ProtonVPN haluaa ehdottomasti käyttäjiensä tuntevan olonsa turvalliseksi sen tuotteen käyttämisestä maanalaisten Sveitsin tietokeskusten kautta säännöllisesti päivitettävään avoimuusraporttiin ja Warrant Canary -sivustolle verkkosivustollaan..

Mutta lisäävätkö ProtonVPN: n väitteet avoimuudesta, rehellisyydestä ja turvallisuudesta ensin? Saa ilmaiset asiakkaat samantasoisen verkkoturvallisuuden ja yksityisyyden kuin premium-tilaajat?

Olemme testanneet ProtonVPN: n ilmaisen palvelun kaikkia näkökohtia vastatakseen niihin kysymyksiin, samoin kuin seuraaviin:

 • Onko ProtonVPN ilmainen turvallinen?
 • Toimiiko ProtonVPN Free Netflixin kanssa?
 • Kuinka nopea on ProtonVPN Free?
 • Onko se hyvä VPN?
 • Voitko torrentia käyttämällä ProtonVPN Free -sovellusta?

Jos haluat lisätietoja ProtonVPN: n maksetusta versiosta, voit lukea kattavan katsauksen täältä.

Ennen kuin tutustumme yksityiskohtiin, tässä on vilkutus ProtonVPN Free -palvelun eduille ja haitoille:

Contents

Yleiskatsaus

ProtonVPN ilmaiset plussat & Haittoja

Plussat

 1. Suuri latausnopeus: 60Mbps (lähellä olevaan VPN-palvelimeen)
 2. Pienin kirjauskäytäntö
 3. VPN-tappokytkin & IP / DNS / WebRTC ei vuota
 4. Rajoittamaton kaistanleveys – ei VPN-tiedonsiirtoa
 5. Käyttäjäystävälliset mukautetut VPN-sovellukset (avoimen lähdekoodin & tilintarkastettu)

Haittoja

 1. Voi käyttää vain kolmea VPN-palvelimen sijaintia
 2. P2P: tä ei sallita millään ilmaisilla VPN-palvelimilla
 3. Ei toimi Netflixin tai BBC iPlayerin kanssa
 4. Ei toimi Kiinassa

ProtonVPN-ilmaisen avaimen yhteenveto

Huippulatausnopeus

Kirjauskäytäntö

IP-, DNS- tai WebRTC-vuodot

Toimivalta

palvelimet

IP-osoitteet

Maat

Yhdysvaltain Netflix

Torrenting

Toimii Kiinassa

Tuki

Virallinen nettisivu

59Mbps
Nimetön palvelimen käyttöä koskevat tiedot
Ei
Sveitsi (Privacy Haven)
8
Ei julkistettu
3
Ei
Ei
Ei
Sähköposti & Vain verkkoresurssit
ProtonVPN.com

Usein ilmaiset VPN: t ovat turhauttavasti hitaita, mutta ProtonVPN osoitti muuten. Ennen kuin paljastamme kuinka hyvin ProtonVPN sujui nopeustesteissämme, katsotaanpa VPN: n takana olevaa henkilöä ja sen kirjauskäytäntöä.

Noin & Kirjauskäytäntö

Kuka on ProtonVPN Free?

ProtonVPN perustettiin vuonna 2007, ja sitä hallinnoi ProtonVPN AG. Sillä on läheiset siteet Proton Technologies AG: hen, joka omistaa salatun ProtonMail-sähköpostipalvelun.

ProtonVPN AG sijaitsee Genevessä, Sveitsissä, mikä tarkoittaa, että sen käyttäjiä suojaa jotkut maailman voimakkaimmista tietosuoja- ja tietosuojalakeista..

ProtonVPN ilmoittaa tietosuojakäytännössään, että se “paljastaa hallussaan olevat rajoitetut käyttäjätiedot, kun Sveitsin tuomioistuin sitä pyytää”, mutta koska niitä ei voida linkittää takaisin sinuun yksityishenkilönä, älä anna sen huolehtia myös sinusta. paljon.

Kirjauskäytäntö

ProtonVPN Basicin, Plusin ja Visionaryn tietosuojakäytäntö koskee myös ProtonVPN Free -sovellusta, mikä on hienoa, koska se on suunnilleen niin lähellä lokitietoja kuin voit saada uhraamatta VPN-palvelimen suorituskykyä..

Ainoa mitä ProtonVPN Free kerää, on viimeisen onnistuneen kirjautumisyrityksen aikaleima, ja se korvataan joka kerta, kun muodostat yhteyden VPN: ään.

