Mencari akses internet selamat dan peribadi? Kemudian Hotspot Shield VPN adalah pilihan yang hebat – atau laman webnya akan mempercayai anda.

Ia adalah salah satu penyedia VPN yang paling popular di sekitar dengan kononnya lebih 650 juta pelanggan, tetapi bolehkah Hotspot Shield benar-benar dipercayai? Atau adakah ia hanya VPN lain yang mengatasi dan kurang menyampaikan?

Itulah soalan nombor satu kami, tetapi kami juga tertanya-tanya:

 • Adakah Hotspot Shield selamat?
 • Adakah ia baik untuk mengerikan?
 • Adakah ia VPN selamat untuk iPhone?
 • Protokol apa yang digunakan oleh Hotspot Shield?
 • Dan, yang paling penting, adalah Hotspot Shield yang baik?

Jika anda seperti kami, maka anda bernasib baik – anda boleh mencari jawapan kepada semua soalan ini (dan lebih banyak lagi) di sini dalam ulasan VPN Hotspot Shield yang tidak berat sebelah kami.

Anda juga mungkin tertanya-tanya jika Hotspot Shield adalah percuma atau tidak. Terdapat versi percuma – Hotspot Shield Basic – tetapi halaman ini adalah mengenai versi premium.

Anda boleh membaca ulasan kami mengenai versi percuma Hotspot Shield di sini.

Contents

Gambaran keseluruhan

Prospek Hotspot Shield & Keburukan

Kebaikan

 1. Kelajuan muat turun yang mengagumkan
 2. Perlindungan malware nyata masa & tiada kebocoran IP / DNS / WebRTC
 3. Kini bekerja dengan Netflix, & mengerikan
 4. Rangkaian pelayan VPN yang cukup besar: 82 negara
 5. Aplikasi VPN yang mesra pengguna untuk peranti popular

Keburukan

 1. Tidak boleh dipercayai untuk digunakan di China
 2. Tidak boleh dipasang pada penghala
 3. Tidak cukup ketelusan pada protokol Catapult Hydra
 4. Kontroversi lepas di sekitar aplikasi VPN percuma
 5. Berdasarkan privasi-US yang tidak mesra

Ringkasan Utama Perisai Hotspot

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

86Mbps
Beberapa Log Pengguna
Tidak
AS (Ahli Lima Mata)
3,200+
3,200+
82
Ya
Tidak terhad
Tidak boleh dipercayai
24/7 Live Chat
$ 2.99 / mo lebih daripada 36 Bulan
Hotspotshield.com

Ia mungkin mempunyai beberapa masalah privasi pada masa lalu, tetapi tidak menafikan bahawa Hotspot Shield popular kerana alasan: ia adalah VPN yang sangat cepat.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perkara itu kemudian, tetapi mari bermula dengan beberapa latar belakang perkhidmatan VPN ini.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapakah Hotspot Shield??

Hotspot Shield, yang pertama dikeluarkan pada tahun 2008, dimiliki oleh Pango (dahulunya AnchorFree).

Pango terletak di Amerika Syarikat, yang mempunyai undang-undang privasi yang mengganggu dan merupakan sebahagian daripada keahlian perkongsian data Five Eyes.

Kumpulan Pango memiliki beberapa aplikasi VPN yang berbeza termasuk Betternet, Hexatech, dan TouchVPN.

Pada Januari 2023, Hotspot Shield melancarkan Laporan Transparensi tahunannya. Laporan itu menunjukkan bilangan permintaan data Hotspot Shield yang diterima daripada pihak berkuasa di seluruh dunia sejak 2016, dan yang paling penting ialah Hotspot Shield tidak pernah menyerahkan apa-apa data.

