VPN-reitittimet voivat olla loistava ratkaisu useiden eri laitteiden yhdistämiseen kerralla. Tässä VPN-reitittimien kattavassa oppaassa on tietoja VPN-reitittimen asettamisesta pysyvän VPN-suojauksen saamiseksi.

Kaksi merkkiä, jotka käyttävät VPN-reititintä useiden laitteiden kanssa.

Contents

Mikä on VPN-reititin?

VPN-reititin on WiFi-reititin, johon on asennettu VPN-asiakasohjelmisto. Reititin salaa kaiken langattoman verkon kautta lähetetyn tai vastaanotetun liikenteen. Tämä tarkoittaa, että voit suojata kaikkia laitteitasi kerralla asentamatta VPN-ohjelmistoja jokaiselle erilliselle laitteelle.

VPN: n käyttö tietokoneellasi tai älypuhelimellasi salaa kyseisen laitteen liikenteen. Toisaalta VPN-reititin salaa koko WiFi-verkon liikenteen ja vähentää mahdollisuuksiasi saada kiinni ilman suojausta.

Tämä tarkoittaa, että kaikki langattomaan verkkoosi kytketyt laitteet – tietokoneet, tablet-laitteet, älypuhelimet ja älytelevisiot – voivat käyttää samanaikaisesti VPN-palvelimia ja ylläpitää suojattua ja yksityistä yhteyttä.

Mikä on VPN-reititin ja kuinka ne toimivat?

VPN-reititin salaa kaikkien langattoman verkon laitteiden liikenteen.

Reitittimiä voi ostaa esiasennetulla VPN-ohjelmistolla tai voit asentaa ohjelmiston itse. On kuitenkin tärkeätä huomata, että kaikki reitittimet eivät voi tukea VPN-ohjelmistoja eivätkä kaikki VPN-palveluntarjoajat pysty toimimaan reitittimellä. Lisätietoja tästä on tämän oppaan osassa, joka käsittelee VPN-reitittimen asentamista.

Tämä opas kattaa VPN-reitittimen käytön edut ja haitat. Selitämme, mitä kannattaa etsiä ja miksi VPN-reititin saattaa olla oikea ratkaisu sinulle.

Jos olet jo päättänyt ostaa VPN-reitittimen ja tarvitset vain apua sen määrittämisessä, lue tämä täydellinen opas VPN: n asentamisesta reitittimellesi.

Mitkä ovat VPN-reitittimen edut?

Sijoittaminen VPN-reitittimeen voi tuntua suurelta askeleelta, mutta se voi tarjota useita etuja turvallisuuden, yksityisyyden ja mukavuuden kannalta.

Kuva, joka näyttää VPN-reitittimen edut.

1Vältä usean laitteen rajoituksia

Suurimmalla osalla VPN-palveluntarjoajia on rajoitettu niiden laitteiden lukumäärä, joihin voit yhdistää kerralla.

Kun reitittimeen on asennettu VPN, jokainen langattomaan verkkoosi kytketty laite suojataan VPN: llä, ja se lasketaan vain yhdeksi yhteydeksi.

Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen pelikonsoleissa, mediasoittimissa ja esineiden Internet (IoT) -laitteissa, joista monilla ei ole VPN-asiakasohjelmiston alkuperäistä tukea..

2Pysyvä VPN-suojaus

Selainpohjaiset VPN-palvelut edellyttävät yhteyden aktivointia aina, kun haluat aloittaa uuden istunnon. Jos käytät VPN-reititintä, sinun ei tarvitse koskaan huolehtia VPN: n kytkemisestä uudelleen päälle.

Kun reitittimesi on määritetty, VPN toimii jatkuvasti käyttämästäsi laitteesta riippumatta. Tämä vähentää vakavasti riskiäsi jäädä kiinni ilman suojaa.

Muutaman viime vuoden aikana jotkut maat ovat antaneet uuden lainsäädännön, joka pakottaa Internet-palveluntarjoajat seuraamaan ja tallentamaan selaushistoriaasi. Tämä on nyt pakollista Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja tietyissä osissa Eurooppaa.

