Ние редовно поставяме всеки VPN на нашия уебсайт чрез изчерпателна, строга и честна програма за тестове. Тестваме за поверителност и сигурност, бързина и надеждност, заобикаляйки уеб блоковете и много други. Ние гарантираме, че само най-добрите VPN услуги печелят нашия печат на одобрение.

Визуализация на процеса на преглед в 10 стъпки на Top10VPN.com

Нашите отзиви са винаги безпристрастни

За разлика от другите сайтове за преглед на VPN, нашите отзиви са 100% безпристрастни и без външно влияние.

Никога не вземаме компенсация в замяна на положително покритие и доставчиците на VPN никога няма да имат думата в начина, по който оценяваме продуктите, които преглеждаме.

Нашият екип от VPN експерти управлява всяка VPN чрез една и съща задълбочена програма за тестване, като гарантира, че всички резултати, които виждате, са пряко съпоставими, без фаворизъм или пристрастия.

Ние правим всичко възможно, за да направим вашето решение за покупка възможно най-лесно, а вашите нужди винаги са на първо място. Винаги сме честни, прозрачни и открити в своите рецензии.

Ако искате да научите повече за това как можем да си позволим да поддържаме толкова високи редакционни стандарти, можете да разберете повече в нашето ръководство за това как печелим пари.

Нашият процес за преглед в 10 стъпки

Всеки VPN, който тестваме, преминава през уникалната методология Top10VPN.com - без изключения. Това се случва, когато преглеждаме VPN:

1Купуване на VPN

Без проби от пресата и безплатни хабилити („тестови акаунти“, предоставени от доставчици на VPN) - искаме да сме сигурни, че получаваме точно същото изживяване като обикновения потребител у дома.

Единственият начин да гарантираме, че получаваме официална версия на VPN на дребно е да си купим сами - така че точно това правим за всеки тест за VPN.

Имаме текущ абонамент за всеки платен VPN, който в момента е посочен на нашия уебсайт. Само миналата година похарчихме над 5000 долара в VPN абонаменти. Ние имаме постоянен достъп до VPN софтуера, който преглеждаме, за да можем да актуализираме нашите отзиви при падането на шапка.

Закупуването и поддържането на нашите собствени абонаменти означава, че можем да следим кои VPN мрежи представляват добра стойност за вас на днешния пазар - и кои от вас ви откъсват.

2Инсталиране и тестване на множество устройства

Как тестваме и преглеждаме VPN

Имаме специализиран тестов лаптоп с инсталирани виртуални машини, готови и чакащи да пуснат най-новия VPN на тест. Имаме и Apple MacBook Pro 2017, Apple iPhone 7, Apple iPad, Samsung Galaxy S8 и Amazon Fire TV Stick, отделени специално за VPN тестване, като всеки изтрива чисто след всеки тест.

Открояваме колко широко достъпна е всяка VPN и дали има специални приложения за различни популярни устройства. Нито родна поддръжка за вашия телефон, компютър или поточно устройство по избор не означава, че бихте могли да рискувате по-малко от общата защита.

3Може бързо да намерим това, което искаме?

Всички менюта ясно ли са етикетирани? Всеки бутон прави ли това, което очаквате? Помага ли ви да намерите сървър за конкретната услуга, която търсите, като Netflix? Има ли инструкция за инсталирането му на вашия рутер?

Не оставяме нито един камък преобърнат, като се уверяваме, че няма изненади, когато задействате новия си VPN за първи път.

4Имат го всички необходими функции?

В този ден и възраст има някои функции, които считаме за съществени за най-добрите VPN - функции като превключвател за убийство, автоматична обществена WiFi защита и криптиране AES-256.

Отвъд това обаче търсим и всякакви полезни екстри, които могат да бъдат включени като разделяне на тунели или разширения на браузъра.

Някои ще предоставят специализирани сървъри за специфични стрийминг услуги, като Netflix или BBC iPlayer, докато други ще ви предоставят сървъри, оптимизирани за торент и P2P.

