En liten, uavhengig og etablert VPN, ibVPN (som står for ‘Invisible Browsing VPN’), er et navn som sannsynligvis bare vil være kjent for de som virkelig er med på VPN-ene..

Men er ibVPN en skjult perle som blir oversett med urett? Skulle du vurdere det sammen med industrielle kraftverk som NordVPN og IPVanish?

I et øyeblikk ser ibVPNs personvernregler bra ut, og det gjør også den omfattende listen over funksjoner. Vi går inn på begge disse i mye større detalj i vår fulle gjennomgang, samt svarer på store spørsmål som:

 • Er ibVPN sikker?
 • Hvor bra er ibVPNs utvidelse for Chrome?
 • Hva er DoubleVPN?
 • Bremser ibVPN internett?

Pluss alt annet du vil vite om ibVPN, inkludert hvor enkelt det er å bruke, om det fjerner blokkeringen av Netflix eller ikke, og hvem som står bak det.

Contents

Oversikt

ibVPN Pros & Ulemper

Pros

 1. Pålitelig nullloggspolicy
 2. Massevis av sikkerhetsfunksjoner
 3. Servere i 82 byer over hele verden
 4. Stealth-protokoll for land med høyt sensur
 5. De fleste enheter dekket, pluss nyttige nettleserutvidelser
 6. Excellend 24/7 kundestøtte

Ulemper

 1. Forvirrende Windows-app
 2. Pålitelig for streaming og Netflix
 3. Hastighet over langdistansetilkoblinger er ikke stor

ibVPN nøkkeloppsummering

Topp nedlastingshastighet

Innloggingspolicy

IP-, DNS- eller WebRTC-lekkasjer

Jurisdiksjon

servere

IP-adresser

land

Amerikanske Netflix

torren

Jobber i Kina

Brukerstøtte

Billigste pris

Offesiell nettside

56Mbps
Ingen logger
Nei
Romania (EU-medlem)
180
2000+
50
Ja
begrenset
upålitelig
24/7 Live Chat
$ 4,83 / mo over 12 måneder
IbVPN.com

Ovenfor finner du viktige takeaways på ibVPN. Det er noen iøynefallende figurer der inne, men de er alle meningsløse hvis du ikke kan stole på VPN selv.

La oss se på hvem som kjører ibVPN.

Om & Innloggingspolicy

Hvem er ibVPN?

ibVPN har en fin, gjennomsiktig Om oss-seksjon på sin hjemmeside for å hjelpe deg å bli bedre kjent med selskapet og for å fremme tillit.

Det er viktig at VPN ikke prøver å skjule noe for deg, og vi liker absolutt at det er et bilde av ibVPN-teamet foran og midt.

En figur som skilte oss ut er den ibVPN har eksistert siden 2003, som er ganske lang tid i VPN-termer. Selv om VPN-produktet ikke først ble utgitt før i 2010, er det fortsatt mange år i en bransje som generelt er ganske ung.

Amplusnet er navnet på selskapet som eier ibVPN. Nettstedet er ganske sparsomt (faktisk er det bare en destinasjonsside med en meningsløs grafikk og litt kontaktinfo), men det er mest sannsynlig fordi den ganske enkelt eksisterer som et holdingselskap for VPN-merket.

LinkedIn-siden til Amplusnet sier at den har en variert portefølje av IT-produkter og løsninger, selv om vi ærlig talt ikke finner bevis på at noen faktisk eksisterer utenfor ibVPN.

Dan Gurghian er Amplusnet / ibVPNs grunnlegger, eier og administrerende direktør – han hadde til og med en AMA (Ask Me Anything) Q&En økt på Reddit i 2015 for alle som er nysgjerrige på VPN-er og online personvern.

Gurghian, sammen med resten av ibVPN-teamet, er rumensk, som også er der ibVPN er basert.

Romania er medlem av EU. Selv om det kanskje ikke er det verste landet i verden for personvern, er forbindelsen alltid noe å være klar over.

Innloggingspolicy

ibVPN holder en loggføringspolicy. Vi er komfortable med å kalle det det, da det stave ut hva det ikke logger inn i personvernreglene.