Tietoja käytetään suojaamaan käyttäjätilejä salasanan raa’ilta hyökkäyksiltä ja selvittämään myös, ettei kukaan muu käytä tiliäsi.

ProtonVPN: n lokit älä sisältää kaikki tunnistetiedot, kuten:

 • Todellinen IP-osoitteesi tai fyysinen sijaintisi
 • Sovellukset ja verkkosivustot (DNS-pyynnöt), joissa käyt yhteyden ollessa

Tämä tarkoittaa, että mitään mitä teet ProtonVPN Free -yhteyden yhteydessä, voi linkittää takaisin sinulle.

Nopeus & Luotettavuus

Melko nopea ilmaiseen VPN: ään

Proton VPN Free on melko nopea ilmaiselle VPN: lle, eikä myöskään datakattoja hidasta sinua. Olemme kuitenkin kokeneet hitaampia nopeuksia ruuhka-aikoina, koska premium-käyttäjille annetaan etusija.

  Piilotettu VPN-arvostelu

Vaikka lähimpään VPN-palvelimeen (Yhdistynyt kuningaskunta Alankomaat) yhteyden nopeuden menetys, joka on noin 36%, ei ole niin nopea verrattuna eniten maksettuihin VPN-verkkoihin, ProtonVPN on silti nopea ilmaiseen palveluun.

Nopeus johtuu fyysisestä sijainnistamme Lontoossa (100Mbps valokuituyhteys) Amsterdamin testipalvelimeen.

Ennen ProtonVPN Free -sovelluksen käyttöä:

 1. ladatambps

  93,78

 2. uploadmbps

  97,77

 3. ProtonVPN ilmainen arvostelupingneiti

  3

Kun yhteys on muodostettu ProtonVPN Free:

 1. ladatambps

  59.77

 2. uploadmbps

  59.25

 3. ProtonVPN ilmainen arvostelupingneiti

  22

Latausnopeus ilman ProtonVPN ilmainen: 93.78Mbps

Latausnopeus kanssa ProtonVPN ilmainen: 59.77Mbps

Latausnopeuden menetys, kun ProtonVPN Free on käynnissä: 36%

Nopeudet ottavat osuman, jos muodostat yhteyden VPN-palvelimiin kauempana fyysisestä sijainnistasi – koimme 78%: n katkeamisen yhteyden Yhdistyneestä kuningaskunnasta Yhdysvaltoihin.

Tässä ovat keskimääräiset nopeudet, joita Yhdistyneeltä kuningaskunnalta odottaa ProtonVPN: n muihin ilmaisiin VPN-palvelimiin:

 • USA: 21Mbps (ladata) & 15Mbps (Upload)
 • Japani: 19Mbps (ladata) & 15Mbps (Upload)

Vaikka ProtonVPN: n nopeudet lähellä olevilla palvelimilla ovat riittävät suoratoistoon ja torrenttiin, näitä palveluita ei tueta ilmaisissa sovelluksissa..

Lisätietoja VPN-nopeuksien testaamisesta saat VPN-tarkistusten sivulta.

Palvelimen sijainnit

Rajoitettu kolmeen VPN-palvelimen sijaintiin

Maapallo, jossa sininen lippu3CountriesKuva kaupunkimaisemasta3CitiesKuva vaaleanpunaisesta merkinnästäJulkaisematon määrä IP-osoitteita

ProtonVPN: n ilmaisen version avulla voit käyttää vain kolmea erilaista VPN-palvelinpaikkaa – Japania, Alankomaita ja Yhdysvaltoja..

Kuvakaappaus ProtonVPN Free Server -sovelluksesta sovelluksessa

Vaikka tämä ei välttämättä ole ongelma ilmaisten VPN-palvelimien lähellä oleville käyttäjille, muualla maailmassa kokevat tietysti hitaammat nopeudet ProtonVPN Free -sovellusta käytettäessä.

Ilmaisten käyttäjien käytettävissä on yhteensä kahdeksan yksittäistä VPN-palvelinta, erittäin pieni määrä, joka myös hidastaa nopeutta ruuhka-aikoina.

Kaupunkitason VPN-palvelimiin ei ole mahdollista poistua, mutta jos päivität premium-ProtonVPN-tilaukseksi, sinua kohdellaan 11 Yhdysvaltain kaupungissa ja yhteensä 43 maassa ympäri maailmaa..

