание
 • Да се избягвайте правителствената цензура
 • Да се заобикаляйте IP забрани
 • Да се предотвратяване на целенасочена реклама

Не е нужно постоянно промяна вашия IP адрес, за да получите всички тези предимства. Също така е възможно - и често по-ефективно - просто Крия вашия IP адрес.

Скриването на IP адреса ви изглежда сякаш вашият IP адрес се е променил, когато в действителност вашият истински IP адрес остава недокоснат. Скриването на вашия IP адрес е лесно и можете да превключите обратно към първоначалния си IP адрес по всяко време.

За разлика от това, постоянната промяна на вашия IP адрес е сложна и често необратима.

Почти във всички случаи най-добрият вариант е да скриете своя IP адрес. то е гъвкав, много по-прост, и като цяло по-ефективен.

Това ръководство обяснява четири прости начина да скриете вашия IP адрес. След това ще разберем кога може да искате да промените своя IP адрес и как точно се прави това.

Contents

Какво е IP адрес?

Лента на браузъра с въведен IP адрес

Вашият IP (Интернет протокол) адрес е уникален номер, даден на вашата интернет връзка от вашия Интернет доставчик (Интернет доставчик). Всяко устройство, което се свързва с интернет, получава свой собствен уникален адрес.

Вашият IP е вашият паспорт към Интернет. Всичко, което правите онлайн, е свързано с IP адрес.

Вашият IP адрес се основава на вашето физическо местоположение. Той варира в зависимост от това къде живеете и рутера, с който сте свързани, така че вашият домашен IP адрес се различава от работния IP адрес.

Използвайки вашия IP адрес, вашият интернет доставчик може да записва всички уебсайтове, които посещавате и на настолни или мобилни приложения ти използваш. По подобен начин самите уебсайтове могат да видят, че сте ги посетили.

Можете да проверите вашия IP адрес с няколко лесни стъпки.

Обществен срещу частен IP адрес

Има два основни типа IP адрес: обществен и частен.

Вашият интернет рутер е назначен уникален публичен IP адрес от вашия интернет доставчик. Всяко устройство, което се свързва с вашата WiFi, споделя този публичен IP адрес за тяхната интернет активност. Това означава, че вашият смартфон и вашият лаптоп ще изглеждат еднакво с вашия интернет доставчик, ако са свързани в една и съща мрежа.

Вашият обществен IP адрес е отворен за интернет. Това е номерът, който се показва, когато търсите в Google „какъв е моят IP адрес“ и идентификатора, който уебсайтовете и правителствата използват следете и цензурирайте дейността си.

Тъй като вашият обществен IP адрес е свързан с вашето физическо местоположение, скриването или промяната му ще ви помогне да деблокирате геоблокирано съдържание. Ако си присвоите IP адрес от сървър в друга държава, уебсайтовете, които посещавате, ще приемат, че се свързвате от това местоположение.

Частни IP адреси, от друга страна, са присвоени от вашия рутер на всички устройства във вашата мрежа. Частните IP адреси са видими само за други потребители във вътрешната мрежа и рядко са нещо, за което трябва да се тревожите.

Когато се отнасяме до IP адрес, обикновено се отнасяме до a публичен IP адрес, тъй като това е числото, което ви идентифицира онлайн.

Как да скриете своя IP адрес: 4 прости метода

Двата най-популярни начина за скриване на вашия IP адрес са използване на VPN (виртуална частна мрежа) и използване на прокси сървър. Браузърът Tor предоставя трета опция, която е чудесна за анонимност, но е болезнено бавна. Можете също да скриете своя IP адрес използвайки мобилната си мрежа.

Преди да проучим по-подробно тези методи, ето таблица, обобщаваща техните силни и слаби страни:

VPN
пълномощник
възвишение
Мобилна мрежа

Скрива вашето IP да да да да
частен да Не Не Не
анонимен Не Не да Не
Secure да Не да Не
Бърз да да Не да
Избягвайте геоблокове да да да Не

1Използвайте VPN (виртуална частна мрежа)

Екранна снимка на Express VPN на работния плот със сървърни местоположения

Екранна снимка на ExpressVPN със списък на местоположението на сървъра.