Det er ikke logget noen trafikk, og heller ikke hvordan VPN eller noen av tjenestene brukes. ibVPN lover at den ikke kan relatere noen spesifikk aktivitet til noen spesiell bruker, og ikke bare det, men den lagrer ikke noen form for betalingsinformasjon ettersom de alle blir håndtert av en tredjepartstjeneste – noe ganske sjelden for en VPN.

Vi har bare to små problemer med ibVPNs loggpolicy.

Den første utgaven er at den er veldig kort. Selv om de overordnede vilkårene og ruslende juridiske snakk kan være ganske lange, er det eneste som virkelig sies om logging:

ibVPNs loggføringspolicy

Helst ønsker vi å se litt mer detaljert enn det, bare for å virkelig gjøre vårt sinn rolig.

For det andre er det spørsmålet om ibVPNs rumenske jurisdiksjon.

ibVPN uttaler med tillit at hvis noen servere blir sett av myndighetene, ville de være tomme. Selv om det kan være sant, ville det være enda bedre hvis ibVPN befant seg et sted at EU-makter ikke overhode kunne få tak i serverne..

Hastighet & Pålitelighet

Helt gjennomsnittlig for hastighet

Når det gjelder hastigheter, uansett om de er lastet opp eller lastet ned, er ibVPN helt umerkelig, og sitter i midten av markedet.

Du kan selvfølgelig gjøre det mye verre, men du kan også gjøre betydelig bedre enn ibVPN.

Hastighetsresultater fra vår fysiske beliggenhet i London (100 Mbps fiberoptisk forbindelse) til en testserver i London.

Før du bruker ibVPN:

 1. nedlastingMbps

  89,83

 2. Laste oppMbps

  98,67

 3. ibVPN gjennomgangPingms

  7

Når du er koblet til ibVPN:

 1. nedlastingMbps

  56.21

 2. Laste oppMbps

  79,66

 3. ibVPN gjennomgangPingms

  26

Det som er langt mer bemerkelsesverdig enn de rå tallene som er registrert i vår testing av ibVPN, er vanskelighetsgraden vi prøvde å finne de raskeste serverne å teste fra.

  VPNArea gjennomgang

Å velge ibVPNs “Fastest Server” -alternativ (som vi vanligvis gjør når vi tester en VPN) koblet oss faktisk til en Tor Over VPN-server i Nederland. Ikke bare tester vi fra London, Storbritannia, men selv om vi hadde base i Nederland, er det ingen måte at en Tor Over VPN-server er den raskeste som er tilgjengelig.

Antallet du ser over er etter at vi har gjort noen manuelle eksperimenter og koblet til en britisk server – og selv da var nedlastingshastighetene ganske uberegnelige. De er likevel mer enn gode nok for nesten alt du planlegger å gjøre på nettet.

Internasjonale hastigheter som kobler seg til servere opp til rundt 600 mil unna, er ganske gode, men det var et alvorlig frafall da vi koblet oss til USAs østkyst – ibVPN la virkelig ned, spesielt med tanke på at det er et så viktig, populært sted å koble til.

Serverlokasjoner

En solid global spredning med mange P2P-, Tor- og DoubleVPN-alternativer

Klode med blått flagg50CountriesBilde av et bylandskap82CitiesBilde av en rosa markør2000 + IP-adresser

Bortsett fra problemene med ibVPNs flat-out ødelagte ‘Fastest Server’ -verktøy, er vi ganske imponert over det utvalget av servere og lokasjoner.

Som ofte er tilfelle, mangler ibVPN sterkt servere i Afrika (med Sør-Afrika som eneste valg). Det klarer å dekke resten av planeten pent, men med servere ikke bare i populære steder, men også ofte forsømte regioner som Mellom-Amerika (Panama) og Sørøst-Asia (Indonesia, Malaysia, Singapore, Vietnam).

ibVPN tilbyr også VPN-server på bynivå i:

 • Australia
 • Canada
 • Frankrike
 • Tyskland
 • India
 • Israel
 • Italia
 • Nederland
 • Russland
 • Spania
 • Sveits
 • Tyrkia
 • Storbritannia
 • Ukraina
 • OSS

