Există cinci modalități principale de a configura o VPN pe smartphone-ul sau tableta dvs. Android, dar cea mai simplă metodă este doar să utilizați aplicația personalizată furnizată de serviciul VPN ales..

Configurarea unei aplicații VPN personalizate pentru dispozitivul dvs. Android este la fel de ușoară ca instalarea oricărei alte aplicații.

Pur și simplu descărcați-l, conectați-vă, atingeți „conectați” și asta este. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru instalarea aplicației, mai jos am inclus instrucțiuni detaliate, la „Metoda 1”.

Din fericire, toate recomandările noastre de servicii VPN de top oferă o aplicație Android de un fel, așa că nu veți mai fi nevoiți să folosiți alte metode decât dacă doriți.

Puteți verifica, de asemenea, ultimele noastre opțiuni VPN pentru Android pentru a vă ușura decizia.

Vom analiza, de asemenea, metodele alternative de utilizare a unui VPN pe telefonul dvs. Android, inclusiv configurarea manuală, utilizarea unui fișier APK și setarea VPN la nivel de router.

Contents

Ce vei avea nevoie

În primul rând, va trebui un Dispozitiv Android: fie un smartphone, fie o tabletă.

Acest ghid a fost scris folosind un smartphone Samsung Galaxy A6 care rulează Android 9.1.0 (Pie).

Puteți utiliza un VPN pe un dispozitiv Android mai vechi, dar pașii și ecranele pot diferi ușor de cele din acest ghid.

De asemenea, veți avea nevoie un cont cu un furnizor de servicii VPN. Există două modalități de a face acest lucru:

 1. Accesați site-urile web ale câtorva furnizori și înscrieți-vă la cel pe care îl preferați; este bine să vă conectați și să găsiți paginile de configurare a dispozitivului înainte de a continua.
 2. Descărcați aplicația furnizorului preferat de pe Google Play Store și înregistrați-vă pentru un cont nou în aplicație.

  În general, nu recomandăm acest lucru, deoarece politica de rambursare a furnizorului VPN s-ar putea să nu se aplice sau contul dvs. poate fi limitat doar la dispozitivele Android, în timp ce achiziționarea unui abonament pe site-ul web al furnizorului VPN vă va permite, în general, să utilizați VPN cu mai multe dispozitive tipuri.

Asigurați-vă că vă verificați contul VPN prin e-mail, dacă este necesar.

Metoda 1: Aplicația VPN

Înainte de a vă înscrie la un abonament VPN, verificați dacă serviciul VPN vine cu o aplicație VPN personalizată pentru Android.

În acest caz, puteți descărca aplicația VPN din Google Play Store. Dacă locuiți într-o țară în care nu puteți accesa Magazinul Google Play, treceți la „Metoda 4: fișier APK”.

Am folosit ExpressVPN pentru acest ghid, deoarece are o aplicație Android foarte simplă și oferă o garanție de returnare de 30 de zile.

Este, de asemenea, cel mai bun VPN din jur – puteți citi recenzia noastră completă și independentă ExpressVPN aici.

Dacă ați ales un alt furnizor VPN, va trebui să urmați un proces ușor diferit, dar acest ghid vă va oferi elementele de bază.

Instalarea aplicației VPN oferită de serviciul dvs. VPN este cea mai simplă modalitate de a vă ridica și a rula rapid.

În cele mai multe cazuri, va oferi, de asemenea, acces facil și ușor de utilizat la diferite servere, lucru util dacă doriți să comutați între locații VPN.

Pentru a vă configura cu o aplicație VPN personalizată pentru Android, va dura mai puțin de cinci minute. Iată cum se face:

 1. Găsiți aplicația Android personalizată a furnizorului dvs. VPN pe Google Play Store.
  Vă recomandăm să urmați linkul către Magazinul Google Play prin intermediul site-ului oficial al VPN pentru a evita descărcarea software-ului de copiat potențial periculos.Captura de ecran a profilului ExpressVPN pe Google Play Store
 2. Atingeți Instalare pentru a descărca aplicația VPN. Odată ce acest pas este finalizat, butonul verde va spune Deschis.Screenshot de ExpressVPN pe Google Play Store după ce aplicația este instalată
 3. Atingeți Deschis pentru a lansa aplicația VPN și apoi atingeți Conectare.Screenshot de diapozitiv de instalare de încercare gratuită ExpressVPN
 4. Introduceți datele dvs. de abonament VPN în căsuțele relevante – în acest caz adresa de e-mail și parola – apoi atingeți Conectare.Screenshot al paginii de autentificare a aplicației Android ExpressVPN
 5. ExpressVPN întreabă utilizatorii noi dacă ar dori să partajeze rapoarte de avarie, teste de viteză și informații despre dacă încercările de conexiune VPN au succes sau nu.