Koko verkon suojaaminen VPN-reitittimellä on yksi parhaimmista ratkaisuista tähän ongelmaan. Kaikki verkon liikenne turvataan ja salataan reitittimen ja VPN-palvelimen välillä, jolloin Internet-palveluntarjoajallesi ei jää mitään tietoa selaushistoriastasi..

3Parannettu yleistä turvallisuutta

Reitittimen päivittäminen on turvallisuuden kannalta hyvä idea. On ollut useita tapauksia, joissa viranomaiset ja rikolliset ovat hyödyntäneet reitittimien haavoittuvuuksia vakoillakseen ihmisiä tai kerätäkseen heidän arkaluontoisia tietojaan.

Jos käytät VPN-reititintä, kaikki reitittimen Wi-Fi-yhteyteen kytketyt laitteet saavat VPN-etuja. Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on vieraita tai haluat käyttää useita laitteita samanaikaisesti, kaikki liikenteesi on oletuksena suojattu.

4Kerroksiset VPN-palvelut

Kaksi VPN-palvelua on paljon helpompaa käyttää samanaikaisesti, jos käytät VPN-reititintä. Voit asentaa yhden VPN reitittimellesi ja toisen työpöydälle. Vaikka tämä vaikuttaa ehdottomasti yhteyden nopeuteen, se on hieno tapa maksimoida suojasi, jos vuodot tai kaatumiset vaarantavat yhden VPN-palveluntarjoajan..

Mitkä ovat VPN-reitittimen haitat?

VPN-reitittimet saattavat tuntua erinomaiselta ratkaisulta Internetin yksityisyyteen, ja ne ovat jossain määrin. Mutta ne tulevat kustannuksin, ei vain taloudellisin kustannuksin.

Kuva, joka näyttää VPN-reitittimen haitat.

1Joustavuuden puute

VPN-reitittimet ovat yksityisyyttä ajavia. Kun asetukset on määritetty, asetusten muuttaminen ei ole niin helppoa kuin kun VPN-ohjelmisto asennetaan laitetasolle. On paljon vaikeampaa kytkeä VPN-verkko nopeasti päälle ja pois tai muuttaa palvelimen sijaintia.

Tästä syystä VPN-reitittimet eivät ole ihanteellisia esimerkiksi geo-väärentämiseen, sensuurin estämiseen tai sisällön vapauttamiseen. Nämä tilanteet vaativat paljon enemmän joustavuutta suhteessa siihen, milloin haluat kytkeä VPN: n päälle ja mihin haluat muodostaa yhteyden.

Samoin, jos haluat suoratoistaa sisältöä, voi olla helpompaa asentaa VPN-ohjelmisto suoraan haluamaasi laitteeseen.

Monet palvelut estävät VPN-verkot suoraan kiinnittämättä huomiota liikenteen lähtöpisteeseen. Tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos VPN on jatkuvasti aktivoitu.

Saatat joutua vaivaamaan pääsyä sisältöön, joka on normaalisti saatavilla alueellasi. Esimerkiksi, jos olet Yhdysvalloissa ja yhdistät VPN-reitittimesi Ison-Britannian palvelimeen, et ehkä pääse Yhdysvaltain Netflixiin tai muihin paikallisiin alustoihin.

  7 parasta selainta yksityisyyden ja suojauksen suhteen

2Kompleksi asennus

VPN: n asentaminen kotireitittimellesi voi olla vaikeaa ja aikaa vievää, etenkin aloittelijoille.

Suurimmalla osalla VPN-yrityksiä on opetusohjelmia, jotka auttavat asiakkaitaan läpi asennusprosessin, ja monilla niistä on myös live-chat-tuki. Jos sinulla on ongelmia, tutustu oppaaseen VPN: n asentamisesta reitittimellesi.

Toinen vaihtoehto on yksinkertaisesti ostaa valmiiksi määritetty reititin. Tämä on paljon helpompaa ja saa sinut selaamaan yksityistä paljon nopeammin, mutta se antaa sinulle takaisin muutaman sadan dollarin. Lisätietoja tästä vaihtoehdosta on tämän oppaan seuraavassa luvussa.

