Rangkaian Expat saya adalah jenis VPN yang anda mungkin pernah mendengar tentang sepanjang masa dalam kehidupan sebenar, bukan hanya dalam talian.

Tumpuannya yang ketat di tapak penstriman di beberapa negara telah menjadikannya sangat popular di kalangan ekspatriat Eropah yang tinggal di luar negara, terutama dari UK.

Tetapi ia boleh menentang persaingan yang lebih fokus pada privasi?

Kami meletakkan Rangkaian Ekspataku melalui proses ujian yang ketat dan standard untuk melihat betapa baiknya, menjawab soalan-soalan ini dan lain-lain seperti:

 • Adakah My Expat Network VPN yang baik untuk UK?
 • Betapa baiknya untuk streaming?
 • Adakah My Expat Network adalah VPN legit?
 • Adakah selamat dan sah untuk menggunakan Network Expat saya?
 • Adakah Rangkaian Expat saya benar-benar berfungsi?

Apa yang kami dapati agak menarik. Rangkaian Expat saya mungkin bukan VPN terbaik yang pernah kami semak, tetapi ia pasti menawarkan sesuatu yang unik.

Contents

Gambaran keseluruhan

Kelebihan Rangkaian Expat saya & Keburukan

Kebaikan

 1. Tiada IP, DNS, atau kebocoran WebRTC
 2. Pelbagai tapak streaming yang telah kita lihat
 3. Perkhidmatan pelanggan yang cepat dan mesra
 4. Lebih murah daripada beberapa pesaing
 5. Protokol stealth akan berfungsi di beberapa kawasan yang ditapis

Keburukan

 1. Tidak tertumpu pada privasi
 2. Pembalakan data yang tidak diperlukan
 3. Kelajuan yang agak perlahan
 4. Rangkaian yang agak terhad

Ringkasan Utama Jaringan Expat saya

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

44.19Mbps
Beberapa Log Pengguna
Tidak
Hong Kong (di bawah tekanan dari China)
120
Tidak didedahkan
12
Ya
Tidak terhad
Tidak
Tiket E-mel, Sumber Dalam Talian
$ 6.00 / mo lebih dari 24 Bulan
My-expat-network.com

Ini adalah berita utama, tetapi lebih banyak lagi untuk belajar tentang Rangkaian Ekspataku. Ketahui di bawah.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa Network Expat saya?

Panorama Hong KongRangkaian Expat saya dijalankan oleh My Expat Network Ltd., yang diperbadankan di Hong Kong pada bulan Mac 2011.

Fokusnya adalah untuk menyediakan ekspatriat dengan akses kepada perkhidmatan penstriman dari negara asalnya – ini berbeza daripada kebanyakan penyedia VPN komersial, yang meletakkan sama jika tidak lebih fokus pada privasi dan keselamatan.

Kami digunakan untuk menilai Hong Kong sebagai salah satu tempat terbaik di Bumi untuk privasi, tetapi malangnya realiti keadaan sekarang lebih kompleks.

Hong Kong sendiri mempunyai undang-undang data yang sangat liberal yang mempunyai sejarah yang ideal untuk menjalankan VPN, tetapi hubungannya dengan dan hubungan yang tidak menentu dengan tanah besar China telah menjadikannya sukar untuk meramalkan sama ada ini akan terus berlaku di masa depan.

Baru-baru ini, Ketua Eksekutif Hong Kong, Carrie Lam mengawasi penyekatan sekurang-kurangnya satu perkhidmatan VPN di rantau ini. Kami tidak dapat menjamin bahawa Rangkaian Ekspataku, walaupun dengan niat yang terbaik, tidak akan dikompromikan atau diharamkan di masa hadapan.

Dasar Pembalakan

Anda benar-benar dapat mengatakan bahawa privasi bukan tumpuan Rangkaian Expat saya. Kami tidak dapat mencari sebarang dasar pembalakan atau privasi untuk VPN dalam talian – hanya satu untuk laman web ini.

Selepas bercakap dengan khidmat pelanggan, kami mendapati bahawa Rangkaian Ekspataku tidak log pengguna, tetapi log:

 • Alamat IP anda
 • Masa dan tarikh sambungan
 • Lokasi pelayan bagi setiap sambungan

Rangkaian Expat saya menyimpan data ini sehingga dua tahun.

