Skrivanje IP naslova je preprost in učinkovit način za deblokiranje spletnih mest, pretakanje vsebine iz tujine in zaščito vaše spletne zasebnosti. Naučite se štirih najboljših načinov, kako skriti svoj IP naslov v tem obsežnem priročniku.

skupina ljudi je skrivala svoje obraze z maskami

Skrivanje svojega naslova IP je preprost način za zagotovitev, da vaša internetna dejavnost ostane zasebno in varno. Omogoča tudi obhod geografske omejitve in pretakanje vsebine iz tujine.

Obstaja veliko razlogov za pridobitev novega naslova IP:

 • Do zaščitite svojo spletno zasebnost
 • Do obidejo bloke spletnih strani
 • Do odkleni pretakanje vsebine
 • Do izognili se vladni cenzuri
 • Do zaobiti IP prepovedi
 • Do prepreči ciljno oglaševanje

Ni vam treba trajno sprememba vaš IP naslov, da pridobite vse te ugodnosti. Mogoče je – in pogosto tudi bolj učinkovito – preprosto skriti vaš IP naslov.

Zaradi skrivanja IP naslova se zdi, kot da se je vaš IP naslov spremenil, ko v resnici vaš pravi IP naslov ostane nedotaknjen. Skrivanje svojega naslova IP je enostavno in kadar koli se lahko vrnete na prvotni naslov IP.

Nasprotno pa je trajna sprememba naslova IP zapletena in pogosto nepovratna.

V skoraj vseh primerih je najboljša možnost skriti svoj IP naslov. je prilagodljiv, veliko enostavnejši, in na splošno bolj učinkovit.

Ta vodič razlaga štiri preproste načine, kako skriti svoj IP naslov. Nato bomo opisali, kdaj boste morda želeli spremeniti svoj IP naslov in kako to storite.

Contents

Kaj je naslov IP?

Vrstica brskalnika z vnesenim naslovom IP

Vaš IP (Internet Protocol) naslov je edinstvena številka, ki jo je z internetno povezavo dal vaš ISP (ponudnik internetnih storitev). Vsaka naprava, ki se poveže z internetom, dobi svoj edinstven naslov.

Vaš IP je potni list za internet. Vse, kar počnete prek spleta, je povezano z naslovom IP.

Vaš IP naslov temelji na vaši fizični lokaciji. Razlikuje se odvisno od tega, kje živite, in usmerjevalnika, s katerim ste povezani, zato se vaš domači IP naslov razlikuje od delovnega IP naslova.

S svojim IP-naslovom lahko vaš ponudnik internetnih storitev snema vsa spletna mesta, ki jih obiščete in namizne ali mobilne aplikacije uporabljaš. Podobno lahko tudi spletna mesta vidijo, da ste jih obiskali.

IP naslov lahko preverite z nekaj preprostimi koraki.

Javni nasproti zasebnemu naslovu IP

Obstajata dve glavni vrsti naslova IP: javnosti in zasebno.

Vaš internet usmerjevalnik je dodeljen edinstven javni IP naslov s strani vašega ponudnika internetnih storitev. Vsaka naprava, ki se poveže z vašo WiFi, deli ta javni IP naslov za svojo internetno dejavnost. To pomeni, da bo vaš pametni telefon in prenosnik enak istemu ponudniku internetnih storitev, če sta povezana v isto omrežje.

Vaš javni IP naslov je odprta za internet. To je številka, ki se pri iskanju v Googlu pokaže, “kaj je moj naslov IP”, in identifikator, ki ga uporabljajo spletna mesta in vlade spremljati in cenzurirati svojo dejavnost.

Ker je vaš javni IP naslov vezan na vašo fizično lokacijo, ga boste skrili ali spremenili, če želite odblokirati geo-blokirano vsebino. Če si dodelite naslov IP s strežnika v drugi državi, bodo spletna mesta, ki jih obiščete, predvidevala, da se povezujete s te lokacije.