3Redced yhteysnopeudet

Kaiken liikenteen ajaminen VPN: n kautta tarkoittaa, että nopeutesi ovat pysyvästi alhaisemmat.

Vaikka ostaisit huippuluokan reitittimen, joka on varustettu yhdellä markkinoiden nopeimmista VPN-verkoista, tapahtuu tietysti jonkin verran hidastumista rajoittamattomaan (ja suojaamattomaan) yhteyteen verrattuna. Tämä on erityisen totta, jos liität useita laitteita samaan VPN-reitittimeen.

4Turvallisuuden heikot kohdat

Yksi VPN: n käytön reitittimen tasolla on se, että laitteiden ja reitittimen välistä liikennettä ei ole salattu.

Tämä ei ole liian suuri ongelma, jos tunnet ja luotat kaikkiin kotiverkkoasi käyttäviin. Se aiheuttaa kuitenkin turvallisuusriskin, jos muukalainen tai kolmas osapuoli pääsee siihen.

Kuinka asentaa VPN-reititin: Esisäädetty tai salamaton

Jos päätät sijoittaa VPN-reitittimeen, yksi suurimmista tekemistäsi päätöksistä on ostaa a pre-välähti, VPN-yhteensopiva, tai unflashed reititin.

“Vilkkuu” tarkoittaa uuden laiteohjelmiston asentamista. Reitittimen käyttöjärjestelmä määrittää, mitä se voi ja mitä ei voi tehdä.

Kuva, joka näyttää erityyppiset VPN-reitittimet.

Tässä on yhteenveto kaikista kolmesta vaihtoehdosta:

 1. Osta esivaloitettu VPN-reititin. Näiden reitittimien VPN on esiasennettu. Tämä vaihtoehto on nopea ja helppo, mutta on yleensä kalliimpaa.
 2. Osta VPN-yhteensopiva reititin. Nämä reitittimet tukevat natiivisti VPN-ominaisuuksia, joten sinun ei tarvitse asentaa uutta, VPN-yhteensopivaa laiteohjelmistoa. Valitettavasti VPN on kuitenkin asennettava.
 3. Flash nykyinen reititin VPN-laiteohjelmistolla. Tämä on monimutkaisin vaihtoehto. Voit säästää rahaa uuteen laitteistoon, mutta sinun on asennettava VPN-laiteohjelmisto manuaalisesti.

Ero näissä vaihtoehdoissa on yksinkertainen: esivaloitetuissa reitittimissä VPN on jo asennettu. Vilkkumattomat reitittimet vaativat VPN: n manuaalisen asentamisen. Ensimmäinen vaihtoehto maksaa yleensä hieman enemmän, mutta se vie kaiken työn käsistäsi – kytke vain se ja mene.

Jos sait reitittimen osaksi Internet-pakettia, on epätodennäköistä, että pystyt asentamaan VPN: n kyseiseen tarkkaan laitteeseen. Useimmat Internet-palveluntarjoajat tarjoavat nyt asiakkailleen yhdistettyjä laitteita, jotka toimivat sekä modeemina että reitittimenä. Tässä tapauksessa sinun on ostettava uusi VPN-yhteensopiva reititin ja kytke se nykyiseen laitteeseesi.

Katsaamme nyt kaikki nämä vaihtoehdot yksityiskohtaisesti.

1Esivalaistuneet reitittimet

Esivalotetut reitittimet ovat yksinkertaisin vaihtoehto melkein jokaisessa tilanteessa. He tulevat mukana esiasennettu VPN, jolloin voit välttää monimutkaisen uuden ohjelmiston tai laiteohjelmiston asennuksen.

Esivaloitetun VPN-reitittimen ostaminen maksaa yleensä hieman enemmän, mutta se vie kaiken työn käsistäsi – kytke vain se, kirjoita kirjautumistietosi ja mene.

FlashRoutersin kaltaiset palvelut käsittelevät asennusprosessia puolestasi ja tarjoavat laitteen, joka on täydellinen valitsemasi laiteohjelmiston ja VPN-palvelun kanssa. Voit myös löytää reitittimet, jotka on erityisesti määritetty tietyille VPN-palveluntarjoajille, mikä on hienoa, jos sinulla on jo olemassa oleva VPN-tilaus.

