IP-osoitteesi piilottaminen on yksinkertainen ja tehokas tapa estää verkkosivustoja, suoratoistaa sisältöä ulkomailta ja suojata online-yksityisyyttäsi. Tässä kattavassa oppaassa on neljä parasta tapaa piilottaa IP-osoitteesi.

ihmisryhmä piilottaen kasvonsa naamioilla

IP-osoitteesi piilottaminen on helppo tapa varmistaa, että Internet-aktiivisuutesi säilyy yksityinen ja turvallinen. Sen avulla voit myös ohittaa maantieteelliset rajoitukset ja suoratoista sisältöä ulkomailta.

Uuden IP-osoitteen saamiseen on monia syitä:

 • jotta suojaa yksityisyyttäsi verkossa
 • jotta ohittaa verkkosivustojen lohkot
 • jotta avaa suoratoistosisältö
 • jotta välttää hallituksen sensuuria
 • jotta ohittaa IP-kiellot
 • jotta estää kohdennettua mainontaa

Sinun ei tarvitse pysyvästi muuttaa IP-osoitteesi saadaksesi kaikki nämä edut. Se on myös mahdollista – ja usein tehokkaampaa – yksinkertaisesti piilottaa IP-osoitteesi.

IP-osoitteesi piilottaminen näyttää siltä, ​​että IP-osoitteesi olisi muuttunut todellisuudessa, todellinen IP-osoitteesi pysyy koskemattomana. IP-osoitteesi piilottaminen on helppoa ja voit vaihtaa takaisin alkuperäiseen IP-osoitteeseesi milloin tahansa.

Sitä vastoin IP-osoitteesi pysyvä muuttaminen on monimutkaista ja usein peruuttamatonta.

Lähes kaikissa tapauksissa paras vaihtoehto on piilottaa IP-osoitteesi. se on joustava, paljon yksinkertaisempi, ja yleensä tehokkaampaa.

Tämä opas selittää neljä yksinkertaista tapaa piilottaa IP-osoitteesi. Tarvitsemme sitten, kun haluat ehkä muuttaa IP-osoitteesi ja miten tämä tapahtuu.

Contents

Mikä on IP-osoite?

Selainpalkki, johon on syötetty IP-osoite

IP-osoitteesi (Internet Protocol) on yksilöivä numero, jonka Internet-palveluntarjoajasi antaa Internet-yhteytellesi. Jokainen Internet-yhteyden muodostava laite saa oman yksilöllisen osoitteen.

IP-osoitteesi on passi Internetiin. Kaikki mitä teet verkossa, on linkitetty IP-osoitteeseen.

IP-osoitteesi perustuu fyysiseen sijaintiisi. Se vaihtelee asuinpaikan ja reitittimen mukaan, johon olet yhteydessä, joten kodin IP-osoite eroaa työsi IP-osoitteesta.

IP-osoitteesi avulla Internet-palveluntarjoajasi voi tallentaa kaikki käymäsi sivustot ja työpöytä- tai mobiilisovellukset sinä käytät. Samoin verkkosivustot itse näkevät, että olet käynyt niissä.

Voit tarkistaa IP-osoitteesi muutamalla helposti vaivalla.

Julkinen vs. yksityinen IP-osoite

IP-osoitteita on kahta päätyyppiä: julkinen ja yksityinen.

Internet-reitittimellesi on määritetty yksilöllinen julkinen IP-osoite ISP: ltäsi. Jokainen langattomaan verkkoosi yhteydessä oleva laite jakaa tämän julkisen IP-osoitteen Internet-toimintoaan varten. Tämä tarkoittaa, että älypuhelin ja kannettava tietokone näyttävät samalta Internet-palveluntarjoajaltasi, jos ne on kytketty samaan verkkoon.

Julkinen IP-osoitteesi on avoin Internetille. Se on numero, joka näytetään, kun haet Googlelta ‘mikä on minun IP-osoitteeni’, ja tunniste, jota verkkosivustot ja hallitukset käyttävät seurata ja sensuroida toimintaa.

Koska julkinen IP-osoitteesi on sidottu fyysiseen sijaintiisi, sen piilottaminen tai muuttaminen auttaa sinua estämään maantieteellisesti estettyjen sisältöjen lukituksen. Jos määrität itsellesi IP-osoitteen toisen maan palvelimelta, vierailemasi verkkosivustot olettavat, että muodostat yhteyden kyseisestä sijainnista.