Zasebni naslovi IP, po drugi strani pa vaš usmerjevalnik dodeli vsem napravam v vašem omrežju. Zasebni naslovi IP so vidni samo drugim uporabnikom v notranjem omrežju in so le redko kaj, kar morate skrbeti.

Ko se sklicujemo na naslov IP, se ponavadi sklicujemo na javni IP naslov, saj je to številka, ki vas identificira na spletu.

Kako skriti svoj IP naslov: 4 enostavne metode

Dva najbolj priljubljena načina za skrivanje IP naslova sta uporaba VPN (virtualno zasebno omrežje) in z uporabo proxy strežnika. Brskalnik Tor ponuja tretjo možnost, ki je odlična za anonimnost, a je boleče počasna. Prav tako lahko skrijete svoj IP z uporabo vašega mobilnega omrežja.

Preden podrobneje preučimo te metode, je tukaj tabela, ki povzema njihove prednosti in slabosti:

VPN
Zastopnik
Tor
Mobilno omrežje

Skriva vaš IP Da Da Da Da
Zasebno Da Ne Ne Ne
Anonimni Ne Ne Da Ne
Varno Da Ne Da Ne
Hitro Da Da Ne Da
Izogibajte se Geo-Blocks Da Da Da Ne

1Uporabite VPN (virtualno zasebno omrežje)

Posnetek zaslona Express VPN na namizju z lokacijami strežnika

Posnetek zaslona ExpressVPN s seznamom lokacij strežnika.

Uporaba storitve VPN je najbolj priljubljen in zanesljiv način za skrivanje IP naslova.

Če želite skriti vaš IP naslov, uporabite VPN:

 • Spoofite svojo lokacijo.
 • Šifrirajte svoj spletni promet.
 • Skrij svojo brskalno aktivnost.
 • Dovoli zasebno hudourništvo & P2P.
 • Odblokirajte geografsko omejeno vsebino.

Na voljo bodo tudi nekateri VPN-ji neomejen dostop do interneta v državah z visoko cenzuro kot so Kitajska in Združeni arabski emirati.

Kako VPN skriva vaš IP naslov?

VPN (ali virtualno zasebno omrežje) je del programske opreme, ki preusmeri ves vaš internetni promet prek zasebnega strežnika. Prav tako šifrira vašo internetno povezavo, tako da vaš ponudnik internetnih storitev ne more nadzorovati ali blokirati vaše dejavnosti.

Diagram, ki prikazuje, kako se uporabniki povežejo z internetom s pomočjo VPN

Kako se povežete z internetom s pomočjo VPN.

Ugledni ponudniki VPN ponujajo strežnike v več sto državah po vsem svetu in vsak strežnik ima svoj edinstven IP naslov.

Ko se povežete z izbranim strežnikom VPN, prevzamete njegov IP naslov za vašo brskanje. Vaš resnični naslov IP se skrije in ga prikrije IP naslov strežnika VPN.

Uporabite lahko VPN za izognili se vladni cenzuri, dostop do knjižnic Netflix z omejenim dostopom, in zaobiti druge bloke spletnih strani.

Na žalost so nekatere storitve VPN zanesljivejše od drugih. Uporabljati morate storitev VPN, ki ne pušča, sicer bo vaš pravi naslov IP izpostavljen.

Prav tako je vredno pred nakupom upoštevati pravilnik za beleženje ponudnika VPN in na katerem mestu temelji.

Naša priporočila VPN za leto 2023 upoštevajo vse te dejavnike (in še veliko več), da se ugotovi, kateri so najboljši VPN-ji danes na voljo.

2Uporabite spletni proxy

posnetek zaslona spletnega proxyja HideMyAss

Posnetek zaslona spletnega proxyja HideMyAss.

Proxy strežnik deluje kot posrednik med vami in spletnimi mesti, ki jih obiščete.

Če želite skriti svoj IP naslov, uporabite:

 • Skrij svoj IP naslov na določenih spletnih mestih.
 • Obhodite geografske omejitve na določenih straneh.
 • Obvozite bloke naslovov IP.