Kuvakaappaus VPN-reitittimistä, jotka on määritetty tietyille VPN-palveluntarjoajille.

Valikoima reitittimiä, jotka on esiasetettu ExpressVPN-verkkoon.

Sekä FlashRouters että jotkut VPN-palveluntarjoajat tarjoavat myös omistettuja sovelluksia yksinkertaistamaan kotiverkon yhdistämistä VPN: ään. Nämä sovellukset luovat mukautetun käyttöliittymän, joka virtaviivaistaa määritysprosessia ja antaa sinun vaihtaa helposti palvelimien, VPN-palveluntarjoajien ja kokoonpanovaihtoehtojen välillä.

Nämä sovellukset toimivat johtavien reitittimien kanssa, mukaan lukien Linksys WRT32X, Netgear R6400 ja Asus RT-AC5300.

2VPN-yhteensopivat reitittimet

Toinen vaihtoehto on ostaa uusi reititin, joka on jo yhteensopiva VPN-ohjelmiston kanssa. Nämä laitteet toimitetaan mukana VPN-yhteensopiva firmware esiasennettu, antaa sinun määrittää valitsemasi VPN ja muodostaa yhteyden heidän palvelimiinsa heti.

Tämä on vaihtoehto sinulle, jos:

  • Ostit Flashrouterin, jota ei ole määritetty ennalta VPN-palvelimen kanssa.
  • Haluat määrittää VPN-reitittimen toisella VPN-palvelimella.

Lue reitittimen käyttöoppaasta tai etsi mallinumero verkosta saadaksesi selville, toimiiko nykyinen reitittimesi VPN-ohjelmiston kanssa.

Koska nämä reitittimet pystyvät jo tukemaan VPN: ää, sinun ei tarvitse asentaa uutta laiteohjelmistoa tai linkittää reititintä toiseen laitteeseen. Osta vain VPN-tilaus ja VPN-yhteensopiva reititin, seuraa valitun VPN-palveluntarjoajan määritysohjeita ja voit sitten määrittää laitteen VPN-palvelimeen.

Suosittuja tuotemerkkejä, jotka tarjoavat VPN-yhteensopivia reitittimiä, ovat ASUS, Linksys ja Netgear. Linksys WRT3200ACM ja Netgear R6400 ovat molemmat suosittuja malleja, jotka tarjoavat hyvää vastinetta rahalle.

  Välityspalvelin vs. VPN: Mikä on ero?

Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on myös harkittava, mitä VPN-protokollia reititin tukee ja voidaanko se tarvittaessa salata uudella laiteohjelmistolla. Uusimmat VPN-yhteensopivat reitittimet tukevat tyypillisesti OpenVPN-protokollaa, mikä tarkoittaa, että voit asentaa minkä tahansa VPN-palvelun, joka käyttää myös OpenVPN-protokollaa. Onneksi tämä protokolla on vakiona kaikkien hyödyllisten VPN-palveluiden kanssa.

3Unflashed

Jos reititin ei ole tällä hetkellä yhteensopiva VPN-ohjelmiston kanssa, mutta on yhteensopiva VPN-laiteohjelmiston kanssa, sinun on salamatettava se. Tämä on pidempi prosessi, joka riippuu kyseisen reitittimen tyypistä. Löydät tarkalleen kuinka tämä tehdään VPN: n asentamisesta reitittimeen liittyvässä oppaassa.

Reitittimen manuaalinen vilkkuminen uudella laiteohjelmistolla antaa sinun asentaa valitsemasi VPN-ohjelmiston. Tämä voi säästää rahaa, mutta vaatii vähän teknistä tietotaitoa.

Kaksi suosituinta VPN-reitittimen laiteohjelmistotyyppiä ovat Tomato ja DD-WRT. Nämä ovat riippumattomia, avoimen lähdekoodin järjestelmiä, jotka voit ladata ilmaiseksi verkossa.

Kuvakaappaus Tomato-ohjelmistosivustolta.