Ini hanyalah pengumpulan data yang terlalu banyak – ia membina gambaran terperinci mengenai aktiviti dalam talian anda dan akan benar-benar de-anonimkan anda adalah sesiapa sahaja untuk mengakses log ini.

Kami juga berfikir bahawa VPN harus menyediakan laporan telus mengenai apa yang mereka lakukan dengan data pelanggan mereka sebagai amalan, walaupun fokus utamanya bukan privasi – seperti yang berlaku di sini.

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Underwhelming untuk penyedia fokus yang fokus

Sebagai streaming yang menumpukan VPN kami berharap Rangkaian Ekspataku akan mempunyai kelajuan yang konsisten dengan baik, terutamanya apabila menyambung ke pelayan berdekatan.

  Kajian Percuma Hotspot Shield

Malangnya, ini tidak berlaku.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan Rangkaian Ekspataku:

 1. Muat turunMbps

  98.73

 2. Muat naikMbps

  98.37

 3. Kajian Rangkaian Expat sayaPingCik

  7

Apabila disambungkan ke Rangkaian Ekspataku:

 1. Muat turunMbps

  44.19

 2. Muat naikMbps

  87.94

 3. Kajian Rangkaian Expat sayaPingCik

  55

Rugi kelajuan muat turun kami semasa menjalankan Rangkaian Ekspataku: 55%

Ping mengejutkan buruk – 55ms pada sambungan bandar yang sama – jadi kami tidak akan mencadangkan permainan semasa disambungkan ke penyedia ini.

Satu-satunya pelayan dengan latensi cukup rendah untuk permainan dengan apa-apa seperti ping yang baik adalah Belanda pada 14ms.

Di peringkat global, kelajuannya cukup menggembirakan, dan seringkali tidak mencukupi untuk menyiarkan video tanpa sekurang-kurangnya beberapa penimbal:

 • USA: 22.27Mbps (muat turun) & 44.57Mbps (muat naik)
 • Jerman: 34.63Mbps (muat turun) & 90.96Mbps (muat naik)
 • Norway: 28.7Mbps (muat turun) & 68.1Mbps (muat naik)
 • Australia: 6.29Mbps (muat turun) & 21.9Mbps (muat naik)

Kelajuan terbaik yang kita lihat berada di Belanda yang menyaksikan turun 34% dalam kelajuan muat turun dan yang terburuk berada di Australia yang menyaksikan kejatuhan sebanyak 94%.

Secara keseluruhan, kelajuan ini berpotensi menyebabkan pengalaman penstriman yang cukup tidak memuaskan, terutamanya jika anda ingin menonton 4K, atau bahkan HD, kandungan.

Lokasi Pelayan

Terhad ke Eropah, Amerika Utara dan Austrailia

Globe dengan bendera biru12CountriesImej landskap bandar12CitiesImej penanda merah jambuNombor alamat IP yang tidak didedahkan

Rangkaian pelayan Jaringan Expat saya difokuskan untuk memberi akses kepada perkhidmatan streaming tepat 12 negara.Rangkaian Expat saya ditawarkan di 12 negara

Ia berkhidmat dengan negara-negara ini dengan baik, tetapi menawarkan tiada apa-apa di luar mereka. Ini bermakna bahawa anda akan terus jauh dari kawasan-kawasan ini, kelajuan yang lebih perlahan yang boleh anda harapkan.

Yang berkata, jika anda hanya mahu mengakses pelayan VPN, katakan, UK, penyedia VPN anda yang mempunyai banyak pelayan berdekatan anda tidak akan membuat sebarang perbezaan pada prestasi anda. Oleh kerana tumpuan tunggal My Expat Network membolehkan anda menstrim kandungan dari negara-negara tertentu, masuk akal bahawa rangkaian pelayan mereka adalah terhad.

Ia masih bagus untuk rangkaiannya berkembang pada masa akan datang, walaupun, dan tidak ada yang menghentikannya daripada menambahkan pelayan tambahan di 12 negara tersebut.