S proxyjem se vaš internetni promet najprej usmeri na proxy strežnik, namesto da bi potovali neposredno na vaše ciljno spletno mesto. Proxy strežnik nato v vašem imenu obišče spletno mesto in vam posreduje njegovo vsebino.

Diagram, kako deluje proxy strežnik

Kako se povežete z internetom prek proxy strežnika.

Ko brskate po internetu s proxyjem, bodo spletna mesta, ki jih obiščete, videla IP naslov proxy strežnika in ne vaš lastni.

Dobre proxy storitve ponujajo a obseg lokacij strežnika – tako lahko izberete natančno lokacijo, po kateri želite brskati.

Uporaba proxyja je prost in enostavno kako skriti svoj IP naslov, vendar je veliko manj varen in zanesljiv kot uporaba VPN. Za to obstajajo trije glavni razlogi:

 1. Proxy strežniki ne šifrirajo vašega prometa. To pomeni, da lahko ponudniki internetnih storitev, vlade in hekerji vohunijo za vašo spletno dejavnost, ko uporabljate proxy.
 2. Spletni posredniki so lahko nezanesljivi. Ker so brezplačni, so proxy strežniki ponavadi prenatrpani. Nekaj ​​zemljepisne vsebine lahko odblokirate s pomočjo posrednika. Toda dostop do spletnih mest z visoko pasovno širino, kot so storitve pretoka videov, je lahko nezanesljiv.
 3. Proxyji so specifični za uporabo. Spletni proxy bo preusmeril samo promet, ki je bil poslan iz brskalnika, s katerim uporabljate strežnik proxy. VPN šifrira in preusmeri ves spletni promet, ki je poslan iz vaše naprave.

Nekatere priljubljene proxy lahko prenesete kot brezplačno razširitev brskalnika. Preprosto prenesite razširitev iz trgovine spletnega brskalnika in jo dodajte v okno brskalnika.

Lahko pa obiščete spletno mesto proxy, kot je hid.me ali HideMyAss. Tu preprosto vpišete URL želenega spletnega mesta. Nato bo pooblaščenec obiskal spletno mesto v vašem imenu in vam posredoval njegovo vsebino ter pri tem skrival vaš IP naslov.

Če želite deblokirati en določen video ali spletno mesto, potem je proxy verjetno najboljša možnost. Če želite višjo raven varnosti, zasebnosti in zanesljivosti, potem morate uporabiti VPN.

Če želite izvedeti več, preberite naš namenski vodnik o razlikah med proxy strežniki in VPN.

3 Uporabite brskalnik Tor

Ikona brskalnika Tor

Mreža Tor (ali Ton Onion Rzunanji) je an odprtokodno, decentralizirano sistem, ki ga vodijo prostovoljci po vsem svetu. Za uporabnike je to brezplačen in priljubljen način skriti svoj IP naslov in ostanite anonimni na spletu.

Najpogostejši način uporabe Tor je prek brskalnika Tor, ki temelji na Firefoxu. Tor uporabi večplastno šifriranje na vaš spletni promet in ga preusmeri prek globalnega omrežja strežnikov, preden doseže širši internet.

Na končnem strežniku v omrežju – poznanem kot “izhodno vozlišče” – se končni sloj šifriranja odstrani in vaš promet se pošlje na vaše ciljno spletno mesto.

Na tej točki je vaša dejavnost prevzela IP naslov tega končnega strežnika. To pomaga prikrivati ​​svojo identiteto, lokacijo in spletno dejavnost pred sledenjem ali nadzorom.

Diagram podatkov, ki potekajo po omrežju Tor

Kako vaši podatki prehajajo skozi omrežje Tor.

Če uporabljate Tor, je vaš IP naslov skrit in blizu ste, ko boste lahko postali popolnoma anonimni v spletu. Ob tem ima Tor slabosti:

 • Tor je neverjetno počasen. Več strežnikov in šifrirnih slojev pomeni, da se spletna mesta pogosto naložijo veliko dlje, kot bi jih običajno.
 • Tor je pogosto povezan s kriminalnostjo. Anonimnost, ki jo ponuja Tor, pritegne skupnost neprijetnih likov. Temni splet je na primer dostopen samo prek Tor. Zaradi tega lahko uporaba Torja oblasti povzroči neželeno pozornost.
 • Težave ob izogibanju geo-omejitvam. Čeprav Tor skriva vaš IP naslov za končnim strežnikom v omrežju, nadzor nad tem, kje se strežnik nahaja, ni enostaven. Zato se lahko borite za izogibanje določenim geografskim omejitvam.