Tomato on avoimen lähdekoodin VPN-yhteensopiva laiteohjelmisto reitittimille.

Sekä DD-WRT että Tomato tarjoavat käyttöliittymän, jolla voit hallita kaistanleveyttä, lisätä langattoman verkon kantamaa, käyttää erilaisia ​​VPN-protokollia ja paljon muuta. Lisätietoja artikkelista näiden mukautettujen laiteohjelmavaihtoehtojen eroista.

On syytä muistaa, että itse vilkkuva reitittimen laiteohjelmisto ei ole sydämen heikko. Se voi johtaa rikkoutuneeseen reitittimeen, jonka takuu raukeaa. Lisätietoja saat lukemalla oppaan, jolla VPN asennetaan manuaalisesti reitittimeen.

VPN-reitittimen tekniset tiedot

Jos päätät ostaa uuden reitittimen – esivalotettua, VPN-yhteensopivaa tai muuten -, on tärkeää, että ymmärrät tarkalleen, mitä jokaisella mallilla on tarjottavanaan. Jos sinulla on jo VPN-reititin ja sinun on valittava VPN, voit hypätä suoraan kohtaan Miten valita VPN reitittimellesi.

Aivan kuten kannettavia tietokoneita ja älypuhelimia, jokaisella reitittimellä on erilaisia ​​ominaisuuksia, jotka vaikuttavat sen suorituskykyyn. Harkitse seuraavia eritelmiä:

WiFi-standardi

Jokaisen reitittimen “WiFi-standardi” näkyy laitteessa koodina, joka alkaa numerolla 802.11 ja jota seuraa kirjain. Nämä standardit viittaavat joukkoon protokollia, jotka päättävät, kuinka WiFi-verkko toimii, ja ne päivitetään muutaman vuoden välein.

Tärkeää tässä on kirje, joka tulee ‘802.11’ -merkinnän jälkeen. Vanhemmilla reitittimillä on ‘b’ tai ‘g’: näitä tulisi välttää, koska heidän ikänsä tarkoittaa, etteivät he kykene uusimmalle nopeudelle.

Uudemmissa malleissa on ‘n’, mikä tarkoittaa, että ne tukevat 300Mbps: n huippunopeutta. Mitä todella haluat, on kuitenkin laite, joka tukee 802.11ac. Tämä on viimeisin kuluttajastandardi, joka mahdollistaa siirtonopeuden 1,3 Gbps.

Vaikka Internet-palveluntarjoajasi ei tarjoa niin hitaita nopeuksia, reitittimen korkeampi huippunopeus tarkoittaa, että kaikki laitteesi toimittavat lataukset, jotka ovat niin nopeita kuin yhteytesi sallii.

Taajuuskaistat

Useimmat reitittimet tarjoavat joko 2,4 GHz: n tai 5 GHz: n langattoman taajuuskaistan. Tämä numero edustaa nopeutta, jolla verkkoon kytketyt laitteet lähettävät ja vastaanottavat tietoja.

Tärkein ero näiden kahden taajuuden välillä on yhteysalue ja nopeus, jonka kukin kaista tarjoaa. Yksinkertaistetusti, 2,4 GHz tarjoaa hitaamman nopeuden suuremmilla etäisyyksillä, sillä aikaa 5 GHz tarjoaa nopeammat nopeudet lyhyemmillä matkoilla.

Laajakaistan yleinen nopeus rajoittaa sinua edelleen riippumatta siitä, mitä kaistaa käytät. Toisin sanoen 5 GHz toimittaa todennäköisesti kyseisen laajakaistan nopeammin kuin 2,4 GHz.

On syytä huomata, että 2,4 GHz: n taajuus voi kärsiä myös häiriöistä, jos verkossa on paljon laitteita. Tämä johtuu siitä, että siellä on vähemmän laitteita, jotka kykenevät käyttämään 5 GHz: ää, mikä aiheuttaa 2,4 GHz: n taajuuden ylikuormitusta. Voit oppia lisää langattomista taajuuksista tässä artikkelissa.

