På et øyeblikk kan PureVPN virke som den virkelige avtalen: tusenvis av servere, hundretusener av IP-adresser, støtte for 20 enheter og plattformer og 24/7 support er alle iøynefallende fordeler.

Vi tok imidlertid ikke PureVPN til pålydende – vi har dykket forbi markedsføringskravene og testet VPN-appene sine utvendig for å komme til bunns i de mange spørsmålene vi hadde.

I denne PureVPN-gjennomgangen vil du finne ut:

 • Som virkelig eier PureVPN
 • Hvis det fungerer med Netflix
 • Hvis du kan stole på det for anonyme torrenter
 • Enten det fungerer i Kina eller ikke
 • Og totalt sett hvis PureVPN er noe bra

Hvis du har det travelt, kan du skanne gjennom nøkkelinformasjon i sammendragstabellen nedenfor – ellers bla nedover for å lese hele anmeldelsen vår.

Contents

Oversikt

PureVPN Pros & Ulemper

Pros

 1. Gode ​​VPN-hastigheter
 2. VPN-drepebryter & ingen DNS / IP / WebRTC lekkasjer
 3. Optimaliserte VPN-servere fungerer med Netflix, iPlayer & mer
 4. 2000+ VPN-servere i over 140 land over hele verden
 5. Brukervennlige VPN-apper for populære plattformer, enkelt oppsett

Ulemper

 1. Tidligere kontroverser om loggføringspolitikk
 2. Desktop VPN-appen kan være klumpete og ikke svare
 3. Kundesupportagenter mangler teknisk kunnskap
 4. Svært oppsett for Kina, og pålitelig til tider

PureVPN nøkkeloppsummering

Topp nedlastingshastighet

Innloggingspolicy

IP-, DNS- eller WebRTC-lekkasjer

Jurisdiksjon

servere

IP-adresser

land

Amerikanske Netflix

torren

Jobber i Kina

Brukerstøtte

Billigste pris

Offesiell nettside

72Mbps
Noen brukerlogger
Nei
Hong Kong (Privacy Haven)
2000
300000+
140
Ja
begrenset
Ja
24/7 Live Chat
$ 1,92 / mo over 3 år
PureVPN.com

PureVPN er et av de eldste og mest etablerte navnene i hele VPN-markedet, men det har ikke helt klart å følge med i tiden. Det er fortsatt en god VPN, men akkurat nå er det åpenbart at noen av PureVPNs rivaler med store navn har slått den.

Du kan finne ut alt du trenger å vite om PureVPN, både godt og vondt, nedenfor – starter med hvem som står bak VPN-tjenesten.

Om & Innloggingspolicy

Hvem er PureVPN?

PureVPN ble grunnlagt i 2007 av GZ Systems Ltd, som opererer under Hong Kongs jurisdiksjon, og setter det utenfor rekkevidden for det personvern-uvennlige USA og EU.

PureVPN sier at den spesifikt valgte Hong Kong for sitt hovedkvarter fordi det ikke er obligatoriske lover om datalagring, derfor er det ikke et lovlig krav å lagre brukerdata eller dele dem med noen tredjepart.

PureVPN uttaler tydelig at “hvis og når [den] mottar [s] stevninger som er lovlig opprettholdt i lagmannsretten i Hong Kong, [vil det] ikke være til stor hjelp siden [det har] nesten ingenting av verdi å dele ”, Noe som er betryggende.

Innloggingspolicy

Tidligere kontroverser rundt PureVPNs loggføringspolitikk betyr at vi fortsatt er litt skeptiske til denne VPN-tjenesten – det kan være lurt å se på leverandører med strenge retningslinjer for ikke-logger, for eksempel CyberGhost eller PrivateVPN.

Det kom frem at i en online trakasseringssak som fant sted i oktober 2023, kunne FBI identifisere den siktede ved å matche IP-adressen til en PureVPN-server som ble brukt i forbrytelsen med den sanne IP-adressen som han brukte for å koble til serveren..