Използването на VPN услуга е най-популярният и надежден начин за скриване на вашия IP адрес.

Използването на VPN за скриване на вашия IP адрес ще:

 • Излъжете местоположението си.
 • Шифровайте вашия уеб трафик.
 • Скрийте своята активност при сърфиране.
 • Разрешава се за частни поредици & P2P.
 • Разблокирайте гео ограничено съдържание.

Някои VPN мрежи също ще предоставят неограничен достъп до интернет в страните с висока цензура като Китай и Обединените арабски емирства.

Как VPN скрива вашия IP адрес?

VPN (или виртуална частна мрежа) е част от софтуера, който отклонява целия ви интернет трафик чрез частен сървър. Той също криптира вашата интернет връзка, така че вашият интернет доставчик не може да наблюдава или блокира вашата дейност.

Диаграма, показваща как потребителите се свързват с интернет с помощта на VPN

Как се свързвате с интернет с помощта на VPN.

Респектиращите VPN доставчици предлагат сървъри в стотици страни по света и всеки сървър има свой уникален IP адрес.

Когато се свържете с избрания от вас VPN сървър, вие приемате неговия IP адрес за вашата сесия на сърфиране. Вашият истински IP адрес се скрива и се маскира от IP адреса на VPN сървъра.

Можете да използвате VPN за избягвайте правителствената цензура, достъп до библиотеки с ограничен достъп до Netflix, и заобикаляйте други блокове на уебсайтове.

За съжаление, някои VPN услуги са по-надеждни от други. Трябва да се уверите, че използвате VPN услуга, която не изтече, в противен случай вашият истински IP адрес ще бъде изложен.

Също така си струва да разгледате правилата за регистрация на вашия доставчик на VPN и къде е базирана, преди да направите покупки.

Нашите препоръки за VPN за 2020 г. вземат предвид всички тези фактори (и много други), за да определим кои са най-добрите налични VPN днес.

2Използвайте уеб прокси

снимка на уеб прокси сървъра HideMyAss

Снимка на уеб прокси сървър на HideMyAss.

Прокси сървърът действа като a посредник между вас и уебсайтовете, които посещавате.

Използването на прокси за скриване на вашия IP адрес ще:

 • Скрийте своя IP адрес от конкретни уебсайтове.
 • Заобикаляйте географските ограничения на определени страници.
 • Обходни блокове на IP адреси.

С прокси, вашият интернет трафик първо се насочва към прокси сървъра, вместо да пътува директно до вашия целеви уебсайт. След това прокси сървърът посещава уебсайта от ваше име и ви предава съдържанието му.

Диаграма за това как работи прокси сървърът

Как се свързвате с интернет чрез прокси сървър.

Когато разглеждате интернет с прокси, уебсайтовете, които посещавате, ще виждат IP адреса на прокси сървъра, а не вашия собствен.

Добрите прокси услуги предлагат a обхват на сървърните местоположения - така че можете да изберете точното местоположение, от което искате да разгледате.

Използването на прокси е a Безплатно и лесно начин да скриете вашия IP адрес, но той е далеч по-малко сигурен и надежден от използването на VPN. Има три основни причини за това:

 1. Прокси сървърите не криптират вашия трафик. Това означава, че интернет доставчиците, правителствата и хакерите могат да шпионират вашата онлайн активност, когато използвате прокси.
 2. Уеб прокси сървърите могат да бъдат ненадеждни. Тъй като те са безплатни, прокси сървърите са склонни да се пренаселят. Можете да деблокирате някои гео ограничени съдържание чрез прокси. Но достъпът до сайтове с висока честотна лента, като услуги за стрийминг на видео, може да бъде ненадежден.
 3. Прокситата са специфични за приложението. Уеб прокси ще пренасочва само трафика, изпратен от браузъра, с който използвате прокси сървъра. VPN кодира и пренасочва целия уеб трафик, изпратен от вашето устройство.

