ACTUALIZARE (11 iulie 2023 16:30 GMT) Actualizat cu răspunsuri de la AnchorFree Inc și dezvoltatorul VPN Proxy Master și TurboVPN. Vom actualiza în continuare dacă vor răspunde orice alte dispozitive.

 • 3 iunie: Apple a introdus interdicția totală de partajare a datelor terță parte pentru aplicațiile VPN
 • 80% dintre cele mai bune 20 de aplicații VPN gratuite din App Store par să încalce regulile de astăzi
 • 6 milioane de descărcări lunare pentru aplicațiile neconforme și toate sunt încă disponibile

Modificările de orientări urmează dezvăluiri că aproape 60% din cele mai populare VPN-uri gratuite sunt în secret deținute de chinezi, adesea cu grave defecte de confidențialitate.

Contents

Introducere

Pe 3 iunie, Apple a actualizat Ghidul de revizuire a App Store, setul de reguli detaliate pe care toți dezvoltatorii iOS trebuie să le respecte pentru a se asigura că aplicațiile lor sunt aprobate pentru a fi incluse în App Store-ul Apple.

Ca parte a acestei actualizări și pentru prima dată, aplicațiile VPN au fost selectate ca o categorie specială, cu cerințe mai stricte în jurul partajare de date terță parte. Noua orientare 5.4 este foarte clară:

Aplicațiile care oferă servicii VPN nu pot vinde, utiliza sau dezvălui terți date pentru orice scop și trebuie să se angajeze în acest sens în politica lor de confidențialitate.

Ghidul continuă să spună că aplicațiile care nu respectă cerințele se elimină din App Store și expulzarea din programul Apple Developer.

Pentru a determina dacă Apple a aplicat aceste noi orientări și a ridica ceea ce anterior fusese un standard foarte scăzut, am identificat primele 20 de aplicații VPN gratuite prin descărcarea lunară actuală și le-am revizuit politicile de confidențialitate..

Am găsit 16 (80%) din aplicațiile revizuite pentru a avea politici de confidențialitate cu elemente care par a fi neconform cu Orientarea 5.4.

De asemenea, am evaluat o aplicație suplimentară ca neconformă. Acest lucru s-a datorat lipsei de detalii substanțiale în politica sa de confidențialitate extrem de subțire, ceea ce a subminat fiabilitatea rezonabilă a revendicărilor sale de a nu împărtăși niciodată datele utilizatorului cu niciun terț.

Salt direct la constatările aplicației cu aplicație

Practicile care par să aplice noile reguli ale Apple se încadrează în mare parte în următoarele categorii:

 1. Partajarea datelor de locație pentru a facilita anunțurile geo-orientate
 2. Partajarea „informațiilor pentru vizitatori care nu sunt identificate personal” pentru „marketing, publicitate sau alte utilizări”
 3. Publicitate bazată pe interese de către parteneri publicitari terți
 4. Colectarea de adrese IP de către terți pentru „scopuri de atribuire de marketing”

Am notificat furnizorii VPN neconformi înainte de publicarea concluziilor noastre. În momentul publicării, doi dezvoltatori au reacționat, făcând să apară actualizări ale politicilor lor de confidențialitate. Cu toate acestea, rămânem convinși că aceste schimbări au fost făcute cu bună credință sau că practicile de afaceri s-au schimbat cu adevărat ca urmare. Am legat de capturi de ecran cu toate politicile de confidențialitate așa cum au fost înainte de publicare.

Schimbările se fac nu afectează rezultatele principale ale acestui studiu.

Acest studiu privind aplicațiile VPN gratuite se bazează pe investigația noastră recentă de proprietate VPN gratuită, care a constatat că aproape 60% dintre cele mai populare VPN-uri gratuite erau deținute în secret, de multe ori, cu deficiențe de confidențialitate grave..