Selv om vi ikke godkjenner handlingene til den påståtte kriminelle, fortalte PureVPN ikke kundene om at den loggførte IP-adressen deres, og hevdet bare loggforbindelsestider og båndbredde ble brukt. Enda verre gjorde det den falske påstanden om at: “Vi fører IKKE logger som kan identifisere eller hjelpe til med å overvåke en brukers aktivitet,” som tydelig ikke er tilfelle.

Imidlertid har PureVPN nylig gått noen vei for å løse seg selv med innføringen av en fullstendig fornyet loggføringspolicy, der den eneste informasjonen som samles inn er:

 • Dagen du kobler deg til en spesifikk VPN-serverplassering
 • Din internettleverandør
 • Total båndbredde brukt av hver bruker

Det gjør det ikke Logg:

 • Din opprinnelige IP-adresse
 • Tilkoblingsstempler
 • DNS-forespørsler
 • IP-adressen til din valgte VPN-server

Dette betyr at ingenting du gjør på nettet kan spores tilbake til deg som individ, og gjenopprette litt av vår tillit til tjenesten.

PureVPN har også gått så langt som å utføre en uavhengig revisjon av loggføringspolitikken for å vinne tilbake brukerens tillit.

Hastighet & Pålitelighet

Rask hastighet på nærliggende VPN-servere, mindre rask over langdistanseforbindelser

PureVPN er ikke den raskeste VPN-en vi har testet, men den er fortsatt ganske rask.

Nedlastings- og opplastningshastigheter på servere i nærheten (f.eks. London til London) er mer enn raske nok for bufferfri streaming.

Vårt proprietære hastighetstestverktøy viste også imponerende konsistens i hele PureVPNs servernettverk.

Hastighetsresultater fra vår fysiske beliggenhet i London (100 Mbps fiberoptisk forbindelse) til en testserver i London.

Før du bruker PureVPN:

 1. nedlastingMbps

  91,42

 2. Laste oppMbps

  97,52

 3. PureVPN gjennomgangPingms

  5

Når du er koblet til PureVPN:

 1. nedlastingMbps

  72.73

 2. Laste oppMbps

  73,88

 3. PureVPN gjennomgangPingms

  22

  TunnelBear Free Review

Nedlastningshastighet uten PureVPN: 91.42Mbps

Nedlastningshastighet med PureVPN: 72.73Mbps

Nedlastningshastighetstapet vårt når PureVPN kjører: 20%

PureVPN klarer seg ganske bra over internasjonale forbindelser, som Storbritannia til Australia, men noen forbindelser er litt hit-and-miss (som Storbritannia til USA).

Ta en titt på VPN-hastighetene vi registrerte i våre London-baserte tester (husk at internettforbindelsen vår uten VPN er 100 Mbps):

 • USA: 31Mbps (nedlasting) & 19Mbps (laste opp)
 • Tyskland: 63Mbps (nedlasting) & 55Mbps (laste opp)
 • Singapore: 42Mbps (nedlasting) & 10Mbps (laste opp)
 • Australia: 41Mbps (nedlasting) & 6 Mbps (laste opp)

Som du kan se, er PureVPNs opplastingshastigheter ikke veldig raske på langdistanseforbindelser, men med mindre du planlegger å torrent på fjerne servere, burde dette ikke være noe problem.

PureVPNs ping-tider er gjennomsnittlige, så spillere kan være bedre å se på andre VPN-er med super lav latens. Du kan sjekke ut VPN-anbefalingene våre for spill her.

Ser du etter den raskeste VPN-en i 2023? Så se på Privat Internett-tilgang.

Serverlokasjoner

2000 VPN-servere spredt over 140 land

Klode med blått flagg140CountriesBilde av et bylandskap180CitiesBilde av en rosa markør300 000 + IP-adresser

PureVPN har VPN-servere i 140 land over seks kontinenter, og serverer mer enn bare de populære destinasjonene som Nord-Amerika og Vest-Europa (selv om den fremdeles har VPN-servere i Storbritannia, USA, Canada og Australia for de som trenger dem).

PureVPN gjennomgang

PureVPN opererer over 2000 servere totalt – noen av disse er virtuelle servere, som er merket med en ‘V’ på PureVPNs serverplasseringsliste. Alle de andre fysiske serverne eies av PureVPN.