Можете да изтеглите някои популярни прокси сървъри като безплатно разширение за браузър. Просто изтеглете разширението от магазина на вашия уеб браузър и го добавете в прозореца на браузъра си.

Като алтернатива можете да посетите уеб сайт за прокси сървъри като hid.me или HideMyAss. Тук просто въвеждате URL адреса на желания уебсайт. След това проксито ще посети уебсайта от ваше име и ще ви препрати съдържанието му, като скрие вашия IP адрес в процеса.

Ако искате да деблокирате един конкретен видеоклип или уебсайт, тогава прокси може би е най-добрият ви вариант. Ако искате по-високо ниво на сигурност, поверителност и надеждност, тогава трябва да използвате VPN.

За да научите повече, прочетете нашето специално ръководство за разликите между прокси сървъри и VPN.

3 Използвайте браузъра Tor

Икона на браузъра Tor

Мрежата Tor (или Tтой ОНион Rвъншен) е an отворен код, децентрализирана система, управлявана от доброволци по целия свят. Това е безплатен и популярен начин за потребителите скрийте IP адреса си и останете анонимни онлайн.

Най-често срещаният начин за използване на Tor е чрез браузъра Tor, който е базиран на Firefox. Tor прилага пластово криптиране към вашия уеб трафик и отскача от него чрез глобална мрежа от сървъри, преди да достигне до по-широкия интернет.

На крайния сървър в мрежата - известен като „изходен възел“ - последният слой на криптиране се премахва и трафикът ви се изпраща на целевия уебсайт.

На този етап вашата дейност е приела IP адреса на този краен сървър. Това помага да се скрие вашата идентичност, местоположение и онлайн активност от проследяване или наблюдение.

Диаграма на данните, преминаващи през мрежата Tor

Как вашите данни преминават през мрежата Tor.

Ако използвате Tor, вашият IP адрес е скрит и сте толкова близо, колкото можете да бъдете напълно анонимни онлайн. Въпреки това, Tor има недостатъци:

 • Тор е невероятно бавен. Множеството сървъри и слоеве за криптиране означават, че уебсайтовете често се отнемат много по-дълго, отколкото обикновено.
 • Тор често се свързва с престъпността. Анонимността, предлагана от Тор, привлича общност от непослушни герои. Тъмната мрежа например е достъпна само през Tor. По този начин използването на Tor може да доведе до нежелано внимание от страна на властите.
 • Трудност при заобикаляне на гео ограниченията. Въпреки че Tor крие вашия IP адрес зад крайния сървър в мрежата, контролирането на мястото, където се намира този сървър, не е лесно. Следователно може да се мъчите да заобиколите конкретни географски ограничения.

Тор е най-полезен кога онлайн анонимност е от изключително значение - например за журналисти, активисти и лица, подаващи сигнали. За повечето хора VPN или прокси сървърът е много по-бърз и опростен начин да скриете вашия IP адрес.

Ако искате да научите повече, ние създадохме задълбочено ръководство, обясняващо разликите между Tor и VPN.

4Използвайте мобилната си мрежа

Ако смятате, че IP адресът на домашната ви мрежа е компрометиран или забранен, можете да насочите целия си интернет трафик през вашия мобилната мрежа на смартфона. Това ще ви осигури нов IP адрес за вашата сесия за сърфиране.

За да преминете към мобилни данни:

 1. Отидете в приложението за настройки на вашия смартфон.
 2. Включи Лична гореща точка.
 3. Свържете се на вашето устройство или съответно устройства с горещата точка на вашия смартфон.
 4. Започнете да сърфирате, като използвате мобилни данни.

Има няколко неща, които трябва да помислите, преди да използвате това решение:

 • Вашият мобилен оператор все още ще може да следи вашата активност онлайн.
 • Тъй като маскирате IP адреса си с друг от много подобно физическо местоположение, едва ли ще можете да разблокирате географски ограничено съдържание с този метод.
 • Този метод ще използва вашия месечната надбавка за данни на смартфона. Тъй като мобилните данни могат да струват много пари, струва си да помислите дали това е полезно да използвате вашия план за данни.

