Малка, независима и установена VPN, ibVPN (което означава „Невидим сърфиращ VPN“) е име, което вероятно ще бъде познато само на тези, които наистина са в своите VPN.

Но ibVPN скрит скъпоценен камък ли е погрешно пренебрегнат? Трябва ли да го обмислите заедно с индустриални електроцентрали като NordVPN и IPVanish?

Накратко политиката за поверителност на ibVPN изглежда добре, както и обширният й списък от функции. Ние разглеждаме и двете с много по-големи подробности в пълния ни преглед, както и отговаряме на големи въпроси като:

 • Безопасен ли е ibVPN?
 • Колко добро е разширението на ibVPN за Chrome?
 • Какво е DoubleVPN?
 • Забавя ли ibVPN вашия интернет?

Плюс всичко останало, което искате да знаете за ibVPN, включително колко лесно е да го използвате, независимо дали деблокира Netflix или не, и само кой стои зад него.

Contents

Преглед

ibVPN плюсове & Против

Професионалисти

 1. Надеждна политика за нулева регистрация
 2. Тонове функции за сигурност
 3. Сървъри в 82 града по целия свят
 4. Стелт протокол за държави с висока цензура
 5. Повечето покрити устройства, плюс полезни разширения за браузър
 6. Excellend 24/7 поддръжка на клиенти

Против

 1. Объркващо приложение на Windows
 2. Ненадежден за стрийминг и Netflix
 3. Ускоренията на междуселищни връзки не са големи

ibVPN Обобщение на ключовете

Най-висока скорост на изтегляне

Политика за регистрация

IP, DNS или WebRTC течове

компетентност

Сървъри

IP адреси

Държави

US Netflix

Torrenting

Работи в Китай

поддържа

Най-евтина цена

Официален уебсайт

56Mbps
Без регистрационни файлове
Не
Румъния (член на ЕС)
180
2000+
50
да
Ограничен
ненадежден
24/7 Чат на живо
$ 4,83 / месец над 12 месеца
IbVPN.com

По-горе ще намерите нашите ключови поемания в ibVPN. Има няколко привлекателни фигури, но те са безсмислени, ако не можете да се доверите на самия VPN.

Нека да разгледаме кой управлява ibVPN.

относно & Политика за регистрация

Кой е ibVPN?

ibVPN има хубав, прозрачен раздел за нас на уебсайта си, за да ви помогне да опознаете по-добре компанията и да насърчи доверието.

Важно е вашият VPN да не се опитва да скрие нищо от вас и със сигурност ни харесва, че има снимка на ibVPN екипа отпред и в центъра.

Една фигура, която ни се открои, е тази ibVPN съществува от 2003 г., което е доста дълго време по отношение на VPN. Дори ако неговият VPN продукт не е пуснат за първи път до 2010 г., това е все още голям брой години в индустрия, която по принцип е доста млада.

Amplusnet е името на компанията, която притежава ibVPN. Уебсайтът му е доста оскъден (всъщност това е просто целева страница с безсмислена графика и малко информация за контакт), но това е най-вероятно, защото той просто съществува като холдингова компания за марката VPN.

На страницата LinkedIn за Amplusnet се казва, че има разнообразно портфолио от ИТ продукти и решения, въпреки че, честно казано, не можем да намерим доказателство, че съществуват действително извън ibVPN.

Дан Гургиян е съосновател, собственик и главен изпълнителен директор на Amplusnet / ibVPN – дори притежаваше AMA (Питай ме всичко) Q&Сесия на Reddit през 2015 г. за всеки, който се интересува от VPN мрежи и поверителност онлайн.

Gurghian, заедно с останалата част от екипа на ibVPN, е румънски, където също се намира ibVPN.

Румъния е член на ЕС, така че макар да не е най-лошата държава в света за неприкосновеност, тази връзка винаги е нещо, което трябва да се знае.

Политика за регистрация

ibVPN поддържа политика за без регистрация. Удобно ни е да го наречем, тъй като той изрича какво не влиза в своята политика за поверителност.