Det mest imponerende er 300 000+ IP-adresser – det er et av de høyeste tallene vi noen gang har sett og reduserer massivt risikoen for trafikkstopp, og garanterer høye VPN-hastigheter.

Et utvalg av 13 forskjellige amerikanske bynivåservere og fire forskjellige Australia-nivånivåservere betyr at PureVPN gir dekning fra kyst til kyst. Du kan bore ned til flere byer i en rekke land:

 • Australia (4)
 • Canada (3)
 • Kina (2)
 • Tsjekkia (2)
 • Frankrike (2)
 • Tyskland (5)
 • Malaysia (2)
 • Sør-Afrika (2)
 • Storbritannia (4)
 • USA (13)

streaming & torren

Optimaliserte servere fungerer med Netflix, men anbefales ikke for torrenting

PureVPN er en anstendig VPN hvis du leter etter rask, problemfri tilgang til store strømmetjenester.

PureVPN Stream Mode låser opp over 20 listede TV-streamingtjenester og -kanaler ved hjelp av optimaliserte VPN-servere, inkludert:

 • Netflix
 • BBC iPlayer
 • Amazon Prime
 • Sky TV
 • Hulu
 • ABC
 • ESPN

Gjennom de vanlige testene våre hadde vi generelt sett ingen problemer med å få tilgang til populære strømmetjenester via de dedikerte serverne, men vi måtte av og til prøve et par forskjellige servere for å få tilgang til favorittprogrammene våre..

torren

PureVPN er ikke et godt valg for Kodi-fans og torrentere, selv om P2P er tillatt på de fleste VPN-serverne.

De siste problemene med PureVPNs loggføringspolicy hindrer oss i å anbefale denne VPN-tjenesten for personvernsensitive P2P-aktiviteter. Du kan lese mer om PureVPNs loggpolicy nedenfor.

Noen lesere har også rapportert at PureVPN-støtteagenter har anbefalt å bruke dedikerte IP-er for P2P-trafikk, noe som er dårlig råd.

En dedikert IP-adresse er en fast IP-adresse som er tilordnet en PureVPN-konto, og den endres aldri. Selv om det kan være effektivt for streaming av Netflix, er det ikke bra for personvernet.

Hvis du trenger en VPN for torrenting, kan du lese vår guide for de beste VPN-ene her.

Omgå sensur

Fungerer i Kina, men oppsettet er fiddly

PureVPN er en av de få VPN-tjenestene som fremdeles fungerer i Kina, til tross for de nylige regjeringenes sammenbrudd på VPN-leverandører, selv om det blir mindre og mindre pålitelig etter hvert som tiden går..

Du må kontakte PureVPNs kundesupport for å motta en omfattende guide for å sette opp VPN for Kina. Det kan være en fiddly prosess og innebærer mye manuell konfigurasjon. Selv da er det ikke garantert at PureVPN alltid fungerer i Kina.

For mer pålitelige alternativer, ta en titt på de mest pålitelige VPN-ene for Kina.

Selv om PureVPNs servernettverk er stort og sannsynligvis har servere i frittalende land i nærheten, er det andre VPN-er med mye mer effektive løsninger for andre land med høyt sensur som Saudi-Arabia og Russland.

plattformer & enheter

VPN-apper for Windows, MacOS, Android, iOS & mer

Apps

Windows-logoenWindowsMac-logoMaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroidLinux-logoLinuxRuterlogoRouter

PureVPN har et godt utvalg av tilpassede apper for forskjellige enheter, inkludert:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • iOS
 • Android
 • Linux

PureVPNs apper er enkle å installere, tar bare noen minutter å sette opp, og de er ganske enkle å bruke også.

I tillegg kan du bruke PureVPN på opptil fem enheter til enhver tid.