Dasar Pembalakan

Hotspot Shield log lebih daripada yang kami suka:

 • Alamat IP anda – disulitkan, hanya untuk tempoh sesi anda, dan tidak dikaitkan dengan aktiviti anda semasa menggunakan VPN.
 • Lokasi geografi anggaran anda – berasal dari alamat IP anda dan digunakan untuk menghubungkan anda ke pelayan VPN yang terdekat.
 • Masa sambungan sambungan – digunakan untuk memantau, menyokong, dan mengoptimumkan perkhidmatan VPN, dan disimpan selama tiga tahun.
 • Bandwidth digunakan setiap pengguna, setiap sesi – digunakan untuk memantau, menyokong, dan mengoptimumkan perkhidmatan VPN, dan disimpan selama tiga tahun.
 • Maklumat khusus peranti, seperti pengenal pasti peranti, jenis penyemak imbas, jenis dan tetapan peranti, versi sistem operasi, mudah alih, wayarles dan maklumat rangkaian lain (seperti nama pembekal khidmat internet, nama pembawa dan kekuatan isyarat), dan nombor versi permohonan
 • Log bukan laman web peribadi (nama domain, bukan URL khusus) yang dikunjungi melalui pelayan VPN Hotspot Shield – semuanya diagregatkan setiap bulan.

Walaupun ini agak bimbang, Hotspot Shield menjamin pengguna dengan berkata:

“Walaupun sebuah agensi kerajaan secara fizikal merampas salah satu pelayan VPN kami dan berjaya memecahkan penyulitan cakera pada pelayan tersebut, mereka tidak akan menemukan apa-apa log atau maklumat yang akan mendedahkan apa pengguna mana saja yang sedang melayari, melihat atau melakukan secara online melalui sambungan VPN . “

Walau bagaimanapun, cap waktu sambungan berpotensi digunakan – di samping mata data lain – untuk membuktikan bahawa anda telah melawat tapak web tertentu. Ini agak tidak mungkin berlaku, tetapi kami lebih suka Hotspot Shield tidak log maklumat ini selama tiga tahun.

Sekiranya anda berminat dengan pembekal yang tidak menyimpan apa-apa log, atas sebab apa pun, maka kami mencadangkan anda melihat kajian Akses Internet Persendirian kami.

Pada tahun 2023, Hotspot Shield dituduh ‘amalan perdagangan yang tidak adil dan menipu’ – ​​amalan yang didakwa hanya melibatkan versi percuma aplikasinya, tetapi masih merupakan pelanggaran amanah yang besar. Amalan-amalan tersebut telah dihentikan, tetapi tetap berada di bahagian yang selamat dengan versi berbayar Hotspot Shield.

  Kajian FastestVPN

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Salah satu VPN terpantas yang kami uji

Hotspot Shield adalah salah satu penyedia VPN terpantas yang telah kita lihat.

Kami mengalami kelajuan muat turun yang mengagumkan pada semua pelayan VPN Hotspot Shield yang kami uji, tetapi ingin tahu pelayan VPN terpantas bukanlah yang paling dekat dengan lokasi fizikal kami (Inggeris), tetapi yang lain terletak di negara berdekatan (Jerman).

Ia bernilai menguji beberapa pelayan VPN yang berdekatan untuk mencari kelajuan terbaik.

Tetapi tidak kira server mana yang anda pilih, anda akan dapat melakukan apa sahaja yang anda ingin lakukan dalam talian melalui Hotspot Shield tanpa menunggu di sekitar – ia sangat baik untuk streaming HD.

Lihat keputusan ujian kelajuan kami menggunakan Hotspot Shield:

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian Jerman.

Sebelum menggunakan Perisai Hotspot:

 1. Muat turunMbps

  91.51

 2. Muat naikMbps

  96.45

 3. Kajian Perisai HotspotPingCik

  2

Apabila disambungkan ke Hotspot Shield:

 1. Muat turunMbps

  90.63

 2. Muat naikMbps

  69.77

 3. Kajian Perisai HotspotPingCik

  37

Kelajuan muat turun tanpa Hotspot Shield: 91.51Mbps

Kelajuan muat turun dengan Hotspot Shield: 90.63Mbps

Muat turun kehilangan kelajuan apabila Hotspot Shield sedang berjalan: 1%

Walaupun anda menyambung ke lokasi pelayan VPN yang lebih jauh, Hotspot Shield masih menyampaikan – kelajuan kami menurun hanya 23% yang menghubungkan dari UK ke Amerika Syarikat.

Ketahui purata memuat turun dan kelajuan muat naik yang diharapkan apabila menyambung dari UK ke pelayan VPN Hotspot Shield di:

 • UK: 86Mbps (muat turun) & 76Mbps (muat naik)
 • USA: 70Mbps (muat turun) & 32Mbps (muat naik)
 • Singapura: 50Mbps (muat turun) & 3Mbps (muat naik)
 • Australia: 17Mbps (muat turun) & 8Mbps (muat naik)

Muat naik Hotspot Shield (di pelayan berdekatan) cukup baik untuk mengurai, tetapi kali ping agak tinggi, jadi terdapat VPN yang lebih baik untuk permainan lancar.