Скрива ли вашият IP адрес режим „инкогнито“?

Екранна снимка на режима на инкогнито в Google Chrome

Режим „инкогнито“ в Google Chrome не крие вашия IP адрес.

Вашето местоположение и вашата онлайн активност все още са напълно видими, когато използвате режим „инкогнито“.

Единственото предимство на режима „инкогнито“ или режима на частно сърфиране на Firefox е това уебсайтовете, които посещавате, не се записват в историята на сърфирането ви.

Интернет доставчиците, органите и уебсайтовете, които посещавате, все още са напълно безплатни проследявайте и записвайте своята активност при сърфиране.

За повече информация относно частното сърфиране и режим „инкогнито“ можете да прочетете нашето ръководство за частните браузъри.

Как да проверите вашия IP адрес

След като използвате техника за скриване на IP, можете да проверите дали тя е била ефективна от проверка на вашия IP адрес.

За да проверите публичния си IP адрес, въведете „какво е моето ip“ в Google и натиснете Enter.

Вашият обществен IP адрес ще се появи в горната част на страницата:

снимка на фрагмента за търсене на Google за „какъв е IP адресът ми“

Можете да проверите вашия IP адрес с помощта на Google Търсене.

За да видите повече от лично идентифициращите данни, които разкривате при сърфиране в интернет, можете да използвате уебсайт за тестване на течове, като Browser Leaks.

Тези услуги ще ви предоставят подробна информация за вашия IP адрес, местоположение за сърфиране, и на DNS сървъри ти използваш.

Екранна снимка на тест за теч на browserleaks.com.

Снимка на екрана на browserleaks.com, когато е свързан към PrivateVPN US сървър.

Защо трябва да скрия моя IP адрес?

Скриването на IP адреса ви помага да защитите вашия поверителност и сигурност на линия.

Ако сте конфигурирани правилно, ще можете да го направите заобикаляне на географски ограничения, деблокирайте скрито съдържание, и предпазвайте се от онлайн наблюдение.

IP скриторът също ще помогне да се предотврати инвазивната целева реклама и манипулиране на цените.

Този раздел ще разгледа по-подробно защо трябва да помислите за скриване на вашия IP адрес. Освен това можете да прескочите направо към нашия раздел за това как да промените своя IP адрес.

1Защитайте вашата поверителност и сигурност

Илюстрация, показваща замъглено човече, скрито зад лупа.

Всеки уебсайт, който посещавате регистрира вашия IP адрес. С тази информация те могат да определят вашата държава, град на пребиваване и интернет доставчик.

Тези подробности могат да се комбинират с информация за навиците ви при сърфиране - например колко време прекарвате на страница или върху това, върху което щракнете - за да създадете подробен профил за вас и вашата онлайн активност.

По-важното е, че доставчиците на интернет услуги (ISP) използват вашия IP адрес, за да идентифицират и запишат вашето поведение при сърфиране.

Използвайки вашия IP адрес, интернет доставчиците могат:

 • Влезте в своята активност при сърфиране.
 • Блокирайте ви да посещавате определени уебсайтове.
 • Споделете вашите данни с трети страни и власти.
 • Забавете скоростта на връзката си.

В САЩ доставчиците на интернет са законно разрешени да продават вашите данни за сърфиране. В скорошно проучване беше разкрито също, че AT&T забавя потребителския трафик към уебсайтове като Netflix и YouTube с над 70% - процес известен като дроселиране. Скриването на вашия IP адрес може да помогне да избегнете тези практики.

В страни като Великобритания интернет доставчиците са принудени да събират регистрационни файлове на уебсайтовете, посещавани от всеки IP адрес. Тези дневници са на разположение на органите при поискване и се съхраняват до 12 месеца. При поискване интернет доставчиците могат да свържат всеки IP адрес и свързаната с него дейност към отделен потребител.