Yksityiset IP-osoitteet, Toisaalta reititin on määrittänyt ne kaikille verkon laitteille. Yksityiset IP-osoitteet näkyvät vain muille sisäisen verkon käyttäjille, ja ne ovat harvoin asioita, joista sinun on huolehdittava.

Kun me tarkoitamme IP-osoitetta, tarkoitamme yleensä a julkinen IP-osoite, koska tämä on numero, joka tunnistaa sinut verkossa.

Kuinka piilottaa IP-osoitteesi: 4 yksinkertaista menetelmää

Kaksi suosituinta tapaa piilottaa IP-osoitteesi ovat käyttämällä VPN: tä (Virtual Private Network) ja välityspalvelimen avulla. Tor-selain tarjoaa kolmannen vaihtoehdon, joka sopii erinomaisesti nimettömyyteen, mutta on tuskallisen hidas. Voit myös piilottaa IP-osoitteesi matkapuhelinverkon käyttäminen.

Ennen kuin tutkimme näitä menetelmiä tarkemmin, tässä on taulukko, jossa esitetään yhteenveto niiden vahvuuksista ja heikkouksista:

VPN
valtakirja
Tor
Mobiiliverkko

Piilottaa IP-osoitteesi Joo Joo Joo Joo
yksityinen Joo Ei Ei Ei
anonyymi Ei Ei Joo Ei
Turvallinen Joo Ei Joo Ei
Nopeasti Joo Joo Ei Joo
Välttää geoblokkeja Joo Joo Joo Ei

1Käytä VPN: tä (virtuaalinen yksityinen verkko)

Näyttökuva Express VPN: stä työpöydällä, jossa palvelimen sijainti

Näyttökuva ExpressVPN: stä palvelinpaikkojen luettelolla.

VPN-palvelun käyttö on suosituin ja luotettavin tapa piilottaa IP-osoitteesi.

VPN: n käyttäminen IP-osoitteesi piilottamiseen:

 • Huijaus sijaintisi.
 • Salaa verkkoliikenne.
 • Piilota selailutoimintasi.
 • Salli yksityiset torrentit & P2P.
 • Poista maantieteellisesti rajoitetun sisällön esto.

Jotkut VPN-verkot tarjoavat myös rajoittamaton pääsy Internetiin korkean sensuurin maissa kuten Kiina ja Arabiemiirikunnat.

Kuinka VPN piilottaa IP-osoitteesi?

VPN (tai Virtual Private Network) on ohjelmisto, joka ohjaa kaiken Internet-liikenteesi yksityisen palvelimen kautta. Se myös salaa Internet-yhteytesi, jotta Internet-palveluntarjoajasi ei voi seurata tai estää toimintaa.

Kaavio siitä, kuinka käyttäjät muodostavat yhteyden Internetiin VPN: n avulla

Kuinka muodostat yhteyden Internetiin VPN: n avulla.

Hyvämaineiset VPN-palveluntarjoajat tarjoavat palvelimia sadoissa maissa ympäri maailmaa, ja jokaisella palvelimella on oma yksilöllinen IP-osoitteensa.

Kun muodostat yhteyden valittuun VPN-palvelimeen, olettaa sen IP-osoitteen selausistunnollesi. Todellinen IP-osoitteesi piiloutuu ja peittää VPN-palvelimen IP-osoitteen.

Voit käyttää VPN: tä välttää hallituksen sensuuria, pääsy rajoitettuihin Netflix-kirjastoihin, ja ohittaa muut verkkosivustojen lohkot.

Valitettavasti jotkut VPN-palvelut ovat luotettavampia kuin toiset. Sinun on varmistettava, että käytät VPN-palvelua, joka ei vuoda, muuten oikea IP-osoitteesi paljastuu.

Kannattaa myös harkita VPN-palveluntarjoajasi kirjauskäytäntöä ja sen sijaintipaikkaa ennen ostamista.

Vuoden 2023 VPN-suosituksissamme otetaan kaikki nämä tekijät (ja monet muut) huomioon sen määrittämiseksi, mitkä ovat parhaimmat nykyään saatavilla olevat VPN: t.

2Käytä Web-välityspalvelinta

kuvakaappaus HideMyAss-verkkopalvelimesta

Kuvakaappaus HideMyAss-verkkopalvelimesta.

Välityspalvelin toimii a välikäsi sinun ja käymiesi verkkosivustojen välillä.

Välityspalvelimen käyttäminen IP-osoitteesi piilottamiseen:

 • Piilota IP-osoitteesi tietyiltä verkkosivustoilta.
 • Ohita tiettyjen sivujen maantieteelliset rajoitukset.
 • Ohita IP-osoitelohkot.