Hotspot Shield tidak menggunakan OpenVPN – kita biasanya menggunakan protokol ini untuk ujian kelajuan – dan sebaliknya menggunakan protokol VPN proprietari, yang mempunyai maklumat teknikal yang terhad.

Walaupun Hotspot Shield adalah VPN yang pantas, sukar untuk mengatakan sama ada ia selamat dan selamat kerana perkhidmatan VPN peringkat atas yang lain.

Jika anda berminat mengetahui lebih lanjut mengenai cara kami menguji kelajuan VPN, lihat panduan ‘Bagaimana Kami Semak VPN’.

Lokasi Pelayan

Rangkaian pelayan VPN yang besar meliputi 82 negara

Globe dengan bendera biru82CountriesImej landskap bandar108CitiesImej penanda merah jambu3,200 + Alamat IP

Kelajuan Hotspot Shield yang sangat tinggi dapat dialami ketika menghubungkan ke server VPN terdekat, dan Anda tidak boleh menemukan diri Anda terlalu jauh dari satu karena sekarang ada lebih dari 100 lokasi di seluruh dunia.

Hotspot Shield menyatakan bahawa bilangan lokasi pelayan mungkin berbeza dari satu peranti yang disokong ke yang berikutnya apabila pelayan yang berbeza digunakan untuk setiap aplikasi.

Hotspot Shield mempunyai lebih daripada 3,200 pelayan VPN individu dalam rangkaiannya, yang merupakan jumlah yang sangat baik. Ini adalah campuran pelayan maya dan fizikal tetapi Hotspot Shield tidak bersedia untuk mendedahkan yang mana disebabkan oleh “sebab keselamatan,” yang tidak seperti yang telus seperti yang kita suka.

Tangkapan skrin senarai lokasi pelayan Hotspot Shield

Rangkaian pelayan VPN Hotspot Shield merangkumi 82 buah negara di seluruh dunia. Ini bukan pemilihan lokasi VPN terbesar yang telah kita lihat tetapi pelayan VPN Hotspot Shield telah tersebar dengan baik, jadi terdapat beberapa celah dalam liputan.

Anda boleh mendapatkan alamat IP yang berkaitan dengan negara-negara popular seperti UK, Amerika Syarikat, Kanada, dan Australia, serta beberapa destinasi kurang biasa seperti Ecuador, Mesir, dan Thailand.

Pengguna Hotspot Shield boleh memilih dari pelayan di 19 bandar-bandar AS yang berbeza, yang merupakan berita baik untuk warga Amerika Utara serta pelanggan di luar negara mencari lokasi AS tertentu.

Terdapat juga pilihan peringkat bandar di negara-negara berikut:

 • Australia (5)
 • Kanada (3)
 • Itali (2)

Streaming & Torrenting

Bekerja dengan baik untuk penstriman dan penat

Hotspot Shield adalah, lebih kerap daripada tidak, pilihan VPN yang boleh dipercayai untuk peminat streaming – ia secara konsisten berfungsi dengan Netflix AS.

Tiada pelayan streaming VPN berdedikasi seperti beberapa perkhidmatan VPN teratas yang lain, dan sementara kebanyakan pelayan VPN yang kami uji telah berfungsi dengan baik untuk streaming, mengakses Netflix AS kadang-kadang memerlukan beberapa percubaan dan kesilapan. Cubalah beberapa pelayan tingkat bandar di AS yang berbeza dan anda sepatutnya dapat mencari yang berfungsi.

Kami tidak dapat mengakses BBC iPlayer melalui aplikasi VPN selama beberapa bulan, tetapi Hotspot Shield telah memaklumkan kepada kami bahawa para juruteranya sedang mencari penyelesaian.

  Kajian Tunnel Persendirian

Dalam masa yang sama, anda boleh menonton iPlayer menunjukkan menerusi pelanjutan Chrome Chrome Hotspot Shield – pastikan anda menggunakannya bersama aplikasi utama untuk keselamatan dan privasi maksimum.

Hotspot Shield adalah salah satu VPN terbaik untuk membuka kunci blokiran Disney +, perkhidmatan streaming baru Disney yang dilancarkan.