Suurin nopeus

WiFi-standardi ja -taajuus eivät ole ainoat tekijät, jotka määrittävät reitittimen nopeuden.

Reititin ilmoittaa suurimman mahdollisen nopeutensa suoraan. Mitään teknistä ottaa tänne – etsi suurin mahdollinen lukumäärä hintaluokallasi. Jos haluat lisätietoja langattoman reitittimen nopeuksista, lue tämä hyödyllinen opas.

Porttien lukumäärä

Vain siksi, että reitittimesi on langaton, ei tarkoita, että et voi silti päästä verkkoon vanhanaikaisella tavalla.

Useimmissa VPN-reitittimissä on ethernet-portit langallisia yhteyksiä varten. Tämä on helpoin tapa taata nopeus ja luotettavuus – ellei aina aina mukavin.

Heillä on myös yleensä USB-portti tai kaksi. Niiden avulla voit muuttaa muuten johdotetun tulostimen WiFi-tulostimeksi tai kytkeä ulkoisen tallennuslaitteen luodaksesi jaetun verkkoaseman.

Kuinka paljon VPN-reititin maksaa?

Kuten mikä tahansa laite, VPN-reitittimien hinta voi vaihdella tarpeitasi mukaan. Ammattimaisille käyttäjille ja ammattilaisille on aina vaihtoehtoja, mutta suosittelemme vaihtoehdon löytämistä, joka vastaa verkon kokoa ja vaatimuksia.

  Aloittelijan opas VPN-salaukseen

Muista, että VPN-reitittimet ovat luontaisesti edistyneitä laitteita verrattuna tavanomaisiin WiFi-reitittimiin. halvimmat vaihtoehdot maksavat noin 130 dollaria, sillä aikaa huippuluokan mallit voivat maksaa korkeintaan 500 dollaria.

Kun olet ostanut VPN-reitittimen, kuukausittaisen VPN-tilauksen hinta on erittäin kohtuullinen, jopa käytettäessä johtavaa palveluntarjoajaa, kuten NordVPN tai Yksityinen Internet-yhteys. Se on pieni hinta maksaa mielenrauhasta.

Kuinka valita VPN reitittimellesi

Kuva VPN-reitittimestä eri VPN-palveluntarjoajien kanssa.

Vaikka ostat valmiiksi määritetyn reitittimen, joudut silti ostamaan VPN-tilauksen.

Kun olet päättänyt, kuinka määrittää VPN-reititin, sinun on päätettävä, mitä VPN-palveluntarjoajaa aiot käyttää. Jos maksat jo VPN-tilauksesta, olet muutama askel eteenpäin. Jos ei, sinun on tehtävä tutkimus.

Suositut VPN: t, kuten ExpressVPN tai NordVPN, voidaan helposti asentaa Tomato- tai DD-WRT-reitittimiin. Muut palveluntarjoajat, kuten TunnelBear tai Hotspot Shield, eivät ole aivan niin yksinkertaisia. Tarkista aina ennen tilauksen ostamista, tukeeko VPN-palvelu reitittimen yhteyksiä.

Kun olet tarkistanut, että VPN-palveluntarjoajasi tukee reitittimen yhteyksiä, on syytä varmistaa, että muu palvelu on tyhjästä.

Harkitse seuraavia kriteerejä:

 • Yhteyden nopeus
 • Online-tuki
 • Kirjauskäytäntö
 • Palvelimen sijainnit

Aloita tutkimalla palveluntarjoajan yhteysnopeuksia ja tukiverkkoa. VPN-verkko huolehtii kaikesta suoratoistosta pelaamiseen – usein useilla laitteilla kerralla -, joten on tärkeää, että valitset palveluntarjoajan, joka tarjoaa tarvitsemasi suorituskyvyn. Samoin vahva online-tuki auttaa huolehtimaan kaikista asennukseen liittyvistä ongelmista.

Seuraavaksi on syytä ottaa aikaa ymmärtää tarkalleen, mitä tietoja VPN-palveluntarjoajasi kirjaa ja kuinka kauan niitä säilytetään. Jotkut VPN-kirjauskäytännöt voivat olla harhaanjohtavia, joten on syytä lukea niiden tietosuojakäytäntö kokonaan.

