Å skjule IP-adressen din er en enkel og effektiv måte å fjerne blokkering av nettsteder, strømme innhold fra utlandet og beskytte ditt online personvern. Lær de fire beste måtene å skjule IP-adressen din i denne omfattende guiden.

gruppe mennesker som gjemmer ansiktet med masker

Å skjule IP-adressen din er en enkel måte å sikre at internettaktiviteten din forblir privat og sikre. Det lar deg også omgå geografiske begrensninger og stream innhold fra utlandet.

Det er mange grunner til å få en ny IP-adresse:

 • Til beskytt ditt personvern online
 • Til omgå nettstedets blokker
 • Til låse opp streaminginnhold
 • Til unngå regjeringssensur
 • Til omgå IP-forbud
 • Til forhindre målrettet annonsering

Du trenger ikke å gjøre det permanent endring IP-adressen din for å få alle disse fordelene. Det er også mulig – og ofte mer effektivt – å ganske enkelt gjemme seg IP-adressen din.

Ved å skjule IP-adressen din ser det ut som om IP-adressen din har endret seg når din virkelige IP-adresse i realiteten forblir uberørt. Det er enkelt å skjule IP-adressen din, og du kan når som helst gå tilbake til den opprinnelige IP-adressen.

Derimot er det å endre IP-adressen din permanent komplisert og ofte irreversibel.

I nesten alle tilfeller er det beste alternativet å skjule IP-adressen din. Det er fleksibel, mye enklere, og generelt mer effektiv.

Denne guiden forklarer fire enkle måter å skjule IP-adressen din på. Vi vil deretter dekke når du kanskje vil endre IP-adressen din og nøyaktig hvordan dette gjøres.

Contents

Hva er en IP-adresse?

En nettleserlinje med en IP-adresse lagt inn

IP-adressen din (Internet Protocol) er et unikt nummer gitt til internettforbindelsen din av Internett-leverandøren. Hver enhet som kobles til internett, får sin egen unike adresse.

IP-en er ditt pass til Internett. Alt du gjør på nettet er knyttet til en IP-adresse.

IP-adressen din er basert på din fysiske plassering. Det varierer avhengig av hvor du bor og ruteren du er koblet til, så din hjemme-IP-adresse avviker fra arbeids-IP-adressen din.

Ved å bruke din IP-adresse kan Internett-leverandøren din registrere alle nettsteder du besøker og stasjonære eller mobile apper du bruker. På samme måte kan nettsteder selv se at du har besøkt dem.

Du kan sjekke IP-adressen din med noen få enkle trinn.

Offentlig vs. privat IP-adresse

Det er to hovedtyper av IP-adresse: offentlig og privat.

Internett-ruteren din er tildelt en unik offentlig IP-adresse av din ISP. Hver enhet som kobles til WiFi-enheten din, deler denne offentlige IP-adressen for sin internettaktivitet. Dette betyr at smarttelefonen din og den bærbare datamaskinen din vil se den samme ut for leverandøren din hvis de er koblet til det samme nettverket.

Din offentlige IP-adresse er åpent for internett. Det er nummeret som vises når du søker på Google etter ‘hva er min IP-adresse’ og identifikatoren nettsteder og myndigheter bruker overvåke og sensurere aktiviteten din.

Fordi din offentlige IP-adresse er bundet til din fysiske plassering, vil det å skjule eller endre den hjelpe deg med å fjerne blokkering av geo-blokkert innhold. Hvis du tildeler deg en IP-adresse fra en server i et annet land, vil nettstedene du besøker anta at du kobler til fra det stedet.

Private IP-adresser, derimot, blir tildelt av ruteren din til alle enhetene i nettverket. Private IP-adresser er bare synlige for andre brukere i det interne nettverket, og er sjelden noe du trenger å bekymre deg for.

Når vi viser til en IP-adresse, refererer vi vanligvis til en offentlig IP-adresse, da dette er nummeret som identifiserer deg på nettet.

Hvordan skjule din IP-adresse: 4 enkle metoder

De to mest populære måtene å skjule IP-adressen din er bruker et VPN (Virtual Private Network) og ved hjelp av en proxy-server. Tor-nettleseren gir et tredje alternativ som er bra for anonymitet, men som er smertelig treg. Du kan også skjule IP-en din bruker ditt mobilnett.