În urma acestei anchete, am solicitat Apple să-și îmbunătățească politicile pentru a ridica standardul aplicațiilor VPN.

Din păcate, în afară de a anunța această nouă orientare, Apple continuă să refuze recunoașterea concluziilor noastre. Problemele pe care le-am identificat în raportul nostru persistă, punând în pericol confidențialitatea oricui utilizează aceste aplicații.

Există un număr mic de aplicații VPN gratuite, care sunt sigure de utilizat, cu toate acestea, recomandăm consumatorilor să evite problemele inerente modelului de afaceri suportat de anunțuri pentru instrumente de confidențialitate și anti-cenzură și să utilizați un serviciu VPN plătit cu încredere..

Top 20 de aplicații: tabel rezumat

Numele aplicatiei
Dezvoltator
Descărcări (lunar)
Partajare a datelor terță parte
VPN Proxy Master ALL Connected Co., Ltd. 800K Neconformă
Scutul Hotspot AnchorFree, Inc. 800K Neconformă
VPN – Proxy Super nelimitat Saltul mobil 800K Neconformă
Betternet AnchorFree, Inc. 700K Neconformă
TurboVPN ALL Connected Co., Ltd. 600K Neconformă
X-VPN Free Connected Ltd 500K Neconformă
VPN 360 TouchVPN 400K Neconformă
VPN Proxy Vault Appsverse Inc. 400K Conformitate
Securizat VPN Pro Contrast Media Inc 300K Neconformă
VPN 24 24apps GmbH 300K Neconformă
VPN gratuit FreeVPN.org 200K Neconformă
SkyVPN Comunicare securizată 100K Conformitate
Psiphon Psifhon, Inc. 100K Neconformă
TunnelBear TunnelBear, LLC 100K Conformitate
#VPN Aplicații Apalon 80K Neconformă
VPN – Cel mai bun proxy VPN nelimitat Saltul mobil 80K Neconformă
VPN pentru iPhone Brain Craft Ltd 70K Neconformă
TouchVPN AnchorFree, Inc. 70K Neconformă
VPSP HOTSPOT HotSpot VPN Ltd 70K Neconformă
Hexatech AnchorFree, Inc. 70K Neconformă

Descoperiri detaliate

VPN Proxy Master & Turbo VPN

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: ALL Connected Co., Ltd.

VPN Proxy Master:

 • 800.000 de noi instalări lunare
 • 4.5 stele
 • Recenzii 10.8K
 • Lista magazinelor de aplicații

Turbo VPN:

 • 600.000 de noi instalări lunare
 • 4,8 stele
 • Recenzii 59,8K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

Ambele aplicații folosesc aceeași politică de confidențialitate la aceeași adresă URL

 • http://static.allconnected.co/privacy_policy.html
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

Politica de confidențialitate poate afirma că nu vom împărtăși agenții de publicitate informațiile dvs. personale sau informațiile de utilizare fără consimțământul dvs. prealabil, dar există totuși o listă lungă de practici de partajare a datelor identificate cu cele mai relevante, după cum urmează:

Cum împărtășim informații … Informații agregate. Acolo unde este permis legal, putem utiliza și partaja informații despre utilizatori cu partenerii noștri într-o formă agregată sau desidentificată care nu poate fi utilizată în mod rezonabil pentru a vă identifica.

Parteneri terți. De asemenea, împărtășim informații despre utilizatori cu parteneri terți pentru a primi informații suplimentare publice disponibile despre dumneavoastră.

Orientarea 5.4 este foarte clară că nu este permisă partajarea datelor, ceea ce face ca această politică să nu fie conformă.

Mai pe larg, aceasta este o politică de confidențialitate, care a fost mult îmbunătățită de la investigația noastră anterioară, cu mult mai multe detalii, deși semnele de întrebare privind proprietatea chineză și transferurile internaționale de date rămân.