Tor je najbolj uporaben, kadar spletna anonimnost je izjemnega pomena – na primer za novinarje, aktiviste in prijavitelje nepravilnosti. Za večino ljudi je VPN ali proxy strežnik veliko hitrejši in enostavnejši način za skrivanje IP naslova.

Če želite izvedeti več, smo ustvarili poglobljen vodnik, ki razlaga razlike med Tor in VPN.

4Uporabite svoje mobilno omrežje

Če menite, da je bil naslov IP vašega domačega omrežja ogrožen ali prepovedan, lahko ves internetni promet usmerite prek svojega mobilno omrežje pametnega telefona. Tako boste dobili nov naslov IP za svojo sejo brskanja.

Za prehod na mobilne podatke:

 1. Pojdite v aplikacijo za nastavitve pametnega telefona.
 2. Vklopiti Osebna žariščna točka.
 3. V svojih napravah se povežite z dostopno točko pametnega telefona.
 4. Začnite brskati po mobilnih podatkih.

Preden uporabite to rešitev, morate upoštevati nekaj stvari:

 • Vaš mobilni operater bo še vedno lahko spremljal vaše aktivnosti na spletu.
 • Ker svoj naslov IP prikrivate z drugim zelo podobna fizična lokacija, malo je verjetno, da boste s to metodo lahko odblokirali geografsko omejeno vsebino.
 • Ta metoda bo porabila vaše mesečni dodatek za pametne telefone. Ker lahko mobilni podatki stanejo veliko denarja, je vredno razmisliti, ali je to smiselno uporabiti vaš podatkovni načrt.

Ali način brez beleženja skriva vaš naslov IP?

Posnetek zaslona načina brez beleženja zgodovine google chrome

Način brez beleženja zgodovine v brskalniku Google Chrome ne skriva vašega naslova IP.

Vaša lokacija in vaša spletna dejavnost sta še vedno popolnoma vidni, če uporabljate način brez beleženja zgodovine.

Edina prednost načina brez beleženja zgodovine ali načina zasebnega brskanja Firefox je ta spletna mesta, ki jih obiščete, se ne shranijo v zgodovino brskanja.

Ponudniki internetnih storitev, oblasti in spletna mesta, ki jih obiščete, so še vedno popolnoma brezplačni sledite in snemajte svojo dejavnost brskanja.

Če želite več informacij o zasebnem brskanju in načinu beleženja zgodovine, si lahko preberete naš vodič po zasebnih brskalnikih.

Kako preveriti svoj IP naslov

Ko uporabite tehniko skrivanja IP, lahko preizkusite, ali je bila učinkovita s strani preverjanje vašega IP naslova.

Če želite preveriti svoj javni IP naslov, vtipkajte »kaj je moj ip« v Google in pritisnite Enter.

Vaš javni IP naslov bo prikazan na vrhu strani:

posnetek zaslona Googlovega iskalnega dela za

IP naslov lahko preverite z iskanjem v Googlu.

Če si želite ogledati več osebnih podatkov, ki jih razkrijete med brskanjem po spletu, lahko uporabite spletno mesto za testiranje puščanja, kot je Browser Leaks.

Te storitve vam bodo zagotovile podrobne informacije o vašem IP naslov, lokacijo brskanja, in DNS strežniki uporabljaš.

Posnetek zaslona preizkusa tesnosti brskalnikaleaks.com.

Posnetek zaslona browserleaks.com, ko je povezan s zasebnim strežnikom USVPN v ZDA.

Zakaj moram skriti svoj IP naslov?

Skrivanje IP naslova pomaga zaščititi vaš zasebnost in varnost na spletu.

