Hotspot Shield Free VPN mempunyai lebih 50 juta muat turun di Google Play Store sahaja, begitu juga dengan banyak pengguna VPN yang salah?

Menurut laman webnya, VPN percuma Hotspot Shield menyediakan pengguna “privasi dan perlindungan kelas dunia untuk setiap peranti.”

Tetapi kami tidak mengambil sebarang perkhidmatan VPN pada perkataan mereka. Kami telah menguji perkhidmatan VPN percuma ini dengan teliti untuk mengetahui sama ada persendiriannya.

Kami menjawab soalan seperti:

 • Bolehkah Hotspot Shield VPN dipercayai??
 • Adakah VPN percuma Hotspot Shield ada yang baik?
 • Adakah ia berfungsi dengan Netflix?
 • Adakah selamat untuk torrent menggunakan Hotspot Shield Free?
 • Betapa cepatnya?

Sebelum kita menjawab semua soalan ini (dan lebih) dengan lebih mendalam, lihatlah kebaikan dan keburukan Hotspot Shield Free.

Sekiranya anda sedang mencari semakan mengenai VPN premium Hotspot Shield, walaupun, ikuti pautan ini.

Contents

Gambaran keseluruhan

Hotspot Shield Free Pros & Keburukan

Kebaikan

 1. Kelajuan pantas, walaupun jarak jauh
 2. VPN membunuh suis dan perlindungan kebocoran DNS
 3. Aplikasi VPN yang mesra pengguna untuk platform popular
 4. Pelanjutan penyemak imbas percuma untuk Google Chrome

Keburukan

 1. Kontroversi lalu menjual data pengguna
 2. Berasaskan AS & berkongsi data dengan pihak ketiga
 3. Topi data harian 500m mantap
 4. Terhad kepada lokasi pelayan VPN AS
 5. Tidak berfungsi dengan Netflix, iPlayer, atau mengotorkan
 6. Tidak boleh dipercayai untuk China

Ringkasan Utama Percuma Perisai Hotspot

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Laman web rasmi

44Mbps
Beberapa Log Pengguna
Tidak
AS (Ahli Lima Mata)
Tidak didedahkan
Tidak didedahkan
1
Tidak
Tidak
Tidak boleh dipercayai
Sumber Dalam Talian Sahaja
Hotspotshield.com

Seperti yang anda lihat, terdapat beberapa isu privasi dengan Hotspot Shield Free, tetapi kelajuannya adalah antara yang terbaik dalam pasaran VPN percuma.

Baca terus untuk mengetahui siapa yang berada di belakang VPN ini.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa Hotspot Shield Free?

Dikeluarkan pada tahun 2008, Hotspot Shield dimiliki oleh Pango (dahulunya AnchorFree), yang telah membangunkan aplikasi VPN lain seperti Betternet dan TouchVPN.

Pango berpusat di Amerika Syarikat, salah satu bidang kuasa yang mesra privasi-privasi di dunia.

Ini menjadikan Hotspot Shield tertakluk kepada undang-undang pengawasan mengganggu dan perjanjian perkongsian perisikan dengan negara-negara lain seperti UK, Kanada, dan Australia (Lima Mata).

Walau bagaimanapun, Hotspot Shield mengeluarkan Laporan Ketelusan pada Januari 2023, menyatakan: “Kami tidak pernah memberikan identiti atau maklumat peribadi lain kepada pengguna kami kepada kerajaan, agensi penguatkuasaan undang-undang atau pihak ketiga yang lain,” kami bahawa maklumat peribadi anda adalah selamat.

Dasar Pembalakan

Hotspot Shield Free VPN tidak memantau apa yang anda lakukan (sebagai individu) semasa anda bersambung dengan VPN, tetapi ia mengumpul yang berikut:

 • Alamat IP anda – disulitkan, hanya untuk tempoh sesi anda, dan tidak dikaitkan dengan aktiviti anda semasa menggunakan VPN.
 • Lokasi geografi anggaran anda – berasal dari alamat IP anda dan dikongsi dengan pengiklan pihak ketiga.
 • Masa sambungan sambungan – digunakan untuk memantau, menyokong, dan mengoptimumkan perkhidmatan VPN, dan disimpan selama tiga tahun.
 • Bandwidth digunakan setiap pengguna, setiap sesi – digunakan untuk memantau, menyokong, dan mengoptimumkan perkhidmatan VPN, dan disimpan selama tiga tahun.
 • Maklumat khusus peranti, seperti pengenal pasti peranti, jenis penyemak imbas, jenis dan tetapan peranti, versi sistem operasi, mudah alih, wayarles dan maklumat rangkaian lain (seperti nama pembekal khidmat internet, nama pembawa dan kekuatan isyarat), dan nombor versi permohonan
 • Log bukan laman web peribadi (nama domain, bukan URL khusus) yang dikunjungi melalui pelayan VPN Hotspot Shield – semuanya diagregatkan setiap bulan.

