VPN yang kecil, bebas dan ditubuhkan, ibVPN (yang bermaksud ‘VPN Browsing Tidak Dapat Menunjukkan’) adalah nama yang mungkin hanya diketahui oleh mereka yang benar-benar berada dalam VPN mereka.

Tetapi ibVPN merupakan permata yang tersembunyi yang tidak diabaikan? Sekiranya anda mempertimbangkannya di samping rumah tenaga industri seperti NordVPN dan IPVanish?

Sekilas dasar privasi ibVPN kelihatan baik, seperti juga ciri-ciri yang luasnya. Kami pergi ke kedua-dua orang yang terperinci dalam kajian penuh kami, serta menjawab soalan-soalan besar seperti:

 • Adakah ibVPN selamat?
 • Seberapa baik lanjutan ibVPN untuk Chrome?
 • Apa itu DoubleVPN?
 • Adakah ibVPN melambatkan internet anda?

Tambahan pula segala yang anda ingin ketahui mengenai ibVPN, termasuk betapa mudahnya digunakan, sama ada ia menyahsekat Netflix, dan hanya siapa yang di belakangnya.

Contents

Gambaran keseluruhan

kebaikan ibVPN & Keburukan

Kebaikan

 1. Dasar sifar log yang boleh dipercayai
 2. Ciri-ciri keselamatan ton
 3. Pelayan di 82 bandar di seluruh dunia
 4. Protokol stealth untuk negara penapisan tinggi
 5. Kebanyakan peranti dilindungi, ditambah pelanjutan penyemak imbas yang berguna
 6. Mengagumkan sokongan pelanggan 24/7

Keburukan

 1. Aplikasi Windows yang mengelirukan
 2. Tidak boleh dipercayai untuk streaming dan Netflix
 3. Kelajuan ke atas sambungan jarak jauh tidak bagus

Ringkasan Utama ibVPN

Kelajuan Muat Turun Teratas

Dasar Pembalakan

Kebocoran IP, DNS atau WebRTC

Bidang kuasa

Pelayan

Alamat IP

Negara

US Netflix

Torrenting

Bekerja di China

Sokongan

Harga Termurah

Laman web rasmi

56Mbps
Tiada Log
Tidak
Romania (Ahli EU)
180
2,000+
50
Ya
Terhad
Tidak boleh dipercayai
24/7 Live Chat
$ 4.83 / mo lebih dari 12 bulan
IbVPN.com

Di atas, anda akan mendapati pengambilan kunci kami di ibVPN. Terdapat beberapa tokoh menarik di sana, tetapi semuanya tidak bermakna jika anda tidak boleh mempercayai VPN itu sendiri.

Mari kita lihat siapa yang menjalankan ibVPN.

Mengenai & Dasar Pembalakan

Siapa ibVPN?

ibVPN mempunyai bahagian yang bagus, telus Mengenai Kami di laman webnya untuk membantu anda mengenali syarikat dengan lebih baik dan memupuk kepercayaan.

Adalah penting bahawa VPN anda tidak cuba menyembunyikan apa-apa daripada anda, dan kami pasti suka ada gambar pasukan front-and-center ibVPN.

Satu angka yang menonjol kepada kita adalah bahawa ibVPN telah wujud sejak tahun 2003, yang merupakan masa yang agak panjang dalam istilah VPN. Walaupun produk VPNnya tidak dikeluarkan sebelum 2010, itu masih merupakan tahun yang baik dalam industri yang pada umumnya agak muda.

Amplusnet adalah nama syarikat yang memiliki ibVPN. Laman webnya agak jarang (sebenarnya ia hanya halaman pendaratan dengan grafik yang tidak bermakna dan beberapa maklumat kenalan), tetapi itu kemungkinan besar kerana ia hanya wujud sebagai syarikat induk untuk jenama VPN.

Halaman LinkedIn untuk Amplusnet mengatakan bahawa ia mempunyai portfolio pelbagai produk dan penyelesaian IT, walaupun, terus terang, kita tidak dapat mencari bukti bahawa mana-mana sebenarnya ada di luar ibVPN.