Før vi utforsker disse metodene mer detaljert, er her en tabell som oppsummerer styrkene og svakhetene deres:

VPN
proxy
Tor
Mobilnett

Skjuler IP-en Ja Ja Ja Ja
Privat Ja Nei Nei Nei
Anonym Nei Nei Ja Nei
Sikre Ja Nei Ja Nei
Fort Ja Ja Nei Ja
Unngår Geo-blokker Ja Ja Ja Nei

1 Bruk et VPN (virtuelt privat nettverk)

Skjermbilde av Express VPN på skrivebordet med serverplasseringer

Skjermbilde av ExpressVPN med liste over serverplasseringer.

Å bruke en VPN-tjeneste er den mest populære og pålitelige måten å skjule din IP-adresse.

Å bruke en VPN for å skjule din IP-adresse vil:

 • Spe på plasseringen din.
 • Krypter netttrafikken din.
 • Skjul surfeaktiviteten din.
 • Tillat for privat torrenting & P2P.
 • Fjern blokkering av geobegrenset innhold.

Noen VPN-er vil også gi ubegrenset internettilgang i land med høyt sensur som Kina og De forente arabiske emirater.

Hvordan skjuler en VPN IP-adressen din?

En VPN (eller virtuelt privat nettverk) er et programvare som leder all Internett-trafikken din via en privat server. Den krypterer også internettforbindelsen din slik at Internett-leverandøren ikke kan overvåke eller blokkere aktiviteten din.

Diagram som viser hvordan brukere kobler seg til internett ved hjelp av en VPN

Hvordan du kobler deg til internett ved hjelp av en VPN.

Anerkjente VPN-leverandører tilbyr servere i hundrevis av land rundt om i verden, og hver server har sin egen unike IP-adresse.

Når du kobler til den valgte VPN-serveren, antar du dens IP-adresse for surfeøkten. Din virkelige IP-adresse blir skjult og maskeres av IP-adressen til VPN-serveren.

Du kan bruke en VPN til unngå regjeringssensur, tilgang begrensede Netflix-biblioteker, og omgå andre nettstedsblokker.

Dessverre er noen VPN-tjenester mer pålitelige enn andre. Du må sørge for å bruke en VPN-tjeneste som ikke lekker, ellers blir din virkelige IP-adresse utsatt.

Det er også verdt å vurdere VPN-leverandørens loggpolicy og hvor den er basert før du gjør noen kjøp.

Våre VPN-anbefalinger for 2023 tar alle disse faktorene i betraktning (og mange flere) for å avgjøre hvilke som er de beste VPN-ene som er tilgjengelige i dag..

2 Bruk en web-proxy

skjermdump av HideMyAss-proxy

Skjermbilde av HideMyAss ‘nettproxy.

En proxy-server fungerer som en mellommann mellom deg og nettstedene du besøker.

Å bruke en proxy for å skjule din IP-adresse vil:

 • Skjul IP-adressen din fra bestemte nettsteder.
 • Omkjør geografiske begrensninger på bestemte sider.
 • Omkjør IP-adresseblokker.

Med en proxy blir internetttrafikken din ført til proxy-serveren først, i stedet for å reise direkte til målnettstedet. Proxy-serveren besøker deretter nettstedet på dine vegne og videresender innholdet.

Diagram over hvordan en proxy-server fungerer

Hvordan du kobler deg til internett via en proxy-server.

Når du surfer på Internett med en proxy, vil nettstedene du besøker se proxy-serverens IP-adresse i stedet for din egen.

Gode ​​proxy-tjenester tilbyr a rekke serverplasser – slik at du kan velge den nøyaktige plasseringen du vil bla gjennom.