Välityspalvelimella Internet-liikenteesi ohjataan ensin välityspalvelimelle sen sijaan, että matkustaisi suoraan kohdesivustollesi. Välityspalvelin käy sitten verkkosivustolla puolestasi ja välittää sinulle sen sisällön.

Kaavio välityspalvelimen toiminnasta

Kuinka muodostat yhteyden Internetiin välityspalvelimen kautta.

Kun selaat Internetiä välityspalvelimella, vierailemasi verkkosivustot näkevät välityspalvelimen IP-osoitteen eikä omaasi.

Hyvät välityspalvelut tarjoavat a palvelinpaikkojen alue – joten voit valita tarkan sijainnin, josta haluat selata.

Välityspalvelimen käyttäminen on vapaa ja helppo tapa piilottaa IP-osoitteesi, mutta se on paljon vähemmän turvallista ja luotettavaa kuin VPN: n käyttö. Tähän on kolme pääasiallista syytä:

 1. Välityspalvelimet eivät salaa liikennettäsi. Tämä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajat, hallitukset ja hakkerit voivat vakoilla online-toimintaa, kun käytät välityspalvelinta.
 2. Web-välityspalvelimet voivat olla epäluotettavia. Koska palvelimet ovat ilmaisia, välityspalvelimet ovat yleensä liian täynnä. Voit estää jonkin maantieteellisesti rajoitetun sisällön käytön välityspalvelimen avulla. Mutta pääsy suuren kaistanleveyden sivustoille, kuten videon suoratoistopalveluille, voi olla epäluotettava.
 3. Välityspalvelimet ovat sovelluskohtaisia. Verkkopalvelin ohjaa vain liikenteen, joka on lähetetty selaimessa, jolla käytät välityspalvelinta. VPN salaa ja ohjaa uudelleen kaiken laitteelta lähetetyn verkkoliikenteen.

Voit ladata suosittuja välityspalvelimia ilmaisena selaimen laajennuksena. Lataa vain laajennus verkkoselaimesi myymälästä ja lisää se selainikkunaan.

Vaihtoehtoisesti voit käydä verkkopalvelusivustolla, kuten hide.me tai HideMyAss. Täällä kirjoitat vain haluamasi verkkosivun URL-osoitteen. Välityspalvelin käy sitten verkkosivustolla puolestasi ja välittää sinulle sen sisällön piilottamalla IP-osoitteesi prosessissa.

Jos haluat poistaa tietyn videon tai verkkosivuston eston, välityspalvelin on todennäköisesti paras vaihtoehto. Jos haluat korkeamman tason tietoturvan, yksityisyyden ja luotettavuuden, sinun on käytettävä VPN-verkkoa.

Lisätietoja saat lukemalla erityisoppaamme välityspalvelimien ja VPN-verkkojen eroista.

3Käytä Tor-selainta

Tor-selainkuvake

Tor – verkko (tai Thän ONION Rulompi) on avoin lähdekoodi, hajautettu järjestelmä, jota ylläpitävät vapaaehtoiset ympäri maailmaa. Se on käyttäjien ilmainen ja suosittu tapa piilota heidän IP-osoitteensa ja pysy nimettömänä verkossa.

Yleisin tapa käyttää Toria on Tor-selain, joka perustuu Firefoxiin. Tor soveltaa kerrostettua salausta verkkoliikenteeseesi ja pomppii sen globaalin palvelinverkon kautta ennen kuin se saavuttaa laajemman Internetin.

Verkon loppupalvelimella, joka tunnetaan nimellä “exit node”, viimeinen salauskerros poistetaan ja liikenteesi lähetetään kohdeverkkosivustollesi.

Tässä vaiheessa toimintasi on olettaa lopullisen palvelimen IP-osoitteen. Tämä auttaa piilottamaan henkilöllisyytesi, sijaintisi ja online-toimintasi seurannalta tai seurannalta.

Tor-verkon kautta kulkevien tietojen kaavio

Kuinka tietosi kulkevat Tor-verkon läpi.