Notă: ALL Connected a publicat imediat o politică de confidențialitate actualizată pe 11 iunie, a doua zi după ce i-am contactat cu privire la constatările noastre. Cu toate acestea, clauzele menționate mai sus rămân în vigoare.

[Actualizare 13 iunie] Am primit un e-mail politicos de la avocații dezvoltatorului, care a fost foarte greu pentru a sublinia faptul că, întrucât nu colectează în primul rând date senstive, nu pot împărtăși nimic.

De asemenea, aceștia au declarat că „nu împărtășesc niciodată informații despre utilizatori cu terți, dincolo de Politicile de confidențialitate, Ghidul APPLE, legile americane referitoare la protecția datelor cu caracter personal sau GDPR.”

Au continuat să spună: „Pentru a nu fi pus la îndoială, declarația citată în e-mailul dvs. a fost eliminată din cele mai recente Politici de confidențialitate.”

Pentru a clarifica, ceea ce a fost eliminat este clauza de mai sus care începe „Parteneri terți”. Cealaltă clauză rămâne în vigoare.

Deși datele partajate s-ar putea să nu poată fi identificate personal, având în vedere că ghidurile Apple afirmă clar că aplicațiile VPN nu pot partaja orice date atunci aceste aplicații par să rămână neconforme.

Hotspot Shield Free, Betternet, TouchVPN, Hexatech

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: AnchorFree, Inc.

Scutul Hotspot:

 • 800.000 de noi instalări lunare
 • 4.5 stele
 • Recenzii 97.3K
 • Lista magazinelor de aplicații

Betternet:

 • 700.000 de noi instalări lunare
 • 4.6 stele
 • Recenzii 137,5K
 • Lista magazinelor de aplicații

TouchVPN:

 • 70.000 de noi instalări lunare
 • 4.6 stele
 • Recenzii 7.4K
 • Lista magazinelor de aplicații

Hexatech:

 • 70.000 de noi instalări lunare
 • 4.5 stele
 • Recenzii 33,5K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

Politicile de confidențialitate pentru Hotspot Shield, Betternet și TouchVPN sunt găzduite individual, dar sunt substanțial aceleași. Hexatech direcționează utilizatorii către politica Betternet și nu are propria politică individuală.

Scutul Hotspot

 • https://www.hotspotshield.com/privacy/
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Betternet

 • https://www.betternet.co/privacy-policy
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

TouchVPN

 • https://touchvpn.net/static/privacy
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Hexatech

 • https://www.betternet.co/privacy-policy
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

Următoarea clauză care apare în toate aceste politici de confidențialitate, cu numele relevant al aplicației la care face referire, este în mod clar încălcând Orientarea 5.4..

Este posibil să vă împărtășim locația dvs. generală (la nivel de oraș). În plus, agenții de publicitate pot colecta anumite informații independent de dvs. sau de dispozitivul dvs. atunci când difuzează anunțuri din aplicația Hotspot Shield, inclusiv ID-ul de publicitate al dispozitivului, IMEI, adresa MAC și transportatorul wireless.

În mod evident, clauza suplimentară de mai jos poate evita nerespectarea, deoarece terții colectează datele în mod direct, mai degrabă decât acestea le sunt furnizate. Am argumenta că este cu siguranță împotriva spiritului orientărilor și nu este favorabilă vieții private.

Furnizorii noștri de servicii pot colecta adrese IP în scopuri de atribuire de marketing.

În general, produsele AnchorFree au politici de confidențialitate transparente. Acest lucru face posibilă cel puțin luarea unei decizii în cunoștință de cauză cu privire la compensarea confidențialității necesară pentru accesul la un serviciu gratuit de înaltă calitate, chiar dacă acest serviciu este monetizat mai agresiv decât în ​​general.