Pada masa ini My Expat Network mendakwa hanya mempunyai 120 pelayan di seluruh 12 negara ini, tanpa penyataan awam mengenai berapa banyak alamat IP yang berbeza.

Streaming & Torrenting

Cukup banyak setiap perkhidmatan streaming yang anda boleh imej, tetapi tidak mengkritik

Memandangkan tumpuan khusus, ini adalah di mana kita benar-benar mengharapkan Rangkaian Ekspataku untuk bersinar.

Dan kami tidak begitu kecewa dengan apa yang kami lihat.

Kami mendapat akses kepada kegemaran seperti BBC iPlayer dan Netflix AS tanpa sebarang masalah sama sekali, tetapi Rangkaian Ekspataku berjalan melampaui asas-asas ini.

Laman webnya mempunyai Panduan TV dengan rangkaian penuh perkhidmatan penstriman yang boleh anda akses dari UK, Amerika Syarikat, Australia, Kanada, Sweden, Norway, Denmark, Belanda, Sepanyol, Perancis dan Itali.Satu tangkapan skrin Panduan TV Jaringan Expat saya

Pemilihan adalah luar biasa.

Satu-satunya perkara yang membolehkan Rangkaian Ekspataku turun di sini adalah kelajuannya, yang menghalang anda daripada menonton semua ini dalam Full HD banyak masa.

Torrenting

P2P trafik adalah dibenarkan di Rangkaian Ekspataku.

Dengan amalan pembalakan yang tidak perlu, walaupun, kami tidak mengesyorkannya.

Kelajuan perlahan tidak sesuai untuk memuat turun atau membenamkan fail besar, sama ada.

Menolak penapisan

Protokol stealth tidak akan selalu berfungsi di China

Rangkaian Expat saya termasuk pilihan senyap untuk semua pelayannya – berita bagus jika anda ingin menonton TV semasa tinggal, bekerja atau melawat kawasan dengan internet yang terhad.

Menurut perkhidmatan pelanggan, protokol stealth berfungsi di beberapa rantau China, beberapa masa itu, tetapi tidak di mana-mana.

Kami tidak dapat menemui banyak kesaksian pelanggan yang bekerja di kawasan terhad, sama ada.

Jika anda sudah mempunyai Rangkaian Ekspektasi Saya, ia mungkin bernilai memberi ia pergi di China, tetapi jika anda ingin menjamin akses ke internet percuma kami akan mengesyorkan menggunakan VPN yang lebih dipercayai untuk negara.

  Tinjauan bebas bertulis

Satu lagi perkara yang harus diingat adalah bahawa Network Expat saya protokol stealth tidak tersedia pada iOS.

Platform & Peranti

Sokongan penghala adalah bonus besar

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

Semua asasnya dilindungi oleh Rangkaian Ekspataku. Ia mempunyai aplikasi tersuai untuk Windows, Mac, iOS, Android, dan Linux.

Anda tidak akan menemui sebarang sambungan pelayar untuk Rangkaian Ekspataku. Namun, suite aplikasi yang tersedia untuk kebanyakan telefon dan komputer.

Terbaik dari semua, Rangkaian Ekspataku boleh dipasang pada penghala rumah anda – ia bahkan mempunyai panduan komprehensif untuk membantu anda melakukannya. Kami akan kembali ke mengapa ini begitu hebat seketika.

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

Terdapat aplikasi Amazon Fire TV yang berdedikasi, yang sesuai dengan sendiri atau untuk digunakan dengan aplikasi media seperti Kodi atau Roku.

Seperti yang telah kami sebutkan, Rangkaian Ekspataku juga boleh dibeli di penghala pra-konfigurasi atau dipasang pada mana-mana penghala yang serasi DD-WRT.

Ini hebat kerana ia membolehkan anda menjalankan VPN secara serentak pada semua peranti anda – yang berpotensi memberi seluruh rumah anda sambungan langsung ke internet di negara asal anda.

Menggunakan router juga merupakan cara terbaik untuk menyediakan VPN pada banyak peranti media yang tidak mempunyai sokongan untuk aplikasi VPN. Ini termasuk konsol TV dan permainan Apple seperti Xbox One, PlayStation 4, dan Nintendo Switch.