5Защитава вашата поверителност и сигурност?

Вашата поверителност и сигурност е от изключително значение. Не бихме си вършили работата правилно, ако не гарантирахме, че всеки препоръчан VPN ви поддържа безопасни и лични онлайн.

Извършваме разширени тестове за криптиране, за да проверим дали VPN правилно криптира връзката ви.

Ние също проверяваме за течове на DNS, течове на IP и WebRTC, за да потвърдим, че истинското ви местоположение е скрито, когато сте свързани с VPN.

За да постигнем най-надеждните резултати, използваме софтуер за анализ на мрежовия трафик, наречен Wireshark, високо ценен инструмент с отворен код, използван от специалистите по сигурността в целия свят.

Създадохме и потребителска среда за тестване, която гарантира, че няма подвеждащи данни да замърсяват пакетните данни, които улавяме и анализираме за потенциални течове и повреди при криптиране.

6Колко бързо става?

Скоростта и надеждността на връзката са основата на всяко добро VPN, така че знаехме, че трябва да намерим начин да ги тестваме възможно най-стриктно.

За целта разработихме два различни метода за тестване:

Метод №1 (Ръчно)

Тази техника за тестване ни позволява да измерваме скоростта на всяка отделна VPN услуга, която виждате, прегледана на нашия уебсайт.

Като начало записваме скоростта на интернет без VPN да работи.

След това стартираме VPN, свързвайки се със сървъри в САЩ (Източно крайбрежие), Великобритания, Австралия, Централна Европа (обикновено Германия или Франция) и Сингапур. Ако едно от тези местоположения не е налично, вместо това ще тестваме близка държава или регион.

Тестването на местоположенията по света дава добър преглед на това как VPN скоростта работи на къси, средни и дълги разстояния.

Тестваме всяко място няколко пъти и сравняваме средната стойност за всяко местоположение с нашите скорости без активна VPN, изчислявайки процента на загубената скорост.

За всеки регион количеството загубена скорост се определя конкретна оценка. Това се отнася за загубени и изтеглени скорости, както и за спечелена латентност. По-долу е доколко всеки от тези три фактора влияе на общата оценка на скоростта:

 • Скорост на изтегляне: 70%
 • Скорост на качване: 20%
 • Ping: 5%

Забележка: Задължителен Местната скорост на връзката (например от Лондон до Лондон) е приоритетна.

По-голямата част от данните за скоростта, които виждате, са от тестване с помощта на OpenVPN протокола, за да поддържате резултатите между VPN доставчиците съпоставими.

Ще пускаме тестове и на други налични протоколи (WireGuard, IKEv2 и т.н.), тъй като някои VPN услуги дават приоритет на други протоколи за сигурност (включително собствени протоколи), така че е важно да се тестват и те. Ако данните за скоростта се отнасят до тест за скорост по протокол, различен от OpenVPN, ще се уверим, че са ясно посочени.

Ние записваме всички измервания на скоростта с помощта на интернет проверка на скоростта на Ookla.

Метод №2 (Автоматизиран)

Разработихме глобален инструмент за тестване, който тества VPN скоростите през всеки ден, за да дадем точни и актуални цифри. Локациите, които в момента тестваме, са:

 • Амстердам, NL
 • Франкфурт, DE
 • Лондон, Великобритания
 • Ню Йорк, САЩ
 • Париж, FR
 • Сан Франциско, САЩ
 • Сингапур
 • Сидни, САЩ
 • Токио, JP
 • Торонто, Калифорния
 • Ванкувър, Калифорния

Тестващата ни инфраструктура, направена вътрешно от нашия инженерен екип, провежда и автоматизирани тестове между и в рамките на всеки град изброени по-горе, за да ви дадем добра представа за това как VPN ще се представи за вас по целия свят.

В момента използваме нашия инструмент, за да тестваме автоматично следните VPN-та:

 • CyberGhost
 • ExpressVPN
 • Скрий ме
 • HideMyAss!
 • IPVanish
 • NordVPN
 • Частен достъп до Интернет
 • PrivateVPN
 • PureVPN
 • SaferVPN
 • Surfshark
 • VyprVPN

Силно вярваме, че данните от нашия автоматизиран инструмент са най-надеждните там.