Kami tidak suka bahawa VPN percuma Hotspot Shield berkongsi maklumat tertentu, termasuk lokasi peringkat bandar anda, dengan pihak ketiga untuk memaparkan iklan yang diperibadikan. Ia sememangnya bukan VPN tiada log.

Dasar privasi Hotspot Shield menyatakan bahawa syarikat-syarikat ini mungkin dapat mengakses alamat IP anda jika peranti anda tidak bersambung dengan VPN.

Elakkan VPN Percuma Hotspot Shield jika privasi dalam talian adalah keutamaan anda – ia pasti bukan VPN percuma yang paling selamat di luar sana.

  Kajian Tunnel Persendirian

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Menghairankan muat turun pantas dari sambungan jarak jauh

VPN percuma Hotspot Shield sangat cepat – anda akan mengalami kelajuan terbaik jika anda tinggal di Amerika Utara, walaupun.

Memandangkan kami menguji dari UK dan satu-satunya pilihan yang kami miliki adalah untuk menyambung ke pelayan AS, aplikasi VPN percuma Hotspot Shield masih menghasilkan hasil ujian kelajuan yang hebat.

Kelajuan Hotspot Shield Free VPN yang cepat memuat turun membuat strim super lancar, namun topi data harian 500MB kedegilan akan menyekat secara besar-besaran aktiviti dalam talian anda.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan uji AS.

Sebelum menggunakan Free Hot Shield Free:

 1. Muat turunMbps

  98.51

 2. Muat naikMbps

  99.99

 3. Kajian Percuma Hotspot ShieldPingCik

  2

Apabila disambungkan ke Hotspot Shield Free:

 1. Muat turunMbps

  44.4

 2. Muat naikMbps

  8.86

 3. Kajian Percuma Hotspot ShieldPingCik

  117

Kelajuan muat turun tanpa Hotspot Shield Free: 98.51Mbps

Kelajuan muat turun dengan Hotspot Shield Free: 44.40Mbps

Rugi kelajuan muat turun kami apabila Hotspot Shield Free sedang berjalan: 55%

Seperti yang dijangkakan apabila menyambungkan jarak jauh seperti itu, kependaman Hotspot Shield sangat tinggi dan muat naik miskin.

Peminat dan peminat idealnya mahu dapat menyambung ke pelayan berdekatan untuk prestasi terbaik, jadi jika anda berada di luar Amerika Syarikat, ia pasti bernilai melihat pilihan lain.

Lokasi Pelayan

Tiada pilihan tetapi untuk menyambung ke pelayan VPN AS

Globe dengan bendera biru1CountriesImej landskap bandar1CitiesImej penanda merah jambuNombor alamat IP yang tidak didedahkan

Hotspot Shield Pengguna VPN percuma hanya mendapat akses ke satu lokasi pelayan – AS. Walaupun ini mungkin tidak menjadi isu bagi mereka yang tinggal di Amerika Utara, ia jauh dari ideal untuk mereka yang berpusat di Eropah, Asia, atau Afrika.

Yang menjengkelkan, had pelayan VPN tidak dijelaskan di dalam aplikasi, di mana anda boleh melihat senarai pelayan ‘premium’ penuh di aplikasinya. Jika anda mencuba dan mengklik pada lokasi selain Amerika Syarikat, anda hanya perlu menaik taraf ke salah satu pelan berbayar.

Tidak jelas berapa banyak pelayan fizikal disediakan untuk pengguna bebas – Hotspot Shield Premium mempunyai 3,200 pelayan VPN dan membolehkan pengguna untuk menyambung ke 82 negara di seluruh dunia.

Tidak seperti versi premium perkhidmatan VPN, pengguna perisikan Hotspot Shield tidak dapat menembusi ke peringkat bandar di Amerika Syarikat.

Jika anda memerlukan akses ke lebih banyak lokasi dan tidak mahu membayar VPN, pertimbangkan untuk menggunakan TunnelBear.