Jos käytät Toria, IP-osoitteesi on piilotettu ja olet niin lähellä kuin pääset olemaan täysin tuntematon verkossa. Torilla on kuitenkin haittoja:

 • Tor on uskomattoman hidas. Useat palvelimet ja salauskerrokset tarkoittavat, että verkkosivustojen lataaminen vie usein paljon kauemmin kuin normaalisti.
 • Toriin liittyy usein rikollisuus. Torin tarjoama nimettömyys houkuttelee haitallisten hahmojen yhteisöä. Esimerkiksi Dark Webiin pääsee vain Torin kautta. Torin käyttö voi sinänsä johtaa viranomaisten toivomattomaan huomioon.
 • Vaikeus ohittaa maantieteelliset rajoitukset. Vaikka Tor piilottaa IP-osoitteesi verkon lopullisen palvelimen takana, palvelimen sijaintipaikan hallitseminen ei ole helppoa. Saatat siis yrittää ohittaa tietyt maantieteelliset rajoitukset.

Tor on hyödyllisin, kun online-nimettömyys on erittäin tärkeä asia – esimerkiksi toimittajille, aktivisteille ja ilmiantajille. Suurimmalle osalle VPN tai välityspalvelin on paljon nopeampi ja yksinkertaisempi tapa piilottaa IP-osoitteesi.

Jos haluat lisätietoja, olemme luoneet perusteellisen oppaan, joka selittää Torin ja VPN: n väliset erot.

4Käytä matkapuhelinverkkoasi

Jos arvelet kotiverkon IP-osoitteen olevan vaarantunut tai kielletty, voit reitittää kaiken Internet-liikenteen älypuhelimen mobiiliverkko. Tämä antaa sinulle uuden IP-osoitteen selausistuntoa varten.

Vaihtaminen mobiilitietoihin:

 1. Siirry älypuhelimesi asetussovellukseen.
 2. Kiihottua Henkilökohtainen hotspot.
 3. Yhdistä laitteesi laitteillasi älypuhelimen yhteyspisteeseen.
 4. Aloita selaaminen mobiilidatan avulla.

On joitain asioita, jotka sinun tulisi harkita ennen tämän ratkaisun käyttöä:

 • Matkapuhelinoperaattorisi voi silti seurata toimintaasi verkossa.
 • Koska peität IP-osoitteesi toisella osoitteesta hyvin samanlainen fyysinen sijainti, on epätodennäköistä, että pystyt estämään maantieteellisesti rajoitetun sisällön käytön tällä menetelmällä.
 • Tämä menetelmä käyttää sinun älypuhelimen kuukausittainen datakorvaus. Koska mobiilitiedot voivat maksaa paljon rahaa, on syytä pohtia, onko tämä tietosuunnitelmasi hyödyllinen käyttö.

Piilottaako inkognito-tila IP-osoitteesi?

Näyttökuva google chrome incognito -tilasta

Inkognito-tila Google Chromessa ei piilota IP-osoitteitasi.

Sijaintisi ja online-toimintasi ovat edelleen täysin näkyvissä, kun käytät inkognito-tilaa.

Incognito-tilan tai Firefoxin yksityisen selaustilan ainoa etu on se vierailemasi verkkosivustot eivät tallennu selaushistoriaasi.

Internet-palveluntarjoajat, viranomaiset ja käymäsi verkkosivustot ovat edelleen täysin ilmaisia seurata ja tallentaa selailutoimintasi.

Lisätietoja yksityisestä selaamisesta ja inkognito-tilasta saat lukemalla oppaamme yksityisille selaimille.

Kuinka tarkistaa IP-osoitteesi

Kun olet käyttänyt IP-piilotekniikkaa, voit testata, onko se toiminut tehokkaasti tarkistaa IP-osoitteesi.

Voit tarkistaa julkisen IP-osoitteesi kirjoittamalla Googleen mikä “ip” ja painamalla Enter.

Julkinen IP-osoitteesi ilmestyy sivun yläosaan:

kuvakaappaus Google-haun katkelmasta hakusanalla 'mikä on IP-osoitteeni'

Voit tarkistaa IP-osoitteesi Google-haun avulla.

Jos haluat nähdä enemmän henkilökohtaisia ​​tietoja, jotka paljastat Web-selaamisen aikana, voit käyttää vuotojen testaussivustoa, kuten Browser Leaks.

Nämä palvelut tarjoavat sinulle yksityiskohtaisia ​​tietoja IP-osoite, selauspaikka, ja DNS-palvelimet sinä käytät.

Näyttökuva browserleaks.com-vuototestistä.

Näyttökuva browserleaks.com-palvelusta, kun yhteys on muodostettu Yhdysvaltain PrivateVPN-palvelimeen.

Miksi minun on piilotettava IP-osoitteeni?

IP-osoitteesi piilottaminen auttaa suojaamaan yksityisyys ja turvallisuus verkossa.

Jos konfiguroit oikein, pystyt ohittaa maantieteelliset rajoitukset, poista piilotetun sisällön esto, ja suojaa itsesi online-valvonnalta.