Å bruke en proxy er en gratis og lett måte å skjule IP-adressen din på, men den er langt mindre sikker og pålitelig enn å bruke en VPN. Det er tre hovedårsaker til dette:

 1. Proxy-servere krypterer ikke trafikken din. Dette betyr at Internett-leverandører, myndigheter og hackere kan spionere på din online aktivitet når du bruker en proxy.
 2. Nettproxyer kan være upålitelige. Fordi de er gratis, pleier proxy-servere å bli overfylt. Du kan fjerne blokkeringen av noe geobegrenset innhold ved hjelp av en proxy. Men tilgang til nettsteder med høy båndbredde, for eksempel videostreamingstjenester, kan være upålitelige.
 3. Fullmakter er applikasjonsspesifikke. En nettproxy vil bare omdirigere trafikken som sendes fra nettleseren du bruker proxyen med. En VPN krypterer og omdirigerer all Internett-trafikken som sendes fra enheten din.

Du kan laste ned noen populære proxyer som en gratis nettleserutvidelse. Last ned utvidelsen fra nettleserens butikk og legg den til i nettleservinduet.

Alternativt kan du besøke et web-proxy-nettsted som hide.me eller HideMyAss. Her oppgir du ganske enkelt URLen til ønsket nettsted. Fullmakten vil deretter besøke nettstedet på dine vegne og videresende innholdet ditt, og skjule din IP-adresse i prosessen.

Hvis du vil oppheve blokkeringen av en bestemt video eller et nettsted, er en proxy sannsynligvis det beste alternativet. Hvis du vil ha et høyere nivå av sikkerhet, personvern og pålitelighet, må du bruke en VPN.

For å lære mer, les vår dedikerte guide om forskjellene mellom proxy-servere og VPN-er.

3 Bruk Tor-nettleseren

Tor nettleserikon

Tor-nettverket (eller Than ONION Rytre) er en åpen kilde, desentralisert system som drives av frivillige over hele verden. Det er en gratis og populær måte for brukere å gjøre det på skjul IP-adressen deres og forbli anonym online.

Den vanligste måten å bruke Tor på er gjennom nettleseren Tor, som er basert på Firefox. Tor bruker en lagdelt kryptering på webtrafikken din og spretter den gjennom et globalt nettverk av servere før det når bredere internett.

På den endelige serveren i nettverket – kjent som ‘exit node’ – fjernes det endelige krypteringslaget og trafikken din sendes til målnettstedet..

På dette tidspunktet har aktiviteten din antatt IP-adressen til denne endelige serveren. Dette hjelper til med å skjule identiteten din, plasseringen og online aktiviteten din fra sporing eller overvåking.

Diagram over data som går gjennom Tor-nettverket

Hvordan dataene dine passerer gjennom Tor-nettverket.

Hvis du bruker Tor, er IP-adressen din skjult, og du er så nær du kan komme til å være helt anonym online. Når det er sagt, har Tor imidlertid ulemper:

 • Tor er utrolig treg. Flere servere og krypteringslag betyr at nettsteder ofte tar langt lenger tid å laste enn de normalt ville gjort.
 • Tor er ofte assosiert med kriminalitet. Den anonymiteten som Tor tilbyr, tiltrekker seg et fellesskap av usmakelige karakterer. The Dark Web, for eksempel, er bare tilgjengelig via Tor. Som sådan kan bruk av Tor føre til uønsket oppmerksomhet fra myndighetene.
 • Vanskeligheter med å omgå geo-begrensninger. Selv om Tor skjuler IP-adressen din bak den endelige serveren i nettverket, er det ikke lett å kontrollere hvor serveren ligger. Du kan derfor kjempe for å omgå bestemte geografiske begrensninger.

Tor er mest nyttig når online anonymitet er av største betydning – for eksempel journalister, aktivister og varslere. For de fleste er en VPN eller proxy-server en mye raskere og enklere måte å skjule IP-adressen din på.

Hvis du vil lære mer, har vi laget en grundig guide som forklarer forskjellene mellom Tor og VPN.

4 Bruk ditt mobilnettverk

Hvis du tror at hjemmenettverkets IP-adresse er blitt kompromittert eller forbudt, kan du rute all internettrafikken din gjennom din smarttelefonens mobilnett. Dette vil utstyre deg med en ny IP-adresse for nettleserøkten.

Slik bytter du til mobildata:

 1. Gå inn på innstillingsappen for smarttelefonen.
 2. Slå på Personlig hotspot.
 3. Koble til smarttelefonens hotspot på enheten din (e).
 4. Begynn å bla gjennom mobildata.