Če ste pravilno konfigurirani, boste to lahko storili obiti geografske omejitve, odblokirajte skrito vsebino, in zaščitite se pred spletnim nadzorom.

Skrbnik IP bo pomagal preprečiti tudi invazivno ciljno oglaševanje in manipuliranje s cenami.

V tem razdelku bomo podrobneje preučili, zakaj morate razmisliti o skrivanju svojega IP naslova. Lahko pa preskočite naravnost v naš razdelek, kako spremeniti svoj IP naslov.

1 Zaščitite svojo zasebnost in varnost

Ilustracija prikazuje zamegljenega moškega, skritega za povečevalnim steklom.

Vsako spletno mesto, ki ga obiščete zabeleži vaš IP naslov. S temi podatki lahko določijo vašo državo, mesto prebivališča in ponudnika internetnih storitev.

Te podrobnosti lahko združite z informacijami o svojih navadah brskanja – na primer koliko časa porabite na strani ali na kaj kliknete -, da sestavite podroben profil o sebi in svoji spletni dejavnosti.

Še pomembneje je, da ponudniki internetnih storitev (ISP) uporabljajo vaš IP naslov za prepoznavanje in beleženje vašega vedenja brskanja.

ISP-ji lahko s svojim naslovom IP:

 • Zabeležite svojo dejavnost brskanja.
 • Prepreči vas obisk določenih spletnih mest.
 • Delite svoje podatke s tretjimi osebami in organi.
 • Upočasnite hitrost povezave.

V ZDA so ponudniki internetnih storitev zakonito dovoljeni za prodajo podatkov brskanja po spletu. V nedavni raziskavi so tudi ugotovili, da je AT&T upočasni promet uporabnikov na spletna mesta, kot sta Netflix in YouTube, za več kot 70% – postopek znan kot dušenje. Skrivanje vašega naslova IP lahko pomaga izogniti se temu ravnanju.

V državah, kot je Velika Britanija, so ponudniki internetnih storitev prisiljeni zbirati dnevnike spletnih mest, ki jih obišče vsak IP naslov. Ti dnevniki so na voljo organom na zahtevo in so shranjeni do 12 mesecev. ISP lahko na zahtevo povežejo vsak naslov IP in s tem povezano dejavnost s posameznim uporabnikom.

Na srečo bo večina načinov skrivanja vašega naslova IP šifrirala tudi vaš internetni promet. To pomeni, da lahko s svojega ponudnika internetnih storitev in svojo identiteto skrijete pred spletnimi mesti, ki jih obiščete – in jih preprečite zbiranje vaše podatke o brskanju ali cenzura vaša dejavnost.

2Sblokirajte spletna mesta

Spletna mesta, ponudniki internetnih storitev in aplikacije uporabljajo vaš IP naslov, da vidijo, kje se nahajate. Te informacije lahko nato uporabijo, da uporabnikom na določenih lokacijah preprečijo ogled nekaterih ali vseh njihovih vsebin. To je znano kot geografska omejitev ali geo-blok.

Posnetek zaslona sporočila o napaki na YouTubu, ki razlaga, da je bil video blokiran zaradi geografskih omejitev

Posnetek zaslona YouTubovega videoposnetka je geografsko blokiran.

Geo-bloki so uveljavljeni iz več razlogov:

 • Za vladna cenzura.
 • Zaradi zakoni o avtorskih pravicah in licenciranju.
 • Če želite prihraniti operativni stroški.

V skrajnih primerih, kot je na Kitajskem, je več kot 10.000 domen spletnih strani blokiranih, vključno z večjimi spletnimi mesti, kot sta Google in Wikipedia. V drugih državah so določene oddaje Netflix in videoposnetki na YouTubu zaradi zakonov o licenci nedostopni.

Edini način za deblokiranje teh spletnih mest je videti, kot da se povezujete iz druge države. To lahko storite tako, da skrijete svoj IP naslov in ga zamenjate z naslovom iz države, ki jo izberete.