IP-piilottaja auttaa myös estämään tunkeutuvan kohdennetun mainonnan ja hintamanipulaation.

Tässä osassa selvitetään yksityiskohtaisemmin, miksi sinun kannattaa harkita IP-osoitteesi piilottamista. Voit vaihtoehtoisesti siirtyä suoraan kohtaan, jolla voit muuttaa IP-osoitettasi.

1Suojaa yksityisyyttäsi ja tietoturvasi

Kuva, jossa näkyy epäselvä mies piilotettuna suurennuslasin takana.

Jokainen verkkosivusto, jolla vierailet kirjaa IP-osoitteesi. Tämän tiedon avulla he voivat selvittää maasi, asuinkaupungisi ja Internet-palveluntarjoajan.

Nämä yksityiskohdat voidaan yhdistää tietoihin selauskäytännöistäsi – kuten kuinka paljon aikaa vietät sivulle tai mitä napsautat – rakentaaksesi yksityiskohtaisen profiilin sinusta ja online-toiminnasta.

Vielä tärkeämpää on, että Internet-palveluntarjoajat (IPP) käyttävät IP-osoitettasi tunnistaaksesi ja tallentaaksesi selailukäyttäytymisen.

IP-osoitteesi avulla Internet-palveluntarjoajat voivat:

 • Loki selailutoimintosi.
 • Estää sinua vierailemasta tietyillä verkkosivustoilla.
 • Jaa tietosi kolmansien osapuolien ja viranomaisten kanssa.
 • Hidasta yhteysnopeutta.

Yhdysvalloissa Internet-palveluntarjoajat saavat laillisesti myydä Web-selaustietojasi. Äskettäisessä tutkimuksessa paljastettiin myös, että AT&T hidastaa käyttäjän liikennettä verkkosivustoille, kuten Netflix ja YouTube, yli 70% – prosessi, joka tunnetaan nimellä kuristusta. IP-osoitteesi piilottaminen voi auttaa välttämään näitä käytäntöjä.

Isossa-Britanniassa kuten Internet-palveluntarjoajat pakotetaan keräämään lokit verkkosivustoilta, joille jokainen IP-osoite on osoittanut. Nämä lokit ovat viranomaisten saatavilla pyynnöstä ja niitä säilytetään enintään 12 kuukautta. Internet-palveluntarjoajat voivat pyynnöstä yhdistää jokaisen IP-osoitteen ja siihen liittyvän toiminnan yksittäiseen käyttäjään.

Onneksi suurin osa tapaa piilottaa IP-osoitteesi salaa myös Internet-liikenteen. Tämä tarkoittaa, että voit piilottaa toimintasi Internet-palveluntarjoajalta ja henkilöllisyytesi käyteiltä verkkosivustoilta – estää niitä kerätä selaustiedot tai sensurointi toimintaasi.

2Poista verkkosivustojen estäminen

Verkkosivustot, Internet-palveluntarjoajat ja sovellukset käyttävät IP-osoitettasi nähdäksesi sijaintisi. He voivat sitten käyttää näitä tietoja estääkseen tietyissä paikoissa olevia käyttäjiä näkemästä osaa tai koko sisältöä. Tämä tunnetaan nimellä maantieteellinen rajoitus tai geo-lohko.

Näyttökuva YouTube-virheviestistä, joka selittää, että video on estetty maantieteellisten rajoitusten takia

Näyttökuva YouTube-videon maantieteellisestä estämisestä.

Maantieteelliset lohkot pannaan täytäntöön monista syistä:

 • varten hallituksen sensuuri.
 • Johdosta tekijänoikeus- ja lisenssilait.
 • Säästääksesi toimintakustannukset.

Ääritapauksissa, kuten Kiinassa, estetään yli 10 000 verkkosivustojen verkkotunnusta, mukaan lukien suuret verkkosivustot, kuten Google ja Wikipedia. Muissa maissa tietyt Netflix-esitykset ja YouTube-videot eivät ole käyttöoikeuslain takia tavoitettavissa.

Ainoa tapa estää näiden verkkosivustojen lukitseminen on saada vaikuttamaan siltä, ​​että muodostat yhteyden eri maasta. Voit tehdä tämän piilottamalla IP-osoitteesi ja korvaamalla sen valitsemallasi maalla olevalla osoitteella.

Internet-palveluntarjoajat ja verkkosivustot voivat myös musta lista IP-osoite mistä tahansa syystä. Yleensä se johtuu siitä, että käyttäjä on rikkonut verkkosivuston sääntöjä, mutta sivuston järjestelmänvalvojilla on valta kieltää IP-osoitteet milloin he haluavat.