  Min Expat Network Review

Spillkonsoller & Streaming enheter

AppleTV-logoAppleTVAmazon Fire TV-logoAmazon Fire TVChromecast-logoChromeNintendo-logoNintendoPlayStation-logoPlayStationRoku-logoRokuXbox-logoXbox

PureVPN skiller seg ut fra andre VPN-tjenester for å tilby dedikerte apper for både Amazon Fire TV Stick og Android TV, så alt du trenger å gjøre er å laste ned programvaren fra app store og du er god til å begynne å strømme.

Streaming fans kan like det faktum at PureVPN også kommer med et Kodi-tillegg, noe som er veldig sjelden.

Du kan også bruke PureVPN på andre strømmenheter og spillkonsoller som Xbox og PlayStation ved å sette den opp på ruternivå. Du kan enten kjøpe forhåndskonfigurerte rutere med PureVPN allerede installert, eller manuelt konfigurere den eksisterende ruteren hvis den er kompatibel.

Hvis du har en DD-WRT-ruter, gir PureVPN en applet som gjør bruk av VPN på ruteren mye enklere.

Nettleserutvidelser

Chrome-logoChromeFirefox-logoFirefox

Et PureVPN-abonnement kommer også med proxy-nettleserutvidelser for Google Chrome og Mozilla Firefox.

Mens PureVPNs nettlesertillegg har WebRTC lekkasjebeskyttelse, er det viktig å huske at disse proxyene ikke krypterer tilkoblingen din, så de bør ikke brukes i stedet for den fullstendige stasjonære klienten. De er en god tilleggsbonus, ikke desto mindre.

Det er for øyeblikket ingen utvidelser for Opera eller Safari.

kryptering & Sikkerhet

Sterk kryptering & mange avanserte sikkerhetsfunksjoner

protokoller

kryptering

Sikkerhet

Avanserte funksjoner

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

SSTP

AES-256

DNS-lekkasjeblokkering

Førstemann DNS

IPV6 lekkasjeblokkering

VPN Kill Switch

WebRTC lekkasjeblokkering

Split Tunneling

Vennligst se vår VPN-ordliste hvis disse vilkårene forvirrer deg og ønsker å lære mer.

Det pleide å være vanskelig å anbefale PureVPN for alle med strenge personvernbehov på grunn av tidligere problemer med loggføringspolitikken, men en ny oppdatering betyr at dette ikke lenger er så mye av et problem.

PureVPN-appen velger den ‘beste’ VPN-protokollen for deg ved oppstart, men vi anbefaler å bruke OpenVPN (UDP og TCP), da det er den beste protokollen for allround ytelse og personvern. Kryptering skjer via den ‘uknuselige’ chiffer AES-256.

Skjermbilde av PureVPN-innstillingsmenyen i appen

Du kan også koble til følgende VPN-protokoller:

 • IKEv2 – veldig raskt og sikkert, flott for mobile enheter
 • PPTP – veldig utrygg, og kan lett bli sprukket
 • L2TP – generelt sikker
 • SSTP – kommer med noen potensielle sikkerhetsrisikoer

VPN-drepebryteren er en viktig funksjon, og blokkerer all webtrafikk hvis VPN-tilkoblingen faller av en eller annen grunn, og forhindrer at din sanne IP-adresse blir utsatt.

PureVPN beskytter deg også mot DNS, IPv6 og WebRTC-lekkasjer – som våre uavhengige tester viste seg å fungere effektivt – og gir deg trygghet om at din online aktivitet ikke er synlig for andre enn deg selv.

Skjermbilde av browserleaks.com lekkasjetestresultater mens de er koblet til PureVPN

PureVPN lekkasjetestresultater fra browserleaks.com mens den er koblet til en amerikansk VPN-server. Vi tester fra Storbritannia.

PureVPN desktop-appen inkluderer også delt tunneling, slik at du kan dirigere spesifikk trafikk gjennom VPN og la resten reise utenom den krypterte tunnelen.

PureVPN pleide å ha en malware og annonseblokker (Gravity and Ozone), men disse er fjernet fra og med juni 2023.

Imidlertid gjorde vi det under testingen merker noe litt rart.

Når vi koblet til visse servere (i Storbritannia), ble trafikken vår dirigert gjennom Squid proxy-servere.