  Deși aceste informații nu sunt identificabile personal, vă recomandăm să atingeți Nu multumesc.

  Captura de ecran a autorizației raportului de blocare a instalării ExpressVPN

 6. Atingeți O.K pentru a porni procesul de configurare a conexiunii VPN.Captura de ecran a procesului de configurare Android ExpressVPN
 7. Atingeți O.K să accepte cererea de conectare VPN.Captura de ecran a cererii de conectare a aplicației Android ExpressVPN
 8. Iată ecranul principal al aplicației Android ExpressVPN. Este un exemplu destul de tipic de aplicații VPN personalizate pentru Android, cu un buton de conectare mare în centru și locația aleasă a serverului de mai jos.

  Pentru a vedea lista locațiilor serverului atingeți cele trei puncte orizontale din dreapta numelui locației serverului.

  Captura de ecran a aplicației Android ExpressVPN pentru ecran

 9. Puteți alege dintre oricare dintre locațiile serverului VPN enumerate aici. Apăsați doar pe cel la care doriți să vă conectați.Screenshot din lista locațiilor serverului de aplicații Android ExpressVPN
 10. Înainte de a vă conecta la VPN, este mai bine să verificați setările de securitate. De obicei, puteți găsi acest lucru făcând clic pe un simbol cog sau, în cazul ExpressVPN, în meniul burger (trei linii orizontale).

  Asigurați-vă că activați comutatorul de ucidere și protecția împotriva scurgerilor dacă aplicația are aceste funcții.

  Iată meniul de setări al ExpressVPN. Apăsați pe Protecția rețelei pentru a activa versiunea aplicației Android ExpressVPN a unui switch switch.

  Captura de ecran a setărilor aplicației Android ExpressVPN

 11. După ce ați aruncat o privire asupra setărilor VPN, este timpul să vă conectați la VPN. Atingeți butonul de conectare circulară din mijlocul ecranului principal al aplicației VPN.

  Butonul de conectare al ExpressVPN devine verde atunci când este conectat VPN. Atingeți din nou acest buton pentru a vă deconecta.

  Ar trebui să vă testați întotdeauna VPN-ul pentru eventuale scurgeri. Puteți afla cum să faceți acest lucru și cum puteți rezolva problemele din ghidul nostru de scurgeri IP, DNS, WebRTC.

  Captura de ecran a aplicației Android ExpressVPN conectatăAcum că conexiunea ExpressVPN este configurată, aceasta va rămâne conectată în fundal și puteți utiliza telefonul în mod normal. Aruncați o privire la bara de stare și căutați cheia pentru a verifica dacă telefonul dvs. este conectat..

Metoda 2: Utilizarea de software terță parte (OpenVPN pentru Android)

Dacă nu doriți să utilizați aplicația VPN personalizată de la furnizorul de servicii VPN sau nu vine cu una, puteți configura fișierele de configurare VPN folosind o aplicație VPN terță parte, cum ar fi OpenVPN pentru Android.

Utilizați aceste aplicații terțe pentru a vă conecta la rețeaua de server a furnizorului dvs. folosind datele de acreditare ale contului, care vă oferă o experiență generală similară în utilizarea propriei aplicații a furnizorului dvs..

Aplicațiile terțe pot fi mai configurabile decât aplicația personalizată a furnizorului de servicii VPN și chiar vă permit să utilizați mai mulți furnizori în cadrul unei singure aplicații, dacă aveți mai mult de un abonament.

Vom folosi OpenVPN pentru Android pentru acest ghid, deoarece este open-source, ceea ce înseamnă că poate fi examinat pentru defectele și vulnerabilitățile de securitate, iar protocolul OpenVPN în sine oferă cel mai bun echilibru între performanță și securitate..

De asemenea, puteți utiliza aplicația oficială OpenVPN Connect, OpenVPN, Inc pentru Android.