Streaming & Torrenting

Streaming & torrenting tidak disokong

Tidak mungkin untuk aliran Netflix dengan versi percuma VPN Hotspot Shield. Malah, apabila kami cuba mengakses US Netflix, dinding pembayaran memberitahu kami bahawa “akses kepada kandungan ini adalah ciri premium.”

Kerana anda hanya boleh berhubung dengan pelayan US VPN Hotspot Shield VPN, anda tidak boleh mencuba untuk mengalirkan kandungan video dari tapak berasaskan UK seperti BBC iPlayer.

Sekiranya anda menaik taraf kepada perkhidmatan premium Hotspot Shield, bagaimanapun, anda akan dapat aliran Netflix, BBC iPlayer, dan lebih banyak lagi dalam masa.

Torrenting

Hotspot Shield Free VPN bukan pilihan yang baik untuk pengguna P2P – pelayan percuma tidak membenarkan kita untuk torrent.

Apabila kami meminta sokongan jika P2P dibenarkan pada pelayan VPN percuma, ejen mengesahkan bahawa ia tidak dibenarkan kerana jalur lebar terhad pada pelan percuma.

Sekalipun merosakkan adalah mungkin, kami tidak akan mengesyorkan VPN percuma Hotspot Shield untuk tujuan itu kerana kejadian masa lalu yang melanggar privasi pengguna.

Sekiranya anda mencari VPN percuma untuk mengutuk / P2P, pertimbangkan untuk menggunakan salah satu VPN percuma ini untuk merosakkan.

Menolak penapisan

Sambungan berselang-seli di China

Hotspot Shield menyatakan di laman webnya bahawa sambungan mungkin ‘berselang’ di negara-negara di mana ISP dan kerajaan diketahui menghalang perkhidmatan VPN, seperti China, Iran, dan Turki.

Isu-isu ini berkemungkinan besar disebabkan oleh kekurangan alat-alat pengungkit VPN tambahan (atau protokol stealth) yang ada di dalam aplikasi, menjadikannya sangat mudah untuk menapis di luar negara untuk mengesan anda menggunakan VPN dan menyekat sambungan anda.

  Kajian FastestVPN

Hotspot Shield juga menerangkan bahawa walaupun VPN boleh disekat pada satu platform, mungkin mungkin untuk menggunakannya pada yang lain, jadi harapkan banyak percubaan-dan-kesalahan.

Jika anda memerlukan VPN untuk China atau mana-mana negara lain yang menghalang VPN melihat panduan khusus kami di sini.

Platform & Peranti

Apl VPN tersuai terhad & config manual tidak mungkin

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroid

Versi percuma Hotspot Shield VPN boleh didapati di:

 • Microsoft Windows
 • MacOS Apple
 • iOS
 • Android

Hotspot Shield Free menyediakan aplikasi VPN asli untuk empat platform sahaja.

Tidak ada workarounds manual untuk peranti lain, termasuk Linux.

Permainan konsol & Streaming Devices

Tidak ada cara untuk mengkonfigurasi VPN Hotspot Shield Free secara manual untuk bekerja dengan penghala atau mana-mana peranti lain seperti konsol permainan atau peranti penstriman, tetapi dengan topi data harian yang sangat terhad 500MB tidak mungkin anda akan memasang VPN di peringkat penghala tetap.

Hotspot Shield menyediakan senarai tidak disokong peranti:

 • Apple TV
 • Roku
 • Chromecast
 • Telefon Windows
 • Peranti Kindle
 • Telefon Blackberry
 • Peranti berakar atau jailbroken
 • OS Linux
 • Permainan Konsol
 • Konfigurasi penghala kustom

Walaupun versi premium Hotspot Shield dilengkapi dengan aplikasi VPN khusus untuk Android TV dan Amazon Fire TV Stick, ini tidak tersedia untuk pengguna percuma.

Sambungan Penyemak Imbas

Logo ChromeChrome

Hotspot Shield mempunyai sambungan proksi percuma (klik pautan untuk membaca panduan kami menerangkan perbezaan antara proksi dan VPN) untuk Google Chrome untuk pengguna yang memerlukan pengalaman pelayaran web yang lebih ringan.

Proksi percuma ini adalah sangat mudah untuk didirikan, tetapi tidak seharusnya menjadi pengganti aplikasi VPN yang lengkap kerana mereka tidak menyulitkan seluruh peranti lalu lintas.

Tiada pelanjutan penyemak imbas untuk Mozilla Firefox, Safari, atau Opera pada masa ini.