Bergantung kepada pelan pembayaran yang anda pilih, Rangkaian Ekspataku sahaja membolehkan anda menyambung sama ada satu atau lima peranti pada satu masa, tetapi jika anda memasangnya pada penghala, anda boleh menyambung sebanyak yang anda inginkan.

Penyulitan & Keselamatan

Tiada IP, DNS, atau Kebocoran WebRTC

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

Rangkaian Expat saya menggunakan AES-256, iaitu beberapa penyulitan terkuat yang tersedia dan kini tidak terputus, satu tanda hebat dari perspektif keselamatan.

Protokol yang digunakan berbeza bergantung pada peranti yang anda gunakan. Windows dan MacOS menggunakan kedua OpenVPN – protokol yang dipercayai dan serba boleh. IOS adalah pada IKEv2 yang juga hebat, dan protokol pilihan kami untuk sambungan mudah alih.

Aplikasi Android menggunakan L2TP, walaupun, yang merupakan ketinggalan zaman standard. Terdapat protokol yang lebih buruk di luar sana, tetapi kami ingin melihat My Expat Network bergerak ke IKEv2 untuk Android juga.

Tidak ada suis membunuh, yang bermaksud jika sambungan anda ke pelayan VPN jatuh IP anda akan dibiarkan sepenuhnya terdedah. Ini penting jika anda ingin mengekalkan keselamatan, privasi atau tidak mahu dikenali sambungan VPN anda.

Kami tidak melihat kebocoran DNS, IP, atau WebRTC, walaupun, yang merupakan petanda baik untuk privasi dan keselamatan anda.

Kemudahan penggunaan

App Tray Adakah Usang tetapi Fungsi

Bagaimana untuk memasang & Sediakan Rangkaian Expat saya

 • Tangkapan skrin aplikasi tersuai yang tersedia untuk dimuat turun dari laman web My Expat Network

  Cukup klik untuk memuat turun aplikasi yang berkaitan untuk peranti anda.

 • Tangkapan skrin wizard pemasangan untuk aplikasi Windows Expat Network saya

  Anda perlu bersetuju dengan terma dan syarat sebelum pemasangan akan bermula.

 • Tangkapan skrin bar perkembangan untuk aplikasi aplikasi Windows Expat Rangkaian saya

  Bar kemajuan adalah penunjuk yang baik tentang berapa lama anda telah meninggalkan – dalam kes kami, ia mengambil kurang dari 30 saat.

 • Tangkapan skrin log masuk My Expat Network pada Windows

  Jangan cuba log masuk dengan alamat e-mel anda kerana ini tidak akan berfungsi – nama pengguna anda akan diberikan kepada anda semasa pendaftaran.

 • Tangkapan skrin apa yang aplikasi My Expat Network kelihatan seperti ketika anda bersambung pada Windows

  Lokasi pilihan anda membantu mengisi dengan warna untuk memberitahu anda bahawa anda dilindungi.

 • Tangkapan skrin log sambungan yang terdapat di aplikasi Windows Expat Network saya

  Anda boleh melihat status sambungan anda dan log dalam skrin berasingan, jika anda mahu.

 • Tangkapan skrin menu tetapan dalam aplikasi Windows Expat Network saya

  Seting adalah sangat terhad dan kebanyakan orang tidak mungkin biola dengan mereka.

Ia 2023: kami menjangkakan lebih banyak aplikasi dulang daripada perkhidmatan VPN berbayar.

  Kajian FastestVPN

Sayangnya ini semua Rangkaian Expat Saya yang ditawarkan di Mac dan PC.

Aplikasi dulang (menu bar aplikasi pada Mac) boleh mengelirukan kepada pengguna yang tidak mengharapkannya dan ia juga tidak perlu menimbulkan keluk pembelajaran. Kami mendapati pilihan yang sangat ganjil memandangkan penonton sasaran yang kurang berteknologi tinggi untuk My Expat Network.

Sebaik sahaja anda mendapat penggantungan pelanggan, ia mudah digunakan. Kami sudah tentu melihat antara muka yang lebih teruk.