Dan Gurghian adalah pengasas bersama, pemilik, dan Ketua Pegawai Eksekutif Amplusnet / ibVPN – dia juga memegang AMA (Ask Me Anything) Q&Sesi di Reddit pada tahun 2015 untuk sesiapa yang ingin tahu mengenai VPN dan privasi dalam talian.

Gurghian, bersama-sama dengan pasukan ibVPN yang lain, adalah Romania, yang juga di mana ibVPN didasarkan.

Romania adalah ahli EU jadi, walaupun ia bukan negara paling teruk di dunia untuk privasi, sambungan itu sentiasa sesuatu yang perlu diketahui.

Dasar Pembalakan

ibVPN menyimpan dasar tanpa log. Kami selesa memanggilnya bahawa, kerana ia menjelaskan apa yang tidak log masuk dalam dasar privasinya.

Tiada lalu lintas yang dilog masuk, atau bagaimana VPN atau mana-mana perkhidmatannya digunakan. ibVPN menjanjikan bahawa ia tidak boleh mengaitkan aktiviti tertentu dengan mana-mana pengguna tertentu dan, bukan hanya itu, tetapi tidak menyimpan maklumat pembayaran semacam itu kerana semuanya ditangani oleh perkhidmatan pihak ketiga – sesuatu yang agak jarang berlaku untuk VPN.

Kami hanya mempunyai dua isu kecil dengan dasar pembalakan ibVPN.

Isu pertama adalah bahawa ia sangat singkat. Walaupun terma dan syarat keseluruhan dan bercakap undang-undang bercakap mungkin agak panjang, semua yang benar-benar berkata mengenai perkara pembalakan adalah ini:

dasar pembalakan ibVPN

Sebaiknya kita melihat sedikit lebih terperinci daripada itu, hanya untuk meletakkan minda kita dengan selesa.

Kedua, ada masalah jurisdiksi Romania ibVPN.

ibVPN dengan yakin menyatakan bahawa, jika mana-mana pelayan dilihat oleh pihak berkuasa, mereka akan kosong. Walaupun itu benar, lebih baik jika ibVPN berada di tempat yang kuasa EU tidak boleh mendapatkan tangan mereka pada pelayan sama sekali.

Kelajuan & Kebolehpercayaan

Benar-benar purata untuk kelajuan

Apabila ia datang kepada kelajuan, jika mereka memuat naik atau muat turun, ibVPN benar-benar luar biasa, duduk tepat di tengah-tengah pasaran.

Anda tentu saja boleh melakukan lebih buruk, tetapi anda juga boleh melakukan lebih baik daripada ibVPN.

Keputusan kelajuan dari lokasi fizikal kami di London (sambungan gentian optik 100Mbps) ke pelayan ujian London.

Sebelum menggunakan ibVPN:

 1. Muat turunMbps

  89.83

 2. Muat naikMbps

  98.67

 3. Kajian ibVPNPingCik

  7

Apabila disambungkan ke ibVPN:

 1. Muat turunMbps

  56.21

 2. Muat naikMbps

  79.66

 3. Kajian ibVPNPingCik

  26

Apa yang lebih penting daripada bilangan mentah yang dicatatkan dalam ujian kami ibVPN adalah kesukaran yang kita telah cuba untuk mencari pelayan terpantas untuk menguji dari.

  Tinjauan Percuma VPNhub

Memilih opsyen ‘Pelayan terpantas’ ibVPN (seperti yang biasanya dilakukan semasa menguji VPN) sebenarnya menyambungkan kami ke pelayan Over Tor VPN di Belanda. Bukan sahaja kami menguji dari London, UK, tetapi walaupun kami berpusat di Belanda, tidak ada cara untuk pelayan Tor Over VPN menjadi yang terpantas.

Nombor yang anda lihat di atas adalah selepas kami melakukan beberapa eksperimen manual dan disambungkan ke pelayan UK – dan walaupun kemudian, kelajuan muat turun agak tidak menentu. Mereka masih lebih baik daripada hampir apa sahaja yang anda merancang untuk melakukan dalam talian, walaupun.