ExpressVPN recomandă OpenVPN pentru Android, deoarece funcționează mai bine cu fișierele sale de configurare, în timp ce NordVPN recomandă OpenVPN Connect. Cel mai bine este să contactați furnizorul de servicii VPN pentru a afla ce aplicație recomandă.

Dacă furnizorul dvs. VPN nu are fișiere de configurare OpenVPN disponibile, puteți săriți la „Metoda 3”, care vă arată cum puteți configura manual fișierele L2TP.

Iată cum puteți configura manual o VPN pe Android folosind programul OpenVPN pentru Android:

 1. Găsiți OpenVPN pentru Android (sau OpenVPN Connect) pe Google Play Store și atingeți Instalare.Captura de ecran a aplicației OpenVPN pentru Android pe Google Play Store
 2. După ce aplicația s-a descărcat cu succes, butonul verde va fi citit Deschis. Atingeți pentru a deschide aplicația OpenVPN pentru Android.Captura de ecran a aplicației OpenVPN pentru Android instalată pe Google Play Store
 3. Acesta este ecranul principal al aplicației OpenVPN pentru Android. Vom reveni la acest lucru după ce am descărcat fișierele de configurare de pe site-ul ExpressVPN.
  Captura de ecran a aplicației OpenVPN pentru Android fără profile VPN
 4. Accesați site-ul web al furnizorului de servicii VPN din browserul dvs. mobil și conectați-vă la contul VPN folosind datele de acreditare.
  Captura de ecran a paginii de autentificare ExpressVPN
 5. Acum accesați secțiunea din pagina contului VPN unde puteți configura VPN pe diverse dispozitive. Atingeți Configurați ExpressVPN.
  Captura de ecran a paginii de configurare a contului ExpressVPN
 6. Atingeți Afișați alte dispozitive.
  Captura de ecran a codului de activare a contului ExpressVPN
 7. Parcurgeți dispozitivele de listă și atingeți Configurare manuală.
  Captura de ecran a listelor de setări diferite ExpressVPN
 8. Atingeți OpenVPN. Aici veți vedea numele dvs. de utilizator și parola unice pentru configurarea manuală a OpenVPN. Veți avea nevoie de acestea mai târziu.
  Screenshot de nume de utilizator și parolă de configurare manuală ExpressVPN
 9. Puteți descărca atât de multe fișiere de configurare doriți – fiecare vă va permite să vă conectați la o locație diferită a serverului VPN – dar vă recomandăm să începeți cu unul până când știți să faceți întregul proces de instalare.

  Atingeți locația serverului la care doriți să vă conectați și se va descărca automat în spațiul de stocare al telefonului. Am ales SUA – New York.

  Screenshot de fișiere de configurare locații server ExpressVPN

 10. Acum reveniți la aplicația OpenVPN pentru Android și atingeți simbolul de descărcare a folderului din colțul din dreapta sus al aplicației (între simbolul + și cele trei puncte verticale).
  Captura de ecran a aplicației OpenVPN pentru Android fără profile VPN
 11. Găsiți fișierul de configurare VPN în dvs. Descărcări pliant. Unii utilizatori vor trebui să meargă la Stocare internă înainte de a naviga către Descărcări dosar pentru a selecta fișierul. Când ați găsit fișierul atingeți-l.
  Captura de ecran a fișierului de configurare ExpressVPN descărcat
 12. Atingeți butonul căpușă simbol pentru a termina descărcarea fișierului de configurare.
  Captura de ecran a fișierului de configurare ExpressVPN în aplicația OpenVPN pentru Android
 13. Apasă pe Editați | × simbol din partea dreaptă a numelui fișierului de configurare.
  Captura de ecran a fișierului de configurare ExpressVPN în OpenVPN pentru editare aplicație Android
 14. Sub De bază fila introduceți numele de utilizator și parola unice OpenVPN care sunt afișate în contul dvs. pe site-ul ExpressVPN. Apoi atingeți tasta Înapoi pictograma de pe dispozitiv.

  Notă: OpenVPN pentru Android are multe opțiuni de configurare; afișăm doar elementele de bază aici, dar puteți reveni și personaliza profilul VPN mai târziu.