Det er noen få ting du bør vurdere før du bruker denne løsningen:

 • Mobiloperatøren din vil fortsatt kunne overvåke aktiviteten din på nettet.
 • Siden du maskerer IP-adressen din med en annen fra et veldig likt fysisk sted, Det er lite sannsynlig at du kan fjerne blokkeringen av geografisk begrenset innhold med denne metoden.
 • Denne metoden vil bruke opp din smarttelefonens månedlige datafradrag. Siden mobildata kan koste mye penger, er det verdt å vurdere om dette er en verdig bruk av dataplanen din.

Skjuler inkognitomodus IP-adressen din?

Skjermbilde av Google Chrome inkognitomodus

Inkognitomodus på Google Chrome skjuler ikke IP-adressen din.

Plasseringen din og aktiviteten din på nettet er fremdeles fullstendig synlig når du bruker inkognitomodus.

Den eneste fordelen med inkognitomodus eller Firefoxs private nettlesingsmodus er den nettstedene du besøker ikke lagres i nettleserloggen din.

Internett-leverandører, myndigheter og nettsteder du besøker er fremdeles helt gratis spore og registrere surfeaktiviteten din.

For mer informasjon om privat surfing og inkognitomodus, kan du lese vår guide til private nettlesere.

Slik sjekker du IP-adressen din

Når du har brukt en IP-skjulteknikk, kan du teste om den har vært effektiv av sjekke IP-adressen din.

For å sjekke den offentlige IP-adressen din, skriver du “what is my ip” i Google og trykker Enter.

Din offentlige IP-adresse vises øverst på siden:

skjermbilde av Googles søkebit for

Du kan sjekke IP-adressen din ved å bruke Google-søk.

For å se mer av de personlig identifiserende dataene du avslører når du surfer på nettet, kan du bruke et lekkasjetestingnettsted som Browser Leaks.

Disse tjenestene vil gi deg detaljert informasjon om din IP adresse, surfe lokasjon, og DNS-servere du bruker.

Skjermbilde av en lekkasjetest på browserleaks.com.

Skjermbilde av browserleaks.com når det er koblet til en PrivateVPN US-server.

Hvorfor trenger jeg å skjule min IP-adresse?

Å skjule IP-adressen din beskytter din personvern og sikkerhet på nett.

Hvis du har konfigurert det riktig, kan du gjøre det omgå geografiske begrensninger, fjerne blokkering av skjult innhold, og beskytt deg mot online overvåking.

En IP-hider vil også bidra til å forhindre invasiv målrettet annonsering og prismanipulering.

Denne delen vil undersøke nærmere hvorfor du bør vurdere å skjule IP-adressen din. Alternativt kan du hoppe direkte til delen vår om hvordan du endrer IP-adressen din.

1 Beskytt ditt privatliv og sikkerhet

Illustrasjon som viser en uskarp mann gjemt bak et lupe.

Hver nettside du besøker logger IP-adressen din. Med denne informasjonen kan de bestemme ditt land, hjemsted og ISP.

Disse detaljene kan kombineres med informasjon om nettleservanene dine – for eksempel hvor mye tid du bruker på en side eller hva du klikker på – for å lage en detaljert profil av deg og din online aktivitet.

Enda viktigere er at Internettleverandører bruker IP-adressen din til å identifisere og registrere nettleserens oppførsel.

Ved å bruke din IP-adresse kan ISP-er:

 • Logg på surfeaktiviteten din.
 • Blokkerer deg fra å besøke visse nettsteder.
 • Del dataene dine med tredjeparter og myndigheter.
 • Sakte tilkoblingshastighetene.

I USA har ISP-er lovlig å selge dataene dine for nettlesing. I en fersk undersøkelse ble det også avslørt at AT&T bremser brukertrafikken til nettsteder som Netflix og YouTube med over 70% – en prosess kjent som struping. Å skjule IP-adressen din kan hjelpe med å unngå disse praksisene.

I land som Storbritannia blir ISP-er tvunget til å samle logger over nettsteder som er besøkt av hver IP-adresse. Disse loggene er tilgjengelige for myndigheter på forespørsel og lagres i opptil 12 måneder. På forespørsel kan ISP-er koble hver IP-adresse og tilhørende aktivitet til en individuell bruker.