Vi kom i kontakt med PureVPN for å spørre hvorfor dette var, og dette var deres svar:

Skjermbilde av PureVPNs kundesupport svar på spørsmålet vårt om Squid proxy

“Det er for å informere deg om at vi bruker blekksprut på flere servere inkludert Storbritannia for bedre ruting.”

Vi ba PureVPN om å bekrefte at Squid ikke logger brukertrafikk:

Skjermbilde av PureVPNs kundesupport svar på spørsmålet vårt om Squid proxy

“Det er for å informere deg om at Ja, all logging er deaktivert på blekksprut. Vi kan dessverre ikke avsløre av forretningsgrunner. ”

Vi ønsker å se mer åpenhet om dette problemet på PureVPNs nettsted.

Brukervennlighet

Tilpassede VPN-apper er raske å sette opp, men litt klumpete

Hvordan installere & Sett opp PureVPN

 • Skjermbilde av PureVPN nedlastingsknapp

  Det er enkelt å laste ned VPN-programvaren ved å gå til app-delen på PureVPNs nettsted.

 • Skjermbilde av PureVPN Vilkår og betingelser

  Du må lese og godta vilkårene før du starter VPN-installasjonsprosessen.

 • Skjermbilde av destinasjonsmappen for PureVPN

  Du kan bestemme hvor du vil lagre PureVPN-oppsettfilene og også velge om du vil ha en snarvei på skrivebordet.

 • Skjermbilde av PureVPN-installasjonsveiviseren

  Du kan sjekke fremdriften for VPN-installasjonen her, som vanligvis bare tar et par minutter.

 • Skjermbilde av installert skjerm for fullført PureVPN

  Når VPN-programvaren er installert, vil du se en beskjed om å starte PureVPN-appen.

 • Skjermbilde av PureVPN Desktop App Mode Velg

  Bruk skjermbildet PureVPN-modus for å tilpasse appen basert på hva du vil gjøre.

 • PureVPN Streaming Connection Wizard

  Velg strømmetjenesten din i (valgfri) tilkoblingsveiviseren for å se de beste VPN-serverne.

 • Skjermbilde av PureVPN Desktop App Connection Info

  Tilkoblingsskjermen viser informasjon om VPN-tilkoblingen, inkludert den nye IP-adressen din.

 • Skjermbilde av avanserte innstillinger for PureVPN Desktop App

  PureVPNs avanserte innstillinger er organisert veldig bra og har nyttige kontekstuelle tips for å forklare hva de gjør.

  PrivatVPN gjennomgang

Å installere PureVPN er superenkelt og vil ikke bry deg med selv de mest uerfarne av VPN-brukere. Bare last ned programvaren, følg installasjonsmeldingene, og skriv deretter inn påloggingsinformasjon.

PureVPN-appene viser løfte og det er et tydelig fokus på brukeropplevelse, men vi fant utførelsen som inkonsekvent.

Hovedpanelet er enkelt nok å bruke og kan tilpasses etter formål (streaming, internettfrihet, fildeling, sikkerhet, dedikert IP), men PureVPNs desktop-apper føles fremdeles litt klumpete og gammeldags.

Velorganiserte konfigurerbare alternativer finner du i PureVPNs innstillingsmeny, og vi elsker nyttige forklaringer som følger med noen av de mer avanserte alternativene, for eksempel IPv6 lekkasjebeskyttelse.

PureVPNs mobilapper er litt mer strømlinjeformede enn deres desktop-kolleger uten å gå på akkord med avanserte funksjoner.

Nettleserutvidelser

Skjermbilde av PureVPN Chrome Extension

Det vil ikke ta lang tid å sette opp PureVPNs proxy-nettleserutvidelser for Google Chrome eller Mozilla Firefox. Bare klikk på “Last ned utvidelse” på PureVPNs nettsted, legg utvidelsen til nettleseren din, logg inn og koble til.

Kundeservice

Nyttig live chat support og omfattende online ressurser

24/7 Live chat support

Online ressurser

Ja
Ja

PureVPNs kundestøtte er ganske bra, men det kan fortsatt gjøre med noen forbedringer.

