Hele din online identitet kan være verdt litt mer enn £ 800, i henhold til helt ny forskning på ulovlig salg av stjålet personlig informasjon på den mørke nettet (eller bare $ 1200 hvis du er i USA, ifølge den amerikanske utgaven av indeksen ). Selv om det kanskje ikke er noen overraskelse å vite at kredittkortsdetaljer er de mest omhandlede, visste du at svindlere hacker Uber, Airbnb, Spotify og Netflix kontoer og selge dem for litt mer enn £ 5 hver?

Alt har en pris på den mørke nettet ser det ut til. Paypal kontoer med en sunn balanse tiltrekker de høyeste prisene (£ 280 i gjennomsnitt). I den andre enden av skalaen, hacket Deliveroo eller Tesco kontoer selger for mindre enn £ 5. Cyberkriminelle kan lett bruke mer på lunsjsmørbrødet enn å kjøpe opp stjålet legitimasjon for online shoppingkontoer som Argos (£ 3) og ASOS (£ 1.50).

Gjennomsnittlig person har dusinvis av kontoer som danner sin online identitet, som alle kan hackes og selges. Vårt team av sikkerhetseksperter gjennomgikk titusenvis av oppføringer på tre av de mest populære mørke nettmarkedene, Dream, Point og Wall Street Market. Disse krypterte nettstedene, som bare kan nås ved hjelp av Tor-nettleseren, lar kriminelle anonymt selge stjålne personlige opplysninger, sammen med alle slags andre smugler, for eksempel ulovlige stoffer og våpen.

Vi fokuserte på lister med stjålet ID, hacket kontoer og personlig informasjon som er relevant for Storbritannia for å opprette Dark Web Market Price Index. Vi beregnet gjennomsnittlige salgspriser for hver vare og ble sjokkerte over å se det £ 820 er alt det vil koste å kjøpe andres hele identitet hvis de skulle ha alle de listede varene.

For å hjelpe den britiske offentligheten til å forstå hvor mye personopplysningene deres er verdt, opprettet vi følgende prisindeks.

Mørke nettmarkedspriser

Salgspriser forklart

Personlig økonomi

Hackede økonomiske detaljer er de desidert mest oppførte varene, spesielt kredittkort og de mest verdifulle. Salgspriser har en tendens til å være 10% av den tilgjengelige kredittbalansen, men vi fant pålitelige eksempler på Paypal Lister som spør dobbelt så mye, antyder høy gjeldende etterspørsel etter disse kontoene.

En populær type oppføring her er det som kalles “Fullz”. Disse buntene med "full" identifiserende informasjon blir noen ganger enten pakket med økonomiske detaljer eller solgt separat. Vi fant oppføringer med individers navn, faktureringsadresse, mors pikenavn, NI-nummer, fødselsdato og andre personlige data.

Identifikasjon

En foretrukket taktikk for nettkriminelle er å sette opp kredittlinjer i andres navn. Det er derfor vi ser alle slags digitale bevis på identitet som omsettes, for eksempel passkanninger, selfies og bruksregninger. De høye prisene gjenspeiler hvor enkelt slike ting kan brukes til å begå svindel.

Online Shopping

Det kan være et stort skritt ned i pris, men hackede online shoppingkontoer gir mange muligheter for svindel. De fleste bytter hender for mindre enn £ 5, noen for mye mindre enn det. Lagrer betalingsdetaljer i Amazon eller Tesco kontoer kan være veldig praktisk, men det lar kontohavere være åpne for en rekke svindel, slik svindlere som bestiller dyre ting og stjeler dem.

De høyeste prisene blir kommandert av kontoer som er mer sannsynlig å gi tilgang til den mest lagrede personlige informasjonen, samt av verdien av varer som kan anskaffes uredelig. hacket eBay kontoer er også spesielt attraktive, fordi de ikke bare lar kriminelle tippe kjøpere til å sende dem penger for falske oppføringer, men også kjøpe dyre varer med kontoeierens midler til å avskjære og selge på.

Reise

Til tross for en gjennomsnittlig salgspris på under £ 6, hacket airbnb kontoer åpner en verden av svindel for kjøperen. Det har vært rapporter om at hackere har endret betalingsdetaljer for vertene for å stjele inntektene. Svindlere kaprer også kontoer av høyt rangerte gjester for å bestille opphold i førsteklasses eiendommer og til og med bryte ut vertene. Airbnb har innført nye sikkerhetstiltak, men skrekkhistorier blir fortsatt lagt ut i samfunnsforum.

Det har også vært rapporter om russere som bruker hackede Uber-kontoer, som solgte her for litt mer enn £ 5 for å kjøre opp store regninger for uber reiser den sanne eieren aldri har tatt, noen ganger på den andre siden av verden.

Få tilgang til andre reisekontoer, for eksempel Booking.com, gir kriminelle muligheten til å sende falske e-poster som lurer folk til å foreta betalinger med høy verdi relatert til deres reisearrangement, i tillegg til å stjele kredittkortdetaljene sine.

