OPPDATERING (11. juli 2019 16:30 GMT) Oppdatert med svar fra AnchorFree Inc, og utvikleren VPN Proxy Master og TurboVPN. Vi vil oppdatere ytterligere hvis andre devs svarer.

 • 3. juni: Apple innførte totalt forbud mot tredjeparts datadeling for VPN-apper
 • 80% av de 20 gratis VPN-appene i App Store ser ut til å være i strid med regler fra i dag
 • 6 millioner nedlastinger per måned for apper som ikke er kompatible, og alle er fremdeles tilgjengelige

Retningslinjendringene følger avsløringer som nesten 60% av de mest populære gratis VPN-ene er hemmelig kinesisk-eid, ofte med alvorlige personvernfeil.

Introduksjon

3. juni oppdaterte Apple sine retningslinjer for gjennomgang av App Store, settet med detaljerte regler alle iOS-utviklere må følge for å sikre at appene deres blir godkjent for inkludering i Apples App Store.

Som en del av denne oppdateringen, og for første gang, har VPN-apper blitt utpekt som en spesiell kategori med strengere krav rundt tredjepartsdeling av data. Den nye retningslinjen 5.4 er veldig tydelig:

Apper som tilbyr VPN-tjenester kan ikke selge, bruke eller avsløre tredjeparter data for noe formål, og må forplikte seg til dette i personvernreglene.

Retningslinjen sier videre at apper som ikke oppfyller kravene til fjerning fra App Store og bortvisning fra Apple Developer Program.

For å avgjøre om Apple faktisk håndhevet disse nye retningslinjene og løftet det som tidligere hadde vært en veldig lav standard, identifiserte vi de 20 beste gratis VPN-appene ved gjeldende månedlig nedlasting og vurderte personvernreglene.

Vi fant 16 (80%) av de evaluerte appene for å ha personvernregler med elementer som ser ut til å være ikke i samsvar med retningslinje 5.4.

Vi vurderte også en ytterligere app som ikke-kompatibel. Dette skyldtes mangel på materiell detalj i den ekstremt tynne personvernregelen, som undergravde den rimelige påliteligheten til kravene sine for å aldri dele brukerdata med noen tredjepart.

Hopp rett til funn fra app-for-app

Praksis som ser ut til å flamme Apples nye regler falt stort sett inn i følgende kategorier:

 1. Deling av stedsdata for å forenkle geografiske målrettede annonser
 2. "Ikke-personlig identifiserbar informasjon om besøkende" for "markedsføring, reklame eller annen bruk"
 3. Interessebasert annonsering fra tredjeparts annonsepartnere
 4. Innsamling av IP-adresser fra tredjepart for "markedsføringstildelingsformål"

Vi varslet ikke-kompatible VPN-leverandører før vi publiserte funnene våre. På tidspunktet for publiseringen hadde to utviklere reagert med å skynde seg oppdateringer til personvernreglene sine. Vi er imidlertid ikke overbevist om at disse endringene ble gjort i god tro, eller at forretningspraksis virkelig har endret seg som et resultat. Vi har koblet til skjermbilder av alle personvernregler som de var før publisering.

Endringene gjør det ikke påvirke overskriftsfunnene i denne studien.

Denne studien av gratis VPN-apper bygger på vår nylige gratis VPN-eierundersøkelse, som fant at nesten 60% av de mest populære gratis VPN-ene var hemmelig kinesisk eid, ofte med alvorlige personvernfeil..

Som et resultat av denne undersøkelsen ba vi Apple om å forbedre retningslinjene sine for å heve standarden på VPN-apper.

Dessverre, bortsett fra å kunngjøre denne nye retningslinjen, fortsetter Apple å nekte å erkjenne funnene våre. Problemene vi identifiserte i rapporten vår vedvarer, og utsetter personvernet til alle som bruker disse appene.

Det er et lite antall gratis VPN-apper som er trygge å bruke, men vi anbefaler forbrukere å unngå problemene som ligger i den annonsestøttede forretningsmodellen for personvern og antisensurverktøy, og bruker en anerkjent betalt VPN-tjeneste i stedet.