Penyulitan & Keselamatan

Kontroversi lepas mencemarkan penyulitan pepejal & tambahan keselamatan

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

Proprietari

AES-128

AES-256

Penyekatan Leak DNS

Penyekatan Membocorkan IPV6

VPN Kill Switch

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

Hotspot Shield mempunyai beberapa kontroversi untuk menangani dalam beberapa tahun kebelakangan (lihat di bawah), menjadikannya sukar untuk kami mengesyorkannya kepada mereka yang mempunyai keperluan privasi yang ketat.

Kajian Percuma Hotspot Shield

Hotspot Shield Free menggunakan protokol VPN sama seperti Hotspot Shield Premium, tetapi tahap keselamatan yang disediakan oleh HydraVPN tidak begitu jelas, jadi sukar bagi kita untuk membandingkannya secara langsung dengan protokol pilihan OpenVPN.

Hotspot Shield Free menyulitkan data anda menggunakan cipher atas AES-256 (dan AES-128, juga), walaupun, yang dianggap mustahil untuk menggodam.

Hotspot Shield Free VPN juga dilengkapi dengan beberapa ciri-ciri canggih, termasuk suis pembunuh VPN dan perlindungan terhadap kebocoran IP, yang menghalang alamat IP sebenar anda daripada didedahkan dalam kes kegagalan sambungan VPN.

Kami tidak mengalami kebocoran IP atau DNS semasa ujian Hotspot Shield Free kami.

Tangkapan skrin ujian kebocoran Hotspot Shield Free di browserleaks.com

Perisai Hotspot Keputusan ujian kebocoran percuma pada browserleaks.com. Kami menguji dari UK.

Malangnya, ini adalah di mana akhir positif, kerana terdapat tuduhan yang dibuat dalam beberapa tahun kebelakangan ini yang cukup untuk menunda walaupun pelanggan yang paling komited.

Pada bulan Ogos 2023, ia muncul bahawa Hotspot Shield telah didakwa menyuntik pautan gabungan ke dalam lalu lintas pengguna untuk mengewangkannya – anda boleh membaca aduan penuh oleh CDT (Pusat Demokrasi & Teknologi) di sini.

Walaupun ini, pada masa itu, didedahkan sepenuhnya dalam dasar privasinya (yang sejak itu telah ditulis semula sepenuhnya), ia secara besar-besaran melanggar privasi pengguna dan menentang segala-galanya yang VPN berdiri.

Hingga masa itu, Hotspot Shield juga tidak menggunakan alamat IP pengguna kelas sebagai ‘maklumat peribadi’, oleh itu ia boleh (secara salah) mendakwa tidak mengumpul “apa-apa Maklumat Peribadi tentang anda apabila anda menggunakan Perkhidmatan,” yang merupakan pembohongan secara terang-terangan.

Satu lagi kontroversi baru-baru ini adalah kecacatan perisian yang memungkinkan para penggodam dan ahli snoop untuk melihat lokasi sebenar anda melalui nama rangkaian WiFi anda – ini ditemui pada bulan Februari 2023 dan anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya di sini.

  Kajian ibVPN

AnchorFree (syarikat induk Hotspot Shield, kini dikenali sebagai Pango) menolak tuntutan tersebut sebagai ‘tidak berasas’, tetapi Paulos Yibelo, yang menemui pepijat itu, berkata ia hanya mengambil masa beberapa saat untuk menulis kod dan mendedahkan alamat IP sebenar pengguna.

Hotspot Shield berkata ia akan mengalih keluar komponen perisian yang mampu membocorkan ‘maklumat generik’ yang bagus untuk didengar, tetapi ia tidak sepatutnya mengambil kecacatan keselamatan yang serius untuk membuatnya menyedari bahawa ia perlu membuat perubahan perisian.

Peristiwa-peristiwa seperti ini meninggalkan rasa pahit, tetapi harus diakui bahawa Hotspot Shield telah membuat banyak perbaikan sejak dan kini bergerak dengan baik dan benar ke arah yang betul, perlahan-lahan mendapatkan kembali kepercayaan pengguna.

Kemudahan penggunaan

Sangat mudah untuk ditubuhkan dan digunakan

Bagaimana untuk memasang & Sediakan Perisai Hotspot Percuma

 • Tangkapan skrin muat turun Windows Hotspot Shield Free VPN

  Terdapat satu bahagian laman web yang didedikasikan untuk versi percuma aplikasi – ini adalah di mana anda memuat turun perisian.