Kelajuan antarabangsa yang menghubungkan ke pelayan sehingga kira-kira 600 batu jauhnya cukup baik, tetapi terdapat penurunan yang serius ketika kami berhubung dengan Pantai Timur AS – ibVPN benar-benar membiarkan dirinya turun, terutamanya memandangkan ia adalah lokasi yang sangat penting dan popular untuk menyambung ke.

Lokasi Pelayan

Penyebaran global yang kukuh dengan banyak pilihan P2P, Tor, dan DoubleVPN

Globe dengan bendera biru50CountriesImej landskap bandar82CitiesImej penanda merah jambu2,000 + Alamat IP

Selain isu-isu dengan alat ‘Server Terpantas’ yang dipecah dari ibVPN, kami agak kagum dengan pelbagai pelayan dan lokasi.

Seperti yang sering berlaku, ibVPN sangat kurang dalam pelayan di Afrika (dengan Afrika Selatan sebagai satu-satunya pilihan). Ia berfungsi untuk menutup seluruh planet dengan baik, walaupun, dengan pelayan bukan hanya di kawasan popular tetapi juga kawasan yang sering diabaikan seperti Amerika Tengah (Panama) dan Asia Tenggara (Indonesia, Malaysia, Singapura, Vietnam).

ibVPN juga menawarkan pemilihan pelayan VPN peringkat bandar di:

 • Australia
 • Kanada
 • Perancis
 • Jerman
 • India
 • Israel
 • Itali
 • Belanda
 • Rusia
 • Sepanyol
 • Switzerland
 • Turki
 • UK
 • Ukraine
 • AS

Jika itu kelihatan seperti senarai panjang, itu kerana ia adalah – 180 pelayan ibVPN dan 2,000+ alamat IP yang mengiringi ia sedikit lebih dekat dengan norma, tetapi tidak sepatutnya anda tidak mendapat pilihan.

Streaming & Torrenting

Mengecewakan untuk penstriman & ketat untuk torrenting

Kami mempunyai jangkaan yang tinggi untuk streaming melalui ibVPN apabila kami mula membuka aplikasinya. Bukan sahaja laman web ibVPN membanggakan secara terbuka keupayaan perkhidmatan untuk membuka sekatan perkhidmatan streaming, aplikasi itu juga mempunyai ciri ‘Penyambung Wizard’ pintar yang secara automatik mengkonfigurasi beban tetapan yang berbeza untuk mendapatkan hasil yang cepat dan mudah.

Malangnya, keputusan itu tidak pernah tiba. Kedua-dua pilihan streaming AS dan UK benar-benar gagal membuka kunci apa-apa jenis perkhidmatan streaming.

BBC iPlayer dan Netflix UK kedua-duanya mendapat lebih baik daripada ibVPN (tidak satu pun daripada tiga pelayan streaming UK yang bekerja), tetapi kami sekurang-kurangnya dapat mengakses Netflix AS melalui pelayan ‘DoubleVPN – NL2US’.

Hati-hati, bagaimanapun, DoubleVPN boleh memberi impak yang besar ke atas kelajuan internet anda. Kami masih boleh mengalir dengan lancar dengan sambungan serat 100Mbps, tetapi jika internet anda kurang mampu, ia boleh bertungkus lumus.

Torrenting

Berita baiknya ialah ibVPN mempunyai beberapa pelayan yang dioptimumkan dengan P2P yang jelas-jelas untuk mengutuk.

Berita buruk adalah mungkin tidak ada di negara anda. ibVPN mempunyai pelayan P2P di:

 • Bulgaria
 • Kanada
 • Finland
 • Hong Kong
 • Lithuania
 • Belanda
 • Rusia
 • Switzerland
 • Ukraine

Ini pilihan yang ganjil, dan ini bermakna jika anda ingin menggunakan ibVPN untuk mengurai di Australia atau Amerika Selatan, anda perlu menyambung jarak jauh, mengorbankan kelajuan dalam proses.

Kami meminta ejen sokongan ibVPN untuk maklumat lanjut, dan mereka membantu kami memaklumkannya torrenting dibenarkan pada semua pelayan ibVPN, tetapi anda mungkin akan mengalami prestasi yang dahsyat pada pelayan yang tidak khusus untuknya.