Menu-menu agak terhad, tetapi ini lebih kepada kekurangan ciri daripada reka bentuk yang kurang baik.

Jika anda mempunyai pakej langganan tunggal negara, akaun anda akan terhad kepada hanya satu peranti, sedangkan semua pakej negara dan peranti akan membolehkan anda menyambungkan lima peranti sekaligus.

Pakej negara tunggal juga akan mengehadkan anda ke Mac / PC / router atau tablet / mudah alih, jadi pastikan anda mendapat yang betul sebelum cuba memasang.

Sokongan pengguna

Sumber terhad tetapi respons cepat dan membantu daripada sokongan

24/7 Sokongan e-mel

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya

Terdapat sumber dalam talian yang ada, tetapi mereka tidak meliputi segala-galanya dan boleh mengelirukan untuk mengemudi, yang membuat interaksi langsung dengan sokongan pelanggan yang lebih tinggi.

Rangkaian Expat saya tidak menawarkan live-chat, yang bermaksud anda perlu bergantung pada sistem tiket e-mel lama sekolah.Tangkapan skrin sokongan pelanggan Rangkaian My Expat

Secara keseluruhannya, pengalaman kami dalam sistem e-mel ini cukup baik. Jawapan kepada soalan kami selalu datang dalam beberapa jam dan sering datang dalam beberapa minit, dan pada amnya kami mendapati mereka sangat membantu.

Live-chat akan menjadi lebih mudah untuk semua orang yang terlibat, tetapi pasukan sokongan My Expat Network cukup baik tanpa itu.

Harga & Tawaran

Pilihan pembayaran lot, nilai yang layak

Kupon Rangkaian Ekspataku

Pelan Harga Rangkaian Expat saya

 1. Bulanan

  US $ 12 / mo

  Dibilkan $ 12.00 setiap bulan

 2. 12 bulan

  US $ 9.60 / mo

  Dibilkan $ 115.20 setiap 12 bulan Menyimpan 20%

 3. 24 bulan

  US $ 6 / mo

  Dibilkan $ 64.60 setiap enam bulanSimpan 50%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 30 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

Kad kredit

PayPal

Ya
Ya

Bagi pilihan pembayaran, My Expat Network tidak menerima apa-apa yang luar biasa; anda boleh membayar dengan kad kredit dan debit utama (tiada American Express), atau dengan PayPal.

Ia tidak mempunyai soalan yang meminta jaminan wang balik 30 hari, walaupun, yang kami suka.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan Rangkaian Expat saya?

Bagi kebanyakan pengguna, kami tidak mengesyorkan Rangkaian Ekspataku.

Sesuatu rangkaian tertentu boleh mencari Rangkaian Ekspataku yang baik (atau kadang-kadang pun satu-satunya) pilihan.

Tumpuannya terhadap akses ke tapak penstriman tidak dapat ditandingi, terutamanya jika anda mencari akses kepada tapak penstriman yang kurang biasa, atau tapak streaming bahasa bukan bahasa Inggeris di mana-mana 12 negara.

Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkan lebih banyak penyedia swasta dengan kelajuan yang lebih baik, rangkaian pelayan yang lebih besar, dan pilihan streaming yang baik untuk lebih murah.

Alternatif untuk Rangkaian Expat saya

Logo PrivateVPN

PrivateVPN

Di samping nilai yang hebat dan kelajuan yang boleh dipercayai, PrivateVPN adalah salah satu VPN terbaik yang telah kita lihat untuk streaming. Ia berfungsi dengan pasti dengan BBC iPlayer, Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, ESPN, dan Sky, dengan dedicated streaming server untuk Netflix di 19 negara yang berbeza. Baca kajian PrivateVPN

Logo bertabrakan

Bercerita

Windscribe mempunyai pelayan berdedikasi untuk streaming dari UK dan Amerika Syarikat, dan kelajuan yang lebih baik daripada Network Expat saya. Set lengkap ciri – termasuk suis membunuh – dan dasar log tidak menjadikannya bersifat peribadi dan selamat. Ia tidak mempunyai pelbagai atau konsistensi pilihan streaming seperti Network Expat My, walaupun. Baca ulasan Windscribe

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me