За щастие, повечето методи за скриване на вашия IP адрес също ще кодират вашия интернет трафик. Това означава, че можете да скриете своята дейност от вашия интернет доставчик и вашата самоличност от уебсайтовете, които посещавате - предотвратявайки ги събиране вашите данни за сърфиране или цензурирането вашата дейност.

2Отблокиране на уебсайтове

Уебсайтове, доставчици на интернет услуги и приложения използват вашия IP адрес, за да видят къде се намирате. След това те могат да използват тази информация, за да блокират потребителите на определени места да виждат някакво - или цялото - на тяхното съдържание. Това е известно като географско ограничение или гео-блок.

Снимка на съобщение за грешка в YouTube, обясняващо, че видеоклипът е блокиран поради географски ограничения

Екранна снимка на видеоклип в YouTube е блокирана географски.

Геоблоковете се налагат по редица причини:

 • За държавна цензура.
 • Поради закони за авторското право и лицензирането.
 • За да спестите оперативни разходи.

В крайни случаи, като например в Китай, над 10 000 домейна на уебсайтове са блокирани, включително основни уебсайтове като Google и Wikipedia. В други страни определени Netflix шоута и видеоклипове в YouTube са недостъпни поради законите за лицензиране.

Единственият начин да деблокирате тези уебсайтове е да изглеждате сякаш се свързвате от друга държава. Можете да направите това, като скриете IP адреса си и го замените с адрес от държава, която сте избрали.

Интернет доставчиците и уебсайтовете също могат черен списък IP адрес по произволен брой причини. Обикновено това е, защото потребителят е нарушил правилата на уебсайта, но администраторите на сайта имат право да забраняват IP адреси когато искат.

За да възстановите достъпа до уебсайтове, които са забранили вашия IP адрес, ще трябва да скриете или промените своя IP адрес. За повече информация относно отблокирането на уебсайтове, можете да прочетете нашето специално ръководство: Как да деблокирате уебсайтове.

3Предотвратена насочена реклама

Уебсайтовете и рекламодателите използват вашето местоположение и друга лична информация за насочени към вас с персонализирани реклами.

Макар че ни се казва, че е в наша полза, често става въпрос максимизиране на печалбите им.

Вашият IP адрес също се използва от авиокомпаниите и други онлайн търговци на дребно до надуйте цените въз основа на вашето местоположение. В зависимост от това къде живеете, може да ви се покажат цени, които са далеч по-скъпи от нормата.

Скриването на вашия IP адрес ще ви помогне да си върнете поверителността от рекламните компании и възползвайте се от по-евтините цени.

Как да промените вашия IP адрес

Промяната на вашия IP адрес - за разлика от простото му скриване - включва постоянна промяна на истинския IP адрес на вашето устройство.

Общо казано, промяната на вашия IP адрес е много по-трудна, отколкото да го скриете.

Промяната на вашия IP адрес също е по-малко ефективна. Не можете да заобиколите цензурата или географските ограничения с промяна на IP, тъй като новият ви адрес ще бъде приблизително на същото физическо местоположение по старому.

Промяната на IP ще ви позволи да преодолеете някои често срещани проблеми, като напр лични забрани за IP и изтеглете квоти в P2P мрежите. Въпреки това, те могат да бъдат преодолени и чрез скриване на вашия IP адрес.

Ето таблица, която сравнява кога да промените вашия IP адрес и кога да го скриете:

Промяна на IP адрес
Скриване на IP адрес

Увеличете поверителността Не да
Обиколни геоблокове Не да
Избягвайте правителствената цензура Не да
Байпас IP забрани да да
Избягване на ISP Snooping Не да
Поправете проблеми с връзката да Не

Преди да обмислите промяна на своя IP адрес, важно е да се отбележи, че има два различни вида IP адрес, зададени от интернет доставчиците:

 1. Статични IP адреси. Фиксиран IP адрес, който е трайно свързан с вашата мрежа или уебсайт. Статичните IP адреси остават същите, докато останете при доставчика на услуги.
 2. Динамични IP. IP адрес, който се променя с течение на времето. Динамичните IP се променят, когато прекъснете връзката с интернет и след това отново се свържете. Те също така са настроени да се променят периодично на интервали от време, избрани от интернет доставчика.