Няма регистриран трафик, нито как се използва VPN или някоя от неговите услуги. ibVPN обещава, че не може да свърже някаква конкретна дейност с конкретен потребител и не само това, но не съхранява каквато и да е информация за плащане, тъй като всички те се обработват от услуга на трета страна – нещо доста рядко за VPN.

Имаме само два малки проблема с политиката на регистрация на ibVPN.

Първият проблем е, че е много кратък. Въпреки че общите условия и бързата юридическа реч може да са доста дълги, всичко, което наистина се казва по отношение на регистрацията, е следното:

Политиката за регистрация на ibVPN

В идеалния случай бихме искали да видим малко повече подробности от това, само за да облекчим наистина ума си.

Второ, има проблем с румънската юрисдикция на ibVPN.

ibVPN уверено заявява, че ако някой сървър бъде прегледан от властите, те ще бъдат празни. Макар че това може да е вярно, ще бъде още по-добре, ако ibVPN се намират някъде, където силите на ЕС изобщо не могат да получат ръцете си на сървъри.

скорост & надеждност

Напълно средна за скорост

Когато става въпрос за скорости, независимо дали те качват или изтеглят, ibVPN е напълно незабележим, като седи на място в средата на пазара.

Разбира се, можете да направите много по-лошо, но можете да направите и значително по-добре от ibVPN.

Резултат от скоростта от нашето физическо местоположение в Лондон (100Mbps оптична връзка) до лондонски тестов сървър.

Преди да използвате ibVPN:

 1. ИзтеглиMbps

  89.83

 2. КачиMbps

  98.67

 3. ibVPN прегледPingг-ца

  7

Когато сте свързани с ibVPN:

 1. ИзтеглиMbps

  56.21

 2. КачиMbps

  79.66

 3. ibVPN прегледPingг-ца

  26

Това, което е много по-забележимо от суровите числа, записани при нашето тестване на ibVPN, е трудността, от която се опитвахме да намерим най-бързите сървъри, от които да тестваме.

  Скриване на преглед

Избирането на опцията „Най-бърз сървър“ на ibVPN (както обикновено правим при тестване на VPN) всъщност ни свърза с Tor over VPN сървър в Холандия. Не само тестваме от Лондон, Великобритания, но дори и да бяхме базирани в Холандия, няма начин Tor Over VPN сървърът да е най-бързият наличен.

Цифрата, която виждате по-горе, е след като направихме ръчно експериментиране и се свързахме със сървър във Великобритания – и дори тогава скоростите за изтегляне бяха доста нередовни. Все пак те са повече от достатъчно добри за почти всичко, което планирате да правите онлайн.

Международните скорости, свързващи се със сървъри на разстояние до около 600 мили са доста добри, но имаше сериозно отпадане, когато се свързахме с Източното крайбрежие на САЩ – ibVPN наистина се изпусна, особено като се има предвид, че е толкова важно, популярно място за свързване.

Местоположение на сървъра

Солидна глобална спред с много P2P, Tor и DoubleVPN опции

Глобус със син флаг50 страниИзображение на градски пейзаж82CitiesИзображение на розов маркер2000 + IP адреси

Освен проблемите с разрушения инструмент на „Най-бърз сървър“ на ibVPN, ние сме доста впечатлени от асортимента му от сървъри и местоположения.

Както често се случва, ibVPN силно липсва в сървърите в Африка (Южна Африка е единственият избор). Той успява да покрие добре останалата част от планетата, но със сървъри не само в популярни местности, но и често пренебрегвани региони като Централна Америка (Панама) и Югоизточна Азия (Индонезия, Малайзия, Сингапур, Виетнам).

ibVPN предлага и избор на VPN сървър на градско ниво в:

 • Австралия
 • Канада
 • Франция
 • Германия
 • Индия
 • Израел
 • Италия
 • Холандия
 • Русия
 • Испания
 • Швейцария
 • Турция
 • Великобритания
 • Украйна
 • НАС

Ако това изглежда като дълъг списък, това е така, защото е – 180 ibVPN сървъра и 2 000+ IP адреса, които го придружават, са малко по-близо до нормата, но не бива да има начин да не ви хванат опции.

