Kami sentiasa meletakkan setiap VPN di laman web kami melalui program uji komprehensif, ketat dan adil. Kami menguji privasi dan keselamatan, kelajuan dan kebolehpercayaan, melangkau geo-blok web, dan banyak lagi. Kami memastikan bahawa hanya perkhidmatan VPN terbaik yang mendapat kelulusan meterai kami.

Sebuah visualisasi proses kajian 10-langkah Top10VPN.com

Contents

Ulasan Kami Sentiasa Tidak Sihat

Tidak seperti tapak tinjauan VPN yang lain di luar sana, ulasan kami adalah 100% tidak berat sebelah dan bebas dari pengaruh luar.

Kami tidak pernah mengambil pampasan dalam pertukaran untuk liputan positif, dan penyedia VPN tidak akan pernah mengatakan bagaimana kami menilai produk yang kami semak.

Pasukan pakar VPN kami menjalankan setiap VPN melalui program ujian mendalam yang sama, memastikan bahawa semua hasil yang anda lihat secara langsung dapat dibandingkan, tanpa pilih kasih atau berat sebelah.

Kami melakukan segala-galanya dalam kuasa kami untuk membuat keputusan pembelian anda semudah mungkin, dan keperluan anda selalu datang terlebih dahulu. Kami sentiasa jujur, telus dan terbuka dalam ulasan kami.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana kami mampu mengekalkan piawaian editorial yang tinggi, anda boleh mengetahui lebih lanjut dalam panduan kami tentang cara kami membuat wang.

Proses Kajian 10 Langkah Kami

Setiap VPN yang kami uji akan melalui metodologi Top10VPN.com yang unik – tidak ada pengecualian. Inilah yang berlaku apabila kita mengkaji semula VPN:

1Pelanggan VPN

Tiada sampel akhbar dan tiada freebies (‘akaun ujian’ disediakan oleh penyedia VPN) – kami ingin memastikan kami mendapat pengalaman yang sama dengan pengguna purata di rumah.

Satu-satunya cara untuk menjamin bahawa kami menerima versi runcit rasmi VPN adalah untuk membeli satu diri sendiri – jadi itulah yang kami lakukan untuk setiap ujian yang kami uji.

Kami mempunyai langganan berlari untuk setiap VPN berbayar yang disenaraikan di laman web kami. Tahun lepas sahaja kami membelanjakan lebih daripada $ 5,000 dalam langganan VPN. Kami mempunyai akses berterusan kepada perisian VPN yang kami semak, supaya kami dapat mengemas kini ulasan kami di setetes topi.

Pembelian dan penyelenggaraan langganan kami bermaksud bahawa kami boleh menjejaki VPN yang mewakili nilai yang baik untuk anda dalam pasaran hari ini – dan yang mana yang merobek anda.

2Installing dan ujian pada berbilang peranti

Bagaimana Kami Menguji & Semak VPN

Kami mempunyai komputer riba ujian berdedikasi dengan mesin maya dipasang, siap dan menunggu untuk menjalankan VPN terkini pada ujian. Kami juga mempunyai 2023 Apple MacBook Pro, Apple iPhone 7, Apple iPad, Samsung Galaxy S8 dan Amazon Fire TV Stick diketepikan terutama untuk ujian VPN, setiap satu dihapuskan selepas setiap ujian.

Kami menyerlahkan betapa luasnya setiap VPN, dan sama ada ia mempunyai aplikasi khusus untuk pelbagai peranti popular. Tiada sokongan asli untuk telefon anda, komputer atau peranti aliran pilihan bermakna anda boleh berisiko kurang perlindungan daripada jumlah total.

  7 Pelayar Terbaik untuk Privasi dan Keselamatan

3Boleh cepat mencari apa yang kita mahu?

Adakah menu semuanya jelas dilabelkan? Adakah setiap butang melakukan apa yang anda harapkan? Adakah ia membantu anda mencari pelayan untuk perkhidmatan tertentu yang anda cari, seperti Netflix? Adakah terdapat panduan untuk memasangnya pada penghala anda?

Kami tidak meninggalkan sebarang batu, memastikan tiada kejutan apabila anda menyalakan VPN baru anda untuk kali pertama.

4Adakah ia mempunyai semua ciri yang diperlukan?

Pada hari ini dan umur terdapat ciri-ciri tertentu yang kami anggap penting kepada VPN teratas – ciri seperti suis bunuh, perlindungan WiFi awam automatik dan penyulitan AES-256.

Selain itu, walaupun, kami juga mencari apa-apa tambahan yang berguna yang boleh disertakan seperti split-tunneling atau sambungan penyemak imbas.

Sesetengah akan menyediakan pelayan berdedikasi untuk perkhidmatan penstriman tertentu, seperti Netflix atau BBC iPlayer, sementara yang lain akan memberi anda pelayan yang dioptimumkan untuk merosakkan dan P2P.

5Apabila ia melindungi privasi dan keselamatan anda?