Terima kasih kepada kelajuan muat turun super cepat Hotspot Shield, kandungan video streaming dalam HD mudah dan bebas penimbal.

Torrenting

Torrenting melalui Hotspot Shield berfungsi dengan sangat baik. Torrenting dan lalu lintas P2P sepenuhnya dibenarkan dan tidak terhad pada mana-mana pelayan Hotspot Shield.

Kelajuan muat naik pantas, suis pembunuh VPN, dan perlindungan kebocoran DNS yang berkesan akan menjadi menarik kepada penyanyi yang tajam.

Walau bagaimanapun, kekurangan ketelusan Hotspot Shield terhadap protokol VPN proprietarinya bermakna kita tidak dapat menjamin pilihan yang paling selamat untuk P2P. Dasar pembalakannya bukanlah yang paling mesra privasi.

Menolak penapisan

Tidak disyorkan untuk China atau negara penapisan tinggi lain

Perisai Hotspot bukan pilihan hebat bagi mereka yang berada di negara-negara yang sangat disensor kerana ia tidak datang dengan alat-alat penggumpalan tambahan.

Walaupun sesetengah peranti mungkin masih berfungsi di negara-negara ini, sambungan tidak dijamin dan mungkin berselang-seli. Hotspot Shield menasihati bahawa jika anda mendapati satu peranti yang akan disekat anda harus cuba yang lain.

Dalam erti kata lain, menghubungkan di negara penapisan tinggi akan memerlukan percubaan dan kesilapan, dan mungkin tidak berfungsi sama sekali.

Kejujuran dihargai, tetapi ia tidak mengubah hakikat bahawa ia mungkin tidak akan dapat membantu anda jika anda berada di China (ikut pautan untuk panduan negara tertentu kami), Pakistan, UAE, atau mana-mana negara lain dengan blok web yang dilaksanakan kerajaan yang ketat.

Platform & Peranti

Liputan terhad kepada platform yang paling popular, tiada sokongan router

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroid

VPN Hotspot Shield akan berfungsi pada telefon pintar dan desktop atau komputer riba anda. Ia mempunyai aplikasi untuk:

 • Microsoft Windows
 • MacOS Apple
 • iOS
 • Google Android

Di sinilah liputan peranti berakhir, walaupun. Hotspot Shield tidak menyokong konfigurasi manual. Ini bermakna anda tidak boleh menggunakannya pada sistem pengendalian yang kurang popular, seperti Linux.

Anda boleh menggunakan Hotspot Shield pada sehingga lima peranti pada satu-satu masa.

Permainan konsol & Streaming Devices

Amazon Fire TV LogoAmazon Fire TV

Hotspot Shield menyediakan senarai panjang tidak disokong peranti:

 • Apple TV
 • Roku
 • Chromecast
 • Telefon Windows
 • Peranti Kindle
 • Telefon Blackberry
 • Peranti berakar atau jailbroken
 • OS Linux
 • Permainan Konsol
 • Konfigurasi penghala kustom
 • Sambungan VPN langsung (tanpa menggunakan aplikasi)

Walau bagaimanapun, ia baru-baru ini telah mengeluarkan aplikasi VPN khusus untuk Amazon Fire TV Stick dan Android TV. Apl ini hanya tersedia untuk pelanggan Premium.

Oleh kerana kekurangan sokongan router Hotspot Shield anda tidak boleh menggunakannya pada mana-mana peranti streaming atau konsol permainan lain.

Sambungan Penyemak Imbas

Logo ChromeChrome

Hotspot Shield tidak menyediakan sambungan penyemak imbas untuk pengguna Google Chrome. Pelanjutan ini boleh memalsukan lokasi anda, menyekat iklan dan pelacak, serta melindungi anda daripada perisian hasad.

Yang berkata, pengaya pelayar Hotspot Shield hanyalah proksi dan bukan VPN penuh, jadi pastikan anda menggunakan pelanjutan bersama aplikasi VPN utama untuk perlindungan total.

Hotspot Shield tidak mempunyai sambungan penyemak imbas untuk Mozilla Firefox, Safari, atau Opera pada masa ini.