ProtonVPN: llä ei ole mitään virtuaalipalvelimia, mutta se vuokraa joitakin verkon paljaan metallin palvelimia. ProtonVPN vuokraa nämä palvelimet luotettavista tietokeskuksista, jotka antavat VPN-yritykselle täyden pääsyn varmistaakseen, että sen minimaalinen lokitietokäytäntö ylläpidetään..

suoratoisto & Torrenting

Huono valinta streaming- ja torrent-faneille

ProtonVPN: n ilmaista versiota ei ole suunniteltu tarjoamaan nopeaa, vaivatonta pääsyä suosituille suoratoistosivustoille. Itse asiassa ProtonVPN Free ei yksinkertaisesti toimi Netflixin tai BBC iPlayerin kanssa.

Koska Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei ole mahdollista muodostaa yhteyttä VPN-palvelimeen, et voi katsella BBC iPlayer -sovellusta. ProtonVPN Free ei myöskään toimi Hulun kanssa.

Jos haluat katsella Netflixiä ja Hulua ProtonVPN: llä, sinun on päivitettävä premium-tilaukseen (Plus- ja Visionary-suunnitelmat).

Torrenting

Vaikka ProtonVPN on riittävän turvallinen P2P: lle, se ei tue minkään ilmaisen VPN-palvelimen torrenttia – tämä on ominaisuus, joka on varattu yksinomaan maksullisille tilaajille (Basic-, Plus- ja Visionary-suunnitelmat).

P2P-varoitus ponnahdusikkuna ProtonVPN Free -sovelluksessa

Jos yrität torrent ollessasi yhteydessä johonkin ProtonVPN: n ilmaisiin VPN-palvelimiin, tämä varoitusviesti aukeaa.

Jos tarvitset ilmaisen VPN: n suojataksesi sinua torrentin aikana, tutustu tärkeimpiin suosituksiin täällä.

Censenssin ohittaminen

Ei toimi Kiinassa

ProtonVPN: n ilmainen VPN ei sovellu sensuurin ohittamiseen maissa, jotka estävät VPN: t, etenkin Kiinassa.

ProtonVPN toimii paitsi OpenVPN: ssä, protokollassa, joka Ison palomuurin sensuureilta on helpointa havaita ja estää, myös ilmaisilla käyttäjillä ei ole pääsyä Secure Core -palvelimiin..

Secure Core on suunniteltu tarjoamaan ylimääräinen hämärtämiskerros reitittämällä liikennettä useiden VPN-palvelimien kautta, mutta silloinkin se ei aina riitä pääsemään Kiinan sensuurien ohi..

  Salaa.me-arvostelu

Jos tarvitset luotettavan VPN: n Kiinalle, joudut todennäköisesti maksamaan siitä – tässä ovat suosituksemme.

ProtonVPN: n pienen ilmaisen palvelinverkon ansiosta se ei ole hyvä VPN-valinta muille korkean sensuurin maiden, kuten Turkin, Venäjän tai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien, käyttäjille..

Platforms & Laitteet

Muokatut VPN-sovellukset pääalustoille & toimii reitittimien kanssa

sovellukset

Windows-logoWindowsMac-logomaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroidLinux-logoLinuxReitittimen logoreititin

ProtonVPN: n ilmainen VPN on saatavana osoitteessa:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • Android
 • iOS

Kaikki VPN-sovellukset ovat avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja ne on tarkastanut konsulttiyritys SEC Consult, mikä tekee ProtonVPN: stä erittäin avoimen.

Linux-käyttäjille on olemassa myös yksinkertainen manuaalinen kiertotapa.

Toisin kuin premium-VPN-suunnitelmat, ProtonVPN: n ilmainen suunnitelma sallii yhteyden muodostamisen vain yhdelle laitteelle kerrallaan.

Pelikonsolit & Suoratoistolaitteet

AppleTV-logoAppleTVAmazon Fire TV -logoAmazon Fire TVChromecast-logoChromecastNintendo-logonintendoPlayStation-logoPeli asemaRoku-logoRokuXbox-logoxbox

ProtonVPN Free: llä ei ole natiivisovelluksia suoratoistolaitteita tai pelikonsolia varten, mutta kiertotapa on olemassa.

Koska ProtonVPN: n ilmainen suunnitelma sallii VPN-palvelun käyttämisen vain yhdessä laitteessa kerrallaan, sen asentaminen reitittimen tasolle on hyvä siirto, jos haluat suojata useita laitteita, kuten suoratoistolaitteita, kuten Amazonin Fire TV Stick, ja pelikonsolia, kuten Xbox tai Peli asema.