Ponudniki internetnih storitev in spletnih strani lahko tudi črni seznam IP naslov iz poljubnih razlogov. Običajno gre za to, da je uporabnik kršil pravila spletnega mesta, vendar so skrbniki spletnih mest pooblaščeni za prepoved IP-jev kadar hočejo.

Če želite ponovno dobiti dostop do spletnih mest, ki so prepovedala vaš IP, boste morali skriti ali spremeniti svoj IP naslov. Če želite več informacij o odblokiranju spletnih mest, si lahko preberete naš namenski vodnik: Kako deblokirati spletna mesta.

3Prevenčeno ciljno oglaševanje

Spletna mesta in oglaševalci uporabljajo vašo lokacijo in druge osebne podatke ciljajo na vas s prilagojenimi oglasi.

Medtem ko nam govorijo, da gre v našo korist, se pogosto zgodi, da gre skoraj za to maksimiranje njihovega dobička.

Vaš IP naslov uporabljajo tudi letalske družbe in drugi spletni trgovci napihnite cene glede na vašo lokacijo. Odvisno od tega, kje živite, bodo morda prikazane cene, ki so precej dražje od norme.

Skrivanje vašega naslova IP vam bo pomagalo, da vam od oglaševalskih podjetij in zasebnosti povrnejo zasebnost izkoristite cenejše cene.

Kako spremeniti svoj IP naslov

Spreminjanje naslova IP – v nasprotju s tem, da ga preprosto skrijete – pomeni trajno spremembo pravega IP-ja naprave.

Na splošno gledano, spreminjanje vašega naslova IP je veliko težje, kot ga skrivate.

Tudi sprememba IP naslova je manj učinkovita. Cenzorske ali geografske omejitve s spremembo IP ne morete zaobiti, ker bo vaš novi naslov približno enak enaka fizična lokacija kot prej.

Spreminjanje IP vam bo omogočilo premagovanje nekaterih pogostih težav, kot so npr osebne prepovedi IP-ja in prenos kvot v omrežja P2P. Kljub temu lahko to premagate tudi tako, da skrijete svoj IP naslov.

Tukaj je tabela, ki primerja, kdaj spremeniti svoj IP naslov in kdaj ga skriti:

Spremeni IP naslov
Skrij IP naslov

Povečajte zasebnost Ne Da
Obkroženi geo-bloki Ne Da
Izogibajte se vladni cenzuri Ne Da
Obhodi prepovedi IP Da Da
Evade ISP Snooping Ne Da
Odpravite težave s povezavo Da Ne

Preden začnete razmišljati o spremembi IP naslova, je pomembno upoštevati, da imata dve različni vrsti naslova IP, ki ju dodelijo ponudniki internetnih storitev:

 1. Statični IP-ji. Fiksni naslov IP, ki je trajno vezan na vaše omrežje ali spletno mesto. Statični IP-ji ostanejo isti, dokler ostanete pri ponudniku storitev.
 2. Dinamični IP-ji. IP naslov, ki se sčasoma spreminja. Dinamični IP-ji se spremenijo, ko prekinete povezavo z internetom in se nato ponovno povežete. Nastavijo se tudi, da se občasno spreminjajo v časovnih intervalih, ki jih izbere ponudnik internetnih storitev.

Dinamični naslovi IP so zdaj veliko pogostejši od statičnih IP, saj omogočajo ponudnikom internetnih storitev, da ponovno uporabijo in reciklirajo svoje neaktivne IP.

Zakaj moram spremeniti svoj IP naslov?

Večina uporabnikov si prizadeva spremeniti svoj IP naslov iz čisto tehničnih razlogov, kar je pogosto povezano s tem težave s povezavo. To lahko vključuje:

 • Neveljaven naslov IP. Uporabniku je bil morda dodeljen statični IP, ki ni v ustreznem številčnem območju.
 • Želite določen naslov IP. Uporabniki, ki imajo težave z dinamičnimi IP-ji ali potrebujejo zanesljiv oddaljeni dostop do usmerjevalnika, bodo morda želeli izbrati svoj statični IP.
 • Napačen usmerjevalnik. Poškodovani domači usmerjevalnik bo morda začel dodeljevati isti zasebni IP naslov več napravam v enem omrežju.
 • Nov usmerjevalnik. Pri nameščanju novega usmerjevalnika bo morda treba spremeniti lokalno omrežje, da bo ustrezalo privzetemu obsegu IP naslovov usmerjevalnika..