Hvis det virker som en lang liste, er det fordi det er – de 180 ibVPN-serverne og 2000+ IP-adressene som følger med, er litt nærmere normen, men det bør ikke være noen måte du blir manglet på alternativer.

streaming & torren

Frustrerende for streaming & begrensende for torrenting

Vi hadde høye forventninger til streaming via ibVPN da vi først åpnet appen. IbVPN-nettstedet kan ikke bare skryte åpent av tjenestens mulighet til å fjerne blokkering av strømmetjenester, appen har også en smart ‘Connection Wizard’ -funksjon som automatisk konfigurerer en mengde forskjellige innstillinger for å gi deg raske og enkle resultater.

Dessverre kommer disse resultatene aldri. Både streamingalternativer i USA og Storbritannia klarte ikke å låse opp noen form for strømmetjeneste.

BBC iPlayer og UK Netflix ble begge bedre av ibVPN (ingen av de tre britiske streaming-serverne fungerte), men vi hadde i det minste tilgang til amerikanske Netflix via ‘DoubleVPN – NL2US’ serveren.

Bare pass på at DoubleVPN kan ha stor innvirkning på internetthastighetene dine. Vi kan fremdeles streame jevnt på det med vår 100Mbps fiberforbindelse, men hvis internett ditt er mindre i stand, kan det slite.

torren

Den gode nyheten er at ibVPN har en rekke tydelig merkede P2P-optimaliserte servere for torrenting.

Den dårlige nyheten er at det kanskje ikke er en i landet ditt. ibVPN har P2P-servere i:

 • Bulgaria
 • Canada
 • Finland
 • Hong Kong
 • Litauen
 • Nederland
 • Russland
 • Sveits
 • Ukraina

Det er et merkelig utvalg, og det betyr at hvis du vil bruke ibVPN til å torrent i Australia eller Sør-Amerika, må du koble deg over lang avstand og ofre hastigheten i prosessen.

Vi ba en ibVPN supportagent om mer informasjon, og de informerte oss om det torrenting er tillatt på alle ibVPN-servere, men du vil sannsynligvis oppleve forferdelig ytelse på servere som ikke er spesialiserte for det.

Omgå sensur

Har all teknologien for å fungere i Kina

Kinas internett er det mest sensurerte i verden, og det blir bare vanskeligere å finne en VPN som fungerer innenfor sine grenser.

ibVPN kunne jobber i Kina, men det er ikke garantert.

ibVPN har ShadowSocks og StealthVPN-protokoller – de to mest pålitelige (og nødvendige) verktøyene som kreves for å få tilgang til internett utenfor Kina. Den har også en veiviserinnstilling for å omgå sensur (på Windows) som gjør all konfigurasjonen for deg.

ibVPN pleide å ha servere basert i Kina, inkludert DoubleVPN Kina til Europa og Kina til amerikanske opsjoner, men de har nylig blitt fjernet – noe som definitivt vil påvirke dens evne til å slå den store brannmuren.

plattformer & enheter

Apper for mange enheter, pluss tre nettleserutvidelser

Apps

Windows-logoenWindowsMac-logoMaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroidLinux-logoLinuxRuterlogoRouter

ibVPN tilbyr det vanlige utvalget av tilpassede apper for forskjellige enheter, inkludert Microsoft Windows, MacOS, iOS og Android.

Oppsettdelen av ibVPN-nettstedet er veldig nyttig, og gir detaljerte instruksjoner (inkludert videopresentasjoner) om hvordan du installerer appene.

Et advarsel til brukere som ikke vil laste ned Windows-versjonen av appen – ibVPN for Windows er den desidert mest komplette versjonen av VPN. Det ser kanskje ikke så bra ut, men det har flere funksjoner og protokoller enn noen annen plattform.

MacOS-versjonen har for eksempel ikke tilkoblingsveiviseren, og heller ikke flere av protokollalternativene.