Streaming & Torrenting

Фрустриращо за стрийминг & ограничителни за порой

Имахме големи очаквания за стрийминг през ibVPN, когато за първи път отворихме приложението. Уебсайтът ibVPN не само се гордее с възможността на услугата да деблокира поточните услуги, но и приложението има интелигентна функция „Съветник за връзка“, която автоматично конфигурира множество различни настройки, за да получите бързи и лесни резултати.

За съжаление тези резултати никога не стигат. Както опциите за стрийминг в САЩ, така и във Великобритания напълно не успяха да отключат всякакъв вид стрийминг услуги.

BBC iPlayer и UK Netflix се подобриха от ibVPN (нито един от трите поточни сървъра във Великобритания не работеше), но поне успяхме да получим достъп до US Netflix чрез сървъра „DoubleVPN – NL2US“.

Само внимавайте обаче, че DoubleVPN може да окаже голямо влияние върху скоростта на вашия интернет. Все още бихме могли да го предаваме безпроблемно с нашата 100Mbps връзка с влакна, но ако вашият интернет е по-малко способен, той може да се бори.

Torrenting

Добрата новина е, че ibVPN има редица ясно етикетирани P2P оптимизирани сървъри за торент.

Лошата новина е, че във вашата страна може да няма такава. ibVPN има P2P сървъри в:

 • България
 • Канада
 • Финландия
 • Хонг Конг
 • Литва
 • Холандия
 • Русия
 • Швейцария
 • Украйна

Това е странна селекция и това означава, че ако искате да използвате ibVPN за торент в Австралия или Южна Америка, ще трябва да се свържете на голямо разстояние, жертвайки скорост в процеса.

Поискахме агент за поддръжка на ibVPN за повече информация и той полезно ни информира за това торентирането е разрешено на всички ibVPN сървъри, но вероятно ще изпитате ужасно изпълнение на сървъри, които не са специализирани за това.

Заобикаляйки цензурата

Има цялата технология, за да работи възможно в Китай

Китайският интернет е най-цензурираният в света и става все по-трудно да се намери VPN, който да работи в рамките на неговите граници.

ibVPN бих могъл работят в Китай, но това не е гарантирано.

ibVPN има протоколи ShadowSocks и StealthVPN – двата най-надеждни (и необходими) инструмента, необходими за успешен достъп извън интернет от Китай. Той също така има настройка на съветника за заобикаляне на цензурата (в Windows), която прави цялата конфигурация за вас.

ibVPN използваше сървъри със седалище в Китай, включително DoubleVPN Китай за Европа и Китай за САЩ опции, но тези бяха наскоро премахнати – нещо, което определено ще повлияе на способността му да победи Great Firewall.

платформи & устройства

Приложения за много устройства, плюс три разширения на браузъра

Apps

Лого на WindowsWindowsMac логоMaciOS логоIOSAndroid логоандроидLinux логоLinuxЛого на рутераRouter

ibVPN предлага обичайната гама от персонализирани приложения за различни устройства, включително Microsoft Windows, MacOS, iOS и Android.

Разделът за настройка на уебсайта ibVPN е много полезен, предоставя подробни инструкции (включително видео презентации) за това как да инсталирате приложенията.

Дума на предупреждение за потребители, които няма да изтеглят версията на Windows на приложението, въпреки че ibVPN за Windows е най-пълната версия на VPN. Може да не изглежда всичко толкова страхотно, но има повече функции и протоколи от всяка друга платформа.

Версията на MacOS например няма съветника за връзка, нито няколко от опциите за протокол.