Topp 20 apper: sammendragstabell

Appnavn
Utvikler
Nedlastinger (Månedlig)
Datadeling fra tredjeparter
VPN Proxy Master ALL Connected Co., Ltd 800K Ikke-kompatibel
Hotspot Shield AnchorFree, Inc. 800K Ikke-kompatibel
VPN - Super Ubegrenset proxy Mobilt hopp 800K Ikke-kompatibel
Betternet AnchorFree, Inc. 700k Ikke-kompatibel
TurboVPN ALL Connected Co., Ltd 600K Ikke-kompatibel
X-VPN Free Connected Ltd 500K Ikke-kompatibel
VPN 360 TouchVPN 400K Ikke-kompatibel
VPN Proxy Vault Appsverse Inc. 400K Overensstemmelse
Sikker VPN Pro Contrast Media Inc 300K Ikke-kompatibel
VPN 24 24apps GmbH 300K Ikke-kompatibel
Gratis VPN FreeVPN.org 200K Ikke-kompatibel
SkyVPN Sentry Secure Communication 100K Overensstemmelse
Psiphon Psiphon, Inc. 100K Ikke-kompatibel
TunnelBear TunnelBear, LLC 100K Overensstemmelse
#VPN Apalon-apper 80K Ikke-kompatibel
VPN - Ubegrenset Beste VPN-proxy Mobilt hopp 80K Ikke-kompatibel
VPN for iPhone Brain Craft Ltd 70K Ikke-kompatibel
TouchVPN AnchorFree, Inc. 70K Ikke-kompatibel
HOTSPOT VPN HotSpot VPN Ltd 70K Ikke-kompatibel
Hexatech AnchorFree, Inc. 70K Ikke-kompatibel

Detaljerte funn

VPN Proxy Master & Turbo VPN

Appdetaljer

Utvikler: ALL Connected Co., Ltd

VPN Proxy Master:

 • 800 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.5 stjernerangering
 • 10,8K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Turbo VPN:

 • 600 000 nye månedlige installasjoner
 • 4,8 stjernerangering
 • 59,8K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

Begge appene bruker den samme personvernreglene på samme URL

 • http://static.allconnected.co/privacy_policy.html
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

Personvernreglene kan opplyse om at vi ikke vil dele annonsørene dine personlige opplysninger eller bruksinformasjon uten ditt forutgående samtykke, men det er likevel en lang liste med datadelingspraksis identifisert med de mest relevante som følger:

Slik deler vi informasjon ... Samlet informasjon. Der det er lovlig tillatt, kan vi bruke og dele informasjon om brukere med våre partnere i samlet eller avidentifisert form som ikke med rimelighet kan brukes til å identifisere deg.

Tredjepartspartnere. Vi deler også informasjon om brukere med tredjepartspartnere for å motta mer offentlig tilgjengelig informasjon om deg.

Retningslinje 5.4 er veldig tydelig på at ingen deling av data er tillatt, noe som gjør at denne policyen ikke overholdes.

Mer generelt er dette en personvernpolicy som er blitt mye forbedret siden vår forrige undersøkelse med mye mer detalj, selv om spørsmålstegn over kinesisk eierskap og internasjonale dataoverføringer fortsatt er.

Merk: ALL Connected publiserte umiddelbart en oppdatert personvernpolicy 11. juni, dagen etter at vi kontaktet dem angående funnene våre. Imidlertid forblir klausulene nevnt ovenfor på plass.

[Oppdatering 13. juni] Vi mottok en høflig e-post fra utviklerens advokater som hadde det vanskelig for å understreke at siden de ikke samler inn noen senstive data i utgangspunktet, kan de ikke dele noe.

De uttalte også at de "aldri deler informasjon om brukere med tredjepart utover personvernpolitikken, APPLE-retningslinjene, amerikanske lover relatert til personopplysningsbeskyttelse eller GDPR."

De fortsatte med å si: "For å unngå tvil, har uttalelsen som er sitert i e-posten din blitt slettet fra de siste retningslinjene for personvern."

For å avklare, det som er fjernet, er klausulen over begynnelsen av "tredjepartspartnere". Den andre klausulen forblir på plass.

Selv om dataene som deles godt ikke kan identifiseres personlig, er det tydelig at Apples retningslinjer ikke angir at VPN-apper kanskje ikke deler data overhodet da ser disse appene ut som ikke-kompatible.