Tarkista lopuksi VPN-palveluntarjoajan luettelo palvelimen sijainneista. On tärkeää, että pystyt muodostamaan yhteyden tarvitsemasi sijainteihin. Jos yrität löytää näitä tietoja tai sinulla ei ole aikaa tehdä tätä tutkimusta itse, voit lukea arvostelujamme vuoden 2023 parhaista VPN-verkoista..

Esisäädetyn reitittimen VPN: n valitseminen

Yllättävän suuri joukko suurten nimien tarjoajia tarjoaa VPN: iään esipalautuneilla reitittimillä. Suosittuja vaihtoehtoja ovat:

 • ExpressVPN
 • HideMyAss
 • IPVanish
 • NordVPN
 • Yksityinen Internet-yhteys
 • PureVPN
 • SaferVPN
 • Windscribe
 • Cyberghost
 • Piilota minut
 • IVPN
 • Täydellinen yksityisyys
 • Yksityinen VPN
 • ProtonVPN
 • VPNArea
 • VyprVPN

Löydät perusteelliset arvostelut kaikista näistä VPN-palveluista – mukaan lukien tiedot niiden kirjauskäytännöistä, palvelimen sijainneista ja enimmäisnopeuksista – VPN-arvostelujen osiostamme.

Jos sinulla on jo tilauksesi johonkin näistä palveluista, sinulla on jo etu. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, kun olet ostanut ja liittänyt esivaloitetun reitittimen, on sisäänkirjautuminen tilillesi.

Jos haluat mieluummin käyttää toista palveluntarjoajaa, se ei ole ongelma. DD-WRT-firmware antaa sinun määrittää manuaalisesti melkein kaikki VPN, jotka käyttävät OpenVPN- tai PPTP-protokollia. Tämä tarkoittaa, että jos ostat reitittimen FlashRoutersin kaltaiselta palvelulta, mutta et halua käyttää yhtä sovelluksessa luetelluista VPN-verkoista, voit asentaa sen sijaan toisen.

Muista kuitenkin, että tässä tilanteessa sinun on määritettävä VPN manuaalisesti, etkä voi käyttää mitään sovelluksen lisäominaisuuksia, kuten palvelimen sijainnin vaihtamista tai VPN: n kytkemistä päälle ja pois päältä. Lisätietoja VPN-reitittimen manuaalisesta määrittämisestä on VPN-reitittimen asennusoppaassa.

VPN: n valitseminen VPN-käytössä reitittimelle

Jos valitsemasi VPN-palveluntarjoaja ei tarjoa esivalotettua reititintä, se on hienoa. Varmista, että VPN tukee OpenVPN: tä, ja osta sitten reititin, jossa on laiteohjelmisto, joka tukee myös samaa protokollaa. Voit sitten asettaa sen itse sieltä.

On syytä huomata, että tietyt VPN-palvelut toimivat vain tietyillä reitittimillä. Käy valitsemasi palveluntarjoajan verkkosivustolla tai ota yhteyttä sen tukipalveluun saadaksesi lisätietoja.

Jotkut VPN-palveluntarjoajat tarjoavat virtaviivaistetun asennusprosessin helpoilla ohjeilla online. Esimerkiksi NordVPN: ssä on yksityiskohtaiset reitittimen oppaat jokaiselle reitittimelle ja laiteohjelmalle, jota ne tukevat.

Jos reititin on jo yhteensopiva VPN-verkon kanssa, sinun on kirjauduttava sisään ja määritettävä se muodostamaan yhteys VPN-palveluntarjoajan palvelimiin. Yksityiskohtaisempia ohjeita tästä on VPN-reitittimen asennusoppaassa.

Ovatko VPN-reitittimet kannattavia?

VPN-reitittimen asentaminen saattaa tuntua suurelta askeleelta, jos olet tottunut yksinkertaisiin sovelluksiin tai selainpohjaisiin VPN: iin. Toisin sanoen, jos sinulla on paljon laitteita ja välität todella kotiverkon yksityisyydestä, se voi olla oikea vaihtoehto sinulle.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me