ACTUALIZARE: AnchorFree a răspuns și, mai degrabă, nu a oferit vreo explicație a publicității vizate în aplicațiile lor, în schimb a declarat că „interpretăm greșit orientările Apple” și că Apple nu a însemnat cu adevărat interdicția în mod literal. Acesta a fost un răspuns foarte dezamăgitor în comparație cu eforturile anterioare de a fi transparente.

VPN – Proxy Super nelimitat & VPN – Cel mai bun proxy VPN nelimitat

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: Salt la mobil

VPN – Proxy Super nelimitat:

 • 800.000 de noi instalări lunare
 • 4,7 stele
 • Recenzii 159.4K
 • Lista magazinelor de aplicații

VPN – Cel mai bun proxy VPN nelimitat:

 • 80.000 de noi instalări lunare
 • 4,7 stele
 • Recenzii 7K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

Aceeași politică de confidențialitate se aplică atât aplicațiilor, cât și utilizatorilor sunt direcționate către aceeași adresă URL.

 • http://www.mobilejump.mobi/about/privacy-policy.html
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

Următoarea clauză pare să încalce interdicția Ghidului 5.4 de a partaja toate datele cu terți:

Este posibil să împărtășim datele dvs. cu alte companii afiliate MobileJump din Europa sau din afara acesteia. De asemenea, putem împărtăși datele dvs. cu terți, pentru a ajuta la gestionarea afacerii noastre și a furniza servicii.

În general, Mobile Jump și-a îmbunătățit politica de confidențialitate din investigația anterioară, făcând-o mult mai cuprinzătoare – ceea ce este pozitiv.

Cu toate acestea, rămân o serie de probleme de confidențialitate și semne de întrebare cu privire la această politică, pe lângă respectarea acesteia sau în alt mod cu noile orientări Apple. Există, de asemenea, întrebări fără răspuns despre ființa companiei cu sediul în China continentală în ciuda interdicției stricte a VPN în țara respectivă.

Mobile Jump nu a răspuns comunicării noastre despre concluziile noastre și nici nu și-a actualizat politicile.

X-VPN

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: Free Connected Ltd

 • 500.000 de noi instalări lunare
 • 4.6 stele
 • Recenzii 13,1K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

https://xvpn.io/?n=best.free.xvpn.PrivacyPolicyPage

Verdict: Conform

Politica de confidențialitate X-VPN nu conține elemente care ar provoca probleme de conformitate cu noile orientări Apple. De asemenea, nu există probleme de politică de confidențialitate mai largi cu acest VPN.

Rețineți că, totuși, pot rămâne steaguri roșii potențiale Proprietatea chineză a companiei (înregistrată în Hong Kong, dar cu proprietari cu sediul în China continentală) și lipsa de transparență corporativă.

VPN 360 – Proxy VPN nelimitat

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: TouchVPN

 • 400.000 de noi instalări lunare
 • 4.5 stele
 • Recenzii 21,2K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

 • https://vpn360.wordpress.com/2023/01/17/privacy-policy/
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

Următoarea clauză privind politica de confidențialitate pare să încalce Orientarea 5.4, deoarece, în timp ce aceasta nu se referă la date care pot fi urmărite persoanelor fizice, este totuși date despre utilizator:

Cu toate acestea, informațiile pentru vizitatori care nu pot fi identificate personal pot fi furnizate altor părți pentru marketing, publicitate sau alte utilizări.

De asemenea, am evidenția următoarele:

Nu vindem, comercializăm sau nu transferăm în alte părți informațiile dvs. de identificare personală. Aceasta nu include terțe părți de încredere care ne ajută în operarea site-ului nostru web, în ​​desfășurarea activității noastre sau în deservirea dvs., atât timp cât acele părți sunt de acord să păstreze aceste informații confidențiale.

Având în vedere că politica este găzduită pe o domeniu gratuit WordPress și nu a fost actualizat din 2023, în ciuda popularității durabile a aplicației, nu considerăm că furnizorul VPN a făcut suficient pentru a obține gradul de încredere necesar pentru a lua această politică la valoarea nominală.