  Screenshot de editare a fișierului de configurare ExpressVPN în OpenVPN pentru Android

 15. Atingeți creația dvs. profil.
  Captura de ecran a fișierului de configurare ExpressVPN în OpenVPN pentru editare aplicație Android
 16. Atingeți O.K pentru a accepta cererea de conectare.
  Captura de ecran a cererii de conectare VPN în aplicația OpenVPN pentru Android
 17. După ce VPN s-a conectat cu succes, veți vedea o notificare de conectare și o pictogramă de cheie va rămâne în colțul din stânga sus al ecranului dvs. pe toată durata conexiunii VPN. Asigurați-vă că testați conexiunea VPN pentru orice IP, DNS sau WebRTC.
  Screenshot de conexiune VPN în partea de sus a ecranului
 18. Pentru a vă deconecta de la VPN atingeți profilul OpenVPN din aplicația OpenVPN pentru Android și atingeți DECONECTAT.
  Captura de ecran a mesajului de deconectare de pe OpenVPN pentru Android

Există multe opțiuni configurabile cu care puteți juca în cadrul aplicației OpenVPN pentru Android pentru a vă adapta conexiunea.

De exemplu, puteți comuta între UDP și TCP, înlocuiți setările DNS, bloca IPv6 și IPv4 scurgeri și puteți permite traficul de internet al anumitor aplicații să călătorească în afara tunelului VPN (tunel split).

Ar trebui să vă jucați cu aceste setări doar dacă aveți încredere că știți ce faceți.

Există alte aplicații terțe open-source pe care le puteți folosi pentru a configura diferite protocoale VPN, cum ar fi strongSwan pentru IKEv2 / IPsec și WireGuard pentru protocolul WireGuard, dar OpenVPN rămâne protocolul și software-ul nostru preferat..

Începătorii ar trebui să acorde prioritate utilizării aplicației personalizate a furnizorului VPN asupra configurației manuale.

Metoda 3: Client VPN Android încorporat

Dacă furnizorul dvs. VPN nu vine cu fișiere de configurare OpenVPN, este posibil să configurați fișierele de configurare L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec și PPTP folosind clientul VPN Android încorporat.

Aceasta înseamnă că nu trebuie să descărcați deloc aplicații terțe.

Cu toate acestea, nu recomandăm această metodă.

Deși acest tip de configurare nu ocupă atât de mult spațiu pe dispozitiv, în unele cazuri nu este la fel de sigur ca utilizarea aplicației furnizorului VPN sau OpenVPN pentru Android.

Acest lucru se datorează protocoalelor VPN pe care le acceptă clientul VPN Android încorporat sau, în unele cazuri, modului în care sunt configurate.

PPTP este un protocol VPN foarte învechit și nesigur și poate fi hacked în câteva minute. L2TP / IPSec folosește chei pre-partajate, care sunt disponibile public pe site-urile web VPN și deschid ușa către atacurile potențiale de la mijloc.

VPN-urile noastre recomandate nu furnizează decât instrucțiuni de configurare pentru instalarea IKEv2 folosind aplicația strongSwan open source, și nu clientul VPN încorporat pentru Android.

Puteți citi mai multe despre criptare și protocoale în ghidul nostru detaliat.

Deși nu recomandăm această configurare VPN, vă vom arăta cum să instalați o VPN în acest mod ca ultimă soluție.

Metoda de conectare manuală va varia ușor în funcție de protocolul VPN și de dispozitivul pe care îl utilizați, dar procesul este suficient de similar pentru a obține o notă de la aceste instrucțiuni..

În acest exemplu, vom folosi ExpressVPN pentru a crea o conexiune L2TP / IPSec.

Folosim Android 9.1.0. În alte versiuni de Android, locația și aspectul ecranelor cu setări VPN pot fi ușor diferite.

Pentru a crea manual conexiunea VPN:

 1. Accesați site-ul web al furnizorului VPN pe dispozitivul dvs. Android și conectați-vă la contul VPN folosind datele de acreditare.
  Captura de ecran a paginii de autentificare ExpressVPN
 2. Atingeți Configurați ExpressVPN în secțiunea de configurare a dispozitivului.
  Captura de ecran a paginii de configurare a contului ExpressVPN
 3. Derulați în jos lista dispozitivelor și atingeți Configurare manuală.
  Captura de ecran a listelor de setări diferite ExpressVPN
 4. Apăsați pe PPTP & L2TP-IPsec. ExpressVPN avertizează că aceste protocoale VPN oferă avantaje slabe de securitate.
  Captura de ecran a configurării manuale de configurare manuală ExpressVPN L2TP
 5. Derulați în jos și veți vedea numele de utilizator și parola pentru această configurare. Mai târziu, veți avea nevoie de acestea, pentru a menține fila deschisă.
  Screenshot de ExpressVPN L2TP manual de configurare nume de utilizator și parolă
 6. Apasă pe + simbol lângă locațiile serverului VPN și copiați adresa serverului serverului VPN ales. Puteți configura mai multe locații de server VPN, dar să începem cu una pentru ușurință. Am ales SUA – New York.
  Captura de ecran a adreselor serverului ExpressVPN
 7. Acum accesați telefonul dvs. Setări meniul. Găsi Conexiuni setări, atingeți Mai multe setări de conectare, și apoi VPN. Acest lucru va genera clientul VPN încorporat de Android. Dacă nu ați instalat o VPN înainte de a spune „Fără VPN-uri”.
  Captura de ecran a clientului VPN încorporat de Android
 8. Atingeți butonul trei puncte verticale în colțul din dreapta sus și apoi atingeți Adăugați profilul VPN.
  Screenshot de VPN încorporat Android adaugă profil
 9. Completați acum câmpurile cu următoarele informații:

  Nume: Pune orice vrei aici. Vă recomandăm să scrieți numele serviciului VPN și numele serverului. De exemplu. ExpressVPN New York.
  Tip: Comutare PS2 L2TP / IPSec. PSK reprezintă cheia pre-partajată.
  Adresa serverului: Lipiți adresa serverului VPN din contul dvs. pe site-ul furnizorului VPN.
  Secret L2TP: Lăsați acest câmp necompletat.
  Identificator IPSec: Lăsați acest câmp necompletat.
  Cheia pre-partajată IPSec: Lipiți cheia pre-partajată a furnizorului VPN aici. Veți găsi acest lucru în instrucțiunile de configurare ale furnizorului dvs. VPN.
  Atingeți salva.Screenshot a profilului de editare VPN încorporat în Android

 10. Acum atingeți profilul VPN din ecranul principal și introduceți numele de utilizator și parola care au fost afișate în contul dvs. VPN în secțiunea PPTP & L2TP-IPsec secțiunea manuală de configurare. Atingeți Conectați.
  Captură de ecran cu ExpressVPN manual de logare Android
 11. După ce VPN s-a conectat cu succes, veți vedea simbolul cheie în colțul din stânga sus al dispozitivului dvs. Ca întotdeauna, ar trebui să testați conexiunea VPN pentru orice IP, DNS sau WebRTC.
  Screenshot de VPN Android conectat
 12. Pentru a vă deconecta, trebuie doar să atingeți profilul VPN din clientul încorporat Android și atingeți Deconectați.
  Captura de ecran a butonului manual de deconectare VPN Android

Metoda 4: fișier APK

Dacă nu puteți accesa Google Play Store, este încă posibil să instalați aplicația personalizată a furnizorului VPN pe dispozitivul dvs. Android dacă serviciul furnizează un fișier APK.

Fișierele APK pot fi descărcate direct pe dispozitivele Android din afara magazinului Google Play.

Va trebui să schimbați o parte din permisiunile telefonului pentru a permite descărcarea de fișiere APK din surse externe și nu ar trebui să le descărcați de pe site-uri web neoficiale.

Descărcați întotdeauna fișierele APK de pe site-ul oficial al furnizorului VPN.

Dacă nu riscați să descărcați fișiere care au fost modificate – acestea pot conține conținut rău intenționat care ar putea dăuna dispozitivului și securității dvs. online.

Iată instrucțiunile noastre pas cu pas pentru instalarea unei aplicații VPN pentru fișierele APK pentru dispozitivul dvs. Android:

 1. Mai întâi, va trebui să schimbați permisiunile telefonului pentru a permite descărcarea fișierelor din afara magazinului Google Play.

  Accesați telefonul dvs. Setări meniu, apoi la Securitate. Acum atingeți Instalați aplicații necunoscute (uneori etichetat Instalați aplicații din surse externe) și atingeți browserul web pe care doriți să îl utilizați pentru descărcarea fișierelor APK.

  Comutați mai departe Permiteți din această sursă.