Hotspot Shield Free, Betternet, TouchVPN, Hexatech

Appdetaljer

Utvikler: AnchorFree, Inc.

Hotspot Shield:

 • 800 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.5 stjernerangering
 • 97,3K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Betternet:

 • 700 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.6 stjernerangering
 • 137,5K anmeldelser
 • App Store-oppføring

TouchVPN:

 • 70 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.6 stjernerangering
 • 7,4K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Hexatech:

 • 70 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.5 stjernerangering
 • 33.5K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

Personvernreglene for Hotspot Shield, Betternet og TouchVPN er vert for hver for seg, men er vesentlig de samme. Hexatech leder brukerne til Betternet-policyen og har ikke sin egen individuelle policy.

Hotspot Shield

 • https://www.hotspotshield.com/privacy/
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Betternet

 • https://www.betternet.co/privacy-policy
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

TouchVPN

 • https://touchvpn.net/static/privacy
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Hexatech

 • https://www.betternet.co/privacy-policy
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

Følgende ledd som vises i alle disse personvernreglene, med det aktuelle navnet på appen det er referert til, er klart i strid med retningslinje 5.4.

Vi kan dele din generelle beliggenhet (bynivå). I tillegg kan annonsører kunne samle viss informasjon uavhengig av deg eller enheten din når de serverer annonser fra Hotspot Shield-applikasjonen, inkludert enhetens annonse-ID, IMEI, MAC-adresse og trådløs transportør.

Det kan hende at den ekstra klausulen nedenfor kan unngå å være i mangel når tredjepart samler inn dataene i stedet for at de blir gitt dem. Vi vil hevde at det absolutt er i strid med ånden i retningslinjene og ikke personvernvennlig.

Tjenesteleverandørene våre kan samle inn IP-adresser for markedsføringstildelingsformål.

Totalt sett har AnchorFree-produkter omfattende transparente personvernregler. Dette gjør det i det minste mulig å ta en informert beslutning om avveining av personvern som kreves for tilgang til en gratis tjeneste av høy kvalitet, selv om denne tjenesten er mer aggressivt tjent penger enn vi vanligvis er komfortable med.

OPPDATERING: AnchorFree svarte og snarere enn å gi noen forklaring på den målrettede annonseringen i appene deres, men uttalte i stedet at vi "tolket Apple retningslinjer feil" og at Apple ikke egentlig mente forbudet bokstavelig talt. Dette var en veldig skuffende respons sammenlignet med tidligere innsats for å være gjennomsiktig.

VPN - Super Ubegrenset proxy & VPN - Ubegrenset Beste VPN-proxy

Appdetaljer

Utvikler: Mobile Jump

VPN - Super Ubegrenset proxy:

 • 800 000 nye månedlige installasjoner
 • 4,7 stjernerangering
 • 159,4K anmeldelser
 • App Store-oppføring

VPN - Ubegrenset Beste VPN-proxy:

 • 80 000 nye månedlige installasjoner
 • 4,7 stjernerangering
 • 7K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

Den samme personvernreglene gjelder både for apper, og brukere henvises til samme URL.

 • http://www.mobilejump.mobi/about/privacy-policy.html
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

Følgende ledd ser ut til å bryte retningslinjer 5.4-forbud mot å dele data i det hele tatt med tredjepart:

Vi kan dele dine data med andre MobileJumps tilknyttede selskaper i eller utenfor Europa. Vi kan også dele dataene dine med tredjeparter, for å hjelpe deg med å administrere vår virksomhet og levere tjenester.

Totalt sett har Mobile Jump forbedret personvernreglene siden vår forrige undersøkelse ved å gjøre den mye mer omfattende - noe som er positivt.

Det er imidlertid fortsatt en rekke personvernproblemer og spørsmålstegn angående denne policyen i tillegg til at den overholdes eller på annen måte de nye Apple-retningslinjene. Det er også ubesvarte spørsmål om selskapet er basert på fastlands-Kina til tross for det strenge VPN-forbudet i det landet.

Mobile Jump svarte verken på vår kommunikasjon av funnene våre eller oppdaterte retningslinjene deres.