Această asiduă evaluare este completată de faptul că dezvoltatorul și-a schimbat liniștit numele în App Store de la Infinity Software Co., Limited la TouchVPN.

Desigur, poate fi o coincidență faptul că acest nou nume prezentat într-o poziție proeminentă în lista App Store este același cu cel al unui produs mai consacrat și de încredere.

Cu toate acestea, nu considerăm sigur că nu există explicații despre modul în care „TouchVPN” se referă la marca existentă, referințe la care rămân pe pagină în mai multe cazuri: pentru drepturi de autor, un domeniu de adresă de e-mail de asistență și în domeniile termenilor. a serviciului și oa doua politică de confidențialitate înmormântată cu tipăritul mic al listei magazinului.

Această a doua politică are același text cu politica principală legată de listarea App Store, dar de data aceasta este găzduită pe un domeniu al platformei de asistență pentru clienți (Zendesk) și a fost creată mai recent, deoarece a fost actualizată ultima dată la sfârșitul anului 2023.

Softul TouchVPN / Infinity nu a răspuns comunicării noastre despre constatările noastre și nici nu și-a actualizat politicile.

VPN Proxy Vault – VPN nelimitat

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: Appsverse Inc.

 • 400.000 de noi instalări lunare
 • 4.6 stele
 • Recenzii 9.2K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

https://vpn.appsverse.com/privacy.html

Verdict: Conform

Politica de confidențialitate VPN Proxy Vault nu conține elemente care ar provoca probleme de conformitate cu noile orientări ale Apple. De asemenea, nu există probleme de politică de confidențialitate mai largi cu acest VPN.

Securizat VPN Pro

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: Contrast Media Inc

 • 300.000 de noi instalări lunare
 • 4,4 stele
 • 218 recenzii
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

 • https://docs.google.com/document/d/1khD3cgnx58bTCHQVRB3gFGUsWUDINa8uqBnINAOfBtw/edit
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

Această politică de confidențialitate este în mod clar încălcarea regulilor, deoarece împărtășește datele despre locație cu agenții de publicitate (deși nu este locația specifică actuală) și trece la o versiune plătită a produsului pe baza reținerii acestor date.

Când vizitați aplicația mobilă, este posibil să utilizăm tehnologia GPS (sau altă tehnologie similară) pentru a determina locația dvs. curentă pentru a determina orașul în care vă aflați și pentru a afișa o hartă de locație cu reclame relevante. Dacă sunteți abonat la utilizarea pachetului Premium, atunci nici o informație nu va fi distribuită publicitarilor.

Există alte încălcări aparente, după cum este specificat în următoarele:

Este posibil să dezvăluim informațiile furnizate de utilizator și colectate automat: … Cu furnizorii noștri de servicii de încredere care lucrează în numele nostru, nu au o utilizare independentă a informațiilor pe care le dezvăluim și au acceptat să respecte regulile stabilite în această declarație de confidențialitate.

În afară de problemele de nerespectare de mai sus, această politică – care este găzduită pe un Google Document public – ridică o serie de steaguri roșii de confidențialitate. Nu numai înregistrează datele de navigare ale utilizatorului, care este puternic anti-confidențialitate, dar are și o politică nerezonabil de lungă de păstrare a datelor. Aceasta este o aplicație de evitat absolut și nu ar trebui să fie disponibilă pentru descărcare în viziunea noastră.

Contrast Media Inc nu a răspuns comunicării noastre despre concluziile noastre și nici nu și-a actualizat politicile.

VPN 24: VPN hotspot pentru iPhone

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: 24apps GmbH

 • 300.000 de noi instalări lunare
 • 4.5 stele
 • Recenzii 8.5K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

 • http://www.24apps.co/privacy-policy.html
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

Există două aspecte ale acestei politici în conflict cu Orientarea 5.4:

Primul pare clar redus prin faptul că afirmă în mod explicit că datele utilizatorilor sunt partajate cu terți implicați în „marketing [și] publicitate” și alte companii care împărtășesc compania mamă a dezvoltatorului..