  Captura de ecran a setărilor Instalare aplicații necunoscute pe telefonul Android

 2. Accesați site-ul web al furnizorului VPN și conectați-vă la contul dvs. utilizând datele de acreditare.
  Captura de ecran a paginii de autentificare ExpressVPN
 3. Atingeți Configurați ExpressVPN în secțiunea de configurare a dispozitivului.
  Captura de ecran a paginii de configurare a contului ExpressVPN
 4. Atingeți Descarcă APK.
  Ecran de descărcare a fișierului APK ExpressVPN APK
 5. Va apărea un avertisment care afirmă că fișierul poate dăuna dispozitivului. Dacă descărcați fișierul APK de pe site-ul oficial al unui furnizor VPN în care aveți încredere – avem încredere în ExpressVPN – atingeți O.K.
  Captura de ecran a fișierului APK avertisment pentru descărcare pe telefonul Android
 6. Atingeți Instalare pentru a termina procesul de instalare.
  Captura de ecran a ecranului de instalare ExpressVPN APK
 7. Aplicația a fost instalată acum. Atingeți Deschis pentru a deschide aplicația personalizată VPN pentru Android.
  Captura de ecran a instalării ExpressVPN APK ecran complet

Acum puteți urma pașii 3-11 din Metoda 1 dacă doriți să știți cum să utilizați aplicația ExpressVPN și, prin extensie, marea majoritate a aplicațiilor VPN pentru Android care funcționează similar cu ExpressVPN.

Metoda 5: Router

Un router VPN

Modul final de a proteja traficul de pe dispozitivul dvs. Android este să instalați VPN la nivel de router.

Când instalați un VPN pe routerul dvs., protejează tot traficul care circulă prin router, oferind avantajele unui VPN tuturor dispozitivelor din casa dvs. în același timp.

Acest lucru este ideal dacă doriți să protejați dispozitivele care nu au aplicații VPN personalizate, cum ar fi televizoarele inteligente și console de jocuri.

Nu este cel mai bun mod de a vă proteja dispozitivul Android.

Când instalați o VPN la nivel de router, este mai dificil să schimbați setările VPN și locațiile serverului decât dacă utilizați aplicația VPN personalizată pentru Android.

Încă un lucru de reținut este faptul că nu toate routerele acceptă software VPN, în special routerele modem care vin cu pachetul dvs. de internet.

Dacă routerul nu acceptă software-ul client VPN și căutați să cumpărați o componentă nouă, merită să verificați site-ul web al furnizorului dvs. VPN pentru a verifica compatibilitatea mai întâi..

Configurarea unui VPN pe routerul dvs.

Există câteva moduri diferite de a utiliza un VPN pe router:

 1. Cumpărați un router pre-configurat.
 2. Configurați manual VPN folosind software-ul de client VPN nativ care vine cu software-ul dvs. curent (evitați configurațiile PPTP sau L2TP / IPSec, deoarece sunt nesigure).
 3. Blițează-ți routerul actual cu un nou firmware care acceptă OpenVPN și apoi configurează manual VPN-ul.
 4. Utilizați o applet VPN. În prezent, acestea sunt destul de rare și nu multe servicii VPN le oferă. ExpressVPN are o applet.

Pentru a citi instrucțiunile noastre detaliate de instalare a routerului, consultați ghidul nostru separat de routere.

Rețineți că configurarea unui VPN la nivel de router înseamnă că traficul pe internet este criptat doar atunci când ajunge la router.

Asta înseamnă că traficul între dispozitive și router nu este securizat, așa că, dacă cineva este capabil să se conecteze la rețeaua dvs., vă poate citi în continuare traficul.

Vă recomandăm să vă configurați VPN-ul la nivel de router și să utilizați funcția Per dispozitiv (similar cu tunelul împărțit) pentru a exclude orice dispozitive pe care puteți instala aplicații VPN native, cum ar fi Android.

Pentru a vedea cum puteți configura aceste aplicații VPN native, accesați Metoda 1.

Obținerea mai mult ajutor cu VPN-ul dvs. Android

Este imposibil pentru noi să oferim instrucțiuni pentru fiecare router aici, iar unele dispozitive Android – în special cele care rulează versiuni mai vechi de Android – vor arăta diferit de aceste instrucțiuni..

Dacă vă blocați, furnizorul dvs. de servicii VPN ar trebui să fie primul port de apel.