Menolak penapisan

Mempunyai semua teknologi untuk berfungsi dengan baik di China

Internet China adalah yang paling ditapis di dunia, dan ia hanya semakin sukar untuk mencari VPN yang berfungsi di dalam sempadannya.

ibVPN boleh bekerja di China, tetapi ia tidak dijamin.

ibVPN mempunyai ShadowSocks dan protokol StealthVPN – dua alat yang paling boleh dipercayai (dan perlu) yang diperlukan untuk berjaya mengakses internet di luar dari dalam China. Ia juga mempunyai tetapan wizard untuk memintas penapisan (di Windows) yang melakukan semua konfigurasi untuk anda.

ibVPN digunakan untuk mempunyai pelayan yang berpangkalan di China, termasuk DoubleVPN China ke Eropah dan China untuk pilihan Amerika Syarikat, tetapi mereka telah dialih keluar baru-baru ini – sesuatu yang pasti akan memberi kesan keupayaannya untuk mengalahkan Great Firewall.

Platform & Peranti

Aplikasi untuk banyak peranti, termasuk tiga sambungan pelayar

Apps

Logo WindowsWindowsMac LogoMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo PenghalaPenghala

ibVPN menawarkan pelbagai aplikasi biasa untuk pelbagai peranti termasuk Microsoft Windows, MacOS, iOS dan Android.

Bahagian persediaan di laman web ibVPN sangat membantu, memberikan arahan terperinci (termasuk persembahan video) tentang cara memasang aplikasinya.

Satu kata peringatan kepada pengguna yang tidak akan memuat turun versi aplikasi Windows, walaupun – ibVPN untuk Windows adalah versi VPN yang paling lengkap. Ia mungkin tidak melihat semua yang hebat, tetapi ia mempunyai lebih banyak ciri dan protokol daripada mana-mana platform lain.

Versi MacOS, misalnya, tidak mempunyai wizard sambungan, atau beberapa pilihan protokol.

Permainan konsol & Streaming Devices

Logo AppleTVAppleTVAmazon Fire TV LogoAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlayStationRoku LogoRokuLogo XboxXbox

  Kajian Berlebihan

Jangan tertipu – ibVPN tidak mempunyai aplikasi khusus untuk Amazon Fire TV Stick. Ia juga tidak mempunyai aplikasi pada mana-mana peranti penstriman atau konsol permainan lain, tetapi itu normal – tidak ada VPN.

Apa yang dimiliki oleh ibVPN adalah keupayaan untuk menjadi dikonfigurasi melalui penghala. Jika anda berbuat demikian, ia akan melindungi dan melindungi setiap peranti yang disambungkan ke rangkaian rumah anda sekaligus.

Anda juga boleh menggunakan ibDNS, perkhidmatan media media ibVPN sendiri, untuk membuka kunci kandungan penstriman yang berbeza pada peranti seperti Apple TV anda. Diingatkan, walaupun: ibDNS bukan VPN. Ia tidak akan menyulitkan dan melindungi peranti anda, dan hanya boleh digunakan apabila anda hanya mahu menyahsekat kandungan.

Sambungan Penyemak Imbas

Logo ChromeChromeLogo FirefoxFirefoxLogo OperaOpera

ibVPN menawarkan sambungan proksi untuk Google Chrome, Mozilla Firefox, dan pelayar Opera, semuanya boleh dimuat turun dan ditambah ke penyemak imbas anda dalam masa beberapa saat.

Sambungan ibVPN membolehkan anda mengakses kandungan yang disekat, membuat anda selamat dari kuki penjejakan pihak ketiga, dan melindungi anda dari kebocoran WebRTC, yang bukan sesuatu yang ditawarkan oleh banyak pembekal VPN.

Amaran lain, walaupun: ini adalah proksi berbanding VPN penuh. Ini bermakna bahawa walaupun mereka menyulitkan trafik pelayar anda, mereka tidak menawarkan tahap keselamatan yang sama seperti aplikasi desktop, jadi harus dilihat sebagai ciri bonus berguna dan bukannya pengganti lengkap.