Динамичните IP адреси вече са много по-често срещани от статичните IP, тъй като позволяват на ISP да използват повторно и да рециклират своите неактивни IP адреси.

Защо трябва да променя моя IP адрес?

Повечето потребители гледат да променят своя IP адрес по чисто технически причини, често това се случва проблеми с връзката. Това може да включва:

 • Невалиден IP адрес. Възможно е на потребителя да бъде назначен статичен IP, който не е в подходящия числов диапазон.
 • Искате конкретен IP адрес. Потребителите, които имат проблеми с динамичните IP адреси или се нуждаят от надежден отдалечен достъп до своя рутер, може да искат да изберат свой собствен статичен IP.
 • Неизправен рутер. Счупен домашен рутер може да започне да присвоява един и същ частен IP адрес на множество устройства в една мрежа.
 • Нов рутер. Когато инсталирате нов рутер, може да се наложи локалната мрежа да бъде преконфигурирана така, че да отговаря на стандартния диапазон от IP адреси на рутера..

Как да промените публичния си IP адрес

Рутер на бюро

Промяната на публичен IP адрес е много по-трудна от промяната на частен IP адрес.

Това е така, защото потребителите имат много малко контрол през публичния им IP. Интернет доставчиците притежават всички публични IP адреси и просто ги отдават под наем на интернет потребителите.

Публичният ви IP не е ваша собственост и следователно може да бъде много трудно да се промени.

Има три основни опции, ако искате променете публичния си IP адрес:

 • Рестартирайте вашия WiFi рутер.
 • Обадете се на вашия интернет доставчик.
 • Свържете се с обществен WiFi.

Кой метод да използвате зависи от това дали е вашият IP адрес статичен или динамичен, и дали след a бърза поправка или а дългосрочно решение.

1 Възстановете вашия WiFi рутер

Ако вашият интернет доставчик ви назначи a динамичен IP, трябва да можете да промените публичния си IP адрес, като просто рестартирате вашия WiFi рутер.

За щастие, повечето домашни мрежи в днешно време получават динамични IP адреси.

Основният проблем при този метод е, че DHCP сървърът, който издава динамични IP адреси, обикновено се опитва да запомни устройствата под негова юрисдикция и да им присвоява един и същ IP адрес, когато е възможно.

За да промените обществения си IP адрес, ще трябва да рестартирате своя рутер много пъти. Ако това не работи, опитайте да го оставите изключен за една нощ (за около 8 часа) и го включете отново сутринта.

2Извикайте вашия интернет доставчик

Ако ви е назначен а статичен IP адрес, ще трябва да се свържете с вашия интернет доставчик, за да го промените.

Повечето интернет доставчици ви позволяват заявете нов публичен IP адрес по телефона или на уебсайта им, но те често таксуват привилегията.

Това решение също не е ограничено до лица със статични IP адреси. Ако имате динамичен IP адрес, можете също да поискате нов статичен от вашия интернет доставчик.

Може да искате да направите това, ако сте многократно опитни проблеми с вашето динамично IP присвояване или ако желаете a конкретен, постоянен IP адрес.

Струва си да се отбележи, че статичните IP адреси носят някои рискове за сигурността. Трябва да ги обмислите, преди да поискате ново.

3 Свържете се с обществения WiFi

Най-лесният начин да промените публичния си IP адрес е променете физическото си местоположение.

Не забравяйте, че публичните IP адреси не са специфични за устройството - вашият IP на работа ще бъде различен от вашия IP у дома.

Изпращане и свързване към обществен WiFi, като в кафене, ще временно променете вашия IP адрес.

Този метод е a бърза поправка а не каквото и да е правилно решение, но то ще работи, ако само искате да промените временно IP адреса си.