Privasi dan keselamatan anda adalah sangat penting. Kami tidak akan melakukan tugas kami dengan betul jika kami tidak memastikan bahawa setiap VPN yang disyorkan menjadikan anda selamat dan peribadi dalam talian.

Kami menjalankan ujian penyulitan lanjutan untuk mengesahkan bahawa VPN menyulitkan sambungan anda dengan betul.

Kami juga memeriksa kebocoran DNS, kebocoran IP dan kebocoran WebRTC untuk mengesahkan bahawa lokasi sebenar anda tersembunyi apabila disambungkan ke VPN.

Untuk mencapai hasil yang paling boleh dipercayai, kami menggunakan perisian analisis trafik rangkaian yang dikenali sebagai Wireshark, alat sumber terbuka yang sangat digemari oleh profesional keselamatan di seluruh dunia.

Kami juga telah mencipta persekitaran ujian tersuai yang memastikan tiada data yang mengelirukan dapat mencemarkan data paket yang kami ambil dan analisa untuk kebocoran potensi dan kegagalan enkripsi.

6Bagaimana cepatnya??

Kelajuan dan kebolehpercayaan sambungan adalah tulang belakang mana-mana VPN yang baik, jadi kita tahu bahawa kita perlu mencari jalan untuk menguji mereka dengan ketat yang mungkin.

Untuk berbuat demikian, kami membangunkan dua kaedah ujian berbeza:

Kaedah # 1 (Manual)

Teknik ujian ini membolehkan kami mengukur kelajuan setiap perkhidmatan VPN tunggal yang anda lihat disemak di laman web kami.

Untuk memulakan, kami merekodkan kelajuan internet kami tanpa berjalan VPN.

Kami kemudian melancarkan VPN, menyambung ke pelayan di AS (Pantai Timur), UK, Australia, Eropah Tengah (biasanya Jerman, atau Perancis), dan Singapura. Jika salah satu daripada lokasi ini tidak tersedia, kami akan menguji negara atau kawasan berdekatan.

Lokasi ujian di seluruh dunia memberikan gambaran yang baik tentang bagaimana prestasi kelajuan VPN dalam jarak pendek, sederhana dan panjang.

Kami menguji setiap lokasi beberapa kali, dan kami membandingkan purata bagi setiap lokasi dengan kelajuan kami tanpa VPN aktif, mengira peratusan kelajuan yang hilang.

  Adakah Perundangan VPN? Undang-undang VPN & Penapisan di seluruh Dunia

Bagi setiap rantau, jumlah kelajuan yang hilang ditugaskan dengan skor tertentu. Ini terpakai untuk memuat turun dan memuat naik kelajuan yang hilang, serta latensi yang diperolehi. Di bawah adalah berapa banyak setiap tiga faktor ini mempengaruhi skor kelajuan keseluruhan:

 • Kelajuan turun: 70%
 • Kelajuan muat naik: 20%
 • Ping: 5%

N.B. Kelajuan sambungan tempatan (misalnya, dari London ke London) diutamakan.

Sebilangan besar data kelajuan yang anda lihat adalah dari pengujian menggunakan protokol OpenVPN, untuk mengekalkan hasil antara penyedia VPN setanding.

Kami juga akan menjalankan ujian pada protokol lain yang tersedia (WireGuard, IKEv2, dll.), Kerana perkhidmatan VPN tertentu mengutamakan protokol keselamatan lain (termasuk protokol proprietari), jadi penting juga untuk menguji ini. Jika data kelajuan berkaitan dengan ujian kelajuan pada protokol selain OpenVPN, kami akan memastikan ia dinyatakan dengan jelas.

Kami merekodkan semua ukuran kelajuan menggunakan pemeriksa kelajuan internet Ookla.

Kaedah # 2 (Automatik)

Kami telah membangunkan alat ujian global yang menguji kelajuan VPN sepanjang hari, untuk menyampaikan angka yang tepat dan terkini. Lokasi yang kami uji sekarang ialah:

 • Amsterdam, NL
 • Frankfurt, DE
 • London, UK
 • New York, AS
 • Paris, FR
 • San Francisco, AS
 • Singapura
 • Sydney, AU
 • Tokyo, JP
 • Toronto, CA
 • Vancouver, CA

Infrastruktur ujian kami, dibuat secara dalaman oleh pasukan kejuruteraan kami, menjalankan ujian automatik kedua-duanya antara dan dalam setiap bandar yang disenaraikan di atas, untuk memberikan anda gambaran yang mendalam tentang bagaimana VPN akan melaksanakan untuk anda di seluruh dunia.

Pada masa ini, kami menggunakan alat kami untuk menguji VPN berikut secara automatik:

 • CyberGhost
 • ExpressVPN
 • Hide.me
 • HideMyAss!
 • IPVanish
 • NordVPN
 • Akses Internet Persendirian
 • PrivateVPN
 • PureVPN
 • SaferVPN
 • Surfshark
 • VyprVPN

Kami sangat percaya bahawa data dari alat automatik kami adalah yang paling dipercayai di sana.