Penyulitan & Keselamatan

Sejumlah tambahan keselamatan yang mengagumkan

Protokol

Penyulitan

Keselamatan

Ciri lanjutan

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

SSTP

AES-256

Penyekatan Leak DNS

DNS pihak pertama

Penyekatan Membocorkan IPV6

VPN Kill Switch

Penyebaran Kebocoran WebRTC

Penyekat Iklan

VPN berganda

DNS pintar

SOCKS

TOR melalui VPN Server

Sila lihat Glosari VPN kami jika istilah ini mengelirukan anda dan ingin mengetahui lebih lanjut.

ibVPN sebenarnya mengejutkan kita dengan berapa banyak pilihan canggih yang ada.

Untuk pemula ia mempunyai semua protokol yang kami cari, khususnya IKEv2 dan OpenVPN (kedua-dua TCP dan UDP), serta beberapa orang lain yang kami tidak akan mengesyorkan anda gunakan (walaupun jika anda pengguna Mac anda hanya mendapat pilihan IKEv2 atau IPSec).

Kemudian ada Shadowsocks dan StealthVPN untuk membantu mengalahkan penapisan yang rumit dan blok web. Ini penting jika anda ingin mempunyai VPN untuk bekerja di negara seperti China.

Sementara itu, ibVPN menyulitkan segala-galanya melalui AES-256, yang merupakan standard industri dan selamat seperti yang anda boleh dapatkan.

Terdapat banyak ciri tambahan juga. Kami telah menyebutkan ibDNS, tetapan DNS Smart, yang memberi anda akses yang lebih konsisten kepada kandungan streaming asing (berguna, walaupun tidak menyulitkan semua data anda), dan terdapat penyekat iklan terbina dalam juga.

Kami juga menyebut secara ringkas pelayan DoubleVPN. Cara kerja ini adalah dengan mengarahkan semua lalu lintas anda ke pelayan VPN di negara perantara sebelum menyampaikannya ke destinasi pilihan anda.

Semua pelayan ini ditandakan dengan jelas, walaupun nama mereka tidak jelas. Contohnya ‘DoubleVPN – SG2NL’, laluan anda ke Belanda melalui Singapura.

Ia menjadikan anda lebih sukar untuk dikesan, tetapi ia juga membawa kelajuan anda ke bawah.

Akhir sekali, terdapat Tor Over VPN. ibVPN mempunyai tiga pelayan ini (di Belanda, Singapura, dan AS) yang akan mengendalikan semua lalu lintas anda melalui Tor. Ini memberikan anda satu lagi lapisan keselamatan, tetapi ia juga akan mengambil tol yang besar pada kelajuan anda.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai topik yang agak rumit, kami telah mengumpulkan penjelasan ringkas mengenai VPN dan Tor di sini.

Kemudahan penggunaan

Aplikasi berantakan yang boleh menakutkan pemula

Bagaimana untuk memasang & Sediakan ibVPN

 • Tangkapan skrin wizard pemasangan untuk aplikasi Windows ibVPN

  Wizard pemasangan ibVPN akan muncul selepas muat turun perisian selesai.

 • Tangkapan skrin bar perkembangan dalam muat turun ibVPN Windows

  Seluruh proses mengambil masa kurang dari satu minit dari awal hingga akhir.

 • Tangkapan skrin log masuk ibVPN

  Setelah pemasangan selesai, anda akan dibentangkan dengan skrin masuk ibVPN.

 • Tangkapan skrin papan pemuka utama apl Windows ibVPN

  Papan pemuka iBVPN utama agak mentah dan sementara ciri kaya boleh diatur lebih baik.

 • Tangkapan skrin dari pelayan VPN yang tersedia pada aplikasi Windows ibVPN

  Senarai pelayan boleh dicari dan menggunakan sistem lampu lalu lintas untuk prestasi dengan masa ping dipaparkan, yang bagus.

 • Tangkapan skrin menu tetapan pada aplikasi Windows ibVPN

  Tetapan ibVPN kaya dan teratur dengan baik tetapi masih cenderung ke arah keterlambatan maklumat.