Конзоли за игри & Устройства за стрийминг

AppleTV логоApple TVЛого на Amazon Fire TVAmazon Fire TVЛого на ChromecastChromecastNintendo логоNintendoPlayStation логоКонзола за игриRoku логоRokuXbox логоXbox

Не се заблуждавайте – ibVPN няма специално приложение за Amazon Fire TV Stick. Освен това няма приложение на друго поточно устройство или конзола за игри, но това е нормално – няма VPN.

  Astrill VPN преглед

Това, което ibVPN има, е способността да бъдеш конфигуриран чрез рутер. Ако направите това, той ще покрие и защити всяко устройство, свързано към вашата домашна мрежа наведнъж.

Можете също да използвате ibDNS, собствената медийна DNS услуга на ibVPN, за да отключите различно поточно съдържание на устройства като вашия Apple TV. Внимавайте обаче: ibDNS не е VPN. Той няма да криптира и защитава вашето устройство и трябва да се използва само когато просто искате да деблокирате съдържание.

Разширения на браузъра

Лого на ChromeChromeFirefox логоFirefoxЛого на Operaопера

ibVPN предлага прокси разширения за браузъри Google Chrome, Mozilla Firefox и Opera, всички от които могат да бъдат изтеглени и добавени в браузъра ви за секунди.

Разширенията ibVPN ви позволяват достъп до блокирано съдържание, предпазват ви от бисквитки за проследяване на трети страни и ви предпазват от течове на WebRTC, което не е нещо, предлагано от много други доставчици на VPN.

Друго предупреждение обаче: това са прокси, а не пълни VPN. Това означава, че докато криптират трафика на браузъра ви, те не предлагат същото ниво на сигурност като настолните приложения, така че трябва да се разглеждат като полезни бонус функции, а не като пълни заместители.

Encryption & Сигурност

Впечатляващ брой екстри за сигурност

протоколи

Encryption

Сигурност

Разширени функции

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

SSTP

AES-256

Блокиране на течове на DNS

DNS от първа страна

Блокиране на теч IPV6

VPN превключвател

Блокиране на теч на WebRTC

Ad Blocker

Двойна VPN

Умен DNS

ЧОРАПИ

TOR чрез VPN сървър

Моля, вижте нашия речник за VPN, ако тези условия ви объркват и искате да научите повече.

ibVPN всъщност ни изненада с колко много разширени опции разполага.

За начало той има всички протоколи, които търсим, по-специално IKEv2 и OpenVPN (и TCP и UDP), както и няколко други, които не бихме препоръчали да използвате (въпреки че, ако сте потребител на Mac, получавате само избор на IKEv2 или IPSec).

Тогава има Shadowsocks и StealthVPN, които ще ви помогнат да победите особено сложната цензура и уеб блоковете. Те са от съществено значение, ако искате да имате някакъв шанс да получите VPN за работа в страна като Китай.

През цялото време ibVPN криптира всичко чрез AES-256, което е индустриалният стандарт и толкова сигурно, колкото можете да получите.

Има и много допълнителни функции. Вече споменахме ibDNS, настройката Smart DNS, която ви предоставя много по-последователен достъп до чуждо поточно съдържание (полезно, дори ако не шифрова всичките ви данни), а също така има и вграден рекламен блокер.

Накратко споменахме и DoubleVPN сървърите. Начинът на работа е чрез насочване на целия ви трафик към VPN сървър в страна-посредник, преди да го предадете на избраната от вас дестинация.

Всички тези сървъри са ясно маркирани, въпреки че имената им не са много ясни. „DoubleVPN – SG2NL“ например насочва трафика ви към Холандия през Сингапур.

Затруднява ви проследяването, но също така води до намаляване на скоростите ви.

И накрая, има Tor Over VPN. ibVPN има три от тези сървъри (в Холандия, Сингапур и САЩ), които ще обработват целия ви трафик през Tor. Това ви дава още един слой сигурност, но също така ще отнеме огромна такса за скоростите ви.

Ако искате да разберете повече за това, което е доста сложна тема, тук сме съставили прост обяснител за VPN и Tor..