Не всеки доставчик на VPN има конфигурационни файлове, съвместими с нашия инструмент, но търсим да добавим още VPN към него в най-близко бъдеще.

7Той работи с популярни уеб услуги?

След като техническият анализ приключи, след това тестваме VPN, за да видим колко добре отблокира популярните уеб услуги. Дава ли ви достъп до US Netflix от всяко място? Можете ли да гледате BBC iPlayer отвсякъде? Какво ще кажете за торентите - разрешено ли е на всички сървъри?

Ако отговорът на всички тези въпроси е „не“, тогава гледате на много ограничен VPN, който може да не е подходящ за вас.

8Може да я заобиколи цензурата?

VPN мрежите са жизненоважни инструменти за борба с държавната онлайн цензура. Независимо дали живеете в дигитално потискащо правителство или просто преминавате, VPN е от решаващо значение за възстановяване на достъпа до безплатен и отворен интернет.

Ние внимателно проверяваме дали на всеки VPN, който тестваме, може да се разчита за преодоляване на гео ограниченията в силно цензурирани страни като Китай и ОАЕ..

9Каква е неговата политика за поверителност и регистрация?

Ако VPN не защитава поверителността ви, тогава може изобщо да не използвате такава - но ние открихме някои политики за поверителност и регистриране, които ни оставят без думи.

Най-добрите VPN услуги прилагат политики без регистрация или минимални регистрации, които, ако се прилагат правилно, ще съхраняват нулеви данни, разпознаваеми на потребителя. Има обаче случаи, когато доставчик на без регистрация е бил хванат да лъже, така че не забравяйте да направите своето проучване, преди да се доверите на VPN доставчик по номинална стойност.

Въпреки че може да е много трудно да се разбере със сигурност дали даден доставчик влезе или не, ние преглеждаме всяка политика за поверителност и регистрация с лупа. Ние също грилираме всеки доставчик на VPN, за да разберем колко точно е частно всяко VPN.

И не спира до там. Ние правим своята старателна проверка и провеждаме задълбочени проучвания за това кой е собственик и оперира всяка VPN компания. Например, разглеждаме мястото, където са със седалище - всъщност видяхме множество VPN компании, създадени в юрисдикции, неприветливи за поверителността, което може да бъде сериозен проблем, ако практиките на регистрация на доставчика не са водонепроницаеми.

Не на последно място, ние оставаме на върха на най-новите новини и разработки в VPN индустрията, така че винаги да сме напълно информирани и добре оборудвани, за да дадем ценни съвети на нашите читатели.

10Каква полза е поддръжката на клиентите?

Сега, когато видяхме всичко, което VPN може да предложи, и знаем точно какви са неговите недостатъци, се свързваме с тяхната поддръжка на клиенти, за да видим дали може да ни помогне да попълним празните места.

Тестваме качеството на поддръжката на клиенти на доставчик на VPN в чат на живо (ако има такъв) и имейл.

Молим смесица от прости и технически запитвания, за да видим доколко неговите агенти за поддръжка наистина познават продукта си - и дали те ще могат да ви помогнат в случай на проблем.

Как оценяваме VPN

След като преминем през 10-те стъпки по-горе, сме готови да оценим VPN. Всички фактори, които сме тествали, са комбинирани в шест основни критерия.

След това тези критерии получават определен процент от общата оценка въз основа на това колко сме важни за VPN. Разбивката е следната:

 • поверителност & Политика за регистрация - 30%
 • скорост & Надеждност - 25%
 • Характеристики - 20%
 • Поток - 15%
 • Лесна употреба - 5%
 • Поддръжка - 5%

За да оцени високо VPN, той трябва да се представя във всяка отделна категория.

Вие знаете нашия процес, сега защо да не прочетете нашите VPN прегледи или да разгледате нашите топ VPN препоръки.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me