X-VPN

Appdetaljer

Utvikler: Free Connected Ltd

 • 500 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.6 stjernerangering
 • 13,1K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

https://xvpn.io/?n=best.free.xvpn.PrivacyPolicyPage

Kjennelse: Overensstemmende

X-VPN-personvernreglene inneholder ingen elementer som kan forårsake problemer med overholdelse av Apples nye retningslinjer. Det er heller ingen bredere personvernpolitiske problemer med denne VPN-en.

Merk at det fortsatt er potensielle røde flagg på grunn av Kinesisk eierskap av selskapet (registrert i Hong Kong, men med eiere basert på fastlands-Kina) og mangel på bedrifters åpenhet.

VPN 360 - Ubegrenset VPN-proxy

Appdetaljer

Utvikler: TouchVPN

 • 400 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.5 stjernerangering
 • 21,2K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

 • https://vpn360.wordpress.com/2017/01/17/privacy-policy/
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

Følgende personvernpolicy-klausul ser ut til å bryte retningslinje 5.4. Selv om den kanskje ikke forholder seg til data som kan spores tilbake til enkeltpersoner, er det likevel brukerdata:

Ikke-personlig identifiserbar besøkendeinformasjon kan imidlertid bli gitt til andre parter for markedsføring, reklame eller annen bruk.

Vi vil også trekke frem følgende:

Vi selger, handler ikke eller overfører på annen måte personlige identifiserbare opplysninger til eksterne parter. Dette inkluderer ikke pålitelige tredjeparter som hjelper oss med å drifte nettstedet vårt, utføre vår virksomhet eller betjene deg, så lenge disse partene er enige om å holde denne informasjonen konfidensiell.

Gitt at policyen er vert på gratis WordPress-domene og har ikke blitt oppdatert siden 2017 til tross for appens vedvarende popularitet, vi føler ikke VPN-leverandøren har gjort nok for å tjene den grad av tillit som kreves for å ta denne policyen til pålydende.

Denne tøffe vurderingen blir forsterket av det faktum at utvikleren rolig har endret navn på App Store fra Infinity Software Co., Limited til TouchVPN.

Selvfølgelig kan det være tilfeldig at dette nye navnet i en fremtredende posisjon på App Store-listen er det samme som for et mer etablert og pålitelig produkt.

Vi synes imidlertid ikke det er betryggende at det ikke er noen forklaring på hvordan “TouchVPN” forholder seg til det eksisterende merket, referanser som forblir på siden i flere tilfeller: for copyright, et support-e-postadressedomene og i domenene til vilkårene av tjenesten og en annen personvernpolicy begravet i liten skrift med butikkoppføringen.

Denne andre policyen har samme tekst som hovedpolicyen knyttet til fra App Store-oppføringen, men denne gangen er vert på et kundesupportplattformedomen (Zendesk) og ble opprettet nylig, siden den sist ble oppdatert i slutten av 2018.

TouchVPN / Infinity-programvaren responderte verken på vår kommunikasjon av våre funn eller oppdaterte retningslinjene deres.

VPN Proxy Vault - Ubegrenset VPN

Appdetaljer

Utvikler: Appsverse Inc.

 • 400 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.6 stjernerangering
 • 9,2K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

https://vpn.appsverse.com/privacy.html

Kjennelse: Overensstemmende

VPN Proxy Vault-personvernreglene inneholder ingen elementer som kan forårsake problemer med overholdelse av Apples nye retningslinjer. Det er heller ingen bredere personvernpolitiske problemer med denne VPN-en.

Sikker VPN Pro

Appdetaljer

Utvikler: Kontrast Media Inc

 • 300 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.4 stjernerangering
 • 218 anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

 • https://docs.google.com/document/d/1khD3cgnx58bTCHQVRB3gFGUsWUDINa8uqBnINAOfBtw/edit
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

Denne personvernpolitikken er i strid med brudd på retningslinjene, da den deler posisjonsdata med annonsører (selv om det ikke er gjeldende spesifikk beliggenhet) og selger ut en betalt versjon av produktet på grunnlag av å holde tilbake disse dataene.

Når du besøker mobilapplikasjonen, kan det hende vi bruker GPS-teknologi (eller annen lignende teknologi) for å bestemme din nåværende plassering for å bestemme byen du befinner deg i og vise et lokasjonskart med relevante annonser. Hvis du abonnerer på bruken av Premium-pakken, vil ingen enkelt informasjon deles med annonsører.