PureVPN har en 24/7 live chat-funksjon, som er veldig nyttig for raske, enkle spørsmål. Supportagentene svarer raskt og høflig, men kunnskapen deres strekker seg ikke til mer kompliserte spørsmål – det var omtrent den samme historien for e-poststøtte.

Støttesenteret på nettstedet er absolutt omfattende med mange vanlige spørsmål, råd om feilsøking og manuelle konfigurasjonsveiledninger for mange enheter.

Hvis du har et enkelt spørsmål, vil du kunne finne svar på få minutter, men hvis det er noe teknisk komplisert, må du være litt mer vedvarende.

Priser & tilbud

Rimelig på årsplan

PureVPN-kupong

PureVPN-prisplan

Jo lenger du forplikter deg til PureVPN, jo mindre betaler du på månedlig basis – som tilfellet er med de fleste VPN-er.

En enkelt måned er det dyreste alternativet på 10,95 dollar, men dette reduseres med massive 73% til bare 2,91 dollar per måned hvis du velger toårsplanen. Det er også en årlig plan for en rimelig $ 4,16 i måneden.

PureVPNs langsiktige planer er ekstremt billige – hvis du ønsker å spare penger, er PureVPN en veldig sterk konkurrent.

 1. Månedlig

  US $ 10,95 / mnd

  Fakturert $ 10,95 hver måned

 2. 12 måneder

  US $ 4.16 / mo

  Fakturert 49,95 dollar for det første åretSpar 62%

 3. 2 år

  US $ 2.91 / mo

  Fakturert $ 69,95 for de første 2 årene Spar 73%

Alle planer har 31-dagers pengene-tilbake-garanti

innbetaling & Alternativer for tilbakebetaling

PureVPN aksepterer et bredt spekter av betalingsmetoder, inkludert noen flere private alternativer:

 • Kreditt- og debetkort
 • PayPal
 • Alipay
 • Massevis av cryptocurrencies gjennom CoinPayments, inkludert BitCoin
 • Massevis av internasjonale metoder gjennom PaymentWall og BlueSnap

Du kan ikke bruke PureVPN gratis, men du kan teste ut PureVPN-programvaren i 31 dager uten risiko med pengene-tilbake-garanti. Dette er virkelig ingen spørsmål, uten skjulte datakap eller begrensninger. Hvis det skyldes et teknisk problem, vil kundesupport prøve å fikse det først.

Etter at PureVPN-refusjonsforespørselen er behandlet og kontoen din kansellert, kan det ta opptil 30 dager før refusjonsbetalingen vises på kontoen din..

PureVPN tilbyr også en tre-dagers prøvekonto uten datakap eller bruksbegrensninger for $ 2,50. Dette refunderes ikke under noen omstendigheter, inkludert tekniske problemer, men er en veldig god måte å teste ut alle tjenestene uten å bekymre deg for å gå over en datakvote.

Bunnlinjen

Anbefaler vi PureVPN?

PureVPN har ikke en plettfri fortid, men en ny loggføringspolicy og en uavhengig revisjon for å sikkerhetskopiere den har gjenvunnet noe av vår tillit.

Mens noen kanskje vil velge en VPN uten kontroverser om navnet sitt, er PureVPN fremdeles et godt valg for brukere som trenger tilgang til innhold fra hele verden (140 land for å være presise), og det er nyttig for å streame Netflix og andre tjenester også.

Alternativer til PureVPN

ExpressVPN-logo

ExpressVPN

ExpressVPN har bevist sin pålitelighet ved flere anledninger – en gang da en av sine tyrkiske servere ble grepet og ingen brukerforbindelseslogger ble funnet, og ved andre anledninger når den fullførte uavhengige personvern- og sikkerhetsrevisjoner. Les ExpressVPN anmeldelse

NordVPN-logo

NordVPN

P2P er tillatt på de fleste av PureVPNs servere, men NordVPN er en langt bedre VPN for torrenting. Det er raske, sikre og ingen logger. NordVPN tilbyr også utmerket kundestøtte døgnet rundt og elegante tilpassede apper. Les anmeldelse av NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me