 • Tangkapan Skrin dari Wizard Pemasangan VPN Hotspot Shield Percuma

  Cukup klik ‘seterusnya’ pada wizard pemasangan apabila anda diminta.

 • Tangkapan Skrin dari Kemajuan Pemasangan VPN Hotspot Shield Percuma

  Pada skrin ini, anda boleh menyemak seberapa cepat aplikasi pemasangan VPN sedang berjalan.

 • Tangkapan skrin utama aplikasi Hotspot Shield percuma

  Ini adalah aplikasi Windows Hotspot Shield Free. Terdapat butang sambung pusat dan satu-satunya pelayan yang tersedia untuk pengguna percuma dilabel ‘Asas’.

 • Tangkapan skrin amaran Hotspot Shield untuk menaik taraf untuk lebih banyak lokasi pelayan

  Jika anda cuba menukar lokasi pelayan dari senarai pop timbul akan meminta anda menaik taraf untuk membuka kunci semua lokasi.

 • Tangkapan skrin aplikasi Windows Hotspot Shield percuma apabila disambungkan

  Apabila disambungkan, skrin utama aplikasi akan menunjukkan jumlah data yang dipindahkan dan alamat IP baharu anda.

Aplikasi VPN Hotspot Shield adalah sama seperti versi premium Hotspot Shield dari segi reka bentuk, tetapi terdapat ciri yang lebih sedikit.

Hakikat bahawa anda hanya dapat menyambung ke pelayan AS tidak dijelaskan, dan ini boleh mengecewakan kepada pengguna baru. Apabila anda cuba mengakses lokasi VPN yang lain, anda hanya diminta untuk menaik taraf.

Sebaik sahaja anda disambungkan ke Hotspot Shield Free VPN anda boleh melihat lokasi maya dan alamat IP anda yang baru, bersama-sama dengan maklumat tentang penggunaan data anda – anda juga akan menerima amaran apabila anda menggunakan 50% daripada elaun harian anda, iaitu membantu.

Sambungan Penyemak Imbas

Sokongan Chrome Hotspot Shield Percuma

Menyediakan sambungan penyemak imbas percuma Hotspot Shield untuk Google Chrome adalah lebih mudah daripada memasang aplikasi desktop. Cuma cari perisian di Kedai Web Chrome, muat turun dan sambungkannya.

Sokongan pengguna

Tiada sokongan sembang langsung atau e-mel, Soalan Lazim sahaja

Sumber Dalam Talian

Ya

Pengguna percuma Hotspot Shield VPN tidak dapat mengakses tahap sokongan pelanggan yang sama sebagai pengguna Premium Hotspot Shield.

Anda tidak akan dapat menggunakan sembang langsung dan sokongan e-mel 24/7 yang Hotspot Shield, yang membolehkan anda hanya menggunakan sumber dalam talian.

Malah sebahagian daripada mereka terhad kepada pelanggan premium.

Soalan Lazim – yang tersedia untuk pengguna bebas – meliputi pertanyaan asas dan petua penyelesaian masalah, tetapi kurang penyelesaian yang lebih maju.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan Perisai Hotspot Percuma?

Hotspot Shield adalah VPN yang sangat popular, tetapi tidak seperti rakan sejawatannya yang premium kami tidak mengesyorkannya. Ia mungkin pantas, tetapi Hotspot Shield masih tidak memenuhi standard kami untuk VPN percuma.

Dengan sejarah jualan data pengguna dan perkhidmatan yang sangat terhad (hanya 500Mb sehari, dan satu lokasi pelayan), ia bukan VPN percuma yang paling peribadi atau yang paling mudah didapati.

Alternatif untuk Perisai Hotspot Percuma

Berlangganan Logo Percuma

Berlangganan percuma

VPN percuma Windscribe adalah perkhidmatan percuma terbaik yang pernah kami uji. Ia adalah peribadi, selamat, dan anda boleh memilih dari 10 lokasi pelayan VPN di seluruh dunia. Baca ulasan Windscribe Percuma

Landskap logo ProtonVPN

ProtonVPN Percuma

ProtonVPN Free memberikan data tanpa had kepada pengguna – kelebihan selamat datang untuk perkhidmatan VPN percuma. Dengan pembalakan minimum dan banyak ciri lanjutan, ia juga merupakan salah satu VPN percuma yang paling peribadi dan selamat di sekitar. Baca ulasan ProtonVPN Percuma

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me