Det er ytterligere tilsynelatende brudd som spesifisert i følgende:

Vi kan røpe brukerinformasjon og automatisk innsamlet informasjon:…. Med våre pålitelige tjenesteleverandører som jobber på våre vegne, har ikke en uavhengig bruk av informasjonen vi røper dem, og har avtalt å overholde reglene som er angitt i denne personvernerklæringen.

Bortsett fra ovennevnte spørsmål om manglende overholdelse, hever denne policyen - som er vert på et offentlig Google Doc - et antall røde flagg for personvern. Det ikke bare logger brukerens data, som er alvorlig anti-personvern, men som også har en urimelig lang policy for dataoppbevaring. Dette er en app du absolutt bør unngå, og den skal ikke være tilgjengelig for nedlasting etter vårt syn.

Kontrast Media Inc responderte verken på vår kommunikasjon av våre funn eller oppdaterte retningslinjene deres.

VPN 24: Hotspot VPN for iPhone

Appdetaljer

Utvikler: 24apps GmbH

 • 300 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.5 stjernerangering
 • 8,5K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

 • http://www.24apps.co/privacy-policy.html
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

Det er to aspekter av denne politikken i strid med retningslinje 5.4:

Den første ser tydelig ut som at den eksplisitt sier at brukerdata blir delt med tredjeparter involvert i "markedsføring [og] reklame" og andre selskaper som deler utviklerens morselskap.

... hoveddelingen av brukernes informasjon er med tjenesteleverandører og partnere som hjelper oss med å drifte tjenestene, med andre IAC-konsernselskaper ...

Med våre leverandører og samarbeidspartnere. Vi bruker tredjeparter for å hjelpe oss med å betjene og forbedre tjenestene våre. Disse tredjepartene hjelper oss med forskjellige oppgaver, inkludert datahosting og vedlikehold, analyse, markedsføring, reklame og sikkerhetsoperasjoner. Vi følger en streng vetting-prosess før vi engasjerer en hvilken som helst tjenesteleverandør eller jobber med noen partner.

Med andre IAC-konsernselskaper ...

Det andre potensielt krenkende området gjelder personlige annonser. Det er mulig at dette ikke bryter retningslinjene for en tekniskhet, dvs. i kraft av at tredjepartene samler inn brukerdataene direkte fra appen selv via innebygd ad tech, men det er i strid med ånden i de nye reglene.

Det skal imidlertid bemerkes at dette er en veldig omfattende og gjennomsiktig politikk, som er prisverdig, fordi den lar potensielle brukere gjøre mer av et informert valg om deres personvern.

24apps GmbH verken responderte på vår kommunikasjon av våre funn eller oppdaterte retningslinjene deres.

Gratis VPN av FreeVPN.org

Appdetaljer

Utvikler: FreeVPN.org

 • 200 000 nye månedlige installasjoner
 • 4,3 stjernerangering
 • 10,2K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

 • http://freevpn.org/privacy-policy/
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

FreeVPN.org kan opplyse at de ikke "selger handel eller på annen måte overfører personlige identifiserbare opplysninger til eksterne parter", men følgende praksis knyttet til annonsering ser ut til å falle for de nye reglene..

Appene våre kan omfatte tredjeparts annonseringsnettverk. Disse nettverkene avgjør uavhengig av hvordan du bruker informasjonen din, så les deres koblede personvernregler for å lære mer.

Ikke-personlig identifiserbar besøkendeinformasjon kan imidlertid bli gitt til andre parter for markedsføring, reklame eller annen bruk.

Retningslinjene overordnet mangler sårt i detalj om VPN-spesifikke personvernsaker, for eksempel alle slags loggførings- eller datalagringspolicyer, og bør ikke anses som akseptable for en VPN-app.

FreeVPN.org verken responderte på vår kommunikasjon av våre funn eller oppdaterte retningslinjene deres.