Sinun on piilotettava tai muutettava IP-osoitteesi saadaksesi takaisin verkkosivustoja, jotka ovat kieltäneet IP-osoitteesi. Lisätietoja verkkosivustojen lukituksen poistamisesta saat lukemalla erityisoppaamme: Kuinka avata verkkosivustojen lukitus.

3Estä kohdistettu mainonta

Verkkosivustot ja mainostajat käyttävät sijaintiasi ja muita henkilökohtaisia ​​tietojasi kohdista sinulle henkilökohtaisilla ilmoituksilla.

Vaikka meille sanotaan, että se on meidän eduksemme, se on usein vain noin maksimoimalla heidän voitonsa.

Myös lentoyhtiöt ja muut verkkokaupat käyttävät IP-osoitteesi nousta hinnat sijaintisi perusteella. Asumistasi riippuen sinulle voidaan näyttää hinnat, jotka ovat paljon kalliimpia kuin normi.

IP-osoitteesi piilottaminen auttaa sinua ottamaan yksityisyyden takaisin mainosyrityksiltä ja Hyödynnä halvempia hintoja.

Kuinka muuttaa IP-osoitettasi

IP-osoitteesi vaihtaminen – sen sijaan että vain piilotettaisiin – tarkoittaa pysyvän muutoksen tekemistä laitteen todelliseen IP: hen.

Yleisesti ottaen, IP-osoitteesi vaihtaminen on paljon vaikeampaa kuin sen piilottaminen.

IP-osoitteesi vaihtaminen on myös vähemmän tehokasta. IP-muutoksella ei voi ohittaa sensuuria tai maantieteellisiä rajoituksia, koska uusi osoitteesi on suunnilleen sama fyysinen sijainti kuten ennen.

IP: n muuttaminen antaa sinun ratkaista joitain yleisiä ongelmia, kuten henkilökohtaiset IP-kiellot ja lataa kiintiöt P2P-verkoissa. Ne voidaan kuitenkin välttää myös piilottamalla IP-osoitteesi.

Tässä on taulukko, jossa verrataan milloin IP-osoitteesi vaihdetaan ja milloin se piilotetaan:

Vaihda IP-osoite
Piilota IP-osoite

Lisää yksityisyyttä Ei Joo
Circumvent-maantieteelliset lohkot Ei Joo
Vältä hallituksen sensuuria Ei Joo
Ohita IP-kiellot Joo Joo
Ohita Internet-palveluntarjoajan snooping Ei Joo
Korjaa yhteysongelmat Joo Ei

Ennen kuin harkitset IP-osoitteesi vaihtamista, on tärkeää huomata, että Internet-palveluntarjoajien on määritetty kaksi erityyppistä IP-osoitetta:

 1. Staattiset IP-osoitteet. Kiinteä IP-osoite, joka on pysyvästi sidottu verkkoosi tai verkkosivustoosi. Staattiset IP-osoitteet pysyvät samana niin kauan kuin pysyt palveluntarjoajan kanssa.
 2. Dynaamiset IP: t. IP-osoite, joka muuttuu ajan myötä. Dynaamiset IP-osoitteet muuttuvat, kun katkaiset yhteyden Internetiin ja muodostat sitten yhteyden uudelleen. Niiden on myös asetettu muuttuvan määräajoin Internet-palveluntarjoajan valitsemilla aikaväleillä.

Dynaamiset IP-osoitteet ovat nyt paljon yleisempiä kuin staattiset IP-osoitteet, koska niiden avulla Internet-palveluntarjoajat voivat käyttää uudelleen ja kierrättää passiivisia IP-osoitteitaan.

Miksi minun on muutettava IP-osoitetta?

Useimmat käyttäjät haluavat muuttaa IP-osoitteitaan puhtaasti teknisistä syistä, usein tekemistä sen kanssa yhteysongelmat. Tähän voi kuulua:

 • Virheellinen IP-osoite. Käyttäjälle on ehkä annettu staattinen IP, joka ei ole sopivalla numeerisella alueella.
 • Haluat tietyn IP-osoitteen. Käyttäjät, jotka ovat kokeneet ongelmia dynaamisten IP-osoitteiden kanssa tai jotka tarvitsevat luotettavan etäyhteyden reitittimeen, saattavat haluta valita oman staattisen IP-osoitteen.
 • Viallinen reititin. Rikki kotireititin saattaa alkaa määrittää saman yksityisen IP-osoitteen useille laitteille yhdessä verkossa.
 • Uusi reititin. Asentaessasi uutta reititintä, paikallinen verkko on ehkä määritettävä uudelleen sopimaan reitittimen IP-osoitteiden oletusalueelle.