Kako spremeniti svoj javni IP naslov

Usmerjevalnik na mizi

Spreminjanje javnega naslova IP je veliko težje kot sprememba zasebnega naslova IP.

To je zato, ker imajo uporabniki zelo malo nadzora prek javnega IP-ja. Dajalci internetnih storitev imajo v lasti vse javne IP-je in jih zgolj dajejo v zakup uporabnikom interneta.

Vaš javni IP ni vaša last in jih je zato zelo težko spremeniti.

Če želite, obstajajo tri glavne možnosti spremenite svoj javni IP naslov:

 • Znova zaženite usmerjevalnik WiFi.
 • Pokliči svojega ponudnika internetnih storitev.
 • Priključite se na javni WiFi.

Kateri način uporabe je odvisen od tega, ali je vaš IP statična ali dinamičen, in ali ste po Hitri popravek ali a dolgoročna rešitev.

1Ponovno zaženite usmerjevalnik WiFi

Če vam vaš ponudnik internetnih storitev dodeli a dinamični IP, bi morali imeti možnost, da spremenite svoj javni IP naslov, tako da preprosto ponovno zaženete usmerjevalnik WiFi.

Na srečo je danes večini domačih omrežij dodeljenih dinamičnih IP-jev.

Glavna težava te metode je, da strežnik DHCP, ki izdaja dinamične naslove IP, običajno poskuša zapomniti naprave pod svojo jurisdikcijo in jim dodeliti isti naslov IP, kadar je to mogoče.

Če želite spremeniti svoj javni IP, boste morali znova zagnati usmerjevalnik večkrat. Če to ne deluje, poskusite zapustiti izklopljen čez noč (približno 8 ur) in zjutraj ponovno vklopite.

2Kličite svojega ponudnika internetnih storitev

Če so vam bili dodeljeni statični IP naslov, Če ga želite spremeniti, se boste morali obrniti na ponudnika internetnih storitev.

Večina ponudnikov internetnih storitev vam to omogoča zahteva nov javni naslov IP prek telefona ali na njihovi spletni strani, vendar pogosto zaračunavajo privilegij.

Ta rešitev ni omejena tudi na posameznike s statičnimi IP-ji. Če imate dinamičen IP, lahko od ponudnika internetnih storitev zahtevate tudi novo statično.

To boste morda želeli storiti, če že večkrat izkušeni problemi z dinamično dodelitvijo IP ali če želite a poseben stalni naslov IP.

Omeniti velja, da statični naslovi IP predstavljajo nekaj varnostnih tveganj. To morate upoštevati, preden zahtevate novo.

3Priključite se na javni WiFi

Najlažji način za spremembo javnega naslova IP je spremenite svojo fizično lokacijo.

Ne pozabite, da javni naslovi IP niso specifični za napravo – vaš IP v službi bo drugačen kot vaš IP doma.

Odprava in povezovanje z javni WiFi, kot v kavarni, bo začasno spremenite svoj IP naslov.

Ta metoda je a Hitri popravek namesto kakršne koli ustrezne rešitve, vendar bo delovala, če samo želite začasno spremeniti svoj IP naslov.

Glede na to lahko z uporabo javnega WiFi vaše osebne podatke ogrožate. Če morate uporabljati odprto omrežje, ne pozabite upoštevati naše javne nasvete o varnosti WiFi.

Kako spremeniti svoj zasebni naslov IP

delavci igrač, ki delajo gradnjo na wifi usmerjevalniku

Uporabniki imajo veliko večji nadzor nad svojim zasebnim IP-naslovom kot pri svojem javnem IP-ju. Vendar pa je sprememba zasebnega IP-ja lahko precej tehničen postopek.

Na srečo obstaja en preprost način za spremembo zasebnega IP-ja, ki ga lahko najprej preizkusite.