SkyVPN

Appdetaljer

Utvikler: Sentry Secure Communication

 • 100 000 nye månedlige installasjoner
 • 4,7 stjernerangering
 • 16K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

http://www.skyvpn.us/privacy.html

Kjennelse: Overensstemmende

SkyVPN-personvernreglene inneholder ingen elementer som kan forårsake problemer med overholdelse av Apples nye retningslinjer.

Det er imidlertid enestående spørsmål å svare på fra vår tidligere undersøkelse på grunn av den svært ugjennomsiktige karakteren av denne VPN-leverandøren som vi avslørte å være hemmelig eid av Tengzhan Hongkong Limited (騰 展 香港 有限公司). Dette er et selskap registrert i Hong Kong, hvis eneste aksjonær er basert på det kinesiske fastlandet, der VPN-er strengt forbudt.

Psiphon

Appdetaljer

Utvikler: Psiphon, Inc.

 • 100 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.0 stjernerangering
 • 3,3K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

 • https://psiphon.ca/en/privacy.html
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

Mens Psiphon bør berømmes for sin profesjonalitet og gjennomsiktighet, gir ikke retningslinje 5.4 kvoter på grunnlag av informasjonen som er delt med tredjeparter..

Følgende er derfor i tilsynelatende brudd på reglene:

Når du deler med tredjeparter, gir Psiphon bare noen gang grov, samlet domene-bytesstatistikk. Vi deler aldri informasjon per økt, eller annen mulig identifiserende informasjon.

Denne delingen gjøres vanligvis med tjenester eller organisasjoner vi samarbeider med - som vi gjorde med DW for noen år siden. Denne statistikken hjelper oss og dem med å svare på spørsmål som "hvor mange byte ble overført gjennom Psiphon for DW.com til alle brukere i Iran i april?"

Igjen gir vi spesifikt ikke detaljert eller potensielt brukeridentifiserende informasjon til partnere eller andre tredjeparter.

Selv om det er en del av vår forrige undersøkelse, er det ingen signifikante røde flagg fremragende for Psiphon.

Verken Psiphon, Inc. responderte på vår kommunikasjon av våre funn eller oppdaterte retningslinjene deres.

TunnelBear VPN & WiFi proxy

Appdetaljer

Utvikler: TunnelBear, LLC

 • 100 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.6 stjernerangering
 • 27,2K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

https://www.tunnelbear.com/privacy-policy

Kjennelse: Overensstemmende

TunnelBear personvernregler inneholder ikke elementer som kan forårsake problemer med overholdelse av Apples nye retningslinjer. Det er ingen bredere problemer med denne tjenestens retningslinjer eller bedriftens åpenhet som vi har funnet.

#VPN

Appdetaljer

Utvikler: Apalon Apps

 • 80 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.5 stjernerangering
 • 18,3K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

 • http://www.apalon.com/vpn/privacy_policy.html
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

#VPN ser ut til å være i strid med retningslinje 5.4 gjennom deling av stedsdata med tredjeparter for annonsering.

Når vi samler inn dine presise geolokasjonsdata (med forbehold om ditt samtykke) (som kan være via enhetens mobil-, Wi-Fi-, GPS-nettverk og / eller Bluetooth-informasjon), gjør vi det for å gi deg din beliggenhet- relaterte produkter og tjenester, for eksempel for å gi deg prognoser og værvarsler for din beliggenhet, og også for å forenkle, måle eller på annen måte støtte reklame fra tredjepart (gjennom appene våre eller tredjeparts apper) som kan være relatert til posisjonen din over tid.

Totalt sett er vårt forrige syn på #VPN personvernregler, ved at det er en velmenende men feilaktig, fortsatt.

Apalon Apps responderte verken på vår kommunikasjon av våre funn eller oppdaterte retningslinjene deres.

VPN for iPhone

Appdetaljer

Utvikler: Brain Craft Ltd

 • 70 000 nye månedlige installasjoner
 • 4.5 stjernerangering
 • 18,3K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

 • http://braincraftapps.com/workspace/vpn/Policy.html
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

Brain Craft stormet gjennom en oppdatert personvernpolicy dagen etter at vi kontaktet dem for å varsle dem om funnene våre.

Sammenlign den opprinnelige policyen med den oppdaterte versjonen, og forskjellen er så sterk at det er vanskelig å ta på alvor utviklerens påstander om at de allerede hadde endret retningslinjene før vi kontaktet dem. Den oppdaterte datoen for den nye policyen som er en dag senere enn datoen for e-posten vår antyder også noe annet.