Лесно използване

Затрупани приложения, които могат да изплашат начинаещите

Как да инсталирате & Настройте ibVPN

 • Екранна снимка на съветника за инсталиране на приложението на Windows на ibVPN

  Съветникът за инсталиране на ibVPN ще се появи след приключване на изтеглянето на софтуера.

 • Снимка на лентата на напредъка в изтеглянето на Windows на ibVPN

  Целият процес отне по-малко от минута от началото до края.

 • Екранна снимка на екрана за вход на ibVPN

  След като инсталацията приключи, ще ви бъде представен екран за вход на ibVPN.

 • Снимка на екрана на главното табло на приложението на Windows на ibVPN

  Основното табло за управление на iBVPN е доста сурово и макар и богатите на функции да бъдат по-добре организирани.

 • Екранна снимка на списъка на VPN сървърите, налични в приложението на Windows на ibVPN

  Списъкът на сървърите може да се търси и използва система за светофар за изпълнение с изведено време за ping, което е хубаво.

 • Екранна снимка на менюто с настройки на приложението на Windows на ibVPN

  Настройките на ibVPN са богати и сравнително добре организирани, но все още са склонни към претоварване с информация.

 • Екранна снимка на различните протоколи, налични в приложението на ibVPN за Windows

  Харесваме екрана за избор на протокол ibVPN, тъй като той предоставя полезна контекстуална помощ.

Повечето хора вероятно ще намерят приложението на ibVPN за Windows малко датирано и много затрупано – определено е малко объркващо да погледнете.

Опитните потребители на VPN или подходящите технически момчета, от друга страна, може да имат меко място за лудите си, пренаселени табла за управление, тъй като те разполагат с множество настройки, за да се справят с и повече информация за връзка, отколкото почти всеки друг доставчик, който сме виждали.

Можете да намерите менюто с настройки отляво на приложението. Тя е сравнително добре организирана, но ще има полза от разделяне на отделни раздели, тъй като в момента изглежда като малко претоварване с информация. Ние обаче наистина харесваме да имаме всички възможности за игра и гъвкавост при избора на протоколи, да се свържете със сървъри с допълнително криптиране или достъп до поточни услуги или да конфигурирате превключвателя за убийство.

Обичаме системата на светофара на място в списъка със сървъри, което ви позволява да знаете кои места са почти с капацитет. Функцията за търсене също е много полезна, тъй като означава, че не е необходимо да прелиствате целия списък, за да намерите държавата, която търсите.

  Преглед на ZoogVPN

Единственият основен недостатък е дизайнът, който (най-малко на Windows) би се възползвал изключително много от пълен ремонт, за да бъде по-рационализиран и достъпен за VPN новаците.

Струва си да се отбележи, че приложенията за MacOS, iOS и Android са много по-елегантни, но в резултат на това липсват конфигурируемите елементи на приложението Windows. Всъщност приложението MacOS се люлее твърде далеч по другия начин – той е супер прост за използване, но му липсват много от функциите, които толкова високо ценим от версията на Windows.

Разширения на браузъра

ibVPN разширение на браузъра за Chrome

Разширенията на ibVPN в браузъра са също толкова лесни за използване, колкото се надявате.

Необходимо е едно щракване, за да ги добавите към браузъра си (или Chrome, Firefox или Opera), след това едно кликване повече, за да се свържете с която и да е от 46 държави (или можете да изберете отделен сървър, ако предпочитате).

Както винаги, обаче, ние сме длъжни да ви напомним, че разширенията на браузъра на ibVPN са не са пълни VPN. Те са само прокси, така че само ще излъжат вашето местоположение – използвайте ги заедно с пълното VPN приложение за пълна защита.

Поддръжка на клиенти

Страхотна денонощна поддръжка & полезни онлайн ръководства

24/7 Поддръжка за чат на живо

електронна поща

Онлайн ресурси

да
да
да

ibVPN има денонощна поддръжка за чат на живо, за да ви помогне с всякакви проблеми или въпроси, които бихте могли да имате. Всеки път, когато се обърнем за помощ, открихме, че отговорите са бързи, приятелски настроени и полезни.

ibVPN прозорец за поддръжка на чат

Скорошно преобразуване на уебсайта подобри качеството на често задаваните въпроси и страниците за поддръжка, плюс необходимата функция за търсене вече е въведена, за да ви помогне бързо да намерите това, което ви трябва. Обичаме и скорошното издание на видео уроци.