 • Tangkapan skrin protokol yang berbeza yang tersedia pada aplikasi Windows ibVPN

  Kami suka skrin pemilihan protokol ibVPN kerana ia memberikan bantuan kontekstual yang berguna.

Kebanyakan orang mungkin akan mendapati apl Windows ibVPN sedikit bertarikh dan sangat berantakan – ia pasti sedikit mengelirukan untuk melihat.

Pengguna VPN yang berpengalaman atau geeks teknologi yang betul, sebaliknya, mungkin mempunyai tempat yang lembut untuk papan pemuka yang penuh sesak, kerana mereka mempunyai banyak tetapan untuk biola dan lebih banyak maklumat sambungan daripada hampir mana-mana pembekal lain yang telah kita lihat.

Anda boleh menemui menu tetapan di sebelah kiri aplikasi. Ia cukup teratur, tetapi akan mendapat manfaat daripada dipisahkan ke dalam tab individu, dan kini merasakan sedikit kelebihan maklumat. Walau bagaimanapun, kami benar-benar suka mempunyai semua pilihan untuk dimainkan dan fleksibiliti untuk memilih protokol, menyambung ke pelayan dengan penyulitan tambahan atau akses kepada perkhidmatan penstriman atau mengkonfigurasi suis bunuh.

Kami menyukai sistem lampu isyarat yang terdapat pada senarai pelayan, yang membolehkan anda mengetahui lokasi mana yang hampir berkapasiti. Ciri carian juga sangat membantu, kerana ini bermakna anda tidak perlu menatal ke seluruh senarai untuk mencari negara yang anda cari.

  Kajian TunnelBear

Satu-satunya kelemahan utama adalah reka bentuk, yang (pada Windows sekurang-kurangnya) akan memberi manfaat yang sangat baik dari overhaul lengkap untuk menjadikannya lebih efisien dan mudah diakses oleh pemula VPN.

Perlu diingat bahawa aplikasi MacOS, iOS dan Android adalah lebih ramping, tetapi akibatnya kekurangan elemen yang boleh dikonfigurasi dari aplikasi Windows. Sebenarnya, aplikasi MacOS berayun terlalu jauh dengan cara lain – ia sangat mudah digunakan, tetapi ia hilang banyak ciri yang kami sangat menghargai dari versi Windows.

Sambungan Penyemak Imbas

lanjutan pelayar ibVPN untuk Chrome

Sambungan penyemak imbas ibVPN sama seperti mudah digunakan seperti yang anda harapkan.

Ia mengambil satu klik untuk menambahkannya ke penyemak imbas anda (sama ada Chrome, Firefox atau Opera), kemudian satu klik lagi untuk disambungkan ke mana-mana 46 negara (atau anda boleh memilih pelayan individu jika anda suka).

Namun, seperti biasa, kami diwajibkan untuk mengingatkan anda bahawa sambungan penyemak imbas ibVPN adalah bukan VPN penuh. Mereka hanya proksi, jadi hanya akan memalsukan lokasi anda – menggunakannya bersama aplikasi VPN penuh untuk perlindungan total.

Sokongan pengguna

Sokongan sepanjang masa yang hebat & panduan dalam talian yang berguna

24/7 sokongan sembang langsung

E-mel

Sumber Dalam Talian

Ya
Ya
Ya

ibVPN mempunyai sokongan sembang 24 jam sehari untuk membantu anda menghadapi sebarang masalah atau soalan yang mungkin anda miliki. Setiap kali kami telah menghulurkan bantuan, kami mendapati jawapan cepat, mesra dan bermanfaat.

tetingkap sokongan chat ibVPN

Sebuah laman web baru-baru ini telah meningkatkan mutu laman-laman FAQ dan halaman sokongan, ditambah fungsi carian yang sangat diperlukan sekarang untuk membantu anda mencari apa yang anda perlukan dengan cepat. Kami juga suka tutorial video edisi baru-baru ini.

Sokongan e-mel adalah cepat tetapi kebanyakannya terdiri daripada jawapan salin dan disisipkan yang boleh mengecewakan jika anda telah cuba menyelesaikan masalah itu sendiri.