… principalul schimb de informații al utilizatorilor este cu furnizorii de servicii și partenerii care ne ajută în operarea serviciilor, cu alte companii din Grupul IAC …

Cu furnizorii de servicii și partenerii noștri. Folosim terți pentru a ne ajuta să funcționăm și să ne îmbunătățim serviciile. Acești terți ne ajută la diverse sarcini, inclusiv găzduire și întreținere de date, analitice, marketing, publicitate și operațiuni de securitate. Urmărim un proces strict de verificare înainte de a angaja orice furnizor de servicii sau de a lucra cu orice partener.

Cu alte companii ale grupului IAC …

A doua zonă care poate încălca se referă la reclame personalizate. Este posibil ca acest lucru să nu încalce orientările privind tehnicitatea, adică în virtutea faptului că terții colectează datele utilizatorului direct din aplicația în sine prin intermediul tehnologiei publicitare încorporate, dar cu siguranță contrazice spiritul noilor reguli..

Trebuie menționat, însă, că aceasta este o politică foarte cuprinzătoare și transparentă, care este lăudabilă, deoarece permite utilizatorilor potențiali să facă mai mult o alegere în cunoștință de cauză cu privire la confidențialitatea lor.

24apps GmbH nu a răspuns la comunicarea noastră despre concluziile noastre și nici nu și-a actualizat politicile.

VPN gratuit de FreeVPN.org

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: FreeVPN.org

 • 200.000 de noi instalări lunare
 • 4,3 stele
 • Recenzii 10.2K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

 • http://freevpn.org/privacy-policy/
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

FreeVPN.org poate afirma că „nu vinde comerț sau nu transferă în alte părți informațiile dvs. de identificare personală”, dar următoarele practici referitoare la publicitate ar părea că nu pot aplica noile reguli..

Aplicațiile noastre pot include rețele de publicitate terțe. Aceste rețele determină în mod independent modul de utilizare a informațiilor dvs., așa că consultați politicile de confidențialitate legate pentru a afla mai multe.

Cu toate acestea, informațiile pentru vizitatori care nu pot fi identificate personal pot fi furnizate altor părți pentru marketing, publicitate sau alte utilizări.

Politica în general lipsește în mare măsură de detalii despre probleme de confidențialitate specifice VPN, cum ar fi orice fel de politici de înregistrare sau de păstrare a datelor și nu ar trebui considerată acceptabilă pentru o aplicație VPN.

FreeVPN.org nu a răspuns la comunicarea concluziilor noastre și nici nu și-a actualizat politicile.

SkyVPN

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: Comunicare securizată

 • 100.000 de noi instalări lunare
 • 4,7 stele
 • Recenzii 16K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

http://www.skyvpn.us/privacy.html

Verdict: Conform

Politica de confidențialitate SkyVPN nu conține elemente care ar provoca probleme de conformitate cu noile orientări Apple.

Cu toate acestea, există întrebări restante la care să răspundem din investigația noastră anterioară, datorită naturii extrem de opace a acestui furnizor VPN, care am arătat că este deținută în secret de Tengzhan Hongkong Limited (騰 展 香港 有限公司). Aceasta este o companie înregistrată în Hong Kong al cărui acționar unic este bazat pe continentul chinez, unde VPN-urile sunt strict interzise.

Psiphon

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: Psifhon, Inc.

 • 100.000 de noi instalări lunare
 • 4.0 stele
 • Recenzii 3.3K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

 • https://psiphon.ca/en/privacy.html
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

Deși Psifhon ar trebui lăudat pentru profesionalismul și transparența sa, Orientarea 5.4 nu oferă alocații bazate pe granularitatea datelor partajate cu terți.