  VPNhub gratis gjennomgang

Spillkonsoller & Streaming enheter

AppleTV-logoAppleTVAmazon Fire TV-logoAmazon Fire TVChromecast-logoChromeNintendo-logoNintendoPlayStation-logoPlayStationRoku-logoRokuXbox-logoXbox

Ikke la deg lure – ibVPN har ikke en dedikert app for Amazon Fire TV Stick. Den har heller ikke en app på noen annen strømningsenhet eller spillkonsoll, men det er normalt – ingen VPN gjør det.

Hva ibVPN har, er imidlertid evnen til å være konfigurert via ruter. Hvis du gjør det, vil det dekke og beskytte alle enheter som er koblet til hjemmenettverket på en gang.

Du kan også bruke ibDNS, ibVPNs egen medie-DNS-tjeneste, for å låse opp forskjellige streaminginnhold på enheter som din Apple TV. Vær imidlertid advart: ibDNS er ikke VPN. Den vil ikke kryptere og beskytte enheten din, og bør bare brukes når du bare vil fjerne blokkeringen av innhold.

Nettleserutvidelser

Chrome-logoChromeFirefox-logoFirefoxOpera-logoOpera

ibVPN tilbyr proxy-utvidelser for nettlesere Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera, som alle kan lastes ned og legges til nettleseren din i løpet av sekunder.

IbVPN-utvidelsene lar deg få tilgang til blokkerte innhold, beskytte deg mot tredjeparts sporingscookies og beskytte deg mot WebRTC lekkasjer, som ikke er noe som tilbys av mange andre VPN-leverandører..

Nok en advarsel: dette er fullmakter i stedet for full VPN-er. Dette betyr at selv om de krypterer nettlesertrafikken din, tilbyr de ikke det samme sikkerhetsnivået som desktop-appene, så de bør sees på som nyttige bonusfunksjoner i stedet for komplette erstatninger.

kryptering & Sikkerhet

Et imponerende antall sikkerhetsutstyr

protokoller

kryptering

Sikkerhet

Avanserte funksjoner

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

SSTP

AES-256

DNS-lekkasjeblokkering

Førstemann DNS

IPV6 lekkasjeblokkering

VPN Kill Switch

WebRTC lekkasjeblokkering

Annonseblokker

Dobbelt VPN

Smart DNS

SOKKER

TOR via VPN Server

Vennligst se vår VPN-ordliste hvis disse vilkårene forvirrer deg og ønsker å lære mer.

ibVPN overrasket oss faktisk med hvor mange avanserte alternativer den har.

For det første har den alle protokollene vi ser etter, spesifikt IKEv2 og OpenVPN (både TCP og UDP), så vel som noen få andre som vi ikke vil anbefale deg å bruke (selv om du er Mac-bruker får du bare valg av IKEv2 eller IPSec).

Så er det Shadowsocks og StealthVPN som hjelper til med å slå spesielt vanskelige sensur og nettblokker. Disse er viktige hvis du vil ha noen sjanse til å få en VPN til å jobbe i et land som Kina.

Hele tiden krypterer ibVPN alt via AES-256, som er bransjestandarden og så sikker du kan få.

Det er mange ekstra funksjoner også. Vi har allerede nevnt ibDNS, Smart DNS-innstillingen, som gir deg mye mer konsekvent tilgang til utenlandsk streaminginnhold (nyttig, selv om det ikke krypterer alle dataene dine), og det er en innebygd annonseblokker også.

Vi har også kort omtalt DoubleVPN-serverne. Slik disse fungerer er ved å dirigere all trafikken din til en VPN-server i et mellomleddland før du deretter overfører den til det valgte målet.

Alle disse serverne er tydelig merket, selv om navnene deres ikke er veldig klare. ‘DoubleVPN – SG2NL’, for eksempel, dirigerer trafikken til Nederland via Singapore.

Det gjør deg vanskeligere å bli sporet, men det bringer også hastighetene dine ned.

Endelig er det Tor Over VPN. ibVPN har tre av disse serverne (i Nederland, Singapore og USA) som vil håndtere all trafikk via Tor. Dette gir deg enda et lag med sikkerhet, men det vil også ta enorme toll på hastighetene dine.

Hvis du vil finne ut mer om hva som er et ganske sammensatt tema, har vi satt sammen en enkel forklaring på VPN og Tor her.