Če nimate prednosti, kaj je vaš zasebni IP naslov – želite samo nov – lahko poskusite znova zagnati usmerjevalnik WiFi. Ko se vrne v varnostno kopijo, bi moral naključno dodeliti vsem napravam v vašem omrežju povsem nov zasebni IP naslov.

Vendar pa znova zaženite usmerjevalnik ne bo pomagajte, če želite popraviti napačen usmerjevalnik ali izbrati določen naslov IP.

Če znova zaženete usmerjevalnik WiFi ne deluje, lahko z naslednjimi preprostimi navodili spremenite zasebni IP naslov na vaši napravi.

Ne glede na sistem, ki ga uporabljate, priporočamo, da shranite dogovor o številčenju vašega novega zasebnega naslova IP podoben tistemu, ki ga že uporabljate. Za zadnje tri številke preprosto izberite svojo številko med 0 in 255.

Različni usmerjevalniki označujejo različne domete, zato izberite varno manjšo številko.

Če želite spremeniti svoj zasebni naslov IP v sistemu Windows 10:

 1. Odprite nadzorno ploščo. V spodnjem levem kotu zaslona kliknite gumb Start. Vnesite ‘nadzorna plošča’ in med rezultati izberite Nadzorna plošča.
 2. Izberite Omrežje in internet in potem Center za omrežje in skupno rabo.
 3. V levem meniju izberite Spremenite nastavitve adapterja.
 4. posnetek zaslona omrežja in skupne rabe v sistemu Windows 10

 5. Izberite svojega glavna internetna povezava (WiFi ali Ethernet) in kliknite na Lastnosti zavihek.
 6. Najti Različica internetnega protokola (TCP / IPv4) na seznamu. Kliknite in nato kliknite Lastnosti.
 7. posnetek zaslona lastnosti internetne povezave v sistemu Windows 10

 8. Prepričajte se Uporabite naslednji naslov IP je izbran zavihek in nato vnesite zasebni IP naslov, ki ga želite.

Če želite spremeniti svoj zasebni naslov IP v operacijskem sistemu MacOS:

 1. Pomaknite se na Sistemske nastavitve uporabljati Apple logotip v zgornjem levem kotu zaslona in dvokliknite ikono Omrežje zavihek.
 2. Izberite svoj internetna povezava (WiFi ali Ethernet) v levem meniju in nato kliknite napredno v spodnjem desnem kotu.
 3. Preklopite na TCP / IP zavihek.
 4. V spustnem meniju poleg Konfigurirajte IPv4, izberi Uporaba DHCP z ročnim naslovom.
 5. posnetek zaslona nastavitev TCP / IP v operacijskem sistemu MacOS

 6. Vnesite želeni zasebni naslov IP v polje za vnos, ki se pojavi poleg naslova IPv4 in kliknite v redu.

Če želite spremeniti svoj zasebni naslov IP na iPhone:

 1. Odprite aplikacijo Nastavitve in izberite Wifi.
 2. Izberite mini (i) poleg izbrane mreže.
 3. posnetek zaslona nastavitev wifija na iPhoneu

 4. Tapnite Konfigurirajte IP in nato Priročnik možnost.
 5. Vnesite želeni zasebni IP naslov v Polje za IP naslov. Morda boste morali vnesti tudi obstoječo masko podomrežja in usmerjevalnik (ki jo najdete na prejšnjem zaslonu).
 6. posnetek zaslona konfiguracije nastavitev ipv4 na iPhoneu

Če želite spremeniti svoj zasebni naslov IP v sistemu Android:

 1. Odprite Nastavitve, tapnite Povezave in potem Wifi.
 2. Pritisnite na omrežje, ki ga uporabljate in izberite Napredno.
 3. Uporabljati Nastavitve IP-ja spustni meni, tapnite Statični.
 4. posnetek zaslona naprednih nastavitev ip v Androidu

 5. Vnesite želeni zasebni naslov IP v polje pod IP naslov.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Kako odblokirati spletna mesta: 10+ enostavnih načinov dostopa do omejene vsebine