În consecință, este urmărită o încălcare aparentă a regulilor:

Când partajați cu terțe părți, Psifhon oferă doar vreodată statistici grosiere, agregate de octeți de domeniu. Nu împărtășim niciodată informații pe sesiune sau alte informații posibile de identificare.

Această distribuire se face de obicei cu servicii sau organizații cu care colaborăm – așa cum am făcut cu DW acum câțiva ani. Aceste statistici ne ajută și ei să răspundem la întrebări precum: „câți octeți au fost transferați prin Psiphon pentru DW.com către toți utilizatorii din Iran în aprilie?”

Din nou, nu oferim în mod special informații detaliate sau potențial de identificare a utilizatorilor partenerilor sau altor terți.

În timp ce fac parte din investigația noastră anterioară, pentru Psifon nu există steaguri roșii semnificative.

Psiphon, Inc., nu a răspuns nici comunicării noastre despre concluziile noastre și nici nu și-a actualizat politicile.

VPN TunnelBear & Proxy WiFi

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: TunnelBear, LLC

 • 100.000 de noi instalări lunare
 • 4.6 stele
 • Recenzii 27.2K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

https://www.tunnelbear.com/privacy-policy

Verdict: Conform

Politica de confidențialitate TunnelBear nu conține elemente care ar provoca probleme de conformitate cu noile orientări Apple. Nu există probleme mai ample cu privire la politicile acestui serviciu sau la transparența companiei pe care le-am găsit.

#VPN

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: Aplicații Apalon

 • 80.000 de noi instalări lunare
 • 4.5 stele
 • Recenzii 18.3K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

 • http://www.apalon.com/vpn/privacy_policy.html
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

#VPN pare să contravină Orientării 5.4 prin distribuirea datelor de locație cu terți pentru publicitate.

Când colectăm datele dvs. exacte de geolocalizare (sub rezerva consimțământului dvs.) (care pot fi prin intermediul rețelelor celulare, Wi-Fi, Sistem de poziționare globală (GPS) ale dispozitivului și / sau informații Bluetooth), facem acest lucru pentru a vă oferi locația noastră produse și servicii conexe, de exemplu, pentru a vă oferi alerte de prognoză și vreme pentru locația dvs. și, de asemenea, pentru a facilita, măsura sau pentru a susține altfel publicitatea de către terți (prin aplicațiile noastre sau aplicațiile terților) care pot fi legate de locația dvs. peste orar.

În general, părerea noastră anterioară cu privire la politica de confidențialitate #VPN, prin faptul că este o intenție bună, dar defectuoasă, rămâne încă.

Apalon Apps nu a răspuns la comunicarea concluziilor noastre și nici nu și-a actualizat politicile.

VPN pentru iPhone

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: Brain Craft Ltd

 • 70.000 de noi instalări lunare
 • 4.5 stele
 • Recenzii 18.3K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

 • http://braincraftapps.com/workspace/vpn/Policy.html
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

Brain Craft s-a grăbit printr-o politică de confidențialitate actualizată a doua zi după ce i-am contactat pentru a le notifica rezultatele noastre.

Comparați politica inițială cu versiunea actualizată, iar diferența este atât de accentuată încât este greu de luat în serios afirmațiile dezvoltatorului că au modificat deja politica înainte de a le contacta. Data actualizată a noii politici fiind cu o zi mai târziu decât data e-mailului nostru sugerează și altfel.

Politica inițială a fost de doar 250 de cuvinte și nu avea niciun detaliu substanțial pentru a susține afirmațiile de a nu partaja date. Din acest motiv, am considerat-o neconformă, în ciuda faptului că nu a fost admisă schimbul de date, pur și simplu din cauza lipsei vreunei explicații a modului în care practicile lor comerciale le-au permis să facă o astfel de reclamație.

Noua politică poate reprezenta o îmbunătățire majoră a ceea ce a înlocuit și, ca atare, apare acum conform cu Ghidul 5.4.