Penyulitan & Keselamatan

Penyulitan kuat tetapi kurang butiran di sekitar protokol VPN miliknya

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

Proprietari

AES-128

AES-256

Penyekatan Leak DNS

Penyekatan Membocorkan IPV6

VPN Kill Switch

Penyekat Iklan

Split Tunneling

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

Hotspot Shield menggunakan Catapult HydraVPN sebagai satu-satunya protokol VPN – ia unik kepada Hotspot Shield, dan tidak ada banyak maklumat tentang bagaimana ia berfungsi. Nampaknya protokol keselamatan proprietari yang selamat, tetapi kita tidak tahu betapa selamatnya.

Aplikasi VPN tidak memberi pilihan untuk menukar protokol kepada yang lebih dikenali seperti OpenVPN atau IKEv2.

Tangkapan skrin pada menu tetapan Hotspot Shield

Terdapat juga kecacatan keselamatan utama yang ditemui pada bulan Februari 2023 yang membenarkan penggodam melihat lokasi sebenar anda melalui nama rangkaian WiFi anda, tetapi ia ditangani dan ditetapkan. Baca penjelasan Hotspot Shield tentang apa yang berlaku.

Hotspot Shield mendapat rehat yang betul, walaupun, dengan penyulitan AES-256 (ia juga menggunakan AES-128), suis pembunuh VPN, dan perlindungan terhadap kebocoran IPv6 dan DNS. Berikut adalah hasil dari ujian kebocoran kami (kami menguji dari London, supaya anda dapat melihat bahawa ia menyembunyikan alamat IP kami dengan berkesan):

Keputusan ujian kebocoran Hotspot

Keputusan ujian kebocoran Hotspot Shield menggunakan browserleaks.com

Sebagai tambahan ditambah, Hotspot Shield menyediakan perlindungan malware masa nyata yang dilakukan dengan baik dalam ujian baru-baru ini oleh AV-TEST.

Kemudahan penggunaan

Aplikasi yang sangat mudah dengan persediaan cepat

  Kajian VPN Secure AVG

Bagaimana untuk memasang & Sediakan Perisai Hotspot

 • Tangkapan skrin Skrin Muat Turun Hotspot Shield

  Untuk menubuhkan Hotspot Shield, yang perlu anda lakukan ialah pergi ke bahagian muat turun tapak web dan pilih peranti yang ingin anda gunakan VPN pada.

 • Tangkapan skrin Wizard Pemasangan Hotspot Shield

  Wizard pemasangan akan memandu anda melalui proses dari awal hingga akhir.

 • Tangkapan skrin Kemajuan Pemasangan Hotspot Shield

  Ia hanya mengambil masa kira-kira 30 saat untuk kami tetapi anda boleh memerhatikan kemajuan pemasangan di sini.

 • Tangkapan skrin utama skrin Hotspot Shield

  Berikut adalah skrin utama aplikasi Windows Hotspot Shield. Terdapat butang sambung pusat yang besar.

 • Tangkapan skrin senarai lokasi pelayan Hotspot Shield

  Dari sini anda boleh memilih pelayan dari senarai lokasi. Klik pada bendera negara untuk melihat lokasi bandar mana yang anda boleh sambungkan.

 • Tangkapan skrin pada menu tetapan Hotspot Shield

  Dalam menu tetapan, anda boleh mengaktifkan suis pembunuh VPN dan perlindungan kebocoran IP.

 • Tangkapan skrin aplikasi Windows Hotspot Shield apabila disambungkan

  Apabila anda menyambung ke pelayan, anda dapat melihat banyak maklumat mengenai sambungan anda pada skrin, termasuk jumlah data yang dipindahkan, alamat IP baru anda, dan beban pelayan. Untuk memutuskan sambungan klik ikon berhenti di bahagian bawah aplikasi.

Aplikasi VPN Hotspot Shield sangat mudah digunakan dan kemas kini baru ke aplikasi Windows membuat pengalaman yang lebih ramping.

Pengguna pakar juga mungkin mahu ditinggalkan, walaupun, kerana terdapat sedikit tetapan atau pilihan VPN lanjutan untuk bermain-main dengannya.

Sambungan Penyemak Imbas

Tangkapan skrin dari Extension Chrome Hotspot Shield

Sambungan penyemak imbas Hotspot Shield untuk Google Chrome sangat mudah dibuat. Hanya pergi ke kedai Web Chrome, muat turun pelanjutan, log masuk dan sambungkan.