Поддръжката по имейл е бърза, но се състои най-вече от копирани и поставени отговори, което може да бъде разочароващо, ако вече сте се опитали да разрешите проблема сами..

Не е много перфектно, но няма да намерите много по-добра поддръжка в VPN индустрията от това, което получавате с ibVPN.

Ценообразуване & сделки

Четири различни плана на множество ценови точки

ibVPN талон

ibVPN План за ценообразуване

Има четири различни планове, които можете да вземете с ibVPN. Този преглед се основава на Крайна VPN пакет.

Това е най-скъпата опция, но това е и единственият план, който ви дава достъп до всички функции на ibVPN плюс пет едновременни ограничения за връзка.

Освен това е само еквивалентът на 1,75 долара повече на месец, когато вземете план за 12 месеца, което е доста пренебрежимо.

 1. Месечно

  US $ 10.95 / месец

  Крайна VPN: Фактурирани $ 10.95 всеки месец

 2. 6 месеца

  US $ 7.16 / месец

  Крайна VPN: Сметка $ 42.95 на всеки 6 месеца Спестете 35%

 3. 12 месеца

  US $ 2.42 / месец

  Крайна VPN: Сметка $ 58,06 на всеки 12 месеца Спестете 56%

Всички планове имат 15-дневна гаранция за връщане на парите

плащане & Опции за възстановяване

ibVPN предлага както 24-часов безплатен пробен период, така и 15-дневна гаранция за връщане на парите.

Безплатната пробна версия ви позволява да изпробвате пълната функционалност на услугата за 24 часа. Трябва да се регистрирате и да предоставите име, имейл адрес и парола, за да използвате услугата, но ни харесва, че не е нужно да предоставяте данни за плащане, което означава, че не можете да бъдете надстроени автоматично до платен абонамент.

Гаранцията за връщане на пари е наистина без въпроси, без скрити ограничения на данни или ограничения, просто се свържете с екипа за поддръжка в рамките на 15 дни, ако не сте 100% доволни от услугата.

Извън този период, ако имате някакви технически проблеми, които не могат да бъдат решени от техническия екип в рамките на седем дни, ibVPN ще обработи пълно или частично възстановяване, което не е нещо, което виждате от много други доставчици.

ibVPN приема широк спектър от методи за плащане, включително повечето основни кредитни и дебитни карти, плюс няколко различни криптовалути:

 • Bitcoin
 • Blackcoin
 • тире
 • Dogecoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • MaidSafeCoin
 • Namecoin
 • Peercoin
 • вълничка
 • обсег на знания
 • Vertcoin

Има и много международни опции като Webmoney, Alipay и Qiwi Wallet чрез Paymentwall.

Долния ред

Препоръчваме ли ibVPN?

ibVPN има истински потенциал да оспори най-добрите VPN мрежи на пазара, благодарение на солидната основа на сигурността и манталитета, свързан с поверителността, което ни прави лесно да препоръчаме.

Въпреки това, той безспорно е подведен от средните скорости на връзката и слабата надеждност за поточно и торент. ibVPN е добър, но няма много причина да се абонирате за него, когато съществуват толкова много други страхотни опции.

Алтернативи на ibVPN

PrivateVPN лого

PrivateVPN

PrivateVPN е един от най-добрите VPN за поточно предаване в момента. Освен това е значително по-евтин от ibVPN. Прочетете ревюто на PrivateVPN

ExpressVPN лого

ExpressVPN

Това е нашият VPN номер едно по много причини, но ако искате непобедими, надеждни скорости по целия свят, тогава ExpressVPN е в своя лига. Прочетете ревюто ExpressVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me