Ia tidak cukup sempurna, tetapi anda tidak akan mendapat sokongan yang lebih baik dalam industri VPN daripada apa yang anda dapat dengan ibVPN.

Harga & Tawaran

Empat pelan yang berlainan di beberapa titik harga

Kupon ibVPN

Pelan Harga ibVPN

Terdapat empat pelan yang berbeza yang boleh anda ambil dengan ibVPN. Kajian ini adalah berdasarkan kepada VPN muktamad pakej.

Ia adalah pilihan yang paling mahal, tetapi ia juga merupakan satu-satunya pelan yang memberikan anda akses kepada semua ciri-ciri ibVPN, ditambah dengan lima had sambungan serentak.

Ia juga bersamaan dengan $ 1.75 lebih sebulan apabila anda mengambil pelan 12 bulan, yang sangat kecil.

 1. Bulanan

  US $ 10.95 / mo

  VPN muktamad: Dibilkan $ 10.95 setiap bulan

 2. 6 bulan

  US $ 7.16 / mo

  VPN muktamad: Dibilkan $ 42.95 setiap 6 bulanSimpan 35%

 3. 12 bulan

  US $ 2.42 / mo

  VPN muktamad: Dibilkan $ 58,06 setiap 12 bulanDapatkan 56%

Semua rancangan mempunyai jaminan wang balik 15 hari

Pembayaran & Pilihan Pembayaran Balik

ibVPN menawarkan kedua-dua percubaan percuma 24 jam dan jaminan wang balik 15 hari.

Percubaan percuma membolehkan anda menguji fungsi penuh perkhidmatan selama 24 jam. Anda perlu mendaftar dan memberikan nama, alamat e-mel dan kata laluan untuk menggunakan perkhidmatan ini, tetapi kami suka bahawa anda tidak perlu memberikan apa-apa butiran pembayaran, yang bermaksud anda tidak boleh ditingkatkan secara automatik ke langganan berbayar.

Jaminan balik wang adalah benar-benar tiada soalan yang ditanya tanpa topi atau sekatan data tersembunyi, hanya hubungi pasukan sokongan dalam masa 15 hari jika anda tidak 100% berpuas hati dengan perkhidmatan.

Di luar tempoh ini, jika anda mempunyai sebarang masalah teknikal yang tidak dapat diselesaikan oleh pasukan teknikal dalam masa tujuh hari, ibVPN akan memproses bayaran balik penuh atau sebahagian, yang bukan sesuatu yang anda lihat dari banyak pembekal lain.

ibVPN menerima pelbagai jenis kaedah pembayaran termasuk kebanyakan kad kredit dan debit utama, ditambah dengan beberapa kriptark mata wang berbeza:

 • Bitcoin
 • Blackcoin
 • Dash
 • Dogecoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • MaidSafeCoin
 • Namecoin
 • Peercoin
 • Ripple
 • Tether
 • Vertcoin

Terdapat banyak pilihan antarabangsa seperti Webmoney, Alipay dan Qiwi Wallet melalui Paymentwall.

Garisan bawah

Adakah Kami Mengesyorkan ibVPN?

ibVPN mempunyai potensi yang tulen untuk mencabar VPN terbaik di pasaran, terima kasih kepada tulang belakang yang mantap dan mentaliti mental pertama, yang menjadikannya mudah bagi kami untuk mengesyorkan.

Ia tidak dapat dinafikan dikecewakan oleh kelajuan sambungan purata dan kebolehpercayaan yang lemah untuk penstriman dan mengurai. ibVPN adalah baik, tetapi tidak banyak alasan untuk melanggannya apabila terdapat banyak pilihan hebat yang lain.

Alternatif kepada ibVPN

Logo PrivateVPN

PrivateVPN

PrivateVPN adalah salah satu VPN terbaik untuk streaming sekarang. Ia juga jauh lebih murah daripada ibVPN. Baca kajian PrivateVPN

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

Ini nombor satu VPN kami kerana banyak sebab, tetapi jika anda mahu kelajuan yang boleh dikalahkan dan boleh dipercayai di seluruh dunia, maka ExpressVPN berada dalam liga sendiri. Baca ulasan ExpressVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me