Sokongan pengguna

24/7 sokongan sembang langsung yang ada

24/7 sokongan sembang langsung

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya

Sokongan perbualan langsung Hotspot Shield adalah cara terbaik untuk mendapatkan pertanyaan anda dan masalah diselesaikan. Maklum balas adalah bermaklumat dan tepat pada masanya.

Anda hanya boleh mengakses sembang langsung melalui aplikasi, walaupun, yang bermaksud bahawa mereka yang mempunyai pertanyaan sebelum mereka membeli akan berjuang untuk mendapatkan jawapan.

Borang sokongan e-mel Hotspot Shield agak terhad, dengan beberapa pertanyaan terhad kepada pelanggan premium. Pangkalan pengetahuan dan Soalan Lazim, walaupun bagus untuk dimiliki, juga sangat asas apabila dibandingkan dengan penyedia VPN peringkat atas yang lain.

Harga & Tawaran

Nilai wang yang besar untuk pelan tiga tahun

Kupon Hotspot Shield

Pelan Harga Perisai Hotspot

Perisai Hotspot agak murah, terutamanya jika anda memilih pelan VPN yang lebih lama.

Walaupun pelan 12 bulan berharga pada harga $ 7.99 sebulan, pelan tiga tahun Hotspot Shield kos hanya $ 2.99 sebulan – harga yang sangat kompetitif.

Sekiranya anda ingin bayar setiap bulan, Hotspot Shield berharga $ 12,99.

Terdapat versi percuma Hotspot Shield, tetapi ia datang dengan terlalu banyak sekatan dan kami tidak akan mengesyorkannya kerana kontroversi privasi pengguna masa lalu.

 1. Bulanan

  US $ 12.99 / mo

  Dibilkan $ 12.99 setiap bulan

 2. 12 bulan

  US $ 7.99 / mo

  Dibilkan $ 95.88 setiap 12 bulanDapatkan 39%

 3. 3 tahun

  US $ 2,99 / mo

  Dibilkan $ 107.64 setiap 3 tahunSimpan 76%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 45 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

Kad kredit

PayPal

Ya
Ya

Anda boleh membayar untuk Hotspot Shield menggunakan kaedah berikut:

 • Kad kredit dan debit utama
 • PayPal

Anda tidak boleh membayar menggunakan kaedah yang lebih mesra privasi seperti Bitcoin atau kriptografi lain, dan tidak ada pilihan untuk membayar menggunakan kaedah antarabangsa seperti AliPay sama ada.

Hotspot Shield menyediakan jaminan wang balik 45 hari, yang murah hati, tetapi ia melibatkan penyerahan borang untuk semakan. Sama ada anda menerima bayaran balik atau tidak terpulang kepada Hotspot Shield, jadi membatalkan sebelum tamat rancangan anda tidak betul-betul bebas risiko.

Terdapat percubaan percuma selama tujuh hari, yang juga membolehkan anda menguji perisian premium yang dimiliki sepenuhnya tanpa sekatan. Anda perlu menghantar butiran pembayaran anda, walaupun.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan Perisai Hotspot?

Ada banyak yang disukai mengenai Hotspot Shield: ia adalah salah satu VPN terpantas yang pernah kami uji, ia mempunyai rangkaian pelayan antarabangsa yang cukup besar, dan ia baik untuk streaming dan meresap.

Tempahan kami hanya terletak pada kontroversi masa lalu yang mengelilingi aplikasi percuma, dan kurangnya ketelusan Hotspot Shield mengenai protokol yang digunakannya. Kami masih percaya ia adalah VPN yang sangat baik, tetapi ini adalah faktor-faktor yang memegang Hotspot Shield kembali daripada mencapai tahap yang lebih tinggi.

Alternatif untuk Perisai Hotspot

Logo IPVanish

IPVanish

Anda tidak akan mencari VPN yang lebih selamat, lebih dipercayai daripada IPVanish. Ia 100% tidak log dan diaudit secara bebas untuk membuktikan seberapa banyak, dan kelajuan dan kebolehpercayaannya adalah bonus selamat datang. Baca ulasan IPVanish

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

Lepaskan oleh kekurangan perlindungan Hotspot Shield? ExpressVPN membolehkan pemasangan pada tahap penghala dan banyak lagi. Baca ulasan ExpressVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me