Vă vor putea parcurge procesul și vă vor ajuta să funcționați cu VPN-ul dvs. pe telefonul dvs. Android.

Care este cel mai bun mod de a configura o VPN pentru Android?

Cel mai bun mod de a configura un VPN pentru smartphone-ul sau tableta dvs. Android este să descărcați aplicația VPN personalizată de la furnizorul de servicii VPN.

Este rapid, ușor și sigur.

Pentru cei care doresc mai multă configurabilitate, utilizarea OpenVPN pentru Android pentru configurarea manuală a routerului ar putea fi mai potrivită decât aplicația VPN personalizată.

Nu recomandăm utilizarea clientului VPN încorporat al Android, deoarece acceptă doar protocoale VPN mai puțin sigure precum PPTP și L2TP / IPSec.

Am nevoie de un VPN pe telefonul meu?

Da, trebuie să utilizați un VPN pe smartphone-ul dvs. Android.

Când ați ieșit și despre dvs. vă conectați probabil la WiFi public.

WiFi-ul public este notoriu nesigur, lăsând datele dvs. personale vulnerabile hackerilor.

Dacă doriți să vă păstrați informațiile personale în siguranță și în siguranță, trebuie să utilizați un VPN.

VPN-urile criptează tot traficul de internet al Android-ului dvs., împiedicând să tergiverseze terții să vadă ce faceți online.

Pe lângă beneficiile de confidențialitate, utilizarea unui VPN pe telefon vă ajută să deblocați conținut restricționat sau cenzurat.

Bibliotecile, școlile și guvernele blochează anumite site-uri web. VPN-urile vă permit să accesați aceste site-uri în siguranță și în mod privat.

Ar trebui să folosesc un VPN acasă?

Știți acum că VPN-urile sunt instrumente esențiale dacă doriți să utilizați Wifi public în siguranță și în siguranță.

Dar dacă ar trebui să folosiți și un VPN acasă?

da.

Chiar dacă WiFi-ul de acasă este mai sigur decât hotspot-urile publice, traficul dvs. de internet este încă vulnerabil.

Fără VPN, ISP-ul dvs. înregistrează tot ceea ce faceți online și îl puteți vinde unor terți, uneori fără permisiunea dvs..

De asemenea, guvernul poate pune la dispoziție informațiile dvs. personale.

Utilizarea unui VPN este importantă acasă și departe.

Care este cel mai bun VPN pentru Android?

Există o mulțime de VPN-uri care oferă suport pentru dispozitivele Android, dar cel mai bun dintre toate este ExpressVPN.

Acesta este motivul pentru care l-am folosit pentru toate exemplele de instalare din acest ghid.

ExpressVPN are un VPN personalizat simplu și sigur pentru dispozitivele Android. Este rapid, sigur și poate fi instalat în câteva minute.

Puteți citi despre restul recomandărilor noastre VPN de top pentru Android aici.

Puteți obține un VPN gratuit pentru Android?

Ilustrația unui card de credit cu o linie prin ea și câteva monede

Doriți să vă protejați smartphone-ul sau tableta Android fără a cheltui un cent?

Poti. Dar este o captură …

Există o mulțime de aplicații VPN gratuite disponibile pentru Android, dar unele dintre ele sunt periculoase și nesigure pentru descărcare și utilizare.

Dacă doriți să utilizați gratuit un VPN Android, aruncați o privire la lista noastră cu cele mai bune și mai sigure servicii VPN gratuite pe care să le utilizați.

Cel mai bun VPN gratuit pentru Android este Windscribe.

Este posibil să instalați un VPN pe Android TV?

Puteți instala o VPN pe televizorul dvs. Android, dar nu este același proces ca setarea unuia pe smartphone-ul sau tableta dvs. Android.

Unele servicii VPN oferă aplicații VPN personalizate pentru Android TV, cum ar fi ExpressVPN și NordVPN, pe care le puteți descărca și configura în câteva minute, dar marea majoritate a VPN-urilor nu vin cu una.

Dacă doriți să instalați o VPN pe televizorul dvs. Android și nu există o aplicație personalizată pentru aceasta, va trebui să instalați VPN la nivel de router.

Uitați-vă la ghidul nostru pentru instalarea unui VPN pe televizor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Proxy vs. VPN: Care este diferența?