Brukervennlighet

Rotete apper som kan skremme nybegynnere

Hvordan installere & Sett opp ibVPN

 • Skjermbilde av installasjonsveiviseren for ibVPNs Windows-app

  Installasjonsveiviseren for ibVPN vises etter nedlastingen av programvaren.

 • Skjermbilde av fremdriftslinjen i ibVPNs Windows-nedlasting

  Hele prosessen tok mindre enn et minutt fra start til slutt.

 • Skjermbilde av ibVPNs innloggingsskjerm

  Når installasjonen er ferdig, vil du bli presentert for ibVPNs innloggingsskjerm.

 • Skjermbilde av hovedpanelet på ibVPNs Windows-app

  Det viktigste iBVPN-dashbordet er ganske rått, og selv om funksjonsrike kan være bedre organisert.

 • Skjermbilde av listen over VPN-servere som er tilgjengelige på ibVPNs Windows-app

  Serverlisten kan søkes og bruker et trafikklyssystem for ytelse med pingtid vist, noe som er fint.

 • Skjermbilde av innstillingsmenyen på ibVPNs Windows-app

  IbVPN-innstillingene er rike og rimelig godt organisert, men har en tendens til å overbelaste informasjonen.

 • Skjermbilde av de forskjellige protokollene som er tilgjengelige på ibVPNs Windows-app

  Vi liker skjermbildet for valg av ibVPN-protokoll da det gir nyttig kontekstuell hjelp.

De fleste vil nok finne ibVPNs Windows-app litt datert og veldig uoversiktlig – det er definitivt litt forvirrende å se på.

Erfarne VPN-brukere eller riktige tech geeks, derimot, kan godt ha et mykt sted for sine sprø, overfylte dashbord, ettersom de har mange innstillinger å fikle med og mer tilkoblingsinfo enn nesten noen annen leverandør vi har sett.

Du finner innstillingsmenyen langs venstre side av appen. Det er ganske godt organisert, men vil ha fordel av å bli delt inn i individuelle faner, som akkurat nå føles som litt informasjonsoverbelastning. Imidlertid liker vi virkelig å ha alle alternativene å leke med og fleksibiliteten til å velge protokoller, koble til servere med ekstra kryptering eller tilgang til streamingtjenester eller konfigurere kill switch.

  Windscribe gjennomgang

Vi elsker trafikklyssystemet på plass på serverlisten, som lar deg vite hvilke lokasjoner som nesten har kapasitet. Søkefunksjonen er også veldig nyttig, siden den betyr at du ikke trenger å bla gjennom hele listen for å finne landet du leter etter.

Den eneste store ulempen er designet, som (i det minste Windows) vil ha stor nytte av en fullstendig overhaling for å gjøre det mer strømlinjeformet og tilgjengelig for VPN-nybegynnere..

Det er verdt å merke seg at MacOS-, iOS- og Android-appene er mye slankere, men som et resultat mangler de konfigurerbare elementene i Windows-appen. Faktisk svinger MacOS-appen for langt den andre veien – den er superenkelig å bruke, men den mangler mange av funksjonene som vi setter så stor pris på fra Windows-versjonen.

Nettleserutvidelser

ibVPN nettleserutvidelse for Chrome

ibVPNs nettleserutvidelser er like enkle å bruke som du håper.

Det tar ett klikk for å legge dem til i nettleseren din (enten Chrome, Firefox eller Opera), deretter ett klikk mer for å koble til et av 46 land (eller du kan velge en individuell server hvis du foretrekker det).

Men som alltid er vi forpliktet til å minne deg på at ibVPNs nettleserutvidelser er det ikke fulle VPN-er. De er bare fullmektiger, så vil bare forfalse plasseringen din – bruk dem sammen med hele VPN-appen for total beskyttelse.

Kundeservice

Stor støtte døgnet rundt & nyttige online guider

24/7 Live chat support

e-post

Online ressurser

Ja
Ja
Ja

ibVPN har 24/7 live chat support for å hjelpe deg med eventuelle problemer eller spørsmål du måtte ha. Hver gang vi har nådd ut om hjelp, har vi funnet svarene som raske, vennlige og hjelpsomme.

ibVPN chat-vindu

En fersk nettstedoverhaling har forbedret kvaliteten på vanlige spørsmål og støttesider, pluss at en sårt tiltrengt søkefunksjon er nå på plass for å hjelpe deg med å finne det du trenger raskt. Vi elsker den siste utgaven av videoopplæringer også.