Heldigvis vil de fleste metoder for å skjule din IP-adresse også kryptere internetttrafikken din. Dette betyr at du kan skjule aktiviteten din for Internett-leverandøren din og identiteten din fra nettstedene du besøker – og forhindre dem i å gjøre det innsamling dine surfedata eller sensurere din aktivitet.

2 Fjern blokkering av nettsteder

Nettsteder, internettleverandører og applikasjoner bruker IP-adressen din for å se hvor du befinner deg. De kan deretter bruke denne informasjonen til å blokkere brukere på bestemte steder fra å se noe – eller alt – av innholdet. Dette er kjent som en geografisk begrensning eller geo-blokk.

Skjermbilde av en feilmelding på YouTube som forklarer at videoen har blitt blokkert på grunn av geografiske begrensninger

Skjermbilde av en YouTube-video som er geografisk blokkert.

Geo-blokker håndheves av flere årsaker:

 • Til regjeringssensur.
 • På grunn av lover om opphavsrett og lisenser.
 • For å spare på driftskostnader.

I ekstreme tilfeller som i Kina blokkeres over 10 000 nettstedsdomener inkludert store nettsteder som Google og Wikipedia. I andre land er visse Netflix-show og YouTube-videoer utilgjengelige på grunn av lisensloven.

Den eneste måten å fjerne blokkeringen av disse nettstedene er å få det til å virke som om du kobler deg til fra et annet land. Du kan gjøre dette ved å skjule IP-adressen din og erstatte den med en adresse fra et land du ønsker.

Internett-leverandører og nettsteder kan også svarteliste en IP-adresse av mange årsaker. Det er vanligvis fordi en bruker har brutt regler for et nettsted, men administratorer av nettstedet har makt til å forby IP-er når de vil.

For å få tilgang til nettsteder som har forbudt IP-en din, må du skjule eller endre IP-adressen din. For mer informasjon om å fjerne blokkering av nettsteder, kan du lese vår dedikerte guide: Hvordan fjerne blokkering av nettsteder.

3 Forhåndsrettet målrettet reklame

Nettsteder og annonsører bruker din beliggenhet og annen personlig informasjon til målrette deg med personlige annonser.

Selv om vi blir fortalt at det er til vår fordel, handler det ofte bare om maksimere fortjenesten.

IP-adressen din blir også brukt av flyselskaper og andre online forhandlere til blåse opp prisene basert på plasseringen din. Avhengig av hvor du bor, kan det hende du blir vist priser som er langt dyrere enn normen.

Å skjule din IP-adresse vil hjelpe deg med å ta tilbake personvernet ditt fra reklamefirmaer og dra fordel av billigere priser.

Slik endrer du IP-adressen din

Å endre IP-adressen din – i motsetning til bare å skjule den – innebærer å gjøre en permanent endring av enhetens sanne IP.

Generelt sett, å endre IP-adressen din er mye vanskeligere enn å skjule den.

Endring av IP-adresse er også mindre effektiv. Du kan ikke omgå sensur eller geografiske restriksjoner med en IP-endring fordi den nye adressen din vil være omtrent samme fysiske beliggenhet som før.

IP-endring vil tillate deg å overvinne noen vanlige problemer, for eksempel personlige IP-forbud og last ned kvoter på P2P-nettverk. Når det er sagt, kan disse også overvinnes ved å skjule din IP-adresse.

Her er en tabell som sammenligner når du skal endre IP-adressen din og når du skal skjule den:

Endre IP-adresse
Skjul IP-adresse

Øk personvernet Nei Ja
Omgå Geo-blokker Nei Ja
Unngå regjeringssensur Nei Ja
Omkjør IP-forbud Ja Ja
Unngå ISP-snooping Nei Ja
Løs tilkoblingsproblemer Ja Nei

Før du vurderer å endre IP-adressen din, er det viktig å merke seg at det er to forskjellige typer IP-adresser tildelt av Internett-leverandører:

 1. Statiske IP-er. En fast IP-adresse som er permanent knyttet til nettverket eller nettstedet ditt. Statiske IP-er forblir den samme så lenge du forblir hos tjenesteleverandøren.
 2. Dynamiske IP-er. En IP-adresse som endres over tid. Dynamiske IP-er endres når du kobler fra Internett og deretter kobler til igjen. De er også innstilt på å endre seg med jevne mellomrom med tidsintervaller valgt av ISP.