Kuinka muuttaa julkista IP-osoitettasi

Reititin pöydällä

Julkisen IP-osoitteen muuttaminen on paljon vaikeampaa kuin yksityisen IP-osoitteen vaihtaminen.

Tämä johtuu siitä, että käyttäjillä on hyvin vähän hallintaa heidän julkisen IP: n kautta. Internet-palveluntarjoajat omistavat kaikki julkiset IP: t ja vain vuokraavat ne Internetin käyttäjille.

Julkinen IP-osoitteesi ei ole sinun omaisuutesi ja sen vuoksi sitä voi olla vaikea muuttaa.

On kolme päävaihtoehtoa, jos haluat vaihda julkinen IP-osoitteesi:

 • Käynnistä WiFi-reititin uudelleen.
 • Soita Internet-palveluntarjoajallesi.
 • Yhdistä julkiseen WiFi-verkkoon.

Käytettävä menetelmä riippuu siitä, onko IP-osoitteesi staattinen tai dynaaminen, ja oletko a nopea korjaus tai a pitkäaikainen ratkaisu.

1Asenna WiFi-reititin

Jos Internet-palveluntarjoajasi määrittää sinulle a dynaaminen IP, sinun pitäisi voida muuttaa julkinen IP-osoitteesi yksinkertaisesti käynnistämällä WiFi-reititin.

Onneksi nykyään useimmille kotiverkoille on osoitettu dynaamisia IP-osoitteita.

Tämän menetelmän pääongelma on, että DHCP-palvelin, joka antaa dynaamisia IP-osoitteita, yrittää yleensä muistaa lainkäyttövaltaansa kuuluvat laitteet ja antaa niille saman IP-osoitteen aina kun mahdollista.

Jotta voit muuttaa julkista IP-osoitettasi, sinun on käynnistettävä reititin uudelleen useita kertoja. Jos se ei toimi, yritä jättää se kytketty pois päältä yön yli (noin 8 tunniksi) ja kytke se takaisin päälle aamulla.

2 Soita Internet-palveluntarjoajallesi

Jos sinulle on määritetty staattinen IP-osoite, joudut ottamaan yhteyttä palveluntarjoajaasi muuttaaksesi sitä.

Useimmat Internet-palveluntarjoajat sallivat sinun pyydä uusi julkinen IP-osoite puhelimitse tai heidän verkkosivuillaan, mutta he veloittavat usein etuoikeudesta.

Tämä ratkaisu ei ole myöskään rajoitettu henkilöihin, joilla on staattisia IP-osoitteita. Jos sinulla on dynaaminen IP, voit myös pyytää uutta staattista IP: tä Internet-palveluntarjoajalta.

Voit tehdä tämän, jos olet toistuvasti kokemuksia dynaamisella IP-määritykselläsi tai jos haluat erityinen, pysyvä IP-osoite.

On syytä huomata, että staattisissa IP-osoitteissa on joitain tietoturvariskejä. Sinun tulisi harkita näitä ennen uuden pyytämistä.

3Kytke julkinen WiFi

Helpoin tapa muuttaa julkinen IP-osoitteesi on muuttaa fyysistä sijaintiasi.

Muista, että julkiset IP-osoitteet eivät ole laitekohtaisia ​​- työsi IP-osoite on erilainen kuin kotisi IP.

Suunta ulos ja yhteydenotto julkinen WiFi, kuten kahvilassa, tulee väliaikaisesti vaihda IP-osoitteesi.

Tämä menetelmä on a nopea korjaus sijaan minkäänlaista oikeaa ratkaisua, mutta se toimii, jos haluat muuttaa IP-osoitteesi vain väliaikaisesti.

Julkisen langattoman verkon käyttö voi kuitenkin asettaa henkilökohtaiset tietosi vaaraan. Jos joudut käyttämään avointa verkkoa, muista noudattaa julkisen WiFi-turvallisuuden vinkkejä.

Kuinka muuttaa yksityistä IP-osoitettasi

lelu työntekijät tekevät rakennusta wifi-reitittimellä

Käyttäjillä on paljon enemmän hallintaa yksityisestä IP-osoitteestaan ​​kuin heillä on julkisen IP: n kanssa. Yksityisen IP-osoitteen muuttaminen voi kuitenkin olla melko tekninen toimenpide.