Löydät täydellisen luettelon yhteensopivista reitittimistä ProtonVPN: n verkkosivuston tukiosasta.

Jos olet kuitenkin Fire TV Stick -käyttäjä, suosittelemme tutustumaan näihin ilmaisiin Firestick VPN -sovelluksiin, jotta asennus olisi paljon yksinkertaisempaa ja nopeampaa..

Selaimen laajennukset

ProtonVPN ei tarjoa selainlaajennuksia ilmaisille tai maksuteille käyttäjille. Jos etsit ilmaista VPN-selaimen laajennuksia, katso Windscribe.

salaus & turvallisuus

Ilmainen versio tarjoaa saman vankan tietoturvan kuin premium-VPN

protokollat

salaus

turvallisuus

Lisäominaisuudet

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

DNS-vuotojen estäminen

IPV6-vuotojen estäminen

VPN-tappokytkin

Jaettu tunnelointi

Katso VPN-sanastoa, jos nämä ehdot hämmentävät sinua ja haluat lisätietoja.

ProtonVPN Free -käyttäjät hyötyvät täsmälleen samalta turvatasolta kuin sen premium-VPN-tilaajat, mikä tekee siitä yhden turvallisimmista ilmaisista VPN-palveluista ympäri.

Kuvakaappaus ProtonVPN Free Settings -valikosta sovelluksessa

Pöytäsovellukset toimivat yksinomaan OpenVPN: ssä, turvallisimmassa VPN-protokollassa, joten voit olla varma, että henkilökohtaiset tietosi ovat suojattuja. Salaus tapahtuu AES-256-salauksen avulla. Android-sovellus antaa mahdollisuuden muodostaa yhteyden joko OpenVPN: ään tai IKEv2: een, joka on myös erittäin turvallinen, kun taas iOS-sovellus on vain IKEv2.

VPN-tappokytkinominaisuus on ehdottoman välttämätön, koska se estää todellisen IP-osoitteesi paljastamisen odottamattoman yhteyden katkeamisen tapauksessa. Käytettävissä on myös jaettu tunnelointi, jonka avulla käyttäjät voivat sulkea pois tietyn Internet-liikenteen VPN-tunnelista.

ProtonVPN Free suojaa myös sinua DNS- ja IPv6-vuotoilta, kuten riippumattomat vuototestimme vahvistavat.

Näyttökuva vuotokokeen tuloksista browserleaks.com-sivustossa

Vuotavat testitulokset selaimessa.com, kun ne ovat yhteydessä ProtonVPN-ilmaiseen yhdysvaltalaiseen palvelimeen. Testaamme Iso-Britanniasta.

Valitettavasti on olemassa kourallinen ominaisuuksia, jotka rajoittuvat maksettuihin käyttäjiin, kuten ProtonVPN: n Secure Core -palvelimet, jotka lisäävät yksityisyyttä reitittämällä liikennettä useiden VPN-palvelimien kautta. ProtonVPN Free: stä puuttuu myös palvelimia, jotka on optimoitu käytettäväksi Torin kanssa.

Siitä huolimatta, se on yksi turvallisimmista (ja turvallisimmista) ilmaisista tarjoajista, joita olemme nähneet.

  PureVPN-arvostelu

Helppokäyttöisyys

Helppo asennus & intuitiiviset mukautetut sovellukset

Miten asentaa & Asenna ProtonVPN ilmaiseksi

 • Kuvakaappaus ProtonVPN Free Plan -ominaisuuksista

  ProtonVPN: n verkkosivustolla voit nähdä ero ilmaisen VPN-suunnitelman ja kunkin maksetun suunnitelman välillä.

 • Kuvakaappaus ProtonVPN Free Download -sovelluksesta

  Sinun on annettava sähköpostiosoitteesi ennen kuin voit aloittaa VPN: n käytön.

 • Kuvakaappaus ProtonVPN-ilmaisesta sähköpostivahvistuksesta

  ProtonVPN lähettää vahvistuskoodin sähköpostiosoitteeseesi, jotta voit vahvistaa VPN-tilisi.

 • Kuvakaappaus ProtonVPN Free Setup Wizardista

  Kun olet ladannut VPN-tiedoston, ohjattu asennusohjelma opastaa sinua VPN-asennusprosessin läpi.

 • Kuvakaappaus ProtonVPN Free Desktop App Login -kirjautumisesta

  Ennen kuin käytät VPN-sovellusta ensimmäistä kertaa, sinua kehotetaan antamaan luomasi tilin kirjautumistiedot.