Den opprinnelige policyen var knapt 250 ord og manglet noen materielle detaljer for å sikkerhetskopiere påstandene om å ikke dele data. Av denne grunn vurderte vi det som ikke-kompatibelt til tross for at det ikke var innrømmelse av datadeling, rett og slett på grunn av mangel på noen forklaring på hvordan deres forretningspraksis gjorde dem i stand til å gjøre et slikt krav.

Den nye politikken kan være en stor forbedring av hva den har erstattet og som sådan ser ut nå i samsvar med retningslinje 5.4.

Imidlertid er retningslinjene fremdeles mye kortere enn eksempler på beste praksis og fortsetter med å lage krav om personvern som trenger bedre underbygging før vi kunne anbefale denne appen i god samvittighet.

HOTSPOT VPN: Ubegrenset HotSpot

Appdetaljer

Utvikler: HotSpot VPN Ltd

 • 70 000 nye månedlige installasjoner
 • 4,7 stjernerangering
 • 3,3K anmeldelser
 • App Store-oppføring

Personvern:

 • https://vpn-configuration.com/privacy
 • Last ned PDF-versjon av personvernreglene ved publisering

Kjennelse: Ikke-kompatibel

Personvernreglene for den forvirrende navngitte HOTSPOT VPN (som ikke har noe med Hotspot Shield eller AnchorFree å gjøre) har følgende meget omfattende datadelingsklausul som strider mot retningslinje 5.4:

Hotspot VPN kan avsløre automatisk innsamlet og annen samlet ikke-personlig informasjon med interesserte tredjeparter for å hjelpe slike parter med å forstå bruks-, visnings- og demografiske mønstre for visse programmer, innhold, tjenester, annonser, kampanjer og / eller funksjonalitet på tjenesten..

Utvikleren gir seg betydelig spillerom, ikke bare med hvem den kan dele brukerdata, men også til hvilket formål. Begrepene “bruk” og “visning” skiller seg virkelig ut som å gi rom for å logge nettleseraktivitet, noe som er veldig bekymringsfullt og en klar brudd på de nye reglene.

Denne utvikleren er en annen som rolig har endret navn siden vi utsatte den for å ha fastlands-kinesisk eierskap til tross for at han var registrert i Hong Kong sammen med en sjokkerende dårlig personvernpolicy. Tidligere kjent som HiMobi Tech Ltd, har dette navnet forsvunnet fra listen over App Store.

Personvernreglene har fortsatt svært alvorlige problemer som bør utelukke det fra App Store, for eksempel å avsløre brukernes virkelige IP-adresser.

"Som beskrevet i vilkårene, kan det hende at vi ikke oppgir en virtuell IP-adresse for hvert nettsted du kan besøke, og tredjeparts nettsteder kan motta din opprinnelige IP-adresse når du besøker disse nettstedene."

HOTSPOT VPN Ltd responderte verken på vår kommunikasjon av våre funn eller oppdaterte retningslinjene deres.

metodikk

Vi identifiserte de 20 gratis VPN-appene i USA i Apple App Store etter volum av månedlige nedlastinger, ved å bruke den siste tilgjengelige månedens data i Sensortower. Vi har gjennomgått personvernreglene som for øyeblikket er koblet fra hver apps App Store-liste, og identifiserer alle elementer som motsier retningslinje 5.4 (VPN Apps) i Apples gjennomgangsretningslinjer for App Store. Vi varslet alle VPN-leverandører vurdert som “ikke-kompatible” om dette funnet.

Om oss

Top10VPN.com er et ledende nettsted for VPN-anmeldelser. Vi anbefaler de beste VPN-tjenestene for å beskytte forbrukernes personvern på nettet. Vi har også som mål å utdanne allmennheten om digital personvern og cybersikkerhetsrisiko gjennom våre gratis online ressurser og forskning.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhets- og personvernproblemer, kan du ta en titt på vår nyeste Global Mobile VPN-rapport, så vel som våre andre orignale forskningsdeler: Free VPN Risk Index (Android), Free VPN Ownership Investigation and the UK ISP Website Block Investigation.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me