Underholdning

Som med de fleste av de hacket kontoene vi fant for salg på den mørke nettet, tilbyr disse innloggingene en rute inn i potensielt identitetstyveri. En ekstra bonus er at de opportunistiske kriminelle også kan streame innhold gratis, i det minste til den sanne eieren merker deres Netflix eller Spotify kontoen er kompromittert. De lave kostnadene for disse varene reflekterer den begrensede kapasiteten for gjenbruk.

Kommunikasjon

hacket Skype kontoer er blitt brukt til å sende spam selv når tofaktorautentisering har vært på plass. Spammeldingene inneholder noen ganger phishing-koblinger til populære nettsteder som LinkedIn og Baidu. Mobiltelefonkontoer er en skattekule av muligheter for svindel, spesielt gitt bruk av SMS-meldinger for å verifisere bankkontoer for eksempel. T-Mobile, her omtalt med en gjennomsnittspris på £ 7,57, ble nylig hacket.

Leveranse

Svindlere har blitt fanget ved å sette opp komplekse svindel som involverer stjålne Paypal- og eBay-kontoer som de bruker for å kjøpe dyr elektronikk. En hacket DHL-konto for £ 7,49 kan være den manglende puslespillet som gjør at de kan få tak i varene, som de vanligvis vil videreselge.

Sosial

Facebook-pålogginger til £ 3,74 selger for mer enn doble andre sosiale mediekontoer på grunn av det større potensialet for å tilby opp nok personopplysninger til å få tilgang til mer direkte lukrative kontoer eller begå identitetstyveri.

Selfies og matporno på Instagram kan ikke se ut til å ha noen verdi for svindlere, men hackede kontoer på plattformen forblir i salg, om enn for under 1 pund. For en så lav investering kan det være tiltalende for nettkriminelle å logge seg inn og se hva de kan finne som kan være nyttige for identitetstyveri.

e-post

Tilbud og etterspørsel spiller samme rolle på de mørke nettmarkedene som i den vanlige økonomien. Den mørke nettet er full av bokstavelig talt millioner av hacket e-postkontoer, og prisene er tilsvarende lave. Selv om det ofte er et kritisk aspekt ved en online svindel å få tilgang til et offers e-post, er det ikke like nyttig på egen hånd som andre kontoer. Kredittkortinformasjon lagres vanligvis ikke der, mens tråling gjennom tusenvis av e-postmeldinger på jakt etter personlig informasjon ikke er like effektiv som andre metoder.

Sterk sikkerhet på Gmail, for eksempel tofaktorautentisering og mistenkelige påloggingsvarsler, skyver prisen ned til bare 75p sammenlignet med andre leverandører, ettersom tilgang raskt kan oppheves, noe som gjør de hackede detaljene ubrukelige.

Mat levering

Det virker som om svindlere blir sultne også, og hacking matleveringstjenester som Deliveroo for å uredelig bestille dyre mat og alkohol. Det rapporteres om mer enn £ 500 som blir belastet for hacket kontoer, som selger for bare £ 3,74 på det mørke nettet.

Dating

Disse typer oppføringer hadde den laveste gjennomsnittsprisen i indeksen vår, noe som gjenspeiler deres begrensede bruk for kriminelle. Mens hackede datingkontoer absolutt kan brukes til "catfishing", en klassisk ulempe der svindleren vedtar en fiktiv identitet for å lokke sitt offer til et forhold for å dra nytte av dem økonomisk, er det billigere og lettere å bare lage falske kontoer.

Som med de fleste elementer i indeksen vår, er det selvfølgelig potensialet for å gruve kontoen for personlig informasjon for å muliggjøre identitetstyveri. Hovedpoenget er imidlertid at hackere vil prøve å selge hva de enn har i håp om å innse noe av sin kriminelle virksomhet.

metodikk

Teamet vårt gjennomgikk alle svindelrelaterte oppføringer på tre av de største mørke nettmarkedene, Dream, Point og Wall Street Market i løpet av 5-11 februar, 2018. Relevante oppføringer ble sortert og kategorisert for å beregne gjennomsnittlige salgspriser. Prisene ble samlet i USD og konvertert til GBP til gjeldende valutakurs på noteringstidspunktet ($ 1,39 kurs). Dark Web Market Price Index - Feb 2018 - Raw Data

Om oss

Top10VPN.com er verdens største nettsted for VPN-gjennomgang. Vi anbefaler de beste VPN-tjenestene for å beskytte forbrukernes personvern på nettet. Vi har også som mål å utdanne allmennheten om digital personvern og cybersikkerhetsrisiko gjennom våre gratis online ressurser og forskning.

For mer informasjon om spørsmål relatert til online sikkerhet og personvern, kan du sjekke den opprinnelige risikoindeksen for gratis Android VPN-er, 2019 Gratis VPN-eierundersøkelse, Hacking Tools Market Price Index (UK-utgaven) eller vår oppdaterte utgave av Dark Web Market Price Index ( UK).

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me