Cu toate acestea, politica este încă mult mai scurtă decât exemplele de bune practici și continuă să facă afirmații privind confidențialitatea datelor care necesită o mai bună justificare înainte de a putea recomanda această aplicație în bună conștiință.

HOTSPOT VPN: HotSpot nelimitat

Detalii despre aplicație

Dezvoltator: HotSpot VPN Ltd

 • 70.000 de noi instalări lunare
 • 4,7 stele
 • Recenzii 3.3K
 • Lista magazinelor de aplicații

Politica de Confidențialitate:

 • https://vpn-configuration.com/privacy
 • Descărcați versiunea PDF a Politicii de confidențialitate la data publicării

Verdict: Neconform

Politica de confidențialitate pentru confuzul numit HOTSPOT VPN (care nu are nicio legătură cu Hotspot Shield sau AnchorFree) prezintă următoarea clauză de distribuire a datelor foarte largă care contravine Orientării 5.4:

VPN-ul Hotspot poate dezvălui informații colectate în mod automat și alte informații non-personale cu terțe părți interesate pentru a ajuta aceste părți în înțelegerea modelor de utilizare, vizualizare și demografie pentru anumite programe, conținut, servicii, reclame, promoții și / sau funcționalități pe Serviciu..

Dezvoltatorul se acordă o marjă semnificativă nu doar în privința cui poate împărtăși datele utilizatorului, ci și în ce scop. Termenii „utilizare” și „vizualizare” se remarcă într-adevăr pentru a oferi posibilități activității browserului de logare, care este extrem de preocupant și de o încălcare clară a noilor reguli..

Acest dezvoltator este altul care și-a schimbat liniștit numele de când l-am expus drept proprietate chineză continentală, în ciuda faptului că a fost înregistrat în Hong Kong, împreună cu o politică de confidențialitate șocant slabă. Fost cunoscut sub numele de HiMobi Tech Ltd, acest nume a dispărut de atunci din lista App Store.

Politica de confidențialitate are în continuare probleme foarte grave care ar trebui să o excludă din App Store, precum expunerea adreselor IP reale ale utilizatorilor.

„Așa cum este descris în Termenii noștri, cu toate acestea, este posibil să nu furnizăm o adresă IP virtuală pentru fiecare site web pe care îl puteți vizita, iar site-urile terțe părți pot primi adresa IP originală atunci când vizitați aceste site-uri web.”

HOTSPOT VPN Ltd nu a răspuns la comunicarea noastră asupra concluziilor noastre și nici nu și-a actualizat politicile.

Metodologie

Am identificat primele 20 de aplicații VPN gratuite din localitatea americană a Apple App Store, în volumul descărcărilor lunare, folosind cele mai recente date disponibile în luna Sensortower. Am revizuit politica de confidențialitate actuală legată din lista App Store a fiecărei aplicații, identificând toate elementele care contrazic orientarea 5.4 (aplicații VPN) din Ghidul de revizuire a App Store. Am notificat toți furnizorii VPN apreciați ca „neconformi” cu această constatare.

Despre noi

Top10VPN.com este un site web important de revizuire VPN. Vă recomandăm cele mai bune servicii VPN pentru a proteja confidențialitatea consumatorilor online. De asemenea, ne propunem să educăm publicul larg cu privire la confidențialitatea digitală și riscurile de securitate cibernetică prin intermediul resurselor și cercetării noastre online gratuite.

Pentru mai multe informații cu privire la problemele de securitate și confidențialitate, aruncați o privire la cel mai nou raport Global VPN mobil, precum și celelalte piese de cercetare orignale ale noastre: Indexul de Risc VPN gratuit (Android), Investigația de proprietate VPN gratuită și Investigația blocului site-ului ISP din Marea Britanie..

  Indexul prețurilor de pe piața întunecată (Ediția SUA)