Dynamiske IP-adresser er nå mye vanligere enn statiske IP-er, ettersom de tillater ISP-er å gjenbruke og resirkulere sine inaktive IP-er.

Hvorfor må jeg endre IP-adressen min?

De fleste brukere ser ut til å endre IP-adresse av rent tekniske grunner, ofte å gjøre med tilkoblingsproblemer. Dette kan omfatte:

 • En ugyldig IP-adresse. En bruker kan ha blitt tilordnet en statisk IP som ikke er innenfor det aktuelle tallområdet.
 • Ønsker deg en spesifikk IP-adresse. Brukere som har opplevd problemer med dynamiske IP-er eller trenger pålitelig ekstern tilgang til ruteren, vil kanskje velge sin egen statiske IP.
 • En feil router. En ødelagt hjemme-ruter kan begynne å tildele den samme private IP-adressen til flere enheter i ett nettverk.
 • En ny ruter. Når du installerer en ny ruter, kan det hende at det lokale nettverket må konfigureres på nytt for å passe til ruterenes standardområde for IP-adresser.

Slik endrer du din offentlige IP-adresse

Ruter på et skrivebord

Å bytte en offentlig IP-adresse er langt vanskeligere enn å endre en privat IP-adresse.

Dette er fordi brukerne har veldig lite kontroll over deres offentlige IP. Internett-leverandører eier alle offentlige IP-er og leier dem bare til internettbrukere.

Din offentlige IP er ikke din eiendom og kan derfor være veldig vanskelig å endre.

Det er tre hovedalternativer hvis du vil endre din offentlige IP-adresse:

 • Start WiFi-ruteren på nytt.
 • Ring Internett-leverandøren din.
 • Koble til offentlig WiFi.

Hvilken metode du skal bruke avhenger av om IP-en din er statisk eller dynamisk, og om du er ute etter en quick-fix eller a langsiktig løsning.

1 Start på nytt WiFi-ruteren

Hvis Internett-leverandøren din tildeler deg a dynamisk IP, Du bør kunne endre din offentlige IP-adresse ved å starte WiFi-ruteren på nytt.

Heldigvis tilordnes de fleste hjemmenettverk dynamiske IP-er i dag.

Hovedproblemet med denne metoden er at DHCP-serveren, som gir ut dynamiske IP-adresser, ofte prøver å huske enhetene under dens jurisdiksjon og tildele dem den samme IP-adressen når det er mulig.

Hvis du vil endre din offentlige IP, må du starte ruteren på nytt flere ganger. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å forlate det slått av over natten (i rundt 8 timer) og slå den på igjen om morgenen.

2Kall Internett-leverandøren din

Hvis du har fått tildelt en statisk IP-adresse, må du kontakte Internett-leverandøren din for å endre den.

De fleste Internett-leverandører lar deg gjøre det be om en ny offentlig IP-adresse over telefon eller på hjemmesiden deres, men de tar ofte betalt for privilegiet.

Denne løsningen er heller ikke begrenset til personer med statiske IP-er. Hvis du har en dynamisk IP, kan du også be om en ny statisk en fra Internett-leverandøren.

Det kan være lurt å gjøre dette hvis du har gjentatte ganger erfarne problemer med din dynamiske IP-tilordning eller hvis du ønsker en spesifikk, permanent IP-adresse.

Det er verdt å merke seg at statiske IP-adresser medfører noen sikkerhetsrisikoer. Du bør vurdere disse før du ber om en ny.

3Koble til offentlig WiFi

Den enkleste måten å endre din offentlige IP-adresse er å endre din fysiske plassering.

Husk at offentlige IP-adresser ikke er enhetsspesifikke – IP-en din på jobb vil være annerledes enn IP-en din hjemme.

På vei ut og koble til offentlig WiFi, som på en kaffebar, vil midlertidig endre IP-adressen din.

Denne metoden er en quick-fix i stedet for noen form for riktig løsning, men det vil fungere hvis du bare ønsker å endre IP-adressen din midlertidig.