 • Kuvakaappaus ProtonVPN Free Desktop App -näytöstä

  Pidämme VPN-sovelluksen päänäytön yksityiskohtaisuudesta, mutta valtava maailmankartta vaikuttaa vähän tarpeettomalta.

 • Kuvakaappaus ProtonVPN Free Desktop App Connected -sovelluksesta

  Mahdollisuus nähdä VPN-palvelimen kuormitus on todella hyödyllistä sijainnin valinnassa.

 • Kuvakaappaus ProtonVPN-ilmaisista yhteysprofiileista

  Voit luoda yhteysprofiileja, joten sinun ei tarvitse valita tiettyä VPN-palvelinta joka kerta.

 • Kuvakaappaus ProtonVPN Free Desktop App -asetuksista

  VPN-asetukset ovat kuormia parempia kuin olemme nähneet muilta ilmaisilta palveluntarjoajilta, ja niihin sisältyy hyödyllisiä asiayhteydetietoja.

Käynnistäminen ja käyttö ProtonVPN Free -sovelluksella on erittäin helppoa ja vie vain muutaman minuutin alusta loppuun.

Ladattuaan ProtonVPN: n ilmaiset sovellukset ovat täsmälleen yhtä helppokäyttöisiä kuin premium-sovelluksensa, vähemmän palvelinpaikkoja on ainoa havaittava ero.

Toisin kuin monet ilmaiset VPN: t, jotka toimitetaan rajoittavien tietokattojen kanssa, ProtonVPN antaa ilmaisille käyttäjille rajoittamattoman kaistanleveyden.

Emme ole tottuneet näkemään minkäänlaisia ​​konfiguroitavia vaihtoehtoja ilmaisista VPN: istä, joten se teki päivittävän muutoksen voidakseen määrittää VPN: n takaisinkytkentäominaisuus, DNS-vuodonsuojaus ja vaihtaa UDP- ja TCP-protokollien välillä.

Asiayhteydetiedot löytyvät useimpien näiden asetusten vierestä, mikä on erityisen hyödyllistä VPN-aloittelijoille.

Asiakaspalvelu

Paljon online-resursseja & ajoittainen live chat-tuki

Sähköposti

Verkkoresurssit

Joo
Joo

ProtonVPN Free -asiakastuki on paljon parempi kuin useimpien muiden ilmaisten palveluntarjoajien tarjoama, mutta se ei ole saanut korjausta premium-palveluihin, koska live-chatia ei ole..

Siellä on online-tukikeskus, joka kattaa perustiedot VPN-kyselyistä ja vianetsintäkysymyksistä (käytä hakupalkkia navigointiin), ja kaikille tuetuille laitteille on myös vaiheittaiset asennusoppaat, myös ne, jotka on määritettävä manuaalisesti.

ProtonVPN: llä on myös sähköpostituki ja siitä on apua, jos melko hidasta, joten tarvitsemasi avun saaminen on melko helppoa.

Pohjaviiva

Suosittelemmeko ProtonVPN ilmaiseksi?

Jos etsit ilmaista VPN: tä, suosittelemme ehdottomasti ProtonVPN: tä. Se on erittäin turvallista käyttää, kaikki sovellukset ovat avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, ja niihin sisältyy rajoittamaton data, mikä tarkoittaa, että voit suojata online-toiminnoistasi niin paljon tai vähän kuin haluat.

Haittoja, kuten kolmen palvelimen sijainnin raja ja suoratoiston sekä P2P-tuen puute, on, mutta ProtonVPN: n tulisi olla paras valinta niille, jotka etsivät korkeaa yksityisyyttä kuluttamatta senttiäkään.

Vaihtoehdot ProtonVPN Free: lle

TunnelBear Free -logo

TunnelBear Free

TunnelBearin ilmaisen VPN-palvelun avulla voit valita 23 palvelinpaikan välillä, mikä on kaikkein anteliain, mitä olemme nähneet ilmaiseksi palveluksi. Se on turvallista ja helppokäyttöinen myös. Lue TunnelBear ilmainen arvostelu

Windscribe ilmainen logo

Windscribe ilmaiseksi

Ei ole yhtään ilmaista VPN-verkkoa, joka toimisi luotettavasti Netflixin kanssa, mutta Windscribe on hyvä valinta, jos tarvitset ilmaisen VPN: n torrentiksi. Se suojaa P2P-liikennettä VPN-tappokytkimellä ja DNS-vuotosuojauksella. Lue ilmainen arvostelu Windscribe

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me