Tidak setiap pembekal VPN mempunyai fail konfigurasi yang serasi dengan alat kami, tetapi kami sedang mencari untuk menambah lebih banyak VPN kepadanya dalam masa terdekat.

7Adakah ia berfungsi dengan perkhidmatan web yang popular?

Dengan analisis teknikal lengkap, kami akan menguji VPN untuk melihat bagaimana ia menyahsekat perkhidmatan web yang popular. Adakah ia membenarkan anda mengakses Netflix AS dari mana-mana lokasi? Bolehkah anda menonton BBC iPlayer dari mana-mana sahaja? Bagaimana pula dengan torrenting – dibenarkan pada semua pelayan?

Jika jawapan kepada semua soalan ini adalah ‘tidak’ maka anda melihat VPN yang sangat terhad yang mungkin tidak sesuai untuk anda.

8 Bolehkah ia memintas penapisan?

VPN adalah alat penting dalam memerangi penapisan dalam talian kerajaan. Sama ada anda hidup di bawah kerajaan yang menindas secara digital atau hanya melalui, VPN adalah penting untuk mendapatkan semula akses ke internet yang percuma dan terbuka.

Kami sememangnya semak untuk melihat sama ada setiap VPN yang kami uji boleh dipercayai untuk mengatasi geo-larangan di negara-negara yang ditapis berat seperti China dan UAE.

  Cara Pasang VPN pada Android

9Bagaimana privasi dan dasar pembalakan seperti?

Sekiranya VPN tidak melindungi privasi anda maka anda juga mungkin tidak menggunakannya sama sekali – tetapi kami telah menemui beberapa dasar privasi dan pembalakan yang menyebabkan kami tidak bersuara.

Perkhidmatan VPN yang terbaik menguatkuasakan tiada log atau dasar log minimum yang, jika dilaksanakan dengan betul, akan menyimpan data yang boleh dikenal pasti sifar pada pengguna. Walau bagaimanapun, terdapat kes-kes apabila penyedia tidak log telah ditangkap berbohong, jadi pastikan anda melakukan penyelidikan anda sebelum mempercayai pembekal VPN pada nilai muka.

Walaupun boleh menjadi sangat sukar untuk mengetahui dengan pasti jika pembekal sedang melog masuk atau tidak, kami melangkaui setiap privasi dan dasar pembalakan dengan kaca pembesar. Kami juga menggunakan setiap penyedia VPN untuk mengetahui sama ada secara peribadi setiap VPN.

Dan ia tidak berhenti di situ. Kami melakukan usaha wajar kami dan menjalankan penyelidikan menyeluruh mengenai siapa yang memiliki dan mengendalikan setiap syarikat VPN. Sebagai contoh, kita melihat di mana mereka beribu pejabat – sebenarnya, kita telah melihat banyak syarikat VPN yang ditetapkan dalam bidang kuasa privasi-tidak mesra, yang boleh menjadi isu yang serius jika amalan pembalakan penyedia tidak kedap air.

Akhir sekali, kami tetap berada di atas berita dan perkembangan terkini dalam industri VPN, agar kami sentiasa mendapat maklumat dan dilengkapi dengan baik untuk memberikan nasihat yang berharga kepada para pembaca kami.

10Bagaimana yang baik adalah sokongan pelanggan?

Sekarang kita telah melihat semua yang VPN tawarkan, dan tahu dengan tepat apa kelemahannya, kita dapat menghubungi sokongan pelanggan mereka untuk melihat apakah ia dapat membantu kita mengisi kekosongan.

Kami menguji kualiti sokongan pelanggan pembekal VPN pada live chat (jika tersedia) dan e-mel.

Kami meminta campuran pertanyaan mudah dan teknikal untuk melihat bagaimana ejen sokongannya benar-benar mengenali produk mereka – dan sama ada atau tidak mereka akan dapat membantu anda sekiranya ada masalah.

Bagaimana Kami Skor VPN

Selepas melalui 10 langkah di atas, kami bersedia menilai VPN. Semua faktor yang kami uji telah dikondensasikan kepada enam kriteria utama.

Kriteria tersebut kemudian diberikan peratusan tertentu dari skor keseluruhan, berdasarkan betapa pentingnya kita merasakan mereka untuk VPN. Pecahannya adalah seperti berikut:

 • Privasi & Dasar Pembalakan – 30%
 • Kelajuan & Kebolehpercayaan – 25%
 • Ciri-ciri – 20%
 • Streaming – 15%
 • Kemudahan Penggunaan – 5%
 • Sokongan – 5%

Untuk VPN untuk mendapat skor yang tinggi ia perlu dilakukan dalam setiap kategori tunggal.

Anda tahu proses kami, sekarang mengapa tidak membaca ulasan VPN kami atau periksa cadangan VPN kami.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me