Når det er sagt, kan du bruke offentlig WiFi sette personopplysningene dine i fare. Hvis du må bruke et åpent nettverk, må du følge våre offentlige WiFi-sikkerhetstips.

Slik endrer du din private IP-adresse

leketøysarbeidere som bygger på en wifi-ruter

Brukere har mye større kontroll over sin private IP-adresse enn de gjør med sin offentlige IP. Å endre din private IP kan imidlertid være en ganske teknisk prosedyre.

Heldigvis er det en enkel måte å endre din private IP som du først kan prøve.

Hvis du ikke har noen preferanse framfor hva din private IP-adresse er – vil du bare ha en ny – kan du prøve å starte WiFi-ruteren på nytt. Når den har startet opp igjen, skal den tilfeldig tilordne alle enhetene i nettverket en helt ny privat IP-adresse.

Imidlertid starter ruteren på nytt vil ikke hjelp hvis du vil fikse en feil router eller velge en spesifikk IP-adresse.

Hvis det ikke fungerer igjen å starte WiFi-ruteren din, kan du bruke følgende enkle instruksjoner for å endre den private IP-adressen på en enhet du ønsker.

Uansett hvilket system du bruker, anbefaler vi at du holder nummereringskonvensjonen til den nye private IP-adressen din lik den som allerede er brukt. Bare velg ditt eget nummer mellom 0 og 255 for de tre siste sifrene.

Ulike rutere utpeker forskjellige områder, så velg et mindre antall for å være på den sikre siden.

Slik endrer du din private IP-adresse på Windows 10:

 1. Åpne kontrollpanelet. Klikk på Start-knappen nederst til venstre på skjermen. Skriv inn “kontrollpanel” og velg Kontrollpanel fra resultatene.
 2. Plukke ut Nettverk og Internett og så Nettverks- og delingssenter.
 3. Velg venstre meny Endre adapterinnstillinger.
 4. skjermbilde av nettverk og delingssenter på Windows 10

 5. Velg din viktigste internettforbindelse (WiFi eller Ethernet) og klikk på Eiendommer tab.
 6. Finne Internett-protokollversjon (TCP / IPv4) på listen. Klikk på den, og klikk deretter Eiendommer.
 7. skjermdump av internettforbindelsesegenskaper på Windows 10

 8. Forsikre deg om at Bruk følgende IP-adresse fanen er valgt og deretter skriv inn den private IP-adressen du ønsker.

Slik endrer du din private IP-adresse på MacOS:

 1. Navigere til Systemvalg bruker Apple-logo øverst til venstre på skjermen og dobbeltklikk på Nettverk tab.
 2. Velg din Internett-tilkobling (WiFi eller Ethernet) fra venstre meny og klikk deretter på avansert fanen i nedre høyre hjørne.
 3. Bytt til TCP / IP tab.
 4. Fra rullegardinmenyen ved siden av Konfigurer IPv4, plukke ut Bruker DHCP med manuell adresse.
 5. skjermbilde av TCP / IP-innstillinger på MacOS

 6. Skriv inn din foretrukne private IP-adresse i inntastingsboksen som vises ved siden av IPv4-adresse, og klikk på OK.

Slik endrer du din private IP-adresse på iPhone:

 1. Åpne Innstillinger-appen og velg WiFi.
 2. Velg mini (i) ved siden av det valgte nettverket.
 3. skjermbilde av wifi-innstillingene på iPhone

 4. Tap Konfigurer IP og deretter Håndbok alternativ.
 5. Skriv inn ønsket IP-adresse inn i det IP-adresseboks. Du må kanskje også skrive inn det eksisterende nettverksmasken og ruternummeret (som du finner på forrige skjermbilde).
 6. skjermdump av konfigurasjonen av ipv4-innstillingene på iPhone

Slik endrer du din private IP-adresse på Android:

 1. Åpne innstillinger, springen tilkoblinger og så WiFi.
 2. Trykk på nettverket du bruker og velg Avansert.
 3. Bruker IP-innstillinger rullegardinmeny, trykk på statisk.
 4. skjermbilde av avanserte ip-innstillinger på Android

 5. Skriv inn den private IP-adressen du ønsker inn i boksen under IP adresse.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Ako získať ExpressVPN zadarmo