Onneksi yksityisen IP-osoitteen muuttamiseen on yksi yksinkertainen tapa, jonka voit kokeilla ensin.

Jos et halua yksityisen IP-osoitteesi sijaan – haluat vain uuden – voit yrittää käynnistää WiFi-reitittimen uudelleen. Kun se on käynnistynyt varmuuskopiointia varten, sen pitäisi määrittää satunnaisesti kaikille verkon laitteille aivan uusi yksityinen IP-osoite.

Käynnistä reititin kuitenkin uudelleen tapa ohje, jos haluat korjata viallisen reitittimen tai valita tietyn IP-osoitteen.

Jos WiFi-reitittimen uudelleenkäynnistäminen ei toimi, voit muuttaa seuraavia yksinkertaisia ​​ohjeita valitsemasi laitteen yksityisen IP-osoitteen avulla:.

Käyttämästäsi järjestelmästä riippumatta suosittelemme, että pidät uuden yksityisen IP-osoitteesi numerointikäytäntö samanlaisena kuin jo käytetty. Valitse vain oma numero välillä 0–255 kolmelta viimeiseltä numerolta.

Eri reitittimet osoittavat erilaisia ​​alueita, joten valitse pienempi numero ollaksesi turvallisella puolella.

Yksityisen IP-osoitteen vaihtaminen Windows 10: ssä:

 1. Avaa ohjauspaneeli. Napsauta Käynnistä-painiketta näytön vasemmassa alakulmassa. Kirjoita ”ohjauspaneeli” ja valitse tuloksista Ohjauspaneeli.
 2. valita Verkko ja Internet ja sitten Verkko- ja jakamiskeskus.
 3. Valitse vasemmasta valikosta Muuta sovittimen asetuksia.
 4. kuvakaappaus Windows 10: n verkko- ja jakamiskeskuksesta

 5. Valitse sinun tärkein Internet-yhteys (WiFi tai Ethernet) ja napsauta ominaisuudet kieleke.
 6. löytö Internet-yhteysversio (TCP / IPv4) listalla. Napsauta sitä ja valitse sitten OK ominaisuudet.
 7. kuvakaappaus Internet-yhteysominaisuuksista Windows 10: ssä

 8. Varmista, että Käytä seuraavaa IP-osoitetta välilehti valitaan ja sitten syötä haluamasi yksityinen IP-osoite.

Yksityisen IP-osoitteen vaihtaminen MacOS:

 1. Navigoida johonkin Järjestelmäasetukset käyttämällä Apple-logo kaksoisnapsauttamalla näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa verkko kieleke.
 2. Valitse Internet-yhteys (WiFi tai Ethernet) vasemmasta valikosta ja napsauta sitten pitkälle kehittynyt välilehti oikeassa alakulmassa.
 3. Vaihda kohtaan TCP / IP kieleke.
 4. Valitse vieressä olevasta avattavasta valikosta Määritä IPv4, valita DHCP: n käyttö manuaalisen osoitteen kanssa.
 5. kuvakaappaus TCP / IP-asetuksista MacOS-käyttöjärjestelmässä

 6. Kirjoita haluamasi yksityinen IP-osoite IPv4-osoitteen vieressä olevaan syöttöruutuun ja napsauta kunnossa.

Yksityisen IP-osoitteen vaihtaminen iPhonessa:

 1. Avaa Asetukset-sovellus ja valitse WiFi.
 2. Valitse mini (i) valitsemasi verkon vieressä.
 3. kuvakaappaus iPhonen wifi-asetuksista

 4. hana Määritä IP ja sitten manuaalinen vaihtoehto.
 5. Syötä haluamasi yksityinen IP-osoite osaksi IP-osoiteruutu. Saatat joutua kirjoittamaan myös olemassa olevan aliverkon peitteen ja reitittimen numeron (joka löytyy edellisestä näytöstä).
 6. kuvakaappaus iPhonen IPv4-asetusten määrittämisestä

Yksityisen IP-osoitteen vaihtaminen Androidilla:

 1. Avaa asetukset, hana liitännät ja sitten WiFi.
 2. Paina käyttämääsi verkkoa ja valitse Pitkälle kehittynyt.
 3. Käyttämällä IP-asetukset napauta avattavaa valikkoa Staattinen.
 4. kuvakaappaus ip-lisäasetuksista Androidilla

 5. Kirjoita haluamasi yksityinen IP-osoite laatikkoon IP-osoite.
  Kuinka saada IPVanish ilmaiseksi