Въпреки това, използването на обществен WiFi може да изложи личните ви данни на риск. Ако трябва да използвате отворена мрежа, не забравяйте да следвате нашите публични съвети за безопасност на WiFi.

Как да промените личния си IP адрес

играчки, които правят строителство на wifi рутер

Потребителите имат много по-голям контрол върху личния си IP адрес, отколкото при публичния си IP. Промяната на личния ви IP обаче може да бъде доста техническа процедура.

За щастие има един прост начин за промяна на личния ви IP, който можете да опитате първо.

Ако нямате предпочитания пред това какъв е вашият личен IP адрес - просто искате нов - можете да опитате да рестартирате вашия WiFi рутер. След като се зареди с резервни копия, на случаен принцип трябва да пренасочи на всички устройства във вашата мрежа чисто нов частен IP адрес.

Въпреки това, рестартирайте вашия рутер няма да помогнете, ако искате да поправите грешен рутер или изберете конкретен IP адрес.

Ако рестартирането на вашия WiFi рутер не работи, можете да използвате следните прости инструкции, за да промените личния IP адрес на устройство по ваш избор.

Независимо от системата, която използвате, препоръчваме да запазите конвенцията за номериране на вашия нов частен IP адрес, подобна на тази, която вече се използва. Просто изберете собственото си число между 0 и 255 за последните три цифри.

Различните маршрутизатори обозначават различни диапазони, така че изберете по-малък брой, за да сте на сигурна страна.

За да промените личния си IP адрес в Windows 10:

 1. Отворете контролния панел. Щракнете върху бутона Старт в долния ляв ъгъл на екрана. Въведете „контролен панел“ и изберете Контролен панел от резултатите.
 2. Изберете Мрежа и Интернет и тогава Център за мрежа и споделяне.
 3. От менюто отляво изберете Променете настройките на адаптера.
 4. снимка на мрежата и центъра за споделяне на Windows 10

 5. Избери своя основна интернет връзка (WiFi или Ethernet) и кликнете върху Имоти раздел.
 6. намирам Версия за интернет протокол (TCP / IPv4) в списъка. Щракнете върху него и след това щракнете Имоти.
 7. снимка на свойствата на интернет връзката в Windows 10

 8. Уверете се, че Използвайте следния IP адрес се избира раздел и след това въведете личния IP адрес, който искате.

За да промените личния си IP адрес в MacOS:

 1. Навигирайте до Системни предпочитания използвайки Apple лого в горния ляв ъгъл на екрана и щракнете двукратно върху мрежа раздел.
 2. Изберете вашия интернет връзка (WiFi или Ethernet) от лявото меню и след това щракнете върху напреднал в долния десен ъгъл.
 3. Превключете към TCP / IP раздел.
 4. От падащото меню до Конфигурирайте IPv4, изберете Използване на DHCP с ръчен адрес.
 5. снимка на настройките на TCP / IP на MacOS

 6. Въведете предпочитания си личен IP адрес в полето за въвеждане, което се показва до IPv4 Address и щракнете Добре.

За да промените личния си IP адрес на iPhone:

 1. Отворете приложението Настройки и изберете WiFi.
 2. Изберете мини (i) до избраната от вас мрежа.
 3. екрана на настройките на wifi на iPhone

 4. кран Конфигурирайте IP и след това наръчник опция.
 5. Въведете желания личен IP адрес в Поле за IP адрес. Може също да се наложи да въведете съществуващия номер на подмрежата и рутер номер (който може да намерите на предишния екран).
 6. снимка на екрана на настройките на ipv4 на iPhone

За да промените личния си IP адрес на Android:

 1. Отворете Настройки, кран Връзки и тогава WiFi.
 2. Натиснете мрежата, която използвате и изберете напреднал.
 3. Използвайки IP настройки падащо меню, чукнете статичен.
 4. снимка на разширени настройки за ip на Android

 5. Въведете личния IP адрес, който искате в полето под IP адрес.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me