E-poststøtte er rask, men består hovedsakelig av kopier og limte svar, noe som kan være frustrerende hvis du allerede har prøvd å løse problemet selv.

Det er ikke helt perfekt, men du vil ikke finne mye bedre støtte i VPN-bransjen enn det du får med ibVPN.

Priser & tilbud

Fire forskjellige planer på flere prispunkter

ibVPN-kupong

ibVPN-prisplan

Det er fire forskjellige planer du kan ta ut med ibVPN. Denne vurderingen er basert på Ultimate VPN pakke.

Det er det dyreste alternativet, men det er også den eneste planen som gir deg tilgang til alle ibVPN-funksjonene, pluss en fem samtidige tilkoblingsgrenser.

Det tilsvarer bare 1,75 dollar mer per måned når du tar ut en 12-måneders plan, som er ganske ubetydelig.

 1. Månedlig

  US $ 10,95 / mnd

  Ultimate VPN: Fakturert $ 10,95 hver måned

 2. 6 måneder

  US $ 7,16 / mnd

  Ultimate VPN: Fakturert $ 42,95 hver 6. månedSpar 35%

 3. 12 måneder

  US $ 2.42 / mo

  Ultimate VPN: Fakturert 58,06 dollar hver 12. månedSpar 56%

Alle planer har 15 dager pengene tilbake-garanti

innbetaling & Alternativer for tilbakebetaling

ibVPN tilbyr både en 24-timers gratis prøveperiode og en 15-dagers pengene-tilbake-garanti.

Den gratis prøveperioden lar deg teste ut funksjonaliteten til tjenesten i 24 timer. Du må registrere deg og oppgi navn, e-postadresse og passord for å bruke tjenesten, men vi liker at du ikke trenger å oppgi noen betalingsinformasjon, noe som betyr at du ikke kan oppgraderes automatisk til et betalt abonnement.

Pengene tilbake-garantien stilles virkelig uten spørsmål uten skjulte datakap eller begrensninger. Bare kontakt supportteamet innen 15 dager hvis du ikke er 100% fornøyd med tjenesten.

Utenfor denne perioden, hvis du har tekniske problemer som ikke kan løses av teknisk team innen syv dager, vil ibVPN behandle en full eller delvis refusjon, noe som ikke er noe du ser fra mange andre leverandører..

ibVPN aksepterer et bredt spekter av betalingsmetoder inkludert de fleste større kreditt- og debetkort, pluss flere forskjellige kryptovalutaer:

 • Bitcoin
 • Blackcoin
 • Bindestrek
 • dogecoin
 • Ethereum
 • litecoin
 • MaidSafeCoin
 • Namecoin
 • Peercoin
 • Ripple
 • Tether
 • Vertcoin

Det er også mange internasjonale alternativer som Webmoney, Alipay og Qiwi Wallet via Paymentwall.

Bunnlinjen

Anbefaler vi ibVPN?

ibVPN har et reelt potensial til å utfordre de beste VPN-ene på markedet, takket være en solid ryggrad av sikkerhet og en personlighet-første mentalitet, som gjør det enkelt for oss å anbefale.

Det er imidlertid unektelig slått ned av gjennomsnittlige tilkoblingshastigheter og dårlig pålitelighet for strømming og torrenting. ibVPN er bra, men det er ikke mye grunn til å abonnere på det når så mange andre gode alternativer finnes.

Alternativer til ibVPN

PrivatVPN-logo

PrivateVPN

PrivateVPN er en av de aller beste VPN-ene for streaming akkurat nå. Det er også betydelig billigere enn ibVPN. Les PrivateVPN anmeldelse

ExpressVPN-logo

ExpressVPN

Det er vår viktigste VPN av mange grunner, men hvis du vil ha uslåelige, pålitelige hastigheter over hele verden, er ExpressVPN i en egen liga. Les ExpressVPN anmeldelse